Steven Seagal - Ultimate thread

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana IsoArska, 23.07.2003.

  1. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Filmtownissa oli kaikki uutuudet 2€ joten päätin investoida ja vuokrasin Stevenin tuotannon tuoreimmasta päästä Out of Reach. Täytyy sanoa, että vaikka Stevenin tuotanto on ollut alamäessä jo pitkään, niin tämä oli TODELLA huono, suorastaan kelvoton. :) Rahaa on ollut käytössä todella vähän kun Äijän palkkaan ei ole ollut varaa enää post-productionissa, vaan joku muu dubbaa Seagalin äänen kertojaosuuksissa! :hitme: Leffa oli niin huono, että se oli oikeastaan huonoudessaan jo hyvä. Straight-to-video, eikä ihme.. milloinkohan viimeksi Äijä on tehnyt valkokangasfilkan?

    Joku kehui sitä lopun taistelukohtausta, mutta oli sekin niin väsynyttä menoa..
     
  2. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
  3. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
  4. Glimmerman

    Glimmerman Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2003
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tollainen pisti silmään, jo pelkkä nimikinhän kertoo että laatu leffa tulossa:thumbsup:
    Mutta hyvällä asiallahan hän on:)



    SEAGAL HOPES TO HELP REBUILD NEW ORLEANS WITH NEW MOVIE



    Hollywood action man STEVEN SEAGAL is insisting upon shooting new movie in hurricane-ravaged New Orleans, Louisiana, because he wants to help rejuvenate the area.

    The UNDER SIEGE star fell in love with New Orleans when he launched his blues career there early last year (05), and now he wants to help rebuild the place by shooting new blockbuster, which has a working title of PRINCE OF PISTOLS, there.

    Writer JOE HALPIN, who has just returned from the city - where he has been scouting out locations and inspiration for the film, says, "I just left there after scouting a few locations. It's pretty sad. A lot of devastation. That's one of the main reasons Steven insisted on shooting it there - he wants to get some money back into the community."

    Halpin tells Moviehole.net the film is "a modern day tale of revenge".

    Seagal is also hoping to feature modern-day blues legends in the film.

    Halpin adds, "There'll be lots of blues legends in it and it will feature some of Steven's own music."


    01/02/2006
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kahtelin tuon Submerged:n, ja siinähän Vinnien Jonesi heitteli onelinereitä aivan solkenaan:) Muuten tyypillistä toimintaa, ehkä budjettia oli kuitenki vähän enemmän aiempiin filkkoihin verrattuna. Edelleenkin Seagalin potkusta kaveri lähtee "kiertoradalle":thumbsup:
     
  6. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Innostuin vähän taas Seagalista ja sen seuraukseni tuli osteltua vähän Seagal-dvd:tä. Hyllystä löytyy nyt kuolemattomat mestariteokset:

    -Under Siege
    -Under Siege 2
    -Executive Desicion (ei nyt varsinainen Seagal-leffa)
    -The Patriot
    -Abowe The Law
    -Hard To Kill
    -Ticker
    -Out For A Kill
    -Belly Of The Beast

    Vapise Chuck Norris!!
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Pitäisiköhän minunkin antaa panokseni Seagal-ketjuun. No, muistan kuinka ala-asteaikoina satuin kaverin luona katsomaan Hard to Kill -leffan (aka Vaikeasti Tapettava) ja innostuin kyllä siitä kovastikin. Minusta siinä oli kaikki mitä hyvässä toimintaleffassa pitää olla, ja olen kai vieläkin aika lailla samaa mieltä, joskin nostalgia tuo positiivisuutta varmasti arviooni. Itse herra Seagal alkoi kiinnostamaan tietenkin myös siksi, että lapsena olin täysin hulluna Bruce Leehen ja Turtleseihin, joten kamppailulajit olivat mieluisia...

    Under Siege taisi olla toinen leffa Seagalilta, josta pidin... no keskivertoa enemmän. Tosin olihan siinä ihan kohtuu hyvä cast -- mun ei tarvitse varmasti kertoa, että teini-ikäisenä katselee mielellään leffaan, jossa on mukana kakusta ulos tuleva Erika Eleniak :rolleyes:

    Mutta vuosien saatossa innostus sitten laski. Seagal leffat alkoivat niin selvästi toistamaan itseään. Aina tyyppi on ex-CIA-agentti -- ex-sitä ja entinen-tuota. Myös se, että Seagal tahtoi aina selvitä läpi leffan ilman, että edes kynsi olisi katkennut, alkoi ottamaan mua päähän. Ja tietenkin tyypin yksi-ilmeisyys ja muka kauhean filosofinen ja mietiskelevä, luontoa ja vähemmistökansoja suojeleva, luonne alkoi kyllästyttämään.

    Nykyisin en edes viitsi olla miettiä katsoako uuden Seagal-leffan vai ei. Tyyppi alkaa olla jo vanha mies, ja viimeinen naula arkkuun minun osalta oli se, kun vuokrasin jonkun Seagal-leffan, jossa tyyppi hyppää pimeällä kadulla moottoripyörän kanssa jonkun homman yli, ja siitä niin selvästi näkyi stunt-miehen naama, että viimeinenkin illuusio Seagalin kovuudesta haihtui ilmaan. Ja kun käsikirjoitukset ovat aivan hirveitä ja ohjaustyö ja nopeat leikkaukset pilaavat koko leffan, niin kyllä Seagalin aika on ohi valitettavasti.

    Jos nyt verrataan näitä kahta martial arts -sankaria, Van Dammea ja Seagalia, niin Van Dammen hyväksi on sanottava se, että tyypin suosio ja leffojen jonkunlainen taso kesti pidempään kuin Seagalilla. Toki se johtuu siitäkin, että Seagal ei ikinä ole leffoissaan niin kovin monipuolinen ollut mitä tulee toimintaan. Van Damme tekee spagaatteja ja 360 asteen potkuja kun taas Seagal on aina vain tyytynyt niitä samoja sitomisotteita ja heittoja tekemään. Toki on sanottava, että minusta sitten taas esim. Hard to Killin kaltaiset toimintaklassikot (kyllä, käytin sanoo "klassikko") ovat mielestäni parempia kuin Van Dammen aikaisemmat tuotokset, mitä tulee käsikirjoituksen laatuun.
     
  8. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itsekin kuulun niihin jotka pitivät (ja pitävät yhä) Seagalin leffoista, mutta kyllä täytyy myöntää ettei mieheltä ole valmistunut yhtään edes siedettävää leffaa ainakaan tällä vuosikymmenellä.

    Kuten tuossa edellä jo mainittiinkin kaikki nykyiset (ja miksei osa vanhemmistakin) Seagal leffoista toistaa sitä tuttuakin tutumpaa kaavaa. Ja Seagal näyttää leffassa pari tuttua otetta ja on tosiaan se ex-agentti tai vastaava. Mutta tämä vanhaakin vanhempi kaava toimii parissa leffassa, mutta ei sillä nyt koko uraa hoideta.

    Hard To Kill ja Under Siege leffat olivat varmasti parasta mitä tämä mies ikinä tulee tekemään. Vaikka eivät nämäkään nyt mitään "huippu" leffoja ole, mutta ihan katsomisen arvoisia hyviä toimintapätkiä. Mutta vaikka Seagal "fani" tavallaan ole, täytyy minun kuitenkin todeta ettei hänestä ole vastusta Van Dammelle saatika itse Norrisin Chucille.
     
  9. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Seagalin vanhempaa tuotantoa löytyy hyllystä muutama dvd, koska onhan äijä muutaman ihan viihdyttävän tekeleen saanut aikaiseksi. Se asenne varmaankin on viehättänyt eniten: Stevenille ei riitä pahojen poikien kellistäminen, vaan niiltä on vielä kaupan päälle murrettava joku raaja. RAKS! :king: Nykyään onkin tuota ikää ja vararengasta jo vähän liikaa, ja taitaa olla elokuvien tasokin jo ihan olematon. No, julkaisisivat nyt sen Above The Law'n vielä Suomessa.
     
  10. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Seagalin ja Van Dammen leffoja ei ole mielekästä arvoida actiontähteydestä huolimatta, koska Van Damme on edelleenkin se perinteinen hieman simppeli ja hyvämielinen sankari (jonkakaltaiseksi vakiintui muskelisankareiden rooli jo peplumleffoissa). Seagal taas on enemmän vigilantevaikutteinen, jonka asenne vetää kusipäisyydessään vertoja pahisten kanssa.
     
  11. duderino

    duderino Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. pietek

    pietek Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2003
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni "marked for death" on kevyesti seagalin paras leffa. Kunnon raaka/vanha toimintpätkä, jollaisia on turha on odottaa. Uusista taas "out of reach" on niin tahattoman koominen, ettei voi muuta kuin nauraa... Varsinkin leffan alku ja loppu.
     
  13. huuru

    huuru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    8
  14. mysliniska

    mysliniska Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Stevenin rainoista löytää kukin mitä haluaa. Minulle mieluisinta antia on itsensä Seagalin kuivakka olemus joka luo hienon pohjan hänen esittämiensä hahmojen reteyteen ja mystiseen kaikkivoipuuteen.

    Vuonna 1997 päivänvalon näki viimeinen omasta mielestäni "vanhaa koulua" edustava Stevenin leffa. Felix Alcalán ohjaama Fire Down Below. Kyseinen elokuva juuri ja juuri lankeaa vielä samaan laariin edeltäjiensä kanssa.

    Sen sijaan Seagalin pöhköily Wesley McClarenin roolissa v.1998 ilmestyneessä The Patriotissa ja kaikki produktiot jotka tätä seuraavat ovat mielestäni toinen toistaan suurempia pyllistyksiä. Aiempien elokuvien napakkaan väkivaltaan, naseviin one-linereihin ja sankarin päällikkyyteen nojaavat standardit on niissä suurelta osin sysätty syrjään.

    Siinä missä ollaan lisätty rap-musiikin, hidastusten, autoilla hyppelyn ja Stevenin sidekickien määrää ja merkitystä ollaan jouduttu harhapoluille. Konnien mädännäisyyden ja Stevenin verrattoman ritarillisuuden ehtymätön puntarointi katsojan manipuloimiseksi oli omiaan luomaan voimakkaita tunnelatauksia. Riemullisina purkautumina toimivat ne mehevät ja hurmeiset taistelukohtaukset. Katsojan mielihyvä on melkoinen kun Hatcher pistelee Screwfacea käkättimeen tahi kun Ryback rökittää Strannixin kyökissä. "Nobody Beats Me in the Kitchen."

    Tässä Seagal-filmit joita suosittelen. Näissä on mainiota läppää ja oivaa mäiskettä (ja BONUS BONUS Steven itse on näissä vielä hyvässä vedossa ja aika solakkaa poikaa toisin kuin myöhempien aikojen etno-merinorsu kondiksessaan) :

    Above the Law (a.k.a. Nico) -88
    Hard to Kill -90
    Marked for Death -90
    Out for Justice -91
    Under Siege -92
    Under Siege 2 -95
    The Glimmer Man -96

    Nämä kaksi eivät mielestäni ole aivan kärkisarjaa, mutta kuitenkin sellaisia - ettei Steven-enthusiastien tarvitse kiristellä hampaita kun katselee:

    On Deadly Ground -94
    Fire Down Below -97

    Jepulis, Steven can totally kick any ass
     
  15. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. Pepsii

    Pepsii Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2004
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Drokk kertoi tuosta jo 10.10.2005 tämän threadin viestissä #239 eli tuossa vähän aiemmin. Onko sinulla Drokk muuten Seagal-sivut jossain uudessa osoitteessa nykyisin?


    Mutta olettekos kuulleet sen, että Seagal on nykyisin myös lainvalvojana Louisianassa (Deputy Chief Sheriff), ja kuuluu SWAT-tiimiin? Ihan oikeassa elämässä siis.
    Wikistäkin löytyy.

    Jefferson Parish Sheriff's Office Ei ole vielä Seagalin profiili näiden joukossa, mutta ehkä myöhemmin... :cool:

    Nyt ei liene kyse pelkästä huhusta kuten Seagalin mahdollisen CIA-uran kohdalla, koska itse sheriffi on tuon vahvistanut haastattelussa. Kyseessähän on kai varsin tuore uutinen, viime kuulta, mutta jo aiemmin hurrikaani Katrinan tapahtumien yhteydessä Seagal nähtiin toimissa mukana, tässä lainaus CNN:n uutisoinnista syyskuulta 2005: "You know, you see a lot of surreal things here in New Orleans these days. One of the most surreal, Steven Seagal dressed up in a SWAT uniform. I don't know if you can see him, that's his back, I think, is turned to the camera. He's driving around, with the SW.AT Team from Jefferson Parish. Not sure why. Just he is. One of the strange things you see here in New Orleans."
     
  18. Euso

    Euso Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kai se on sitten ihan oikeesti kova jätkä :D

    Tai no, tuskin sitä on kukaan koskaan epäillytkään.
     
  19. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Huomasinpas tämän vasta nyt. Tarkoitus on pystyttää nuo uudelleen, nyt helpommin hallittavempaan muotoon (tietokanta-pohjainen). Dvd-tietokannan väsääminen on vain viivästyttänyt tätä. Tarkoitus olisi saada verkkoon joskus myöhäissyksyllä..
     
  20. GoblinCarnage

    GoblinCarnage Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2007
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hard to Kill ja Out for Justice ovat todellisia mestariteoksia! :thumbsup: