Tv-taso hakusessa

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana pugfan, 17.04.2006.

  1. Docu

    Docu Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2006
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä kuulla että Cuben kokoaminen on simppeliä, koska se on vahvin ehdokas TV-tasoksi tällä hetkellä. Topias, kannattaa hakea Maskusta esite jossa on eriteltynä kaikki vaihtoehdot.
     
  2. tmoh

    tmoh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mackfinnin sivuilta näyttäisi löytyvän myös Poolo Evo 2006 -tuotesarjaa, jota ilmeisesti nykyään myydään vain Koti Idea -kaupoissa Taika-nimellä. Siellä olisi yksi mielenkiintoinen tv-taso. Mittaa olisi sopivasti ja suunnittelussa on otettu johdotukset huomioon (välihyllyt eivät ole takaseinässä kiinni jolloin johdot saa takaa siististi, ja lisäksi takalevyssä on kolme aukkoa niitten läpiviennille). Harmi vaan että värinä ei ole kirsikkaa ja hintaakin on aika reippaasti (kuvassa oleva maksaa reilut 600 euroa).

    Tuota vähän vastaava on ruotsalaisen valmistajan Voice Azzaro, jonka saisi tilattua kirsikkaisena ja ylähyllyllä laatikon sijasta (keskikaiutinta varten). Mutta mutta, paikallisen jälleenmyyjän mukaan hinta olisi osina 795 euroa ja koottuna 880 euroa, joten hiukan on liikaa.

    Tällä hetkellä paras vaihtoehto näyttäisi olevan EJH:n Vivo, jota saa kirsikkaisena ja inhimilliseen hintaan. Tosin keskikaiuttimelle ei ole paikkaa ja nuo jalat ovat ylimääräisiä, mutta eiköhän molemmille joku järjestely löydy.
     
  3. DeL

    DeL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2004
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa kateltuani pitkään erilaisia TV-tasoja, ei oikeen löytyny mieleistä johon saisi 40" taulu tv:n, keskikaiuttimen, vahvistimen, dvd soittimen, digiboxin, PS2 ja kasan DVD:tä, joten päätin suunnitella itse aika yksinkertaisen tason.
    Kuva jossa laitteineenhttp://koti.mbnet.fi/vesanne/TV-taso.png
    Tässä taso mitoilla http://koti.mbnet.fi/vesanne/TV-taso 2.png

    Mutta yksi kysymys olisi että minkälaisesta materiaalista kannattaisi tehdä? MDF, Vaneri vai lastulevy?
    Paksuus olisi 5cm ja noiden kahden hyllyn paksuus 2.5cm. Ja tietenki mahdollisimman halvalla pitäisi päästä ja aion viiluttaa joten sillä laadulla ei välttämättä olis niin väliä.
     
  4. Navarone

    Navarone THIS IS DVDPLAZAAAH!!! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.12.2006
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota, eikö kannattaisi suunnitella noille laitteille joku parempi säilytystapa? Kun kerran tyhjästä lähdet väsäämään? Ei nuo vehkeet ainakaan hyvää tykkää tollasesta pinoomisesta...

    Mutta kukin tyylillään ja tavallaan, tee niin kuin itse haluat. :)
     
  5. DeL

    DeL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2004
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noo... ei nyt kannata alkaa takertuu tollaseen asiaan, onhan siin hyllyjä mihin pistää tavaroita kans. Tuo on nyt vaan yks idea ja tuskin nuo digiboksi ja pleikkari tohon päälle tulee.
     
  6. Altair76

    Altair76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2007
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohessa kuva omasta TV-taso viritelmästä koottuna CUBE-moduuleista. Kuten kuvasta näkyy keskiäänen sijoittelu on täysin sattumanvarainen kunnes saan väsättyä telkan päälle telineen tai jotain vastaavaa...
     

    Liitetyt tiedostot:

  7. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mittoja tietämättä heitän sellaista, että oletko ajatellut keskaria alas, suoraan tv:n eteen? Eli:
    *JOS* näkyvän kuvan alareuna olisi keskikaiuttimen yläreunaa ylempänä ja
    *JOS* tv-tason syvyys riittää siihen, että riittävän suuri osa keskarista jäisi tv-tason puolelle, siis tv:n jalusta eteen, niin tällöinhän ei tarvitsisi rakennella mitään häkkyröitä tv:n yläpuolelle.

    Lisäksi, *JOS* keskikaiutin olisi tällöin korkeudeltaan lähempänä vasenta ja oikeaa kaiutinta, niin olisi kenties aavistuksen yhtenäisempi äänikenttäkin, kuin että laittaisit tv:n päälle. Tuskin ainakaan huonompi olisi, mikäli keskari tulisi niin, että se olisi aivan tv-tason reunalla tai mieluummin ylikin (= vähemmän ääntä värittäviä reunaheijastuksia). Jos/kun käy niin, ettei tv:n jalusta ole tarpeeksi korkea, voi aina laittaa tv:n jalustan alle tarpeeksi korkean levyn tai tason, joka ei siis tietenkään korottaisi keskikaiutinta.
    Jos homma olisi vain parista sentistä kiinni ja korokelevykin olisi tv-tason värinen, niin olisi kait edelleenkin mukavamman näköinen ratkaisu, kuin tv:n yläpuolella oleva keskari. Ja olisi paljon kätevämpi silloin, mikäli tv:n takana sattuisi olemaan olemaan ikkuna, taulu, hyllykkö tms. Toki tv:nkin design vaikuttaa, eli mikäli IR-silmä sattuu olemaan keskellä, niin kauko-ohjain ei välttämättä enää toimii näköesteen eli keskarin vuoksi. Sekin vaikuttaa, että kuinka paljon etulevyn luukku vaatii tilaa (tod. näk. ei ole rajoite, vaan tv:n jalustan ulkonema), onko tarvetta käyttää säännöllisesti etulevyn liittimiä tms.

    Tosin kuvassahan on 2-tiekaiutin, jonka ilmeisestikin olet ajatellut sijoittaa pystyyn? Pystyssä em. ehdotelmani taitaisi vaatia melkoista korokepalaa, eli ei liene järkevissä rajoissa. Koaksiaalikaiuttimilla ei olisi tätä murhetta, mutta eiköhän valtaosa pikkukaiuttimista toimi kyljelläänkin aika hyvin, kunhan ei vain ole suuntaimellisia nauhadiskantteja tms. erityisen suuntaavia ratkaisuja, vaan ihan vain perinteinen pyöreä kalotti lähellä bassokeskiäänistä. Ja kokeilemallahan tämäkin selviää, eli jos ei eroa kuule, niin tuskin kannattaa keskarin asentoakaan silloin murehtia. Toisaalta, pääkaiuttimesi ovat joka tapauksessa määrän X verran erilaiset, koska ovat lattimallit (toivottavasti kuitenkin samaa sarjaa tai muuten vain samantapaiselta kuulostavat).

    Kuvan tilanteessahan voisi(?) kiinnittää tiiliseinään joko sopivan hyllyn tai vaikkapa sellaisen Vogelsin säädettävän kaiutintelineen. Mieluiten niin, että keskari ei olisi aivan takaseinässä kiinni, toki tämänkin sijoittelun dramaattisuuden voi kokeilemalla todeta. Mutta lähtökohtaisesti irti kaikista viereisistä tasopinnoista. Pelle Peloton -versio olisi käyttää tv:n seinäkiiinityspaikkoja hyväksi ja kiinnittää niihin joko "virallisen" seinätelineen tai jonkun oman virityksen, johon sitten pulttaisi sopivan kokoisen vaakalevyn päälle, joka siis toimisi keskarin jalustana -> ei reikiä tiiliseinään.
     
  8. Altair76

    Altair76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2007
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nimenomaan tällaista on ollut suunnitelmissa... jotenkin kun saisi TV:n omiin seinäkiinnike paikkoihin nätin ja simppelin telineen. Reiät tiiliseinässä ovat ehdoton EI!

    Tämänhetkinen kaiutin sijoittelu on lähinnä streokuuntelun ehdoilla ja siksi mm. tuo keskiääni on missä on (takakanavista en viitsi edes kertoa...). TV:n eteen tuotuna (johon se juuri ja juuri mahtuu jalustan ulkoneman vuoksi) hellasärö on liian kova verrattuna saavutettuihin etuihin äänikuvassa! Leffojen ajaksi sen saa siihen optimipaikalle helposti siirrettyä, muun ajan saa palvella tuossa vierellä. :thumbsup:

    Ps. Kaiuttimina ovat AE 109:t ja MiMo:t (Subina Focal Chorus 800V).
     
  9. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vielä sellainenkin tuli mieleen, että keskarinhan voisi ripustaa mahdollisimman huomaamattomien vaijerien avulla ilmaan, sopivaksi katsottuun kohtaan. Siis hieman kuin kukka-amppelin. Eli jonkunlainen aluslevy ja siihen sinitarran tai ihan vain päätyjen tms. varaan itse kaiutin, pohjalevy olisi vaijerien/kaapelien varassa, katossa olisi yksi tai kaksi koukkua. Olikohan Hifimaailma- lehdessä tms. jokunen aika sitten jollain ainakin osa kajareista em. tavalla, tai ainakin surroundit. Tosin surroundejahan ei tarvitse koko ajan katsella, kuten keskaria. Mutta ei kait tuollainen viritys keskarillekaan välttämättä kovin pahalta näyttäisi, kun olisi ohutta ja sopivan väristä kaapelia. Empä tosin ole livenä itse nähnyt, että miten altis moinen viritys olisi hellasärölle...
     
  11. Gigu

    Gigu Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2002
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oli tutunkauppaa, niin ovh hintaa en osaa sanoa. Veikkaisin, että ovh hinta on about 500eur.

    Tosiaan itselläni tasossa on 3 aukkoa, joissa kahdessa on lasihyllyt. Pituutta tasolla oli about 2 metriä. Tasoa saa maksimissaan 4 aukkoisena, jolloin sillä on pituutta noin 280cm. Aukkoihin on saatavissa lasi taikka puuhyllyjä taikka vetolaatikko. Takaseinälevyt tulivat myös mukana, mutta itse en niitä laittanut.

    Vetolaatikko on tuossa tosiaan vasemmalla.
     
  13. kaljis

    kaljis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2007
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. tonic

    tonic Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä löytyy vastaava taso 3:lla aukolla, joista kahdessa ulosvedettävä laatikko ja keskellä lasihylly. (pituus 205)
    Laatikkoon voi laittaa myös johdollisia laitteita jos tekee reiän laatikon takaseinään ja jättää takaseinälevyt laittamatta (tai tekee niihinkin reiät). Itse jätin takalevyt laittamatta, kun päälle ei tule mitään raskasta. Hintaa oli tummana n. 430€
     
  15. Docu

    Docu Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2006
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sitten kuitenkin hommattua tv-taso IKEAsta, ja säästi taas paljon rahaa tuohon CUBEen verrattuna. Oli tullut uusia malleja ja olin etsinyt tasoja jotka olivat mustia, tai ainakin todella tummia. Tämä malli on 191cm leveä ja siihen saa hifilaitteita neljään rinnakkaiseen osioon. Jokaisessa osiossa on siirrettävä hylly joka on myös kätevää. Taso on petsattua mäntyä, eli ei ole sitä normaalia kennolevy+0.2mm viilu IKEA kamaa. Hintaa oli 119€. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70115187
     
  16. phermanni

    phermanni Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    viittitkö mitata kuinka isoksi tuossa yhden "lokeron" saa :thumbsup:
     
  17. Docu

    Docu Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2006
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toki. Ilman hyllyä korkeus on 33,7cm.
     
  18. sirius18

    sirius18 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2005
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viitsisitkö mitata miten korkea laite tuohon avonaiseen tilaan sopii jossa sinulla on viritinvahvistin ja muut tilpehöörit? Mietiskelin tässä mahtuisiko Epos ELS 3 -kaiuttimeni kallelleen asetettuna tuonne väliin... 175 mm on kriittinen raja :)

    Samoin syssymmällä kotiin tuleva Onkyo-sarjan viritinvahvistin on lähes 200 milliä korkea, se taitaa olla tuonne sisään tungettuna jo liian paljon - harmi :cool:

    Edit: Muuten, saako tuon "keskitolpan" pois siististi? Tarkoituksenani ei ole laittaa mitään raskasta (lue tv:tä) tuohon päälle...
     
  19. haasa

    haasa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2007
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. [oz]

    [oz] Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0