Transformers - 2006

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Dolph Laundgren, 24.07.2004.

  1. balrog777

    balrog777 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2004
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kävin vakoilemassa leffan ja täytyy sanoa että pidin näkemästäni!

    Cgi oli upeaa ja
    alun tukikohdan tuhoaminen oli hieno aloitus elokuvalle.

    Tosin muutama juttu otti päähän esim:
    se autokauppias ja maailman ärsyttävin nauru, sekä tämä tumma koodaaja. "äiti juo se luumumehusi"

    Jonkun jo mainitsema Megatronin ja Starscreamin välinen valtataistelu olisi ollut mukavaa nähdä. Ehkä sitten kakkosessa?

    Muuten robotit näyttivät ja kuulostivat hyvältä. Toiminta oli hienoa katseltavaa läpi elokuvan ja suvantovaiheetkin klaarattiin mielestäni hyvin. Ei tullut kelloa katseltua koko elokuvan aikana :thumbsup:

    Kyllähän tälle pitää 4/5 paukauttaa.
     
  2. balrog777

    balrog777 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2004
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niimpä. Tuon G.I Joen haluaisin kyllä nähdä joskus valkokankaalta. Snake Eyes ja Storm Shadow olivat lapsuuden idoleita hämärin lisäksi :)
     
  3. jkalapet

    jkalapet Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotain mietteitä:


    • Välillä tuota CGI:tä puski ruudulle niin rajusti, etteivät silmät enää saaneet kunnolla otetta kokonaisuudesta. Meno oli sellaista "yhtä mössöä". CGI-ähky? (vrt. informaatioähky). Ne muutamat hidastetut toimintakohtaukset olivat suorastaan jopa helpotus kaiken sen rähinän keskellä.

    • Alun rähinä (ja se ensimmäinen nähty transformaatio) oli mielestäni leffan kohokohta. Siinä vaiheessa oli vielä sellaista tiettyä mystisyyttä ilmassa. "Tuntemattoman pelkoa" (sitä ikään kuin eli tunnelmassa mukana - kuin yhtenä niistä soltuista). Eikä siinä vielä tuo alussa mainitsemani CGI-ähkykään vaivannut.

    • Kun myöhemmin robot sitten alkoivat puhumaan, fiilis keveni todella paljon. Kaikki mystisyys katosi. Autobotit varsinkin alkoivat jopa tuntumaan vähän sellaisilta muka-hauskoilta sidekickeiltä.

    • Robojen ulkoasun puolella värittömämmät Decepticonit vetivät pidemmän korren. Autobotien puolella varsinkin Optimus itse näytti lähinnä jumalattoman isolta lelurobotilta :hitme:

    • Hävittäjien kohtaukset ilmassa olivat huonoja. Kun järki sanoo, etteivät oikeat hävittäjät nyt ihan noin akrobaatteja ole ilmassa, niin Bayn näkemyksestä ei oikein osannut nauttia. Liikkuivat ilmassa luonnottomasti (siis puhun niistä ihmisten ohjaamista).

    • Maassa robotit toimivat hyvin. Olivat ketteriä, mutta niistä silti selkeästi näki, että massaa löytyy.

    • Tarina oli vähän kökkö, mutta en minä hyvää tarinaa odottanutkaan. Harmi silti, ettei tällaisiin saada sitä hyvää tarinaa juuri koskaan aikaiseksi.

    • Megan Fox oli yllättäen vähemmän nätti, kuin mitä olen jossain still-kuvissa nähnyt.


    Siinäpä ne. Ihan ok leffa. CGI-hörhönä dvd tulee varmasti ostettua. Ja nostalgiasyistä myös :thumbsup: Sky Channelilta tuli sarjaa mukulana katsottua, ja muutama lelurobottikin löytyi.
     
  4. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Pienenä pettymyksenä todettakoon, että musiikkipuolella en onnistunut bongaamaan elkuperäistä Transformers-teemaa ollenkaan.
     
  5. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tasaista CGI-mättöä, menettelee. Kun piti aivot narikassa niin ihan kelpo viihdettä, elokuvana ei niinkään hyvä.
    - Oli liikaa typeriä sivuhahmoja, jotka eivät olleet mitenkään todellisia.
    - Oli liikaa huumoria yritetty tunkea mukaan.
    - Juonessa oli aikamoisia typeryyksiä ja epäloogisuuksia.
    - Miksi sen pääpoliitikon pitää aina olla joku ihme tyyppi, joka löytää yhtäkkiä sisäisen Rambonsa.
    - jne...

    Mutta eniten ihmetytti:
    Miksi se loppumättö piti saada vietyä avomaastosta keskelle suurkaupungin klo 4 liikenneruuhkaa, josta päähenkilö piti sitten kuitenkin saada pelastettua pois?

    Elokuvana 1-/5, Viihteenä 3+/5
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minuakin tämä ihmetytti, ja epäilinkin torkahtaneeni hetkeksi, kun yhtäkkiä hypättiin ihan toiseen ympäristöön. Vastaus tagien alla olevaan kysymykseen on yksinkertainen: $
     
  7. jkalapet

    jkalapet Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    EDIT: Väärä tieto poistettu :)
     
  8. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu "vähän" että näiltä epäloogisuuksien+ muiden "virheiden" listaajilta on mennyt vähän elokuva ohi. Itse ainakin oikeoppisesti jätin aivot narikkaan ja annoin toiminnan pauhata ja heittäydyin kybällä mukaan.

    Jos tuota nyt alkaa tarkasti analysoimaan niin ei ole mielestäni sisäistänyt täysin tuommoisen kesäleffan ideaa:hitme: . Samalla tarkalla kammallako käytiin myös Die Hard4 ja Pirates3 leffat läpi?

    Itse diggasin rajusti, aiemmin en tiennyt kyseisistä roboista juuri mitään mutta kyllä minä ainakin odotan innolla jatko-osaa(/osia)


    Bayn kevyesti paras leffa, muut ovat olleet täyttä sontaa

    Positiivisin ylläri oli se ettei jenkkilippu liehunut koko ajan taustalla ja muutenkin vähän ironisella läpällä oli noita jenkkijuttuja käyty läpi(mm. pressa hyvin pikkusessa roolissa, samalla ku puolustusministeri jysäytteli pumpparilla pikkuroboa:rolleyes: )
     
  9. The evil weasel

    The evil weasel Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    411
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minua tämä pätkä iski kuin miljoona volttia :D Juonesta voi sanoa sen, että kyllähän se noudatteli sitä linjaa mitä alkuperäinen vuoden 1984 sarjakuva asetti. Toki mukautettuna elokuvaksi ja nyky-aikaan. Tehosteet olivat huippulaatua. Kyllä sisäinen pikkupoika heräsi tätä katsellessa.

    Minusta huvittavaa on se, että jengi naureskelee juonelle ja hahmojen korniudelle ottamatta huomioon sitä seikkaa, että juoni tulee 10-14 kesäisille tarkoitetusta sarjakuvasta. Ei tästä mitään älykästä saa edes hyvällä tahdolla, ellei sitten heitetä koko alkuperäinen tarina pois ja kirjoiteta sitä uudelleen.
     
  10. temero

    temero Guest Guest

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistoelokuva tosiaan kyseessä, jos osaa laittaa ne aivot narikkaan ja ei ala kitisemään kaikista epäloogisuuksista. Ainakin osassa meissä asuu sellainen pikkupoika, joka nauttii tällaisesta rytkeestä nimenomaan viihteenä ilman mitään muita vaatimuksia.:naminami:

    Voi herranjestas sentään, pitää olla aika älykääpiöitä sellaisten jamppojen, jotka tätä elokuvaa katsomaan mennessään odottaa jotain tekotaiteellista p*skaa ja sitten petyttyään alkaa kitisemään leffan vähäisestä syvällisyydestä tms. Ei voi kun nauraa.

    Ihan pikku vinkkinä sanon jatkoa ajatellen, että miettikää kaksi kertaa ennen kuin menette katsomaan kasikyt-/ysikytluvun pikkupoikien sarjakuvan filmatisointia. Silloin ei todellakaan ole tiedossa mitään Kubrickia jne (kaikki kunnia kyseiselle ohjaajalle ja hänen elokuvilleen).;)
     
  11. The evil weasel

    The evil weasel Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    411
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni oli mahtava kokemus istua tennarissa ensi-illassa, sellaisten tosi coolien Jock's tyyppien edessä, jotka koko elokuvan ajan kommentoivat ja naureskelivat kaikkea mitä elokuvassa tapahtui. Miksi tällaiset tanelit eivät voi pysyä poissa tällaisista "lasten/nörttipoikien" elokuvista, niin kuin he itse sitä kutsuivat.

    Heh, taisi lipsahtaa "Tulin hulluksi Kinopalatsissa! (ärsyttävimmät elokuvateatterikokemukset)" osastoon kuuluva kirjoitus tänne :D
     
  12. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli loistava elokuva. Oli huikeaa nähdä nuoruudesta tutut Transformerit noin hienosti toteutettuna valkokankaalla. Huikeita taistelukohtauksia, jännitystä, sopivasti hyvää huumoria (jep, se oli minun mielestäni hauskaa) ja se pieni draamakin leffassa oli ihan toimivaa, Bumblebeehen liittyvät kohtaukset toimivat siinä mielessä parhaiten. Näyttelykin oli tässä pääosin kunnossa, päähahmoa näyttelevä Shia LaBeouf oli todella vakuuttava roolissaan. Sopi siihen niin nappiin. Ja tuo Mikaela oli ihan jees myös, varsinkin ulkonäöllisesti ;) Näytti nimenomaan paremmalta kuin kuvissa.

    Ainoastaan pieni CGI-ähky, erilaisten action kohtausten tulva muutamassa kohtaa toi elokuvalle miinusta. Jos niiden tilalla olisi ollut lisää draamaa, olisi elokuva saattanut saada täyden kympin minulta. Tuolla suorituksella se saa 9/10, joka on erittäin hyvin. Paikka löytyy DVD-hyllyyn.
     
  13. JP5.1

    JP5.1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kesän paras. Ehdottomasti. Mahdoton mennä ohi.

    Sarjakuva, sci-fi, toiminta ja muunlaiseen hörhöilyn faniin iski ihan täysillä. En muista milloin olisin nauttinut elokuvateatterissa noin paljoa, taistelukohtaukset ja robotit oli niin upeasti toteutettu, että silmä lepäsi ja ei voinut olla hymyilemättä koko elokuvan läpi. Suurin miinus oli se, että vaikka robotit olivat äärimmäisen tyylikkäästi toteutettu, ei niitä erottanut tarpeeksi hyvin toisistaan, oikeastaan vain Bumblebee ja Optimus Prime erottuivat muista. Megatroniin etenkin olisin kaivannut jotain erottuvampaa, nyt ei meinannut millään tietää, ottaako Optimus matsia Megatronia vai Starscreamia vastaan. Ja tosiaan, se kamera oli monesti liian lähellä, teki matseista turhan sekavia.

    Ainut elokuva ehkäpä Matrixin jälkeen, jonka voisin kuvitella meneväni katsomaan elokuviin uudestaan.
     
  14. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tulipas käytyä katsomassa tämäkin kesäleffa. Muutaman kommentin ajattelin kirjoittaa siitä, mutta näkyy Miquel007 kirjoittaneen jo ne puolestani.:
    Itse olen kuitenkin sen verran kova Transformers fani, että täytyy tälle leffalle se 3 tähteä viidestä antaa, yksi tulee jo siitä että tämä oli Transformers leffa, loput erikoistehosteista ja toiminnasta. Kässäriä työstämällä ja teini hömppää sekä surkeata dialogia vähentämällä tästä olisi saatu erittäin loistava leffa, nyt se jäi pelkäksi keskinkertaisuudeksi.
     
  15. Tontsa91

    Tontsa91 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2007
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jumalauta mikä leffa!Hakkaa kesän muut blockbusterit 100-0:naminami:

    +CGI oli uskomattoman komean näköistä:thumbsup:
    +Pääosan esittäjä oli roolissaan uskottava
    +Ääninäyttelijät olivat hyviä(varsinkin Cullen ja Weaving)
    +Taistelukohtaukset oli upeita(varsinkin se alun helikopterin hyökkäys ja lopputaistelu)
    +Autobottien saapuminen oli sanalla sanoen kaunista.Myös se kun kaikki Decepticonit vastaavat sen yhden kutsuun,ja Helikopteri huutaa(Cybertroniaksi?):"ALL HAIL MEGATRON!"oli mahtavaa
    +Paha kyttä oli badass!"To punish and enslave"
    +Megan Fox oli kuuma:D
    +Suomi mainittiin!:cool:

    -Juoni olisi voinut olla parempikin
    -Paikoittain liikaa huumoria
    -Autobeista ei(Primea ja Bumblebeetä lukuunottamatta)oikein välittänyt
    -Decepticoneja ei näytetty tarpeeksi(sitä pientä paskiaista lukuunottamatta)
    -Megatron/Starscream-juttua ei hyödynnetty.Tosin netissä liikkuu huhuja että:
    Starscream oli yksi jeteistä jotka ampui Megatronia

    Kovilla odotuksilla lähdin eikä todellakaan pettänyt

    4/5:naminami:
     
  16. Khilon

    Khilon Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2006
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    33
    Trailereiden ja koko lähtökohdan perusteella päätin jo kuukausia sitten, että tämä jää näkemättä ja suhtaudun puhtaan pilkallisesti elokuvaan. Sitten alkoi kuitenkin kuulua yllättäviltä tahoilta positiivisia kommentteja niin pakkohan se oli käydä katsomassa.
    Ja kyllähän se sitten lopulta yllätti positiivisesti. En voi sanoa leluihin perustuvaa elokuvaa hyväksi, mutta viihdyttävä se oli. Epärealistisesti liikehtivät Raptorit yms ei myöskään häirinnyt kun elokuva oli kuitenkin niin selvästi irrallaan tosimaailmasta. Ainoa mikä välillä häiritsi oli Optimus Primen uskomattomia korniuden tasoja saavuttaneet "filosofiset" kommentit ihmisistä.
    Huumori ei millään tavalla häirinnyt minua, päin vastoin se oli yksi elokuvan kantavista voimista. Jos elokuva olisi ollut yhtään vakavampi niin tylsistyminen olisi iskenyt. Mutta tämä on kyllä niitä elokuvia, joita ei voi kuvitella katsovansa moneen kertaan.
     
  17. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, ja kyllä joissain määrin juonenkäänteissä oli sievoinen summa korniutta ilmassa. Esim:
    Megan Foxin hahmon rikollistausta kun ei ilmiantanut isää.

    Ehdottomasti viihdyttävä, mutta ei tämä missään tapauksessa jää elokuvahistoriani merkittäväksi teokseksi. Eikä efektit nyt niin tajuntaa hajauttavia ollut, kuten täällä on hehkutettu. Ainakin Jyväskylän Fantasia 1:ssä oli eilen volat tarpeeksi kovalla.

    Olen aina ollut samaa mieltä IMDB:n pistekeskiarvon kanssa, mutta 8.0 (>40k ääntä) on kyllä liikaa. 7.0 on minun arvioni. Parempi ja viihdyttävämpi kuin massa, mutta en toista kertaa katsoisi. DVD:n saatan hankkia efektien ja äänimaailman demoksi.
     
  18. Warziyosi

    Warziyosi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2007
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Plazan arvostelujen varoittamana lähdin katsomaan aivot narikkaan-asenteella, mutta ei se siltikään toiminut. Oli yksinkertaisesti liian pitkä pelkäksi viihdemätöksi. Jonain 1,5-tuntisena olisi toiminut paljon paremmin. Ensimmäiset 30-40min tosin olivat erittäin tyylikästä kamaa, mutta siitä alkoi alamäki.

    Ja jos jokaisen ärsyttävän/hölmön/typerän kohdan/lausahduksen jne. kohdalla olisi pausettanut leffan viideksi sekunniksi, olisi koko hommassa mennyt varmaan 5 tuntia...

    Hienot efektit siinä oli kyllä, siitä ei ole valittamista. Leffaa kannattaakin ajatella mieluummin 2,5h teknologiademona :thumbsup:

    Ja pitäähän se loppumättö tietty saada kaupunkiin, että päästään näkemään miten 10-metriset CGI-robot pistää autoja ja taloja paskaks. Juonen loogisuudesta viis..
     
  19. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Tasa paksua huttua. Viihteenä tämä menee, mutta ei kovin kaksisena elokuvana.
    Pisteet: 3/5
     
  20. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Piti mennä tämä katsomaan kun täällä oli positiivista kommenttia. En tiedä alkuperäisestä sarjasta yhtään mitään, mutta kai tuon nyt katsoi :)

    Eniten ehkä häiritsi ettei taistelukohtauksista saanut oikein selvää, siis ruudulla tapahtui niin paljon ja sekavasti ettei siinä ottanut selvää mitä ne tekee :)
    Myös lopputaistelu jäi hyvin hyvin epämääräiseksi.