Panasonic PX70 ja PX700 tulossa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Snipersam, 16.02.2007.

  1. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on TH42-PX700E asennettu seinälle. Saapui luvatussa kahdessa vuorokaudessa. Paketti oli myyjän mukaan suurempi ja painavampi kuin Pioneerin 50” TV:ssä. Normaaliin autoon tai pieneen farmariin ei kannata siis änkeä… Paketti oli erinomaisesti suunniteltu, helppo kantaa ja purkaa pahvit ympäriltä pois niin, että tv oli styrox-jalustalla valmiina nostettavaksi seinälle (tästä on kuvia ruotsalaisten foorumilla). Ensimmäinen varoitukseni koskee Bilteman seinätelinettä (ja ehkä muitakin tarviketelineitä). PX70:n oli kai joku tällä foorumillakin ihan onnistuneesti kiinnittänyt tällä telineellä, mutta PX700:ssa onkin erona valtavat pahkat molemmin puolin tv:n takana (”basso”kaiuttimet?). Nämä aiheuttavat sen, että seinätelineen tv:n puoleiset kiinnikkeet tulevat aivan tv:n yläreunaan ja näyttävät sivusta vähän hulluilta. Suurempi ongelma on se, että TV roikkuu telineessä vain yläreunastaan. Alareunassa nuo kyseiset pahkat ottavat seinään kiinni! Tällaisia roikkuvia tv-telinemallejahan on paljon (mm. Vogels) eli kyllä se näinkin pysyy ja varmistusruuvit saa kyllä kiristettyä vaikka eivät oikeassa hahlossa olekaan. TV:n saa silti joko suoraan tai vähän yläreunaa ulos kallistettua. Jos joku tätä telinettä käyttää, menee paikoilleen 8x35 mm pulteilla (ei mukana), mutta suosittelisin ehkä jotain toista vaihtoehtoa.

    TV on ulkonäöltään ihan hyvännäköinen myös luonnossa. Siitä puuttuu PX70:n muovinen pahka etualareunasta. Sivuilla on ehkä 25 mm leveät kiiltävät kaiutinritilät ja alareunassa harjattu alumiinijäljitelmä.

    Heijastuksenesto on todella hyvä. Meillä ei pystynyt kesäpäivänä katsomaan kuvaputkitv:tä samasta paikasta lainkaan koska kuvaa ei yksinkertaisesti näkynyt heijastuksen alta. Nyt heijastukset hävisivät lähes kokonaan, näkyvät toki mustalla pinnalla himmeinä, mutta ei lainkaan häiritsevästi. Tällaista tarvitsevien kannattaa siis tähän sijoittaa. Kuvaa en ole ehtinyt vielä kunnolla säätämään, katsellut pari tuntia digiviritinkuvaa ja dvd:tä. Mustan sävy on todellakin musta. Luonnolliset säädöt ovat vähän hakusessa vielä ja tuntuvat kovin paljon riipppuvan lähetyksestäkin. ”Automaattinen”-toiminto on myös ihan hyvä (TV:ssä on valaistusta haisteleva silmä). Eniten ihmetytti DVD-kuvan värien hailakkuus. Die Another Day näytti lähes mustavalkoiselta ”elokuva”-säädöin! Kun säädin värin lähes maksimiin (n. 90) ja kontrastin jonnekin 75:een, oli kuva siedettävä. Johtuuko elokuvasta, DVD-soittimen säädöistä, johdosta tai jostain muusta? Kytkentä on tehdy ProfiGoldin suht laadukkaalla scartilla. Kuvanlaatu muuten on erittäin hyvä. Digisignaali myäs näyttää hyvältä 3 m etäisyydeltä kunhan ei laita paljon terävyyttä. Kaukosäätimessä oli PX70:stä erottavana tekijänä kromikehys nuolinappuloiden ympärillä. Kauko tosin meni 5 min One-for-All -ohjelmoinnin jälkeen kaappiin häpeämään…

    Mutta antakaapa vinkkejä tuosta elokuvan kuvansäädöistä! Kuuluuko olla noin vai onko joku pielessä? Täytyy ainakin arkistaa DVD:stä vielä, mitä signaalia se on asetettu syöttämään. Toinen kysymykseni koskee säätöjä säätöjä värinhallinta ja MPEG-NR. Näyttää olevan fifty-fifty pidetäänkö päällä vai pois. Mikä olisi järkevintä olla noiden säätöjen asetus DVD:stä scartin kautta ja toisaalta omalla digivirittimellä? Eikös MPEG-NR:n pitäisi parantaa DVD:n kuvanlaatua liikkeissä ainakin?
     
  2. easyt

    easyt Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko varoittaa tulevia px:n hankkijoita, että en ole koskaan törmännyt yhtä surkeaan kapulan toiminta-alueen omaavaan laitteeseen. Jos sitä ei kohdista aivan suoraan töllöä kohdin niin ei toimi perk....

    Huonommassa kuvan lähetyksessä punainen väri myös leviää tai näkyy häiritsevän korostetusti muihin väreihin verrattuna.:weep:
     
  3. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vika on nimenomaan kaukosäätimessä eikä tv:ssä. One-for-Allilla nimittäin toimii ihan normaalisti. Enpä ole punaisen värin kanssa ongelmia huomannut. Kyllä eilisen leffaillan jälkeen on suu messingillä. En kyllä keksi kuvasta mitään pahaa sanottavaa - paitsi että voisi olla suurempikin... Ominaisuuksissa kaipaisin jonkinlaista ajastinta ja mahdollisuutta käyttää digiviritintä tv suljettuna. Ilman näitä ominaisuuksia täytyy ostaa tallentavalle dvd:lle oma digiboksi.
     
  4. manta60

    manta60 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin nyt on vaihdettu 21" Fintecin paikalle 42PX700E! olisi pari kysymystä teiltä jotka olette enemmän olleet tekemisissä näiden laitteiden kanssa. Elikkä voiko ihan tv:n viereen (väli 5cm) laittaa stereo kaiutinta noin 40x20cm 6" elementti? putki telkkarissahan ei voi ja onko tuossa jo heti joku vika kun katsoo digiboxin (Topfield 5100PVRc HDMI) normi lähetystä ja kun kuvasuhde säätö (ASPECT) on automaatilla niin heittää välillä itekseen hirveen zoomin päälle? Kiitoksia vastauksista!
     
  5. vonkale

    vonkale Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2005
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lyö molempiin laitteisiin 16:9 päälle niin maailma pelastuu.

    Ja kaiuttimen voi laittaa, vaikka olet varmaan jo testannutkin.
     
  6. Tuomas66

    Tuomas66 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko 37" ja 42" Panoissa samat ominaisuudet? Tarkoituksena olisi ostaa Panan 37" kakkostelkuksi Sampan 40" FullHD kaveriksi.
     
  7. kt11206

    kt11206 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä mieltä olisitte seuraavanlaisesta yhdistelmästä:
    Panasonic 42px70
    Panasonic DVD-S53

    Mitä asioita minun kannattaisi huomioida koska olen valitsemassa kyseiselle televisiolleni dvd soitinta?

    Käsittääkseni toi resoluutio homma olisi hyvä olla laitteiden kesken yhtenäinen ja sattuvat olemaan samaa merkkiä niin saisin ne toimimaan samalla kaukosäätimellä.
     
  8. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa kaukosäädintä pystyt käyttämään, mutta se ei ole kovin kaksinen niinkuin tuossa aiemmassa viestissä on mainittu. DVD ja TV keskustelevat keskenään myös vaikka eivät olekaan samaa merkkiä kunhan molemmissa on scartin kautta tulevaa signaalia tukeva toiminto. Esim. itselläni on Philipsin DVD, jossa Easy Link ja Panasonicissa on Q-link. Nämä toimivat täysin yhteen. DVD:lle voi esim. tallentaa ohjelmaa tv:n kaukosäätimellä ilman että dvd:n kaukosäätimeen tarvitsee koskea.
     
  9. AnkorTet

    AnkorTet Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2005
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen toivat postin(tai siis itellan) lähetit TV:n minullekkin.

    Pitää nyt vielä toistella sitä mitä kaikki muutkin sanovat, mutta jopa digikuva näyttää yllättävän hyvältä. Tämä tosin johtuu varmaan siitä kun kaupoissa tuota vertaillessa oli lähes aina tilanne se, että TV:stä tuli vain jotain voittopotteja missä kuvanlaatu on todella paska aina.

    Onneksi en lähtenyt sille FullHD-linjalle mitä aluksi ajattelin. Tämä 1024x768-resoluutiokin näyttää niin uskomattoman tarkalta hyvällä HD-kuvalla 3 metrin päähän. Säästyipä reilut 500 euroa siinä.

    Juuri tällä viikolla Sonyn 40d3000:sen ostanut kaverinikin kävi katselemassa ja vertailemassa. Vähän kaveri kyllä manaili sitä kun oli Sonyn ostanut kun hänen mielestään ainakin panassa on parempi kuva SD-signaalilla.

    edit:
    Onko joku muuten löytänyt Harmonyyn suoraan käskyt kaikille eri inputeille? Mä löysin suorat komennot HDMI-liittimille ja PC-liittimelle, mutta Scarteille en ole löytänyt.
     
  10. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu olen itsekin positiivisesti yllättynyt digikuvan laadusta. Täällä olevien "kura"-kommenttien jälkeen olin valmistautunut todella huonoon kuvaan, mutta itse asiassa kuvanlaatu on suuressa osassa ohjelmaa todella hyvä - etenkin YLEllä. Kyllä sitä voi 42" Panasta katsoa vaikka ihan metrin päästä. Eri asia on sitten tietysti nuo MTV3:n päivälähetykset ja esim. JIMillä pyörivät sinänsä hyvät jenkkisarjat.

    En todellakaan tavallisena tv:n katsojana ymmärrä miksi kannattaisi sijoittaa FullHD-tekniikkaan. En usko, että reilun kolmen metrin päässä tv:stä erottaisin HD-lähteen kuvaa FullHD:ssa yhtään paremmaksi kuin tässä HD Readyssa. Eron voisi nähdä jos sitä tihrustaa lähempää. Sen sijaan normaali digisignaalikuva näyttää jopa paremmalta HD Readyssa kuin Full-HD:ssa. Ainakin kun vertasin Loewea ja Pioneeria vierekkäin.
     
  11. -=HoGaN=-

    -=HoGaN=- Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Itselläni on myös flätin hankinta ajankohtainen ja Panan 37 tuumainen PX70 on tällä hetkellä potentiaalisin vaihtoehto. Muutama asia vielä hieman mietityttää tuossa mallissa, joten voisiko joku asiasta enemmän tietävä kertoa..

    Tulen käyttämään flättiä Welhon verkossa ja ainakin toistaiseksi (siirtymäajan ajan) Welho lähettää kaapeliverkossa rinnakkain myös antennisignaalia, joten kun PX on varustettu T-virittimellä, niin pärjäänkö aluksi tuolla PX70:n digivirittimellä? Hieman myöhemmin olen joka tapauksessa hommaamassa telkun kaveriksi DVB-C:llä varustetun tallentavan boxin.

    Sitten miten tuo PX70 hoitaa skaalauksen, jos PC:ltä heittää kuvan DVI-liitäntää pitkin telkkuun kun telkun natiivireso on 1024*720 ja nykyinen kannettava ei pysty 1024*768 korkeampaan resoon? Aion jatkossakin pyörittää DVD-leffoja kannettavan kautta, joten kuinka HD-tasoisten leffojen katselu/skaalaus onnistuu tuossa tapauksessa PX70:llä?
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No eikös tässä olisi montakin syytä valita mielummin vaikka Sony 40D3000 tai joku muu (hybridivirittimellä) varustettu lcd? Sen lisäksi, että D3000-sarjan telkuilla on todella hyvälaatuinen viritin, niin jos todellakin aiot läppärin kautta pyörittää ruudulla näkyvää kuvaa, niin eikös LCD aina ole kuitenkin parempi vaihtoehto kuin plasma. Mainittakoon myös, että Pansun PX70:ssä on kuulemma todella huono sisäinen viritin.

    Itsekin kyllä niin mielelläni valitsisin 37PX70:n, koska se olisi halvempi ja paljon sopivampi sisustukseeni (muun muassa mitoiltaan) kuin 40D3000. Mutta PX70:ssä on niin paljon huonoa ja vastaavasti D3000:ssa niin paljon hyvää, ettei kerta kaikkiaan PX70:n ostoa voi oikeuttaa -- ainakaan omalla kohdalla.

    Minusta jos on ostamassa televisiota seuraavin kriteerein:

    • >60% SD-käyttöön (tämä toteutunee käytännössä kaikkien kohdalla)
    • yhdistetään tietokoneeseen
    • hyvä sisäinen digiviritin (mahd. hybridiviritin)
    • hinta alle 1800 (2000) euroa

    niin Sony D3000 on aivan ylivoimainen ykkönen.
     
  13. -=HoGaN=-

    -=HoGaN=- Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti vastauksista. Muutama tarkentava kommentti on vielä paikallaan :)

    Olen myös katsellut noita hybridejä, sekä 37" fulleja että HD-readyjä. Harmi vaan että niitä on vielä niin vähän tarjolla. Sonyissa on vielä se huono puoli, ettei niiltä löydy 37 tuumaista LCD:tä ollenkaan :mad: Sen isompaa flättiä ei meille mahdu millään. Tuo 37:kin on just siinä ja siinä.

    Toisekseen 32 tuumaisesta Sonyn HD-readystä hybridistä ei viitsisi kyllä 1500€:a maksaa kun 1000€:lla 32 tuumaisen Sampan HD-ready hybridin.. Entä mites Sampan 37M86BCX, full hybridi? Hintaa näyttäis tuolla olevan halvimmillaan 1779€?

    Ja jäi vielä siitä alkuperäisestä postauksesta, että flätin kaveriksi on myöhemmin tulossa myös kotiteatterisetti, josta löytyy DVD (joko normi tai sitten BlueRay).
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ensin pitänee huomauttaa, että jos viittaisit tuolla "37" fulleja" kommentilla 37" Full HD -malleihin (vaikka Samsungin 37M86 tms.), niin sehän on melkein typerin mahdollinen yhdistelmä. Full HD vaatii erottuakseen HD Readystä pienen katseluetäisyyden ja suuren ruudun, joten sillä perusteella 37" Full HD edustaa hinta/laatu-suhteeltaan aina pohjasakkaa oli kyseessä mikä malli tai merkki tahansa. Ei esim. 37M86 varmastikaan huono ole, mutta siis siinä ei Full HD:stä saa oikein mitään irti, ja silti siitä "Full HD -lisästä" joutuu maksamaan maltaita.

    Mullakin on itse asiassa ihan sama juttu. Panan 37PX70 mahtuisi kotiteatterinurkkaukseen just ja just, ja jotta saisin 981 milliä leveän Sonyn 40D3000:n mahtumaan, niin pitää vähän ikkunalautaa muokata lyhyemmäksi. Minusta vain se on vähän liian suuri kompromissi valita tilan takia huonompi töllö. Toki jos sulla on vaikeammin muokattavissa oleva sisustus, niin toki sitten ymmärrän, jos 37" malli tuntuu välttämättömältä.

    Vaikka asun kaupunkiyksiössä (tosin tilavassa sellaisessa) ja vaikka 2,7 metrin katseluetäisyyteni (sekä se, että katson yli 90% pelkkää SD:tä) oikeuttaisi 32" mallin oston, niin kyllä minäkin olen vähän sitä mieltä, että isompi olisi kivempi. Ja eihän se tietenkään ole kiva maksaa pitkästi yli tonnia 32" mallista, kun isompiruutuisia malleja samaan/alempaan hintaan on saatavilla. Tosin kannattaa tietenkin ottaa huomioon, että esim. nuo Samsungin hybridimallit (etenkin muut kuin M8x-sarjalaiset) eivät taida olla läheskään yhtä hyviä kuin Sonyn D3000. Jokainen vetää tietenkin oman budjettinsa rajat, mutta minusta tässä ei ole sellainen "ottaako 1400 euron LG vai 3400 euron Pioneer" kysymys, vaan lähinnä haluaako satsata muutama sata euroa lisää (joka ei loppupeleissä merkkaa enää paljoa, kun ollaan maksamassa yli tonnia), jotta saa merkittävästi parempaa kuvaa (esim. Sony D3000-sarjassa on todistetusti merkittävästi vähemmän nykimistä mitä ilmenee muissa töllöissä, esim. juuri Sampan M86:ssa). Täytyy ottaa huomioon myös, että (tod. näk. johtuen Full HD -töllöjen myynnistä) HD Readyjen hinnat putoavat -- etenkin D3000:n. Aluksihan 40D3000 maksoi 1999 joissakin paikoissa, mutta nyt sitä saa jo alle 1700 eurolla. En yhtään ihmettelisi, jos sitä saisi jouluna/vuoden alussa 1399 euron hintaan.
     
  15. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihin tämä vaittämä perustuu? Käsittääkseni niin arvosteluissa kuin foorumeillakin Panan kuvanlaatua omalla digivirittimellä on pidetty yhtenä parhaista. Ominaisuuksia siinä toki ei paljon ole (EPG puuttuu ja tallennus ulkoisella laitteella on vaikeaa).
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No se perustuu lukuisiin kommentteihin mitä olen Plazalta ja AV Forumsilta lukenut. Itse asiassa, jos oikein muistelen, se perustuu myös yhteen tai kahteen viralliseen alan lehden tekemään arvosteluun. Vaikka tietenkin elektroniikkaliikkeen kuva on lähes aina muutenkin hirveä, niin täytyy sanoa, että kävi missä liikkeessä vaan niin PX70:n digiTV kuva on aina ollut kauhean kohinainen ja huonohko. Sen sijaan kun olen katsellut D3000:n kuvaa (32" ja 40") useammassa liikkeessä, niin aina se on ollut kirkas ja uskomattoman hyvälaatuinen.

    EDIT: Ottaen huomioon missä ketjussa olen :D niin sanotaan, etten toki väitä Pansun PX70:ntä huonoksi. Sehän on edelleen yksi parhaista lituista hinta/laatu-suhteeltaan. Minusta vain Sonyn D3000-sarjan tultua markkinoille (ja etenkin kun tässä HoGaN on vielä yhdistemässä töllöä läppäriinsä) se ei ole enää mitenkään niin selvä valinta.
     
  17. -=HoGaN=-

    -=HoGaN=- Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä pientä viilausta.. eli tuota Sonyn 32" tuumaista D3000:sta näyttäis löytyvän Veikolta hintaan 1395,- ja muualla hinta on lähempänä 1500€:a, eli siinä mielessä ihan hyvä tarjous.

    Siitä läppäristä vielä sen verran, että en todellakaan aio pitää läppäriä kiinni telkussa 24/7 vaan ainoastaan satunnaisesti kun haluan katsoa vaikka digikuvia tai leffoja. Katseluetäisyys on about sama kuin sinulla eli n. 2,7 metriä, joten jos läppärin pistää kiinni 32" LCD:n, niin saako esim. XP:n valikoista mitään selvää reilun 2,5 m:n päästä? Ainakaan nykyisen 32" putken kuvasta ei saa mitään selvää.. Siksi lähinnä olen ollut tuon 37" kannalla..

    On se vaan niin pirun hankala ymmärtää miksi Sony olisi sen 400 €:n lisäinvestoinnin arvoinen. Tuolla hinnanerotuksella sais jo melkein kohtuullisen kotiteatterin taikka kohtuu hyvä tallentavan boxin.. Onko se todella niin hyvä ja huomaako eron muihin HD-ready telkuihin "käytännössä"? Entä kun fullhd lähetykset alkavat näkyä, niin tekeekö tuolla HD-readyllä sen jälkeen enää mitään vai voiko sillä samantien heittää vesilintua?

    EDIT: Ilmeisesti fullhd kuva vaan sitten myöhemmin skaalataan 720P:ksi?
     
  18. Snaques

    Snaques Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran muistuttaisin, että Suomessa HD-lähetyksien resoluutio tulee olemaan näillä näkymin tuo 720p kun jenkeissä suositaan 1080i formaattia. Sen perusteella ei siis kannata perua HD-Readyn hankintaa. Toisaalta Bluerayt ja HD-DVD:t ovat oma lukunsa, mutta kyllä ne HD-Readylla aina katsomaan pystyy. :thumbsup:

    Lisäksi kuten tässäkin keskustelussa on jo moneen otteeseen käynyt ilmi, ei pienellä (lue 32"/37") töllöllä tee FullHD resolla juuri mitään. :rolleyes:
     
  19. pauli_m

    pauli_m Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omistan PX70:sen ja kaukosäätimenä olisi Logitechin Harmony 555. Ongelmana on että en saa tuolla kaukosäätimellä töllöä päälle. Eli kun yritän laittaa päälle niin kauko lähettää signaalia liian vähän aikaa. Kuinka saan jatkettua aikaa? Onko joku saanut näitä romppeita sopimaan yhteen hyvin?
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuohon ensimmäiseen kysymykseen sanoisin, että itse ainakin huomaan. No siihen nykimisasiaan en ole niin keskittynyt (mutta toki monta käyttäjäkommenttia on tullut luettua, jossa tyypit ovat käyneet vertailemassa esim. D3000:a ja M86:a, ja sanoneet eron olevan huima nykimisen suhteen), mutta yleensäkin kyllä D3000:n SD-kuva on pirun hyvä, ja ero PX70:een (mitä olen sitä nähnyt liikkeissä) on aika suuri. Toki oikeilla säädöillä (ja Pansun kanssa ulkoisella virittimellä) tilanne voi olla hieman toinen -- ihan vasta joku taisi kirjoittaa täällä, että D3000:n omistava tyyppi oli hieman kadehtinut kaverinsa PX70:n SD-kuvaa.

    Sinuna en vaivaisi päätäni noilla "mitä sitten kun HD-lähetykset alkavat" yms. jutuilla. Suomessa moni ei ole päässyt edes vielä digiTV-aikaan, ja koska sitten aikanaan HD-lähetyksiin siirtyminen kuitenkin vaatii sen oman HD-virittimen (jota näissä televisioissa tai digibokseissa EI ole), niin on kyllä todella kyseenalaista alkaa noin "futureproofaamaan". Ja kun edelleen tilanne on se, että Bluray- ja HD DVD -levyt ovat (ainakin Suomessa) 1.5-5x kalliimpia kuin dvd:t ja kun vastaavat soittimet tahtovat vieläkin olla hitaita ja hieman avuttomia, niin uskaltaisin sanoa, että eiköhän ihan täällä Plazallakin 3-4 vuoden päästä vielä 50-80 prosenttia porukasta katsele lähes täysin SD-kuvaa edelleen.

    Lopuksi, kuten sanottu, jos sinun katseluetäisyytesi on 2.7 metriä, niin edes 40"-42" Full HD ei välttämättä ole tarpeeksi suuri tehdäkseen eron HD Ready -kuvaan selvästi. Kyllähän me kaikki halutaan sitä parasta kuvaa ja silleen, mutta joskus täytyy kysyä itseltä annetaanko me sen, että muut koko ajan jankuttavat Full HD:stä, aivopestä meidät maksamaan satoja euroja "turhan" korkeasta resosta. Itselläkin oli alkuun sellainen taktiikka, että Full HD on pakko saada, ja vaikka se tarkottaisi, että joutuisin ostamaan ihan liian kalliin television itselleni (2000-3000 euroa), niin eihän Full HD:tä ilman voi elää -- tosin esim. Mareksiltahan saa noita Panasonicin Full HD -plasmoja yllättävän edullisesti. Sitten vasta kun tajusin tämän katseluetäisyys-jutun sekä sen, että ihan varmasti vielä hamassa tulevaisuudessa enimmäkseen pelkkää SD:tä katson, niin tulin järkiini.