Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, näyttää myös siltä että ongelma korjaantuu täysin kun peittää television oman IR -vastaanottimen. Nyt toimii ongelmitta digiboksi. Itseäni tuo ei kovin paljoa haittaa että joutuu peittämään ton oman vastaanottimen.
     
  2. Speku

    Speku Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin peitin television ir-vastaanottimen melkein kokonaan mustalla teipinpalasella ja reagoiminen muiden laitteiden kaukosäätimiin on melkein poistunut.
    Huomasin myös, että entisen television (Sony 32") kaukosäätimellä pystyy vaihtamaan suoraan Mirain kanavia ja säätämään äänevoimakkuutta :)
     
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tästäkin on vuosikymmenten kokemukset. Olen jopa käyttänyt kahta kuvanauhuria, joita komentaa yksi kaukosäädin.

    Kikkailemalla asiat saa "viritettyä" niin, että kaukosäätimen komento osuu oikeaan osoitteeseen, ja vain harvoin väärään.



    1) Vastaanottopään Himmennys. Tässä tapauksessa himmennetään telkkarin IR-vastaanttoaukko, jotta se ottaa vastaan huonommin signaalia. Musta teipinpala. Paperinpala, pahvinpala, metalliteippiä. Niin järeä este asetetaan, että väärään kaukosäätimen reagointi lakkaa kokonaan. Tämä saattaa vaatia lisäksi "oikean kaukosäätimen" tehostamista. Muutama IR-ledi lisää kolvataan kaukosäätimeen, tai käytetään oppivaa kaukosäädintä, jossa on supervoimakas IR-valoteho, ja tällä kapulalla ei sitten komenneta mitään muuta kuin telkkaria.



    2) Lähetyspään Himmennys. Kohdan 1 apuna/sijasta voi vaimentaa lähettävien "väärien" kaukosäätimien tehoa. Vaikkapa vaihtamalla yksi kaukosäätimen IR-LED tavalliseen näkyvää valoa lähettävään. 2-ledinen kaukosäädin menettää nän 50% IR-tehostaan. Tein näin kerran, ja oli kiva katsella miten tavallinen ledi vilkkui lähetyshetkellä. Tavallisia ledejä saa värittömällä kuorella, joten ulkonäöllisesti eroa IR-lediin ei ole.
    Tai kaukosäätimen IR-lediaukon pintaan mätkitään teippiä/paperia/pahvia/metallia, kunnes televisio ei enää jaksa reagoida.



    3) Polarisointi. Kohtien 1-2 lisäapuna/asemasta: Otetaan naarmuiset käytöstä poistetut polarisoivat aurinkolasit hyötykättöön. Televisio ja sen kaukosäädin pinnoitetaan IR-alueidensa osalta polarisointikalvolla/linssillä, molemmat samaan suuntaan, eli vaikkapa "aurinkolasit normaaliasennossa" ollen. Muu laite (tiikkipoksikos se nyt oli) ja sen kaukosäädin samoin käsitellään, mutta nyt polarisaatio pidetään 90 astetta käännettynä, pokat kyljellään, kuin aurinkolasi-ukkeli makaisi maassa kyljellään.



    4) Keilan kavennus/suuntaus vastaanottopäässä. Tein kerran niin, että yhden nauhurin IR-aukon eteen asensin pahvisen "puoliperiskoopin", eli 45 asteen kulmaisen suojan, kooltaan sokeripala, jonka avoin aukko osoitti kattoon tai toiseen seinään. Kappale siis estää kaikista muista suunnista saapuvan säteilyn, mutta sallii yhden suunnan "näkyä". Se 45 asteen osuus suojakopasta voi olla sisältä peiliä tai metallia, jos herkkyyttä ei haluta alentaa. Tai se saa olla ihan vain pahvia, jos halutaan herkkyyttä samalla laskea. Mitä pidempi putki tässä puoliperiskoopissa on, sitä kapeammalta alueelta se hyväksyy säteilyn.

    Joten television kaukosäätimellä pitää jatkossa osoittaa sinne yhteen suuntaan, jota kautta säde kimpoaa suojuksen avonaisesta reiästä television sisälle. Ja kaikilla muilla kaukosäätimillä ei saa enää siihen tiettyyn suuntaan osoittaa, joten valitaan suunnat sen mukaan, että "ikävä ja hankala" suunta jätetään vain televisiokäyttöön, muut laitteet osoitelkoon tavallisiin suuntiinsa vapaasti.



    5) Osittainen/täydellinen langallisuus. Tehdään ensin operaatio 1) erittäin rajuna, paksuin pahvein tms. Sen jälkeen asennetaan töllön kaukosäätimen etureunaan (tai oppivaan säätimeen, ettei mene takuu Mirai-säätimestä) RCA-runkoliitin tai vastaava.

    Liittimeen saa tungettua:
    • a) RCA-pistokkeen, jonka kaapelireiästä pilkottaa IR-ledi, näin kaukosäädin on edelleen langaton.
    • b) RCA-pistokkeen, jossa on 1-10 m jatkopiuha, jonka päässä ledi tai useampi. Nyt säädin on tavallaan langallinen.

    Kaukosäädin pidetään normaalialueella, lanka luikerrelkoon hellasäröperheissä sohvan alle tai muualle piiloon (minulla säädin roikkui katosta sopivalla korkeudella), ja kaapelin päässä nököttävä IR-LED asennetaan sellaiseen paikkaan, että sen säde osuu television IR-aukkoon, minne se sitten milloinkin osoittaa.

    Vaikeimmassa tapauksessa IR-LED asetetaan suoraan television IR-aukon päälle ja teipataan metalliteipillä koko alue umpeen, vilkkukoon siellä suojassa, taatusti ei enää tv reagoi mihinkään muuhun, edes loistevaloihin tai aurinkoon.



    6) Häirintä. Ei toimi tässä tapauksessa, koska tv on yliherkkä reagoimaan infrapunapulsseille. Muissa tapaksissa toimii, eli huoneeseen asennetaan häirikkösäteilijä, joka toistaa tietyn taajuista pulssia infrapunaledien avulla, jopa sekalaista kohinataajuutta. Se sotkee vastaanottoa niiltä laitteilta, jotka "näkevät" häiriösäteilijän. Kannattaa asentaa häirikkösäteilijän sekaan yksi valaiseva kapeakelainen punainen ledi, jotta näkee, minne suuntaan häirintäsäteily osuu, tällöin pystyy kaukaa "ampumaan" haluamansa laitteen sokeaksi, silloin voi muita laitteita komentaa normaalisti.



    7-9999) En musta ulkoa kaikkea mitä on tullun viriteltyä/modattua vuosien varrella, mutta minä siis olen kyennyt komentamaan samalla kapulalla jopa kolmea saman merkkistä nauhuria kerrallaan. Pilaamatta tallennuksia. Pirun hankalaksi se touhu meni (kaukosäädin vispaa mlloin missäkin asennossa ja polariteetissa, akrobatiaa tarvitaan kiiretilanteissa), mutta 2 konetta vielä onnistuu ilman suurempaa stressiä.

    Ääritapauksena, ilman mitään modauksia, komensin telkkaria ja yhtä nahuria samalla ohjaimella. TV nenän edessä, nauhuri selän takana. Riitti, että osoiti säätimellä joko eteen tai taaksepäin. Eli laitteiden nerokas sijoittelu on kaikista yksinkertaisin modaus, ei mene takuu.
     
  4. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    kävin verkkokaupassa katsomassa tuota. ohjelmana oli National Geographic HD, en kattonu mikä boksi sitä antoi.

    laite oli aika ruman ja halvan näköinen. kuva oli ok, mutta kuvan alaosassa, ihan reunassa oli huntua esineiden ympärillä. myös muutamat pikselit koko kuvan reunalla (joka reunalla) olivat jonkinlaisena vaaleampana kehyksenä... oliko kyse vain kuvanlähteestä, underscanista, vai onko näytön ominaisuus ?

    katselukulma oli aika hyvä, eli menin sivuun, niin ei juuri himmentynyt. LCD:t kehittyneet! samoin alhaalta. ylhäälle ei päässyt.

    hinta on kohallaan :)
     
  5. RobanHood

    RobanHood Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2002
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko jollain tietoa, joko Verkkokauppa myy tuota Miraita uudella firmwarella, eikä sillä vanhalla kököllä? Verkkokaupassahan eivät tätä tiedä, joten onko joku hiljattain hankkinut testannut 1080p- ja 24p-toimintoja?
     
  6. burke3gd

    burke3gd Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä ostin kesäkuussa Verkkokaupasta ja hyvin on toiminnut. 1080p näyttää hyvältä ja toimii pixel perfect tilassa PS3:en kanssa (jos kuvassa on overscan:ia kannattaa vaihtaa RealHD1-tilaan kuvasuhde-näppäimellä).

    Mirai:n manuaali ei mainitse mitään 24p-tilasta, mutta omien kokemusten mukaan se nähtävästi toimii. Tähän asti olen katsonut 10 Blu-ray leffaa ja en ole huomannut mitään nykimistä. Katsoin kerran Giganttissa Klik!-leffaa (BD) Samsungin Full HD-näytöllä ja siinä kuva nyki tasaisesti, Mirai:n kanssa en ole huomannut tällaista.

    Moni on myös valittanut kuolleista pikseleistä, minulla ei näitä ole ainakaan vielä ollut.
     
  7. Kukkula

    Kukkula Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    1

    Eikö Info näppäimen painalluksella saa infoa mitä signaalia tuo Mirai kulloinkin näyttää (Eli siis onko 1080p/24 tai 50 tai 60)?
     
  8. skuge

    skuge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hyvältä tää näyttää, niin kuva kuin ulkonäkökin. Kaikki liput ja laput oon ottanut siitä irti ja jäljelle jää mattamusta. Ehkä tuo on jonkun mielestä halvan näköinen, kuin se ei kiillä, eikä siinä oo hienoja alumiini vanteita...Itselle mattamusta oli must.

    En ole vielä kauheasti kerennyt leikkimään tuolla, mutta yksi probleema löytyi pikatesteillä. Kuva menee näytönohjaimen dvi liittimestä adapteriin ja adapterista hdmi1 liittimeen. Aina kun sammutan näytön ja laitan uudestaan päälle näyttö sanoo no singnal. Sitten joutuu kikkailemaan jotain näytönohjaimen ajureista (catalyst) että kuva palaa näyttöön. Mikä avuksi ?

    Miten tunnistan parhaiten kuolleet pikselit. Vähän koitin mustalla taustalla sitä tuijotella, mutta ei sielä mitään näkynyt :) .
     
  9. burke3gd

    burke3gd Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun Mirai näyttää vain resoluution ja tiedon se on progressiivinen (p) tai lommitettu (i). PS3-kolmosessa minulla on 24hz auto-tilassa, mutta valitettavasti PS3 tai näyttö ei kerro jos signaali todella lähetetään ja otetaan vastaan sellaisena. Leffat kuitenkin toistuvat nykimättä, joten minulle sillä ei ole mitään väliä.
     
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mikä näytönohjain? Onko HDCP-yhteensopiva?

    Yleensä pelkkä CCC:n avaaminen tai minkä vain muutoksen Applyaminen aiheuttaa sen, että näytönohjain nuuskii mitä laitteita on kiinni liitetty, ja tämä nuuskiminen aloittaa kättelyt alusta, saa kontaktin tyhmäänkin televisioon.

    Tee pikanäppäin tai pari erilaista. Ei ole suuri vaiva painaa jotain nappulaa, joka "herättää töllön". Kokeile mikä Catalystin toiminto auttaa re-aktiviomaan eli resetoimaan näytön dataliikenteen.

    TV:ssä ilmeisesti datan vastaanotin nukahtaa kun tv suljetaan, eikä se herätessään osaa kätellä jo hereillä olevaa vastapuolta oikein. Eli kuvalähteen täytyy olla aloitteentekijä, aloittaa kättely alusta.

    Resoluution vaihtaminen on pomminvarma keino aloittaa kuvanmuodostus alusta. Tee töllöä varten kaksi työpöytäresoluutiota, normaali 1902x1080 ja toinen olkoon vaikka 1920x1200 (ikonit eivät pahasti sotkeennu jos käväisee normaalia isommassa kuvassa).

    Ennen kuin alat kikkailla resoilla, pane työpöydän ikonien asemat muistiin, minä teen sen PowerStripillä, jolla seonneet ikonit saa nopeasti palautettua omille paikoilleen.

    Jos resomuutos hirvittää, muuta värien määrää työpöydällä, sekin panee kaiken uusiksi. Tai vaihda progekuvasta lomiteltuun, sekin muuttaa asiat totaalisesti.



    Pirun harmillinen piirre on tuo signaalin kadottaminen. Onneksi minä voin sulkea ja avata sekä konetta että monitoria ihan miten mieli tekee, yhteys ei koskaan katkea.

    Toivottavasti seurava Firmwarepäivitys korjaa tilanteen, JOS muistatte asiaa vaatia valmistajalta, kovaan ääneen.
     
  11. bowtie81

    bowtie81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    mulla kyllä kuva palaa kun kone hyrrää vaikka yön yli ja aamulla käynnistän telkun. Epäilen että vika ei oo telkussa, vaan näyttiksessä. Siis mulla nvidia, olisko atin ajureissa jotain?
     
  12. skuge

    skuge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    0
    9800pro eli ei ole. Tarkoitus olisi laittaa kone uuteen uskoon lähiaikoina, kuhan nyt saan ensin laitettua muutamat muut asiat ensin kuntoon. Säädin eilen resot PowerStripillä kuntoon, 1080p tekee kyllä työpöydän tilavaksi :king: . Nettiäkin pystyy ilman suuria ongelmia sillä surfaamaan vielä n. 175cm-195cm päästä. Pirun kirkkaita vaan nämä lcd:t, varsinkin kun on tottunut tuijottamaan putkea, täytyy laittaa taustavalaistus uusiksi.

    Catalysteissä on muutamia vaihtoehtoja millä tuon voisi saada kuntoon (force TV detection yms). Ilmoitelkaa jos olette kohdanneet saman ongelman ja erityisesti silloin jos olette saaneet ratkaistua sen ;-) . Hyvä idea tuo pikanappien käyttäminen resoluution vaihtoon.
     
  13. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    PowerStripin pikanapit, eli paremmin sanottuna työpöydälle syntyvät kuvakkeet, joihin erikseen luodaan näppäinkäynnistys, toimivat nopeammin.

    CCC:n tekemänä sama asia kestää monta sekuntia pidempään.

    Jos siis PowerStrip on jo käytössä, sillä kannattaa luoda kaikki muutokset, joita tarvitsee. Ja ne asiat, mihin ei PowerStripillä kykene, hoidetaan CCC:llä ja siihen luotavilla profiileilla ja niitä kutsuvilla hotkeyseillä.



    Näytönohjaimen päivitys modernimmaksi on helpoin tapa päästä eroon kiusallisista käytösongelmista. Alle 50 eurolla saa HD-videotakin purkavia vuoden 2007 näytönohjaimia. Toisaalta saa maksaa 1000 euroa jos haluaa parhaan vesijäähdytteisen pelinäytönohjaimen, mutta siinä haarukassa siis löytyy jokaiselle jotain. En suosittele ostamaan vuoden 0...2006 kalustoa. Näytönohjaimen ei tarvitse olla kallis, mutta sen on pakko olla tuliterä, ja se vaihdetaan mieluiten kerran vuodessa-kahdessa. Pysyy kuvanlaatu hyvänä, rauta kehittyy jatkuvasti.
     
  14. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysellääs vielä asiasta tietäviltä, että minkälaisella kaapelilla tuo 1080p/1080i saadaan näkymään siedettävästi? Nyt on ihan tavallinen DVI-DVI -kaapeli(5m) joka menee adapterilla hdmi1 -liittimeen. Ainoa minkä saa järkevästi ulos on 720p ja kun kokeilee laittaa resoluutioksi 1920x1080, tunnistaa töllö signaaliksi 1080i mutta kuva ei kuitenkaan skaalaannu oikein, vaan jää pieneksi 4:3 alueeksi keskelle tv:tä. Tarvitsee varmaan laadukkaan kaapelin jotta saisi 1080tilat näkymään vai kiikastaako jostain muusta. Sinänsä tuo 720p on oikein loistavan näköinen ja riittää toistaiseksi, mutta olisihan se 1080p ihan mukava saada esiin kun kerran tv sitä tukee.

    EDIT: Niin, näyttis on Radeon X800 Pro AGP ja käyttis Vista 32bit.
     
  15. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastataan itse itselle :) Nyt toimii 1080P kun pakotin sen Powerstripillä päälle. On kyllä komean näkönen mutta alkaa vaan koneesta ruuti loppua. Anyway, toimii kuitenkin.

    Kysytään taas uus kysymys. Miksen saa powerstripilläkään päälle 1920x1080 60HZ? 24-36Hz vain toimii ja jos suurentaa, kuva pimenee?
     
  16. skuge

    skuge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä juuri tuo käytössä, muistaakseni. Yllätyin kuinka paljon eroa on i:n ja p:n välillä. Tuossa säätäessä kävi kerran sellanen juttu, että vaikka source väitti kuvaksi 1080p niin kuva oli über paska.

    Oma kaapelini. Uskomatonta millaisessa paketissa tuo myytiin, kun hintaakaan ei ollut älyttömästi. Virtuaali kikkeli kasvoi ainakin puoli tuumaa :D

    [​IMG]

    [​IMG]

    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=15145


    Jotain pitää munkin valittaa, eikä ole kyllä edes mitään pientä. Tästä on muutkin ilmeisesti jo sanoneet. Kaiuttimista kuuluu jotain ihme kihinää koko ajan. Kihinä voimistuu jos laittaa volaa. Kokeilin laittaa volumen nollaan, mutelle ja kytkeä kuulokkeet kylkeen. Ei auta. Onko ainut tapa nyt avata tuo paska ja katkaista johdot kaiuttimiin tai heittää ne kokonaan menemään. Enkä ole kyllä aivan varma tuleeko kaikki meteli laitteesta edes noista kaiuttimista, mutta tutkitaan...
     
  17. Warziyosi

    Warziyosi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2007
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin samanlaisen kaapelin joku aika sitten Verkkokauppa.comista. Ei voi kuin ihmetellä tuota pakkausta, varmaan puolet koko kaapelin valmistuskustannuksista on mennyt tuohon pakkaukseen :rolleyes:

    No, pääasia että toimii hyvin :king:
     
  18. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, mahtaa johtua sitten kaapelista tuo että en saa 60Hz tilaa näkymään. Töllö ilmottaa vaan että "sopimaton tila" kun hertsejä lisää yli 36-37. Kaapeli on ihan normaali 5m DVI-DVI kaapeli joka on kiinni adapterilla HDMI1:ssä. Piru kun tietäs johtuuko kaapelista...ei viittis turhaa uutta hommata. 720p toimii hienosti, ja 1080p 25HZ näyttää myös loistavalle, mutta kuva tietenkin nykii.
     
  19. Mopari

    Mopari Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Verkkokaupasta tuli haettua laite, ainoa mikä kyrsii on liiallinen valoteho vai miksi sitä kutsutaan, esim. jos kuvassa on valkoinen kohta johon aurinko paistaa (esim. lunta) niin se tulee silmille, olen koittanut eri asetuksia mutta kun valkoinen olisi kohallaan niin kuvan tummat kohdat menee taas liian pimeäksi.

    Laittakaapas omia asetuksia tulemaan.

    contrast 40
    brightness 40
    backlight 0
    saturation 35
    hue 45
    sharpness 5
    color-temp normal
    gamma normal
    super contrast mode1
    super color mode1

    Niin joku kai kyseli kokoa niin boxi on ~98cm leveä kapeammasta kohdasta joten ei joka takakonttiin mene.

    Ja kohisee nuo kaiuttimet jos menee 10cm päähän skobesta, ei haittaa 4m päästä lainkaan?

    Niin ja se verkkokaupan seinäteline http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=0013 istuu suoraan ilman mitään prikkavirityksiä.

    Kuolleita subpixeleitä löysin 4kpl , niitä joutuu myös etsimään 10cm päästä ruudusta joten ei haittaa 4m päästä.
    Täällä on mirain pixel policy http://www.mirai.eu/Download/documents/ice_pages_documents/0/MIRAI Pixel Policy.pdf

    ps. onko joku irrottanut tuota mirai kylttiä? tarrat lähti siististi irti.
     
  20. skuge

    skuge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. Ota toi mode helvettiin. Jos on vielä liikaa kirkautta säädä (tieto)koneella lisää.

    2. Tuo kohina ei todellakaan ole mitään pientä vaan "kuulen" sen vaikka vessaan jos istun paskalla. Luulen, että tuo on vähän samalla taajuudella kuin heinäsirkat tms. kaikki eivät kuule sitä tai kuulevat sen vaimempana...

    3. Minä. Lähtee nätimmin pois kuin tarrat.

    2+ Tänään tulin himaan löin telkun päälle kuva pamahti sellaisena kuin pitääkin päälle, eikä mitään kihinää kaiuttimista tai muustakaan ollut havaittavissa. Vähän :king: ja :hitme: olo samaan aikaan :)