Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

  1. TET

    TET Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2003
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhemmilla on 9200T -malli, johon liittyen kysyisin yhtä asiaa. Volumen säätö ei toimi digiboksin omalla kaukosäätimellä. Tai säätö kyllä näkyy ruudulla, mutta se ei vaikuta volumen tasoon. Äänet menee tv:lle scartin kautta. Softa on muistaakseni versio 1.00.04. Vanhempien mukaan volumen säätö toimi aikaisemmin? Mitä on tehty, jonka jälkeen ks. asia ei enää toiminut, niin tästä ei ole varmuutta (mahdollisesti softapäivitys liikkeessä?). Yritin katsoa kaikki asetukset, mutta tuloksetta. Osaisiko joku neuvoa, miten ks. volumen säädön saisi mahdollisesti toimimaan?
     
  2. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Scart-johto väärässä liittimessä (VCR) tulee nyt ensimmäisenä mieleen. Onko joku vaihdellut johtojen paikkaa ?
     
  3. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän telkkarin volyymi ole pantu nollille tai liian pienelle jolloin Humaxin säätimellä ei nyt pysty tasoa säätämään? En tiedä tästä Humaxin mallista mutta useimmat kokeilemani digiboksit vaativat että telkkarissa on "alla" tarpeeksi volyymiä ennenkuin säätö onnistuu digiboksin kapulalla.
     
  4. TET

    TET Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2003
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    TV:ssä volyymit ovat lähes puolessa välissä, joten tästä tuskin on kyse.
    Miten tuo käytännössä vaikuttaa, jos VCR ja TV scartit ovat väärinpäin, koska itse en huomannut mitään erikoista. Johtoja on luultavasti vaihdettu, joten sen puolesta tämä voisi pitää paikkaansa. Mutta pitääpä tiedustella porukoilta, josko olisi johdot väärinpäin. Tämä on hyvin mahdollista, koska VHS:t ovat siellä edelleen käytössä.
     
  5. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleensä digiboxeissa volumen säätö ei vaikuta VCR-scarttiin, vaan ainoastaan TV-scarttiin.
     
  6. EeTee

    EeTee Guest Guest

    Liittynyt:
    17.04.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulta hävisivät "kanava salattu..."-viestit, kun viritin kanavat uudelleen pari viikkoa sitten. Aikaisemmin kiersin ongelman sillä, että pikakelasin tallenteet ennen katsomista (kts. viesti #1059), mutta nyt ei tarvitse tehdä sitäkään :)
     
  7. Cator

    Cator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin tänään yhteydessä tunne finnsatiin tuosta kanava salattu ongelmasta ja sieltä kerrottiin että vika on digitan päässä, tekevät jotain muutostöitä. Ongelma on kuulemma väliaikainen. Kehoitti aina välillä kokeilemaan laitteen tehdasasetuksiin palauttamista ja kanavien uudelleen viritystä. Pitäisi auttaa kunhan saavat lähetykset kuntoon. Toivottavasti auttaa :hitme:
     
  8. Waltteri

    Waltteri Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin viime lauantaina ostamassa paikallisesta Prismasta tämän PVR 9200T:n. Alku näytti lupaavalta, mutta sitten alkoi tökkiä. EPG-lista latautuu t-o-d-e-l-l-a hitaasti, hoh hoijaaa... Ja kymmenestä EPG-ajastetusta talleenteesta on puolet jäänyt tallentumatta... Jotain positiivista kuitenkin: vain kerran on ilmaantunut tuo paljon mainetta Humax-piireissä niittänyt Kanava salattu -ilmoitus :D

    Mutta laite kokee saman kohtalon kuin puoli vuotta sitten Humaxin Digifox, palautan toimimattoman laitteen takaisin ja otan toisenmerkkisen tilalle. Ei näiden kanssa tarvitse pidempään tapella, kaupan purku ja uutta tilalle:)
     
  9. Cator

    Cator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on 3 erimerkkistä digiboxia. Humax PVR9200T, Medion MDT4200PVR ja Topfield TF 5100 HDMI. Olen ilmeisesti jo tottunut näihin digiboxien ongelmiin kun en ole yhtään laitetta palauttanut kauppaan. Ja voin sanoa että ykskään näistä boxeista ei ole ongelmaton. Olen ostanut kyseiset boxit heti kun niitä on kaupasta saanut eli laitteissa on ollut ensimmäinen ohjelmaversio ja voin kirkkain silmin sanoa että Humax on kaikenkaikkiaan ollut vähävikaisin. Toki päivityksiä on kaikkiin laitteisiin joutunut tekemään ja varmasti joutuu vielä pitkään tekemäänkin. Mutta näillä päivityksillä laitteet on jo saatu melko pienivikaisiksi. Ei enää varmaan tarvi odotella kuin 5 vuotta kun markkinoilta alkaa saamaan viattomia kovalevyboxeja :)
     
  10. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun ei olisi aikaa odotella vaan heti kun viikon päästä tulen kotiin pieneltä matkalta niin tarkoitus olisi hakea 2-virittimen tallentava boksi että ehtii viritellä ja koekäyttää ennenkuin Sonyn RDR-HX910 pääsee ansaitulle osa-aikaeläkkeelle. Eipä ole yhtään analogilähetyksen tallennusta jättänyt tekemättä vaikka on kahden vuoden ajan ollut melko kovassa käytössä, useita tallennuksia joka ikinen päivä...;)

    9200T Humaxi olisi tarkoitus hakea. Koputan puuta.:confused:
     
  11. Hexagia

    Hexagia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Britti boksia saa näköjään nyt mustana, onkohan suomessa myös myynnissa tälläistä boksia?[​IMG]

    On muuten huomattavasti tyylikkäämän näköinen kuin hopeaharmaa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. noon

    noon Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisin veikata, että kommentti olisi just toisinpäin mikäli olisi ollut ensin myynnissä toi musta versio :) Hyvän näköinen boksi kuitenkin.

    "kanava on salattu"-herjoja ei ole muuten tullut enää näkyviin kun virittelin kanavia uudestaan boksiini tuossa viikko pari sitten. Tosin boksin käyttökin väheni kun ostettiin uusi telkkari, jossa on digiviritin itsessään...
     
  13. Waltteri

    Waltteri Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mjooo, en sitten palauttanutkaan Humaxia vielä. Päätin ottaa härkää sarvista ja panna boxin kunnon kokeeseen, siinä kun kuitenkin on käyttäjäystävällisin käyttöliittymä jo valmiina ilman erillisiä säätöjä (lue: TAP):) .

    Eli ajastin eripituisia ohjelmia kaikilta mahdollisilta maksuttomilta kanavilta suoraan EPG:stä ja manuaalisesti sekä boxi valmius- että toimintatilassa päällekkäistallennuksineen kaikkineen ja.... kaikki tallennukset onnistuivat, kas kas...Hmmm. Mahtoikohan noiden aikaisemmin mainitsemieni EPG-ajastusten epäonnistumisen syy sittenkin olla lähetyspäässä.

    Mutta siitä hitaasta EPG:n latautumisesta pitää kyllä hätyytellä Finnsatin tukea, jos siihen nopeutusta jotenkin saisi.
     
  14. OrmArtur

    OrmArtur Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2006
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt se sitten tuli. Matkalla on ollut kaikkea pientä, mutta kun meillä ei katsella taivaskanavia, niin nuo Humaxin perusongelmat ovat olleet lähinnä kosmeettisia. Laite on toiminut luotettavasti eikä yhtään ajastettua tallennusta ole jäänyt tallentumatta, ainakaan niin, että voisi olla varma, että vika on laitteessa.

    Paitsi nyt sitten. Lähdin sunnuntaina 8.7. lomailemaan perheen kanssa ja jätin boksiin nipun ajastettuja jatkuvia tallennuksia. Ohjelmia oli vain neljää, noista yksi oli asetettu tallentumaan ma-pe (lastenohjelmaa yleltä) ja kolme muuta viikoittain (yle, mtv3 ja nelonen). Kun tulin tänään reissusta kotiin, laite näytti omassa näytössään pelkkää viivaa ja pahat aavistukset heräsivät. Näin oli käynyt. Laite ei ollut tallentanut yhtään tallennusta sitten 13.7. jälkeen. Sähkökatkoja ei ole ollut, ainakaan pitkiä, sillä kelloradio oli edelleen ajassa. Laite heräsi vasta kun näytin sille on/off-kytkintä. Luotettavuus kärsi ison kolauksen. Vaimo otti asian yllättävän keveästi, mutta tämä voi vielä kostautua.

    Onko kukaan huomannut mitään erityistä lähetyksissä noihin aikoihin, joka voisi selittää tuon kummallisen ilmiön? Tai löytyykö muita selitysehdotuksia? Pitääkö tästä lähtien pyytää kukkienkastelijaa tarkistamaan myös, että digiboksi näyttää elävältä?
     
  15. kss-ks

    kss-ks Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palautin oman boksini kauppaan muutaman kuukauden käytön jälkeen maksukanavien tallennusvikojen takia. Harmi juttu sinänsä, muuten omasta mielestäni täydellinen tallennin. Pitänee hankkia uudestaan, kun toimiva versio on myynnissä. En olisi kuitenkaan ollenkaan varma, että korjausta tulee tuohon nykyiseen malliin. Vika kun on niin huollon kuin maahantuojankin tiedossa, mutta kukaan siellä ei osaa sanoa, ollaanko asian eteen tällä hetkellä tekemässä vielä mitään. Vaatisi ilmeisesti runsaammin laitteiden palautuksia ja valituksia, ennen kuin vikojen korjaus nousisi korkeammalle prioriteetille.
     
  16. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa uskon minäkin, koska mitään ei ole jo tapahtunut. Uutta mallia ollaan kuitenkin jo jossain väsäämässä, ja houkutus valmistajilla on varmaan antaa pölyn laskeutua vanhojen vikojen päälle jollain marginaalimarkkina-alueella (=Suomi).

    Mitä noihin maksukanavatallennus vikoihin tulee, niin minä ainakin lainaisin jostakin conax modulin ja kokeilisin häipyvätkö viat niinkuin joku kirjoitti täällä muutama kuukausi sitten. Koska laite on muuten hyvä, niin ei 50e lisäsijoitus olisi kauhean paha jos virheettömän maksukanava tallennuksen kokee tärkeäksi, vaikka periaatteessa epäreiluahan on itse maksaa korjauksesta.
     
  17. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    tuli tilattua 419€ hintaan, katotaan joutuukon ton kans kovastikki painimaan :rolleyes:
     
  18. DigiJamppa

    DigiJamppa Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,
    toista viikkoa vanha 9200T. Kolme kertaa on jättänyt tallentamatta EPG'ltä ajastetut ohjelmat (2 kpl YLE1 ja 1 kpl YLE2).

    Kirjoitin Finnsatin hemmoille, mukaanlukien tj, mutta kukaan kolmesta ei vastannut; :OI mitä asiakaspalvelua.

    Pitänee vaihtaa johonkin toisenmerkkiseen "testivoittajaan".

    t.
    DigiJamppa
     
  19. RPZ

    RPZ Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä epäonnistumiset tuntuvat koskevan vain YLEn kanavia, ja ainakin mulla ne pari kertaa on vasta tapahtunut nyt tänä keväänä, sitä ennen melkein vuosi ongelmitta. Olisiko YLEn lähetyksissä tehty sellainen muutos mikä aiheuttaa näitä epäonnistumisia vrt. kuten se "kanava salattu" case.?!?:confused:
     
  20. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Suurin osa tallentumattomista ohjelmista mitä itsellä on sattunut kohdalle johtuu Humaxin softan "ominaisuudesta". Ominaisuus on se, että jos esim. boksiin on määrätty tallentumaan ohjelma klo 20.30-21.00 ja sitten kaksi yhtäaikaa 21-22.00 välisenä aikana, ja lisäaika tallennuksen loppuun on käytössä, jää toinen jälkimmäisistä tallentumatta jos tallenteita ei ole lisätty ajastimeen aikajärjestyksessä (siis esitysjärjestyksessä). Boksi kyllä kysyy klo 21 kumpi menossa olevista tallennuksista (20.30-21.00 lisäaikoineen vai toinen 21-22 tulevista) lopetetaan että toinenkin 21-22 voidaan aloittaa, mutta jos ei olla tvn ääressä jää sitten kysymykseen vastaamatta ja toinen 21-22 tallenteista peruuntuu.

    Meillä tuo em. tilanne tulee usein kohdalle kun tulee nauhoitettua Simpsoneita ja sitten prime timessä 21-22 tulevia sarjoja kahdelta kanavalta yhtä aikaa. Tehtyäni boksille tehdasasetusten palautuksen ja lykittyäni tallennukset takaisin listaan random-järjestyksessä törmäsin ongelmaan taas pitkästä aikaa.

    Tuota kellonajan --:-- -ongelmaa on kyllä viimeaikoina ollut tuskastuttavan usein meikäläisenkin boksissa. Ei tunnu auttavan tuo tehdasasetusten palautuskaan. Tämä vika selittääkin sitten loput tallentumatta jääneistä ohjelmista.