Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. tove

    tove Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuleeko Mirain mukana siis joku adapteri jolla voi kytkeä komponenttipiuhat VGA-paikkaan? Aiemmin joku mainitsi että Gigantista komponentti-vga adaptereita saa 9 eurolla, itse en ole löytänyt eikä Gigantin myyjäkään tiennyt tuollaisesta. Pitäisi saada Wiin komponenttipiuhat kytkettyä sitten kun Mirai tulee taloon...
     
  2. Lake-end

    Lake-end Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei mielestäni tullut mukana.
     
  3. TomBear

    TomBear Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testasin äkkiseltään että ainakin 20" iMac osaa antaa SwitchResX:n avustuksella miraille 24p sekä 48p. Testailin Applen 1080p trailereilla ja en huomannut minkäänlaista nykimistä.

    Korjaus. 48p nykii, 24p toimii nykimättä.
     
  4. O.V

    O.V Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika outoa että sitten tuo 48p nykii ja 24p ei :confused:

    No mutta mutta vaikuttais aika vahvasti siltä, että 24p toimii :). Eli vaikuttaa helvatan hyvältä. Pitäs päästä livenä zoomaamaan kyllä ensin. Ei ketään sattuisi tietämään onko jimssissä näitä myymällässä näytillä?

    e: ennen ko joku 'viisas' heittää mee kattomaan/soita. Matkaa 60km (joten ei ihan viite käydä kattomassa jos ei olekkaan) ja puhelimeen eivät koskaan vastaa ainakaan sillon ku olen ite soittanut parhaimmillaan 45min putkeen renkuttanut ja välillä varattua mutta eipä vastannut ketään.
     
  5. slbbb

    slbbb Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tossa asentelin PowerStripin ja laitoin TV:n hertzit 60Hz -> 24Hz

    Display properties > Advanced timing options -valikosta

    Windowsissa tietysti kursorin liike on nyt nykivää ym. mutta ekana testiin laitoin Pirates of the Caribbean: At World's End 1080p trailerin ja esim. trailerin alkupäässä kohtauksessa jossa laiva on vesiputouksen päällä ja kamera loittonee huomaa kyllä eron 24Hz vs 60Hz.

    Parissa muussakin kohdassa missä kamera liikkuu ja "maisema" pysyy paikallaan se silmin havaittava (ei kyllä mun silmään häiritsevä) nykiminen on poissa.

    Testailut jatkuu..
     
  6. slbbb

    slbbb Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm..

    Tein 2 profiilia PowerStripissä 60Hz ja 24Hz tiloille + pikanäppäimet niille mutta ne ei toimi?

    Osaakos joku kertoa missä menee metsään?

    Edes profiilin klikkaaminen profiili-listasta ei auta :confused: vaan pitää eri tilat säätää päälle tuolta advanced display optionsista.

    Näyttötilat löytyy Hot Keys-valikon Bindings listalta jossa muut toiminnot mitkä on vakiona toimii pikanäppäimillä mut noi 2 lisättyä näyttötilaa ei.
     
  7. jeesbox

    jeesbox Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjotetaan nyt tänne ihan vaan näin huvin vuoksi, että ko. TV löytyy myös täältä.. Kuva on mielestäni erittäin hyvä. Ennen ostoa mietitytti paljon, että miltä mahtaa xvid ja sd kuva näyttää, kun suurimmalta osin sitä tulee katsottua, mutta positiivisesti olen yllättynyt. xboxin kautta tulee xvidejä katsottua ja tv-kuva tulee maximum 8000 kautta, molemmissa hyvä kuva.. joten pisteet siitä. Katseluetäisyys on jotain hieman yli 3m.
     
  8. Temeh

    Temeh Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähti myöskin tänne mirai tilaukseen, joten kommentteja toivottavasti ennen viikonloppua saan ilmoille :king:
     
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Lukeeko työpöydän pikakuvakkeessasi Properties:n ekalla rivillä jotain tämänkaltaista suunnilleen:
    "Ö:\Program Files\PowerStrip\pstrip.exe" /p:AKUANKKA

    Tarkoittaen sitä, että vaikka Powerstrip-ohjelma ei olisi käynnissä, pikakuvake käynnistää sen, samalla ohjelmalle annetaan parametreina seuraavaa kamaa:
    /p:AKUANKKA
    minulla siis, sinulla tietysti lukee ihan eri asioita, mutta pitää siis kutsua ohjelma käyntiin ja antaa sille lisäparametreja; minulla suoritetaan AKUANKKA-profiilin kutsuminen lisäparametrina.

    HUOM: pikakuvakkeen parametreissa määrätään millä näppäinyhdistelmällä tätä profiilia kutsutaan. Ei PowerStripin HotKeyseillä (koska PowerStrip voi siis olla nukkumassa).



    Luultavasti vika ei kuitenkaan ole profiilin kutsumistavassa vaan jossain muualla.

    Joka tapauksessa aina kun käy hieromassa mitä tahansa uusia arvoja mihin tahansa entiseen profiiliin, kannattaa seivata profiili uudella nimellä talteen, ja antaa PowerStripin automattisesti luoda profiilille kutsumis-pikakuvake työpöydälle. Jos hyviä profiileja tulee keksittyä, annetaan hyville ikioma näppäinkomento, siis jälleen työpöydän pikakuvakkeen propertiisseissä. Huonoiksi havaitut profiilit voi tappaa pois.

    _________________________________


    Jos tietty näppinyhdistelmä oli ennestään käytössä jossain muussa tehtävässä, esim. varattuna toiselle PS-profiilille, täytyy ensiksi purkaa sidos näppäinyhdistelmän ja profiilin/pikakuvakkeen/toiminnan väliltä. Seuraavan buuttauksen jälkeen pystyy antamaan "vapautuneen" näppänyhdistelmän mille vain asialle. Mutta muistakseni se buuttaus välissä vaaditaan.
     
  10. kallekilponen

    kallekilponen Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0

    Minkälaisilla asetuksilla tarkkaanottaen sait näkymään parhaiten? Olen tod. näk. ko. telkkaria hankkimassa, ja olisi kiva tietää jo etukäteen miten asetukset kannattaa laittaa. :)
     
  11. eakin

    eakin Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2007
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee ehkä taas hiukan ohi itse aiheen, mutta koitin irrottaa tuosta telkkarista noita tarkkoja ja tuosta oikean ylänurkan tarrasta jäi nuo liimat vielä kiinni telkkariin. Onko kellään jotain hyviä kotikonsteja, millä nuo liimat saisi tuosta siististi irti?
     
  12. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tulipa hankittua moinen kapistus makkaritelkkariksi, kun sopivan kokoinen ja hintainen on. Kuvanlaatu yllätti kyllä positiivisesti ja muutenkaan ei "lookki" / ominaisuudet tässä mallissa ole hintaisekseen ollenkaan hassumpia, joten tässä vaiheessa yksi tyytyväinen käyttäjä lisää listalle. Jospa yrittäisi ehtiä tässä joku ilta säätämään spyder:illä tuota telsua, niin näkisi vähän (ehkä) paremmin millaista kuvaa loppujen lopuksi laitteesta saa irti.
     
  13. pev69

    pev69 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin lakkabensiini (mineraalitärpätti) toimii aika usein tarrojen liimoihin, eikä vahingoita muovipintoja. Asetoni on sitten vielä kovempi liuotin, mutta sen kanssa pitää olla varovainen, se liuottaa myös monia muoveja tai muuttaa pinnan mataksi.
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Liuotinpesuaineet eli moottorinpesuaineet eli rasvanpoistoaineet. Siis sellaiset, joita ruiskitaan pintaan, hierotaan ja lopuksi pestään vedellä. Ne eivät ainakaan sulata mitään muovia tai maalia, koska ovat vesiliukoisia ja perustuvat pesuaineisiin sekä sitruunaöljyyn tai vastaavaan. Litrahinnatkin ovat halpoja, koska aineita kuluu paljon ajoneuvoja pestessä.

    Siis suihkutus talouspaperipalaseen, jolla pintaa sitten hierotaan, kunnes liimatahra on poistunut, sitten vesikastellulla talouspaperilla pinta pestään, lopuksi erillisellä talouspaperipalasella kuivataan.

    Vessapaperi murenee vettä saatuaan, muruset tippuvat kaiutinritlän reikien taakse, siksi talouspaperi tai nukkaamaton puhdstilapyyhe on parempi.

    Tarraliimojen puhdistusspray on myös olemassa, mutta on hieman tyhmää ostaa monen euron purkki yhden tarran poistamiseksi, jos aineelle ei sitten löydy muuta käyttöä. Niitä mottorinpesuaineta taas voi käyttää käsien pesuun ja hellan/uunin/mikrouunin pesuun ja kaikkialle, jonne rasvatahroja ilmestyy.
     
  15. Ricky Balboa

    Ricky Balboa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2006
    Viestejä:
    391
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa eka koittaa vaikka ihan vain ruokaöljyllä ja hinkauksella, ettei mitää litkuja rupea heti ostelemaan. Tolla nyt ainaki dvd ja cd -koteloista on irronnu kaikki.
     
  16. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Juu on kiva kun ruokaöljyssä alkaa pesiä pöpöjä/hometta/örvelöisiä, siellä kaiutinritilän takana, jonne ei pääse käsiksi purkamatta laitetta eli menettämättä takuuta. Omalla vastuullaan kukin toimikoon, minä sentään ehdotan pöpövapaita keinoja, koska en ole koskenut hyönteisiin tai muihinkaan ökkömönkiäisiin, enkä halua tarjota niille ruokaa tai kotia laitteiden sisälle.

    Jos haluaa haisevia laitteita, voi käyttää pesemiseen myös piimää tai maitoa, makkaroita ja juustoa. Mitä enemmän juustoa raastetaan kaiutinritiläm läpi, sitä parempi asia, joidenkin mielestä. Ei minun, minä suosin steriilejä teollisuuskemikaaleja puhdistuksessa ja vedän naamariini orgaaniset mömmöt, siis ruoka-aineet. Mutta saahan sitä toimia päinvastoinkin, laki ei kiellä.
     
  17. Ricky Balboa

    Ricky Balboa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2006
    Viestejä:
    391
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tässä ole kaiutinritilät alareunassa? Ja kyllähän tuon öljyn saa kokonaan pois. Ja mitä tähän makkara-piimä-juusto linjaan tulee, niin ei todellakaan ole mitään kärjistettyä paskaa tuo tekstisi.
     
  18. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=143252
    Tuolla on kuvia töllöstä, ei kylläkään kunnolla näy ritilöitä tarroineen.

    Minä panin merkille verkkokaupassa juuri sen pirullisen ilmiön, että ritilään oli pantu jokin tarra VINOON, ja sellaista minä en katselisi sekuntiakaan, eli joutuisin repimään sen tarran pois. Siitä ritilästä. Ja sitten pesemään ritilän niin, ettei reikien kautta valu mitään ainetta toiselle puolelle.

    Eli joissain laitteissa ON ritilässä typerä tarra, ja vinossa vieläpä. Siispä kannattaa opetella steriilit keinot tarran poistamiseksi.

    __________________________


    Virtuaalinen miljoona euroa palkinnoksi sille, joka julkisesti uskaltaa panna esille ennen-jälkeen kuvaparin tilanteesta, jossa on Miraita koskettu ruokaöljyllä.

    Minä tiedän miten siinä käy, mutta en halua paljastaa juonta etukäteen. Väitänpä vain, ettei tästä maasta löydy yhtään rohkeaa, joka uskaltaisi ottaa kuvan vaikka siitä power-nappulan päällä olevasta ritilästä ennen JA jälkeen öljykäsittelyn.

    Ei tarvitse tarroja poistaa, ei edes hangata pintaa, haluan vain ulkopuolisen puolueettoman tahon todistavan sen, miten mattapinnalle ja reijille käy öljyä saatuaan. Enkä ota mitään vastuuta operaatiosta, totean vain, että vaarallisten neuvojen esittäjät saisivat todistaa kuvien kera mitä pinnalle tapahtuu heidän ohjeitaan noudattamalla. Ja miltä näyttää reikäpaneeli takaapäin. Jos minä asian demoaisin, kukaan ei kuvia uskoisi, joten joku todella rohkea ja rikas tehköön testin.

    Kas kun ette mene ehdottamaan custom-maalatun mattalakatun moottoripyörän hinkkaamista margariinilla. Pyörän omistajan nyrkki kyllä kertoisi millisekuntia myöhemmin, mihin reikään vaseliini-ohjeenne kelpaa. Jotan rajaa tuhoisille neuvoille pitäisi panna. Seuravaaksi joku varmaan ehdottaa jarruöljyä tai iskariöljyä!
     
  19. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo DVB-G paskaa puhu, tottahan tuo on, että öljy ruokkii kaiken maailman mikrobit, mitä ilmassa killuu, ja ne tosiaan rupeaa _haisemaan_. Ei tuota öljyä saa millään ilveellä ritilän takaa poistettua purkamatta koko laitosta, ja hinkkauksen aikana sitä aina väkisinkin roiskuu myös telkkarin sisuskaluihin.

    Mitä itse operaatioon tulee, olette varmaan kaikki joskus joutunut nyppimään tarraa omenan päältä, mutta ette halua syödä liimoja ompun mukana? Se tarran liimahan lähtee sillä itse tarralla taputtelemalla, eli liimapinnalla nyppii sitä liimaa ompun pinnasta pois. Sama periaate pätee myös noihin tarroihin, varovasti tarra irti, jotta jää liimapintaa siihen jäljelle ja koittaa sitten sillä tarralla täpytellä liimoja irti. Kaikkea ei irti saa, mutta aika paljon, jos tarra vaan sattuu olemaan mallia kestävä.

    Jouduin ihan tätä postausta varten rekisteröitymään, olen seuraillut tätä ketjua suu vaahdossa jo pitemmän aikaa, täytyisi vaan tuo meidän perheen hallituksen puheenjohtaja saada lämpeämään uuden tv:n hankintaideasta ;)
     
  20. eakin

    eakin Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2007
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni oli tosiaan tuo yläreunan tarra kysessä ja siellä ei mitään reikiä ole, joten testasin tuota ruokaöljyä ja sillä se irtosi hyvin. Önniäisistä ja mattapinnan pilalle menemisestä en sitten tiedä, itse en ainakaan vielä ole mitään poikkeavaa huomannut :)