Procaster PVR-6200/PVR-6300 T

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana HardSoft, 17.01.2007.

  1. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen pari kertaa törmännyt siihen, että kun ajastan jonkin sarjan tallentumaan viikottain niin, että eka tallennus on nykyhetkestä tasan 7 vrk eteenpäin, niin boksi alkaa iloisesti tallentaa jo "tänään" ohjelmoituna kellonaikana.

    Luulisi olevan nykyaikana mahdollista ohjelmoida viikottaisen ajastuksen aloituspäivä, jonka jälkeen tallennellaan viikon välein. Ominaisuutta tarvitaan esim. loma-aikaan, kun ollaan matkoilla useampi viikko ja jokin 5-osainen minisarja alkaa parin viikon päästä. Ei viitsisi ajastaa jokaista jaksoa ennakkoon erikseen.
     
  2. TET

    TET Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2003
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen nyt käyttänyt viikon verran mallia 6200T, jossa on softana 8.4. Ylen tekstien läpinävyys vaalealla taustalla on mielestäni erikoista. Kirjainten ympärillä olevat mustat 'kehykset' kuultavat läpi vaalealla taustalla. Tummemmalla taustalla 'kehykset taas pysyvät tummana, jolloin niitä ei erota. Nyt kun kuvassa on vaaleata ja tummaa väriä samanaikaisesti, niin tekstitys on eri kohdissa 'eriväristä'. Tähän ei ilmeisesti ole mitään säätöä, koska info ruudun läpinäkyys säätö ei vaikuta tähän. Häiritseekö tämä ominaisuus ketään muita ja onko tähän mahdollisesti tulossa muutosta?

    Huomasin eilen, että EPG:tä selattaessa kuva ei näy enää pikkuruudussa, vaikka se aikaisemmin näkyi. Tämä on siis muodossa, jossa yhden kanavan tiedot ovat kerralla näkyvissä. Olen ilmeisesti vaihtanut jonkin asetuksen vahingossa, koska softaa en ole päivittänyt. Eli onko jossain jokin asetus, jolla kuvan saisi takaisin?
     
  3. Woosh

    Woosh Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2007
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Ylen tekstien läpinäkyvyys vaalealla taustalla"... Huomasin mutta ei haittaa...

    "Huomasin eilen, että EPG:tä selattaessa kuva ei näy enää pikkuruudussa, vaikka se aikaisemmin näkyi. Tämä on siis muodossa, jossa yhden kanavan tiedot ovat kerralla näkyvissä. Olen ilmeisesti vaihtanut jonkin asetuksen vahingossa, koska softaa en ole päivittänyt"

    Oli hävinnyt itseltäkin ! En tiedä:confused: , mitä asetusta räpläsin kun hävisi.

    Mutta onko muut havainneet tallenteen mainoksissa ääni häviää n.1 sekunniksi. Mainoksen alussa. Todennäköisesti kun Boxi vaihtaa 16:9 leffasta 4:3 mainokseen / tai päinvastoin. Harmittaa...:mad:

    9200T + 8.4 firmis ja kohta kirves :grr:
     
  4. TET

    TET Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2003
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valikon läpinävyys vaikuttaa tuohon. Eli olin vaihtanut ks. asetuksen 0%:iin, jolloin EPG:n pikkuruutu oli musta. Jotenkin tuo on vähän huono, että yksi asetus vaikuttaa esim. kanavatietoruutuun ja tähän EPG:hen. Nyt sitä joutuu kuitenkin pitää ks. läpinäkyvyyttä jonkin verran päällä, jos haluaa kuvan näkyvän EPG:ssä.
     
  5. Woosh

    Woosh Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2007
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyi selitys, hienoa! Olin säätänyt nollille tuon.
     
  6. mansenantti

    mansenantti Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan kellään lisävalaistusta tähän ongelmaan?

    Ostin PVR-6300T digiboxin viime maaliskuussa. Minulla oli vaikeuksia tallenteiden kanssa ja vaihdoin sen takuuvaihtona toiseen samanlaiseen viime viikolla.

    Nyt näyttää kuitenkin siltä, että myös uudessa laitteessa on sama tauti kuin edellisessäkin.
    Laite "hävittävät" tallennettua materiaalia aika-ajoin.

    Ajastimen avulla tallennetun ohjelman kuva näkyy jonkin aikaa moitteettomasti. Sitten kuva vain äkillisesti katoaa, vaikka aikajana näyttää, että ajastus ei ole katkennut ennen aikojaan.

    Ohjelman loppuosan tekstitys saattaa näkyä, vaikka kuvaa ei muuten näy (Ylen tekstitys).

    Myös ohjelman loppuosan ääni saattaa kuulua , vaikka kuvaa ei näy.

    On myös tapahtunut niin, että olen katsonut tallenteen kovalevyltä kerran, mutta sen jälkeen tallenne näkyy uudelleen katsottaessa vain mustana ruutuna tai pelkät tekstit näkyvät.

    Käytössäni on ollut Firmware 08.04.2007 Terrestial. Tosin ensimmäisessä laitteessa oli aluksi vanhempi Firmware, mutta siinäkin oli vastaavanlaisia ongelmia.
     
  7. TET

    TET Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2003
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitteistoni on 6200T ja Sonyn 32" FQ-70 putkitelevisio. Procasterin asetuksista pitää tietenkin laittaa kuvasuhteeksi 16:9 ja muunnoksesksi kirjelaatikko ettei kuvasuhde vääristy. Näillä asetuksilla tv pysyy kokoajan Laaja -moodissa ja sekä 4:3 että 16:9 lähetykset näkyvät molemmat oikein. Kuitenkin 4:3 lähetyksillä on näkyvissä kuvan reunassa ylimääräistä tavaraa ainakin mtv3:n lähetyksissä (esim. [ -merkki vasemmassa reunassa). Ylen lähetyksissä esim. uutisissa vihreät palkit, joissa on vaikka henkilön nimi, ovat selvästi leveämmät kuin itse kuva. Näiden virheiden näkyminenhän johtuu overscannin puutteesta. Miten overscannia nyt pystyy säätämään, koska tv on kokoajan Laaja -moodissa? Vai pitääkö vain tyytyä kanavien lähettämiin ylimääräisiin tavaroihin 4:3 -lähetyksissä.

    Aikaisemmin minulla oli käytössä Humaxin PVR-8000T, jossa tv:n kuvasuhde muuttui 4:3 ja 16:9 suhteissa. Tällöin pystyi huoltovalikosta säätämään overscannin 4:3 kuvasuhteelle eikä ks. ongelmaa esiintynyt.
     
  8. Kiraly

    Kiraly Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä 6200T ja Sony CRT on mallia KV-32LS65E ja siinä ainakin pystyy "lukitsemaan" tuon laajankuva modin päälle jolloin ei ole pelkoa, että töllö muuntaisi kuvasuhdetta itsekseen. Erikseen on ns. smart asento jolloin TV muuttaa kuvasuhteen tulevan lähetyksen kuvasuhteen mukaan.

    Itselläni ei ole tuollasia ylimääräisiä tavaroita havaittavissa. Tosin (4:3) muunnoksen pidän boxin asetuksissa "venytetyssä" koska en viitsi katsella 4:3 suhteessa letterboxin mustia palkkeja sivuilla.
    Boxin firmis on 19.03.2007 versio joka on toiminut peruskanavilla ihan OK.
     
  9. TET

    TET Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2003
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin se juuri toimii minullakin eli tv pysyy kokoajan Laaja -moodissa.


    Tätä minä juuri kysyin. Itse pidän ehdottomasti boksin asetuksena "kirjelaatikko", jotta kuvasuhde pysyy oikean. Tällöin reunoihin jää mustat palkit. Kuitenkin ilmeisesti joissain lähetyksissä on reunoilla tavaraa, jotka jäävät nyt näkyviin, koska 4:3 suhteen overscannia ei ole, koska tv on kokoajan laaja -moodissa.
     
  10. Axa

    Axa Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2005
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse siirryin hiljattain asetuksiin, 16:9 + kirjelaatikko ja säädin TV:n pysyvästi laajakuvatilaan. Nyt boksi säätää kuvasuhteen automaattisesti, eikä tarvitse telkkarista koko ajan säätää (S-video:n kautta ei mene minulla ainakaan kuvasuhdebitti televisiolle).

    Yksi huono puoli tässä järjestelyssä kyllä on: Kaikki letterboksatut elokuvat, joita YLE näyttää ainakin lähettävän vähän väliä, näkyvät telkkarissa siten, että joka puolella on mustia palkkeja. Ja kun telkkari on säädetty laajakuvamoodiin, ei sen zoomaus-toimintoja voi käyttää :(

    Mielestäni kirjelaatikko-tilassa boksin pitäisi hoitaa noiden letterboksattujen ohjelmien zoomaaminen. Boksissa on pan&scan mode, mutta se näyttäisi zoomaavan kuvaa liikaa (eikä näin vastaa telkkarin zoomia silloin, kun boksin asetukset on 16:9 + venytetty).
     
  11. mansenantti

    mansenantti Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei taida olla juuri kenelläkään vastaavia ongelmia kuin minulla. Hyvä niin.


    Hieman jatkoa kuitenkin:

    ProCaster Support epäili ongelmien johtuvan lähetys/salauspäästä ja sotkevan myös maksuttomia kanavia.
    Toimenpiteinä kehottivat

    1. Tarkistamaan sähköverkon maadotukset
    2. Alustamaan kovalevyn ja palauttamaan tehdasasetukset
    3. Vaihtamaan kanavakortin (PlusTV)

    Että näillä eteenpäin. Testaillaan.
     
  12. dyna

    dyna Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään kokemusta kaasterin T-mallien virittimien herkkyydestä muihin bokseihin (esim. Toppyn tai Humaxin perusboksit) verrattuna?
    Ts. onko kaasteri riittävän herkkä toimimaan singaalin tason ollessa heikko esim. kaukana lähetysasemasta?
     
  13. Unico

    Unico Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on 6200T ollut käytössä noin viikon ja kaikki on toiminut kuten pitää. Mitään säätöjä firmiksen suhteen ei ole tullut tehtyä ja tuskin nyt ihan heti tuleekaan tehtyä, sillä palstaa lukiessani näyttäisi siltä, että se johtaa vain uusiin ongelmiin.

    Pari asiaa kuitenkin vaivaa:

    - eikö ketään muuta häiritse laitteen pitämä hurina ja ajoittainen naksuminen. Illalla hiljaisella katsoessa hurina alkaa sapettamaan ja naksuminen kuulostaa ihan kovalevyn paukkeelta, vaikka mitään sinne ei olisikaan menossa. Jos tämä on vain tämän yksilön ongelma, niin sitten vien sen takaisin. Hurinan nyt vielä jotenkin ymmärtää, mutta tuo 15 sekunnin välein tuleva naks naks ottaa päähän.

    - Kuva on jotenkin kehnompi kuin vanhalla boksilla (Handan DVB-T 5000). Itselläni on laitteessa kiinni sekä scart että HDMI-piuha. Olen lähinnä katsellut HDMI:n kautta, sillä scartilla kuva on vieläkin suttuisempi. HDMI:n kautta on vain rasittavaa se, että ääntä ei pysty säätämään boksin kaukosäätimellä, vaan täytyy käyttää tv:n äänisäädintä. Boksista saa vain äänet pois tai päälle. TV on LG:n HD-valmis LCD, joten mikä säätö tuohon HDMI-valikon resoluutioksi pitäisi valita? Itse en ole huomannut sillä juurikaan olevan vaikutusta kuvaan.
     
  14. SPi

    SPi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olimme pari viikkoa poissa ja ajastukset oli viikottaisina. Kaikilta YLEn kanavilta tuli tallennuksessa kuitenkin eri ohjelma, kuin piti. Muut kanavat meni ihan ok. Softana 8.4. Ei kyllä vakuuta tämä firmisten teko :(
     
  15. dyna

    dyna Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinhän siinä kävi. Ei muuta kuin uusin firmis koneeseen.

    Tässä lisää aiheesta "viikottaiset päin persettä" jos kiinnostaa:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=60964
     
  16. SPi

    SPi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sepä se taisi sitten ollakkin. Aiempaa betaa testailinkin, mutta ei oikeen toiminut. Täytyy tsekata tämä uusin, josko se toimisi.
     
  17. Kaupoi

    Kaupoi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Postin poika toi tänään 6300T:n ja pikasen kattelun perusteella vaikuttaa melko "dinosaurukselta" verrattuna edeltäjäänsä(Medion4200). EPG on ainaki ihan hanurista...
    Oon koittanu tältä forumilta etsiä vinkkiä, että mikä olis paras firmis 6300T:hen. Kaikissa versioissa tuntuu olevan jos ja mitä ongelmia, mutta mikä versio raastaa vähiten hermoja?
    Procasterin sivuilta löysin uusimman version, mutta mistä löytyy vanhempia?
     
  18. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 049
    Saadut tykkäykset:
    13
    Minun kokemuksien perusteella T-mallilla kesäkuun (25.6.) firmisversio olisi luotettavin. Siinä on viikkoajastusbugi korjattu mutta EPG-parannuksia ei ole. PID-ongelmaa siinä en ole havainnut.
     
  19. Damon

    Damon Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2002
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todellakin tämä 25.6 versio on tällä hetkellä luotettavin. Toisilla on tuo uusinkin toiminut mutta myös soraääniä on kuulunut
     
  20. Matti_85

    Matti_85 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Eli ääni häviää kanavanvaihdon aikana kokonaan eikä tule takaisin. Boxin ja töllöttimen välillä on äänelle ja kuvalle hdmi kaapeli.

    Häviääkö tämä ongelma ohjelmistopäivityksen avulla vai joudunko hommaamaan äänelle erillisen kaapelin ja jos niin minkä?