Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

  1. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    burner,

    Sulta jäi kokonaan puuttumaan "CE standard timings supported" -osio.


    EDIT: Olet näköjään kytkenyt VGA:n kautta.

    HDMI:lle ja VGA:lle on eri EDID-tiedot. Pitää kytkeä DVI-HDMI -kaapelilla, jotta näkee, että onko HDMI:n EDIDissä 24Hz-tukea. 24Hz-tila ei ole tuettuna VGA:n kautta.
     
  2. horatio

    horatio Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    HD-videoiden katseluun pätevä ilmaisohjelma on VLC Player

    Maistiasia HD-videoista löytyy täältä
     
  3. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kappas kappas..mietinkin ku oli lyhkäsemmän olonen toi monitor info:)

    Pitääpä sitten tollanen DVI-HDMI kaapeli vielä hommata. Nyt vain sattui lojumaan tuo vga vapaana niin senhän sitten Samppaan tyrkkäsin. Jotenkin mielessä olikin et DVI liitännästä kuva pitäis saada kun siitä saa paremman kuvan aikaseks:) Mut seuraavaks siis piuhaostoksille kun työputki päättyy:)
     
  4. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    VLC löytyykin jo koneelta ja katoin sillä jotain HD matskua mut ei ihan vakuuttanut. Toisaalta voi olla myös kiinni tosta tiedostosta minkä pitäis olla HD kamaa,mut eipä se tiedoston nimessä vilkkuva HD merkintä sitä aina takaa. Aika samalta näytti MediaPlayerillakin.

    Puolestaan sitten kävin kattoo tota full HD testimatskuu msoftin sivuilta MediaPlayerilla ja se kyllä oli aika nannaa silmille:) Onko soittimella sit ylipäänsä väliä et osaako HD kamaa toistaa vaiko ei? Ehkä pitäis toi VLC päivittää tuoreempaan versioon,jos sillä homma korjaantuis.
     
  5. horatio

    horatio Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Offtopikiksi menee, mutta:

    Jos tuo tiedosto minkä mainitsit on esmes joku hd:stä tehty 350 meganen xvid-käännös, niin sen yksityiskohdat on alunperin ollut hd-tasoa. Pakkauksessa detailit kuitenkin heikkenee, ja kuva ei näytä kovasti SD-kuvaa kummoisemmalta.
    Nuo HD-näytteet ovat vähemmän pakattua kamaa ja siksi ne ovat selvästi parempaa laatua.

    VLC puolestaan osaa vain pyörittää useita tiedostomuotoja ilman erillisiä codekkeja. Ei sekään osaa parantaa kuvanlaatua.
     
  6. jnv

    jnv Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2006
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli onko nyt niin, että 24hz toimii ps3:n kanssa uusissa (P6,P7) malleissa, joiden edid-tiedoista 24hz löytyy? Vanhemmissa malleissa (P5) toimii ainoastaan, jos tilan saa pakotettua lähteestä päälle?

    Scart-häiriöitä on esiintynyt ilmeisesti kaikissa yksilöissä? Eli jos aikoo pistää yhdenkään laitteen kiinni scartilla, niin aika järjetön ostos.
     
  7. corgorav

    corgorav Guest Guest

    Liittynyt:
    01.04.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli jos tuossa elo-syyskuussa laittais tilaukseen tuon television vkaupasta niin siinä on uudet firmikset ja uus emolevy? Eli kun kuitenkin niin suosittu televisio että eivät varmaankaan saa mistään käsiinsä kuukausia vanhoja televisioita että olis vielä vanhat versiot korjaamattomilla bugeilla?

    Suunnitelmissa nyt siis joko tuo 40" joko hybridi tai ei-hypridi malli M86, tai ehkä 40/46" Sony Bravia W2000, vaikka melko "vanha" jo onkin, ei uusimpia ominaisuuksia tms... Tai pitää vielä miettiä sitä Marekin saksalaista televisiota, saisi sen 46" M86 2600e+100e... Mutta ainahan se olisi hyvä tuossa hintaluokassa pelata varman päälle... ... ... ...

    En ole ennen omistanut littu telekkaria että kysäisen vielä mielenkiinnosta, pelaileeko kukaan sillä televisiolla jotain PC pelejä? Eli miltä näyttää kun laittaa jonku 1024x... tai 1280x reson, skaalaako se televisio sen miten? Ja miltä näyttää? Entä jotain isompaa resoa, en nyt tiedä mitä yleensä joku CS, HL2, Far Cry tms. hyvät pelit resoja löytyy kun ei itsellä koskaan näy isommat kuin 1280x reso, johtunee vanhasta näytönohjaimesta... Löytyykö noista mainituista peleistä/muista uusista peleistä jotain resoa lähellä tuota natiivia, esim. 1920x1200 tai muuta? Onko lopputulos parempaa kun ei tarvitse skaalata niin paljoa?

    Ei oikein tiedä tuosta skaalaamisesta ja lopputuloksista mitn kun ei tosiaan ole koskaan omistanut littu-tv:tä ja tällä kannettavalla vaan se 1024 tai natiivi 1280 reso, ja ainakin tällä näytöllä skaalatessa kuva menee jotenkin hieman sumeammaksi, semmoseksi mössöksi mutta ei mitenkään hirveän häiritsevästi. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
     
  8. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä nyt ihan niin pitkälle menis et järjttömäks ostokseks sanoisin jos pelkissä scart-laitteissa kiinni. Tai sit mäkin oon tällä hetkellä ihan nuija:) (Tosin se voi muutenkin pitää paikkansa) Onhan noi scarthäröt olemassa,mutta jos et ole nähnyt millasia ne konkreettisesti on niin voi olla turhaakin vaahtoamista asiasta. Tarkoitan vaan että jos näkisit kuvan Sampassa,et välttämättä edes raitoja huomaisi. Sen verran tarkasti pitää katsoa. Tietysti joitakin saattaa pelkkä vika jo pelkästään pänniä ja päivä on pilalla. Mutta ainakin omalla kohdallani en edes kiinnitä huomiota/huomaa raitoja kuvassa enää ellen mene ruudun lähelle niitä tuijottamaan. Ja silloinkin ne näkyy vain tietyillä väreillä ja valoisuusasteilla. Jos jostain löytyy niin mukava kauppias että antaisi katsoa kuvaa scartilla niin suosittelen. Saa selkeän näkemyksen tuosta viasta/ominaisuudesta.

    Omalla kohdallani jossain vaiheessa vanhat laitteet varmasti päivittyvät uusiksi hdmi liitännäisiksi laitteiksi ja tättärää vaakaraidat ovat poissa:)
     
  9. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nopeasti jos kommentoisin tuohon pelaamiseen. Eli eilen tuli taas testailtua FlatOut2:sta Sampalla ja edelleen sanon että uskomaton kuva. Ja siis tuolla vgalla kiinni,DVIllä saisi varmaan vieläkin parannusta kuvaan. Resoluutiona 1920x1080:) Ihan nannaa. Muita pelejä kokeillut vain Simutransia,mutta se ei näytöltä paljon vaadikaan. Mutta hyvältä silti näytti. Enkä näkisi syytä miks ei kaikki muutkin pelit näyttäisi herkulta Sampan kanssa,kunhan vain tukevat tuota resoluutiota.
     
  10. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai se nyt niin paha OT ole jos yleisestikin puhuu tuosta mullistavasta ja ihanasta HD tekniikasta,kun kuitenkin full HD telkku kyseessä. Ja jos ei muita hd laitteita ole niin yhdeksi vaihtoehdoksi mistä saa testikuvaa on tietokone ja tuo ihmeellinen ja valloittava internet:) Ainakin itse siis olen kiitollinen kaikista tuollaisistakin neuvoista ja sivistävistä jutuista etten vahingossa jää luolamiehen tasolla..grr..:)

    Ja kyllähän noi testivideotkin näyttää Sampalla VLCPlayerilla helvtin hyviltä! Johtu ankeempi kuvanlaatu aikasemmin vaan tuosta pakkaustavasta.
     
  11. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin. PS3:een luulisi tuon paketotun tilan tulevan päivityksenä (tuo koko 24Hz tilahan tuli vasta hiljattain siihen). Siitä pakotuksesta hyötyisi myös moni joka kierrättää HDMI-signaalin vahvistimen kautta joka ei osaa kertoa oikein pleikkarille että näyttölaite tukee ko. tilaa. "Pakottaminen" käytännössä tarkottaisi ON-tilaa sille 24Hz tuelle. Nyt siinä on asetusvaihtoehtoina Autmatic / OFF. Jotta tuon tilan saisi pysyvästi päälle sitä tukevissa leffoissa pitäisi vaihtoehdot olla ON / Automatic / OFF (kuten joissain Sonyn Blu-ray-soittimissa jo on).
     
  12. chewmeister

    chewmeister Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    157
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyselin mysolution de:stä, että onko teillä noissa M86/M87 malleissa myös dvb-c viritin niin tuli vastaus:

    "The LE-40 M 86/87 we have is the one you are looking for. The box says BCX... its only called "BD" here in germany. That means it has DVB-C and DVB-T Tuner included."

    Sitten kyselin vielä tosta takuupuolesta ja firmwaresta:

    "Warranty works in whole europe. Its two years
    the models do already have the new firmware...and if there are any problems you can just use the local samsung service."

    Kuulostaa kyllä hyvältä ja onhan muiltaki hyviä kokemuksia tuolta jo. Itse kyllä epäilyttää onko tuossa M87 BD mallissa tosiaan DVB-C kun sivuilla ei tunerin kohdalla kyllä sellaista mainintaa ole.

    vaan siellä sanotaan seuraavaa : Tuner:
    EU-Multi (PAL, SECAM-B/G, D/K, I, I/I, L/L
    NTPB (AV3.58, 4.43)
    DVB-T

    Edittiä.. Myös marekin myymä töllö on malli koodilla : LE40M87BDX/XEE mutta tuossa ei ole sitten kuitenkaan dvb-c:tä ? alkaa mennä näissä jo sekasin koska tuon mysolution de:n myyjän mukaan pitäisi kait olla ?

    Hifi-forum.de:stä kysyin tuota asiaa sisältääkö saksan Samsung M86/M87 DVB-C ja vastaus oli kyllä ikävän selkeä : Actually none of them includes a DVB-C Receiver.
     
  13. haasa

    haasa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2007
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse pistin just viikko sitten tilauksen menemään tuonne 46":sta.. voin sulle kohta kertoa että pitikö niiden viesti paikkansa vai ei :thumbsup:
     
  14. Amphionisti

    Amphionisti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisin ostaa LE-37M86BCX:n, mutta mikä ihme ominaisuus se on olevinaan että saa klikkailla jotain kuvasuhteensäätönappia? Onko kaikissa noissa tosiaan näin?
     
  15. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä oot lukenu että kuvasuhdenapin kanssa pitäis kikkailla? Ite postasin tänne jo yhden kommentin/korjauksen että Samppa hoitaa kuvasuhteen vaihdokset ihan mukisematta!:) Ainakin omakohtasien kokemuksien perusteella.

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=919472&postcount=676
     
  16. kuimu

    kuimu Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt vasta bongasin JJK80 kysymyksesi.

    Televisioon olen ollut todella tyytyväinen, ainut mikä mieltä painaa on tuo 24Hz -tuki PS3:n kanssa.
    Itseltäni siis PS3 jo löytyy, bluray-kuva on uskomaton! Joissan kohdissa kyllä huomaan pienoista nykimistä, välillä se ärsyttää ja välillä sitä ei edes huomaa.

    Toimituskuluja tuli 100e maksettaessa luottokortilla, n. kaksi viikkoa meni että televisio saapui kotiovelle.
    Firmwaren versio on 1010.

    En ole testannut sisäistä viritintä, digiboksina toimii Topfieldin 5100 HDMI:n kautta moitteettomasti. Scart-häiriöistä ei siis tietoa myöskään.
    MacbookPron kanssa yhteiselämän aloittaminen oli helppoa, 1:1 pixel perfect löytyi n. 5 minuutin säätämisen jälkeen 60Hz tilassa.

    Joko olen puusilmä, mutta en ole pilviäkään missään vaiheessa huomannut, vaikka kuinka yrittänyt tiirustella. Valikot kyllä ovat tuskallisen hitaat.

    Rahoilleni sain kyllä vastinetta, tässä on telkkaria pitkäksi aikaa :)
     
  17. Räde

    Räde Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkistaisitko samaan postaukseen Tv:n valmistusajan ja firmiksen?
     
  18. Icebreaker

    Icebreaker Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kuljetusfirma kantoi ovelleni My-Solution.de:sta tilatun 40" M86 -Samsungin. :king: My-Solution saa kyllä firmana multa ihan täyden kympin arvosanan, kaikki toimi juuri niin kun on luvattu ja emaileihin vastattiin nopeasti. Mukaan tuli toki myös se Samsungin European Warranty Card, jossa takuuehdot selvällä suomen kielelläkin, mutta myyntikuitinkin pitäisi ilmeisesti riittää takuukorjauksiin täällä Suomessa.

    Telkkari on P6-erää, eli valmistettu kesäkuussa 2007 ja firmis oli 2000, eli 24p:n pitäisi toimia moitteetta PS3:lla. Toistaiseksi en sitä vielä kokeilemaan päässyt, koska PS3 on vielä ostamatta. Eilen en hirveästi ehtinyt vielä Samppaa testailemaan, ainoastaan Wii oli komponentilla kytkettynä ja digiboksin kuvaa ihmettelin. Digiboksi (joka kylläkin vaihtuu HDMI-malliin piakkoin) oli kiinni Sampassa scartilla ja ne rullaavat vaakahäiriöt pistivät kieltämättä silmään, mutta hätä ei ole tämän näköinen sillä tulevaisuudessa en aio mitään laitetta tuohon scartilla kytkeä ylipäänsä.

    Ensivaikutelma uudesta telkusta on mitä mainioin. Pian kun pääsee vielä Blu-Ray -elokuvien ja PS3 -pelien ihmeelliseen maailmaan niin eihän sitä tartte kotoa enää poistuakaan... :D
     
  19. proxi

    proxi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2004
    Viestejä:
    290
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyyppänä kyselen et onko se firmiksen tarkistaminen service valikosta helppoa.. ettei siis vahingossakaan ryssi mitään? ..ja sit vaa exitistä pois? Tämä varmaan kannattaa tehdä ihan ensimmäisenä kun avaa tv:n.
     
  20. Icebreaker

    Icebreaker Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan nyyppä olen minäkin ja heti ekana tarkistin telkkarin firmiksen täällä postattujen ohjeiden mukaisesti. Ei ole mikään hankala homma, muutama napin painallus kaukosäätimestä. :)