Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    No hyvä että sielläkin puolella kehitystä on tapahtunut. Viimeksi kun tutkin asiaa niin en löytänyt yhtään joka hommaan kykeni. Tosin muutenkin DVB-tuki oli mitä sattuu Windows-puolella silloin (mm. tekstitykset ym.).

    Tuo 24Hz-kuvasta tuleva nykiminen on sellainen että kun sen kerran huomaa siihen ei voi olla kiinnittämättä huomiota. Itse kuvaisin sitä enemmän sanalla "värinä". Se aiheuttaa erityisesti hitaisiin pannauksiin sellaista aavistuksen omaista nykimistä joka näyttää melkein siltä kuin kuva värisisi. Jenkit on "kärsineet" tuosta iät ajat eikä se siellä niin kauhea ongelma ole ollut, joten varmastikaan tuon 24Hz tuen puuttuminen ei valtaosaa katsojista haittaa mitenkään.
     
  2. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleisesti: Onko tämä 24-tuki tai sen puute nimenomaan teräväpiirtomateriaalilla näkyvä asia vai onko se havaittavissa myös tavallisella DVD-materiaalilla?
     
  3. chewmeister

    chewmeister Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    157
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo ei sen huomaat vasta esim. blu-ray soittimen kanssa ei sillä ole mitään tekemistä dvd toiston kanssa :)
     
  4. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama "puute" on myös NTSC-muodossa olevilla leffoilla. Leffat kuvataan lähes poikkeuksetta 24 kuvaa sekunnissa. PAL-levyillä kuvanopeus on 50 kuvaa sekunnissa joten kun leffasta tehdään PAL-levy niin kuvaa nopeutetaan 3% jolloin tulee kuvanopeus 25 kuvaa sekunnissa. Jokainen kuva näytetään kahteen kertaan jolloin saadaan suoraan PAL:n kuvanopeus 50 kuvaa sekunnissa.

    NTSC-levyillä kuvanopeus on 60 kuvaa sekunnissa. 24 -> 60 ei onnistu yhtä helposti, joten levylle tehdään n. 3:2 pulldown, jolloin näytetään ensimmäistä kuvaa 3 kertaa, toista kuvaa 2 kertaa, kolmatta kuvaa 3 kertaa, neljättä 2 kertaa jne.. Eli joka toinen osakuva näytetään 33% lyhyemmän aikaa. Siksi kuva "nykii".

    Teräväpiirtolevyillä (Blu-ray ja HD DVD) kuvaa ei muuteta mihinkään vaan se tallennetaan levylle alkuperäisessä 24 kuvaa/s muodossa. Soitin / telkkari tekee sitten tuon vaadittavan muunnoksen. Jos telkkari ja soitin molemmat tukee 24Hz tilaa niin kuva menee telkkarille saakka 24 kuvaa sekunnissa (tämä ei vielä tarkoita etteikö telkkari tekisi kuvalle esim. tuota 3:2 pulldownia).
     
  5. whiskeypop

    whiskeypop Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm...tässä on Mirain kanssa katteltu blu-ray leffoja PS3:lla ja Blu-ray-asemalla tietokoneen kera. On katteltu naama ruudussa ja kaukaa, eikä ole pienintäkään nykimistä tai väreilyä näkynyt.
     
  6. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Saisiko netistä jostain lyhyitä demovideopätkiä, joissa olisi erilaista testimateriaalia, siis eri päivitysnopeudella ja pulldowneilla? Että pääsisi (ainakin pc:llä) toistamaan eri formaatteja, ja tarkkailemaan miten ne nykivät tai eivät nyi. Toki ne demot voi joku innokas poltella DVD-kiekollekin ja toistaa (HD) playerillään, ja tarkkailla nykimisiä.

    Minä, ja kukin omalla tavallaan, on ylikriittinen tietynlaisille nykimisille, ja toisaalta ihan sokea/immuuni toisenlaisille nykimisille. Henkilökohtaista on kuvanlaadun kokeminen. Esim. minä koen kuvaputket edelleen ylivoimaisesti parhaina liikkeen toistajina, mikään muu näyttöteknologia ei pääse lähellekään. No, siis 72 Hz filmiprojektoria en tietysti omista, se varmaan olisi hieno laite, mutta kuluttajahintaisista kuvantoistovälineistä kuvaputki on edelleen paras liikkuvaa kuvaa näyttävä kapine.
     
  7. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Täällä nyt monet ovat antaneet palautetta siitä, että 24p-tuki pitäisi olla ja Miraissa ei virallisten lähteiden kautta sitä ole. Silti monet sanovat, ettei nykimistä esiinny. Oletko Juko sinä sitten Mirailla nähnyt kuvan nykivän vai miksi niin kauheeta mekkalaan nostetaan siitä, että 24p-tuki Miraista puuttuu "virallisesti". Jos se ei sitten pätki kuitenkaan, niin yksi hailee kait se on, onko sitä tukea ilmoitettu vai ei.

    Ihan nyt haluan selventää, että onko joku tosissaan nähnyt Mirailla nykivää kuvaa, kun niin hirveetä kynnystä tässä siitä kehitellään.
     
  8. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeile laittaa PS3:sta se 24Hz tuki pois päältä ja katso näkyykö nykimistä silloin. Jos näkyy ja ko. ominaisuus päällä ei näy niin sitten varmaan voi todeta että Miraissa ko. ominaisuus toimii.
     
  9. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    En oo missään väittänyt että Miraista ko. tuki puuttuisi. Tuossa lähinnä selvensin sitä että jos ko. ominaisuus ei toimi niin kyllä sen huomaa. Ja kuten sanoin jenkit ovat ko. "nykimisen" kanssa eläneet iät ajat eikä se siellä ole suuria harmeja aiheuttanut. Eli yritin kyllä sanoa kovasti ettei ko. tuen puuttuminen olisi mikään maata kaatava juttu. Ja enemmän tuo mun korvaan kuulostaa siltä että se toimii Miraissa.
     
  10. wooffis

    wooffis Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    kontrasti tuossa on siis ihan hyvä?

    Onko kuvan ero esimerksi 2000e maksaviin 42" töllöihin suuri?
     
  11. Tmbe

    Tmbe Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä threadia jo jonkun aikaa seuranneena ajattelin itsekin rekisteröityä ja kirjoitella tänne. Mirain hommasin tossa pari viikkoa sitte ja tyytyväinen olen ollut, tosin telkku on nyt Tampereella ja itse olen Pohjois-Suomessa töissä :mad: En malta odottaa että pääsen pulttamaan 360:n kiinni tohon ja saan Bioshockin sisään!
     
  12. VeZius

    VeZius Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    639
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jääkös tuossa telineessä taakse tarpeeksi tilaa, että kaikki johdot mahtuu paikalleen, vai pitääkö käyttää kulmaliittimiä?

    Mistähän noita kulmaliittimiä sitten löytyisi? Tuntuu olevan todella vaikeaa löytää yhtään mistään. :hitme:
     
  13. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Enkä minä sitä yhtään epäile, ettei sitä huomaisi. Täällä on vain niin paljon painotettu tuota 24p:n tarvetta ja kukaan ei ole oikein sanonut suoraan, että laitteessa leffat nykisivät. Tällä hetkellä siis oletan, että Mirailla et saa nykivää kuvaa aikaiseksi, vaikka viralliset lähteet sanovatkin jotain muuta.
     
  14. blablabla

    blablabla Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    mikäköhän mahtaa olla kun laitan xbox 360 asetuksista 1920 x 1080 resoluution päälle niin kuva on todella tumma ja vihreä? muut resoluutiot toimii hyvin.
     
  15. ilaril

    ilaril Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on sama ongelma 1366x720 (tai mikä nyt koneelta löytyvä "pienempi" HD-reso olikaan).

    Osaisiko joku auttaa miten tuo Mirai + läppäri yhdistelmä ei enää anna vga:n kautta laajakuvaresoja ollenkaan? 1600x1024 oli toimivaksi todettu, mutta eilen yrittäessä homma muuttui tappeluksi. Tuon reson kun laitoin läppäriltä, niin televisio tulkitsi sen 1280x1024:ksi.

    Eli 4:3 resot toimii 1400x<mitäolikaan> asti, mutta laajakuvat antavat televisiolta ilmoituksen ettei signaalia. Hieman harmittaa, HP:n "media center" läppäri siis. Olisi vissiin maksanut aivan liikaa se dvi tai hdmi kylkeen.
    (Nyt täytyy toivoa ettei hdmi:tä ole disabloitu tästä jostain, sillä tiedän näitä koneita saaneen myös sillä liittimellä. Tässä sen suojaluukun takaa löytyi paikka liittimelle. Toiveita elätellään!)
     
  16. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen hain verkkokaupasta mirain. Loistavalta laitteelta vaikuttaa tietokone- ja elokuvakäyttöön. Ainut vaan että työpöytäjärjestelyä joutuu muuttamaan, kun tämä 50cm katseluetäisyys pöydällä olevaan ruutuun ei ole kovin ergonominen, kun ruudun ylälaitaa katsoessa joutuu nostamaan katsetta ~45 astetta. :)

    Resoluution asettaminen onnistui suoraan, tietokone tosin tarjosi ensin 1080i:tä, jonka sai suoraan asetuksista muutettua 1080p:ksi, tai siis 1920x1080:ksi.

    Elokuvat näyttävät hienoilta, vastoin ennakkopelkoja myöskin dvd:t ja muut SD-formaatit toistuvat silmiä ja mieltä rasittamatta. Digi-tv:kin on yllättävän siedettävää. Boksiksi ostin DVB-T Kansalaisboksin, kun tuo 39,90e hintaan irtosi.

    Ainoa mikä hiukan tässä ärsytti alkuun näin lähellä istuessa on tuo kaiuttimien jatkuva suhina, aika käsittämätön bugi kyllä. Vaikka nyt en tuota suhinaa jostain syystä kuule, liekö tuo lakannu vai oliko se eilen kuulemani sittenkin jostain muusta lähteestä peräisin, tiedä sitten.

    Seuraavaksi ohjelmassa olisikin askarrella työpöydän taakse telkulle pieni ~55cm korkea taso, jotta ruudun saisi vähän fiksummalle korkeudelle.
     
  17. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14

    En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Nauran.
     
  18. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Joo, aika hauska mies olen. :)


    ja suosittelen katsomaan muutaman komedian, saat paljon paremmat naurut sieltä
     
  19. O.V

    O.V Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäkin rupesi kiinnostamaan :). Eli joku telkkarin omistava kerotkoon nykiikö se vai ei?

    Tähän asti kertonut:

    nm. lähde. nykii/ei nyi

    burke3gd ilm. PS3 EI

    Neut ilm. PC NYKII

    whiskeypop PS3/PC EI

    Kukkula sanoo että nykii, mutta ei tietoa onko miraita kattonu

    TomBear iMac EI





    Lisää kommentteja siitos! 3 Käyttäjän perusteella ei osaa juuta eikä jaata sanoa.


    Kukkula "Virallinen: The panel works on 1080p / 60Hz only.
    24Hz input is not possible. Eli nykii."
     
  20. Lake-end

    Lake-end Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se nyt on ainakin saletti ettei toi 60hz ole minimi, itse käytän sitä 1080p@50hz ja hyvin toimii. Eli jo siinä kohdassa mennään tuossa "virallisessa tiedossa" jo metsään. Itselläni ei esiinny minkäänlaista nykimistä yhdistelmällä tietokone + geforce6800 gs + linux ja katsottaessa DVD, SD tai HD materiaalia. Testailtiin kaverin uutta HDMI liitäntäntäistä emolevyä ja sen kanssa esiintyi pientä nykimistä Vistassa. Häiriö tosin näytti samalta ongelmalta kuin joissakin 3d peleissä, peleissä tuo korjataan laittamalla hsync (vai oliko se vsync) päälle. Eli kyseessä sellainen "päivitysraja" ruudun keskellä. Mielestäni tuo liittyy jotenkin virkistystaajuuteen. Lisäksi kaverin koneella testailtiin 1080i:tä 25 hz:llä ja 1080p:tä 30hz:llä. En tiedä onko tuosta kellekään mitään apua, mutta mainitsempa vain.