Onko BK electronics xls200 ylivertainen hintaluokassaan?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ptt, 12.02.2007.

  1. isojii

    isojii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    No en, enkä edes halua, koska en ole ollenkaan varma, mitä ko. vekotin pitäisi siitä, että sille syötetään tavaraa samanaikaisesti high ja low levelinä. B-kajareissa kun on juuri se juju, että ne voi kytkeä pois päältä ;)

    Enpä tiedä, hurina on kuitenkin sitä luokkaa, että sen havaitsemiseen ei mitään meditaatiokeskittymistä vaadita. Pitänee ilmeisesti vielä käydä laitesavotta läpi ja tarkistaa piuhat. Voisiko jopa johtua siitä, että tuo kajaripiuha ottaisi nyt häiriötä jostakin enemmän kuin aiemmin, epäilen. Ja edelleen suuresti ihmettelen mihin se hurina katoaa kun painan b-kaiutinnappulan pohjaan, vaikka vahvistin ei olisi edes päällä. Mitä vahvarissa tuolloin voisi tapahtua?
     
  2. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Ihan perinteiseltä maalenkiltä kuulostaa. Galvaanisen erottimen hankinta kaikkiin antennipistokkeisiin voi auttaa tai sitten ei.
     
  3. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Ilmeisesti vahvistimessa ei ole relettä vaan ihan kytkimellä tapahtuva B-kaiuttimien kytkentä. Subbari maadottuu sitten sitä kautta ja hurina häviää.
     
  4. isojii

    isojii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Perinteinen kytkinhän tässä tosiaan on. Ok, pitää jatkaa jossakin välissä ihmettelyä ja hankkia vaikka galvaanisia erottimia pari kasaa. Kiitos vinkistä!

    Edelleen ihmetyttää kuitenkin mm. se seikka, että ennen eilistä piuhahärdelliä en tuota hurinaa kuullut. Ja kuten sanottu, niin se on sen verran raikas, että ei sitä tarvi kuuntelemalla kuunnella. Kun vielä systeemi on se, että olen tuota b-kajari nappulaa käynyt painelemassa melkein joka päivä ja varsinkin silloin hurinan on/offin huomaa erittäin selvästi.

    Sitäkään en ymmärrä, että miksi linjatasoinen kytkös on täysin välinpitämätön maalenkeille ja hurinoille? Luulisi tuon olevan samassa kierteessä kun samassa piuhan päässä ja maassa ollaan?
     
  5. huuhaa

    huuhaa Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2002
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama havainto täällä. Omani tosin alkaa hurisemaan vasta noin tunnin päästä siitä kun subi on kytketty päälle... Eli veikkaan että omassani on kyseessä ihan joku vika.
     
  6. isojii

    isojii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt on tovi jos toinenkin piuhasulkeisia takana. Eipä taida olla kyseessä maalenkki, tai ainakaan lenkki antennin/kaapelin kautta. Antennipiuhoilla ei ole mitään vaikutusta asiaan. Nykäisin siis kaapeliradion piuhan ja audiotulot irti niistä vehkeistä, joihin antennijohtoa menee. High level-kytky saa laitteen hurisemaan, vaikka vahvariin ei olisi kytketty mitään. Vahvarista kun vetää tepselin kokonaan irti, niin taas subbari mykistyy. Hassun hauskaa myös se, että LIDLin huippusoitin, aito silvercrest, joka on hankittu lähinnä USB-portiksi, antaa hurinalle myös extrapotkua.

    Siis, subbari maadoitetulla pistokkeella seinässä, vahvari maadoittamattomalla, koskee vain kajaritasoista kytkentää. Jotenkin tuo olisi helpompi ymmärtää, jos ilmiö olisi sama kummalla kytkyllä tahansa. Ainakin näin maallikkona vois kuvitella, että kajarin maa olisi sama kuin sub outin maa? Pitänee varmaan vielä testata köyttää vahvarin kuori tonttiin...kunhan löytyy sopiva piuhan pätkä siihen tarkoitukseen.
     
  7. jusky

    jusky Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 854
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin onkos se seinässä oleva rasia maadoitettu? jos tuo on noin niin se hurina voipi tulla siitäkin että vahvistin jotenkin maadoittuu tuon subbarin kautta sinne rasiaan. Saman saattaa tehdä se lidlin halpa soitin... se voisi selittää miksi surina kovenee kun sen kytkee kiinni. Asia saattaapi korjaantua niin että laittaa kaikki laitteet maadottamattomaan rasiaan.

    Itsellä ei ole koskaan tullut mitään ongelmia hurinoiden kanssa kun olohuoneen pistorasiat ovat maadoittamattomat.
     
  8. isojii

    isojii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Subbari siis maadoitetulla piuhalla maadoitetussa rasiassa. Vahvarissa ja muissa kaluissa maadoittamaton piuha. Pitääpä kokeilla subbaria maadoittamattomalla jakarilla.

    Edittiä. Hurinat tosiaan katosivat kun maadoitti vahvarin kuoren pistorasian maahan. Onko olemassa joku syy olla käyttämättä näissä vehkeissä maadoitettuja virtajohtoja? Phew, mikä mielenrauha ;)
     
  9. Psilok

    Psilok Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni hurisi alkuperäisellä piuhalla vähän ja uudella DIY-piuhalla hemmetisti (alkuperäinen oli liian lyhyt, kun veti johdon piilossa subille ja myöskin se toinen RCA oli täysin tarpeeton...). DIY-piuhan viaksi ilmeni pienen tutkimisen jälkeen RCA-liittimet, joiden maakorvake (johon siis juotetaan piuhan maadoitus/häiriönsuojaus) oli "irrallaan" itse liittimestä eikä siis ollut ns. yhtäpuuta itse näkyvän liitinosan kanssa. Maakorvake siis oli erillinen peltiläpyskänsä joka oli jotenkin vain prässätty liittimeen kiinni (huonolla tuloksella) ja huono kontakti aiheutti melkoista pörinää. Liittimet korjaantuikin sitten helposti juottamalla nuo korvakkeet kiinni suoraan liittimen runkoon ja hurinat katosi tyystin, hiljaisempi vielä kuin tuo alkuperäinen piuha vaikka pituutta on reilu 3x enemmän. Uskoisinkin, että mahollisesta maalenkistä tms. johtuvaankin hurinaan _voi_ auttaa kunnollinen piuha joka tehokkaasti poistaa potentiaalierot laitteiden väliltä.

    Jotain 50Hz pörinää tuolta subistä juurkin lähtee silloin, kun tuosta RCA:sta uupuu (tai on heikko) maadoitus/häiriönsuojaus. Lisätään vielä, että nuo liittimetkään ei ollut mitkään ihan täysin sekundat muovirimpulat (joskaan ei myöskään mitkään merkkituotteetkaan ainakaan tietääkseni. ;), mutta kokonaan metalliset, kokonaan kullatut ja tuota typerää rakennetta lukuunottamatta varsin laadukkaan oloiset.
     
  10. isojii

    isojii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ymmärrän kyllä asian niin, että RCA-piuhan häiriönpoistolla ei ole mitään tekemistä maalenkkihurinan kanssa. Ei tosiaan ole ihme, jos tuollainen kontaktivika pistää pörisemään.

    Itselläni hassua olikin se, että hurinat aiheutti vain kajaritasoinen kytkentä (pari kuumaa + yksi maapiuha). RCA-kytkyllä ei ollut tässä roolia ollenkaan.
     
  11. PeteeH

    PeteeH Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heitetääs tännekin, koska kaikki tuskin jaksavat lukea aloittelijat kysyy palstaa ;)

    Eli: Tilasin uuden vahvistimen jossa subbarin kytkentä pitää tehdä tuolla high level inputiin menevällä kaiutinlähtöisellä piuhalla. Voiko subbarista lähtevät piuhat tunkea huoletta samoihin liittimiin missä on pääkaiutinpiuhat (A) vai täytyykö ne laittaa erikseen toiseen kaiutinlähtöön (B)?
     
  12. Upii

    Upii Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2006
    Viestejä:
    818
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä voi tunkea samaan A:n kanssa.Kannattaa kuitenkin laittaa b:porttiin, koska silloin voit napin painalluksella säädellä subia päälle ja pois.
     
  13. PeteeH

    PeteeH Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo niin taidan nyt tehdäkin, mutta syksyn aikana olisi tarkoitus kasata toinen pari kaiuttimia ja käyttää niitä tällä samalla vahvistimella, joten hyvä homma että noihin saa tungettua kahdet piuhat samoihin liittimiin ilman ongelmia.
     
  14. PeteeH

    PeteeH Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisää ongelmia:

    Onkohan tuossa mukana tulleessa Speakon piuhassa jotain vikaa kun se aiheuttaa subbariin sellaista tasaista hurinaa, kun vahvistimesta sammuttaa virrat. Hurina ei lähde pois jos ottaa piuhat pois vahvistimesta. Hurinan saa pois ottamalla piuhan pois subbarin päästä tai sammuttamalla sen. Ei viittis pitää vahvistintakaan aina päällä tuon hurinan takia. Mistähän noita uusia piuhoja saisi? Low level inputin kautta hurinaa ei myöskään kuulunut, joten vika on melko varmasti tuossa High level piuhassa.
     
  15. isojii

    isojii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lueppa jorinat pari postausta "ylempää" ;)
     
  16. pokkus

    pokkus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2006
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedoksi vielä muillekin, että itselläni ilmenee kanssa tuota hurinaa ajoittain. Joskus jopa todella kovaäänista ja erittäin ärsyttävää. Hurinaan ei välttämättä auta edes kaikkien johtojen irti ottaminen kummastakaan päästä (vahvistimen tai subin). Virtajohto on siis tottakai koko ajan kiinni. Eli subi siis hurisee pelkän virtajohdon ollessa kytkettynä. Soitin Mareksille ja kysyin mikä neuvoksi. Nyt subiin ilmeisesti vaihetaan uusi vahvistin kunhan saan sen sinne viedyksi.
     
  17. PeteeH

    PeteeH Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei noistakaan viesteistä tunnu olevan juuri apua. Hurinan saa pois kun vie speakon piuhan kauas muista johdoista, joita onkin tuossa pöydän takana melkoinen määrä. Piuha tuntuisi ottavan siis häiriötä mm. tietokoneen näytön, keskusyksikön, vahvistimen ja levysoittimen piuhoista/jakajasta. Aika outoa.

    Niin ja lisätään vielä että mulla tuota hurinaa ei kuulu, jos speakon kaapelia ei ole kytketty subbarin päähän.
     
  18. isojii

    isojii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olraits, kerroppa ihmeessä, jos löydät ratkaisun. Itselläkin oli ajatuksena vaihtaa liittimeen vähän tuhdimpaa piuhaa ja vaikkapa letittämällä, sekä vielä kiepauttaa sekaan "maajohto" häiröitä poistamaan.

    Itse olen tosin vetänyt virtajakarin laitekaappiin, joten kaapista ulos tulee virtasia vain yksi. Tuo olisi kohtuullisen helppo väisteltävä muutenkin. Toisaalta omani kyllä hurisi vaikka muille laitteille ei virtaa vietykään, joten maadotuslenkiltä se paremminkin kuulostaa.

    Edit: ainiin, olihan nuo värkit levällään keskellä olkkarin lattiaa ja virtaskat niin kaukana subbarin piuhoista kuin on mahdollista ja sillä ei ollut täällä asiaan vaikutusta. Uuden vahvarin kanssa en olekaan vielä koko high leveliä testannut, joten pitänee taas ottaa erä piuhasulkeisia sopivassa rakosessa. Kysytäänpä nyt vielä sellainenkin seikka, että onko olemassa mitään periaatteellista hyötyä siitä, että kytkee subbarin molemmat linjatasoiset tulot? Vahvarissa kun olisi sub outteja kokonaista kaksi kappaletta. Arvon tässä, että olisiko nyt hyvä (teko)syy värkätä subbarille uusi ja hiano välijohto.
     
  19. PeteeH

    PeteeH Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä hetkisenä ratkaisuna on high level piuhan kuljettaminen kaukana muista virtajohdoista. Ei surise enää. Helpompaa tosin olisi jos voisi käyttää low level piuhaa, mutta eipä löydy marantzin stereo-vahvarista liintäntää.
     
  20. nasse

    nasse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2000
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    XLS kotiutunut ja ensimmäiset hätäiset säädöt takana. On kytketty low levelillä ja hurisee kun vahvistin on päällä mikäli subbarin filter on pois päältä. Filtteri päällä ei hurinaa kuulu.

    Menetänkö mahdollisesti soundista jotain, jos pidän filtterin päällä (pikaisesti kuuntelemalla en eroa juuri havainnut)? Ohjeiden mukaanhan se pitäisi olla pois päältä, jos subbari on liitetty vahvarin LFE lähtöön, kuten tässä tapauksessa on tehty. Vai kannattaako pitää filtteri pois päältä ja alkaa metsästää hurinan syytä?