Die Hard 4 : Die hardest

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana DowNtimE, 11.05.2004.

  1. GoblinCarnage

    GoblinCarnage Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2007
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kyllä tuntunut yhtään siltä että olisi katsomassa Die Hard-elokuvaa...
    Tuntui ihan siltä että siellä oli Bruce Willis vauhdissa, eikä John McClane.
    Oishan sillä Willisillä voinu pikkasen tukkaakin päässä olla..olihan tämä ihan varmasti "Die Hard 4" eikä joku "Hostage 2"?
    (Ja tämän jälkeen ei voi olla muuta mahdollisuutta kuin se, että "Die Hard 5" tehdään ja silloin John McClanen on aika puhdistaa kasvonsa, tai ainakin toivon sitä)

    Die Hard 4.0
    3/5.
     
  2. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tuli itsekin eilen käytyä kyseinen leffa katsomassa. Leffa oli kyllä parempi kuin odotin, vaikka siinä ei ehkä sitä samanlaista Die Hard-fiilistä ollutkaan kuin aikaisemmissa osissa. Hyvää mätkettä kuitenkin kaikin puolin.

    3/5
     
  3. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tulipas käytyä tämäkin leffa ihan teatterissa katsomassa. Koska odotukset olivat tämän osalta suht realistiset, niin yllätyinkin melko positiivisesti. Ei tätä leffaa todellakaan mitenkään huonoksi voi sanoa. Huippu viihdettä tämä oli, ei siitä pääse mihinkään. :king:

    Bruce veti roolinsa tuttuun tapaan kiitettävästi, eikä minulla ollut muidenkaan näyttelijöiden roolisuorituksista paljoa valittamista. Ainoa negatiivinen asia tässä leffassa roolisuoritusten osalta olevan Olyphantin suoritus ja sekin koska pääpahiksen rooli oli kirjoitettu melko ohueksi. Ei tämän leffan pahista voida mitenkään verrata 1 ja 3 osien pahiksiin. Itse olin pelännyt leffan "sidekickiä", mutta eipä tuosta ollut läheskään niin paljoa haittaa kuin olin pelännyt, voidaan sanoa että yllätyin jopa hieman positiivisesti tuon "sidekickin" suhteen, se olisi voinut olla paljon pahempikin.

    Nykypäivän elokuvissa CGI:tä käytetään surutta hyväksi ja sen olen jo ajat sitten hyväksynyt. Yleensä minua ärsyttää kuitenkin se kun sitä käytetään väärin. Usein pelkään että leffa on yhtä tehosteiden juhlaa, eikä siinä ole paljoa sisältöä ja suurin osa kohtauksista on tehty vain tehosteiden takia, ei siksi että niillä olisi jotain merkitystä leffan juonen kannalta. Onneksi tässä uusimmassa Die Hardissa CGI:tä oli käytetty kuitenkin kohtuudella, ja suurimmilta osin se oli realistista eikä häirinnyt itse tarinaa.

    Musiikki on ollut surkeata useassa nykypäivän leffassa, mutta onneksi tämä uusin Die Hard ei kuulunut näihin. Vaikkakin leffan musiikki oli melko yllätyksetöntä tasapaksua peruskamaa, niin tarjoili se aina välillä mukavia Die Hard fiilistelyhetkiä, eikä ollut missään vaiheessa ärsyttävä tai tilanteeseen sopimaton. Eikä se, luojan kiitos, sisältänyt mitään R&B/Räp/Gänsta/Hip-Hop -paskaa, kuten niin moni muu nykypäivän leffa.

    Ehkä tästäkin leffasta olisi saatu enemmän irti jos olisi alettu tekemään vain ihan uutta toimintaleffaa eikä Dia Hard leffaa, mutta kyllä se ainakin minulle upposi ihan hyvin myös näin Die Hard leffana. Leffa oli melkein yhtä hyvä kuin Die Hardin 3 osa, mutta ei kuitenkaan aivan. Mukana oli ihan hyvää materiaalia, kuten Brucen ja Maggie Q:n välinen matsi sekä tietenkin Brucen aina välillä heittämä läppä. Mutta leffa vedettiin kuitenkin paikoitellen ehkä hieman liian överiksi ja se kärsi myös melko paljon tuosta K-13 ikärajan rajoituksista sekä tietokoneisiin nojaavasta juonestaan. Kyllä tässä leffassa olisi voitu kiroilla paljon enemmän ja tupakkaakin olisi voitu polttaa.

    Leikkaamatonta versiota ja seuraavaa jatko-osaa odotellessa...

    Die Hard 1: 5/5
    Die Hard 2: 3-/5
    Die Hard 3: 4/5
    Die Hard 4: 4-/5
     
  4. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hahaa, olipas munaisa pätkä. :) Odotukset täyttyivät, eli helkutillista äksöniä vaan. Totta kai meno on aiempiin pätkiin verrattuna aika erilaista, mutta mitäpä tuosta. Tuli suorastaan naurettua, tosin ei välttämättä kaikille vitseille vaan sille äijämäisen yliampuvalle meiningille. Meininki olisi ollut ehkä vielä hieman äijämäisempää enemmällä fuckilla ja muutamalla spajarilla.

    Viihdyttävä [​IMG] tähden arvoinen kesäleffa.
     
  5. Koulukatu

    Koulukatu Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2005
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parempi kuin mitä odotin, mutta silti vain 2½/5
     
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Die Hardit ovat aina vitsailleet uusille laitteille. Die Hard 4:ssa kyseessä ovat tietokoneet(tietoverkot ja kännykät...jne jne) ja niiden hallitsema yhteiskunta - heh.

    Onhan tässä leffassa menoa heti alkuminuuteilta lähtien, siitä ei pääse mihinkään. Kuitenkin elokuva jättää jotenkin sellaisen mauan, että kunhan Willis hieman virnuilee kameralle ja vetää paljaalla händyllä pahiksii lättyyn niin tiiätsä se niiku riittää katsojalle, tiiätsä kato. Laitetaan vielä väliin räjähdyksiä ja nörttejä, joiden ÄO on lähellä 200 ja jotka osaavat vaikka kotoa käsin pitää oman talon enrgiantuotannon hallussa(vai miten lie se nyt menikään, sen gurun kanssa :) ), kun suuri ja mahtava valtio ei..piih..., niin katsoja on halitoissaan. Onhan tämä raina hauska ja viihdyttävä, varsinkin elokuvateatterissa katsottuna. Kuitenkin(minun mielestäni) pahiksien tapa hyökätä infrastruktuuria(heh) kohtaan oli liian tehokas ja siksi hieman huvittava, eikä niin hiemankaan. Mutta what a hell, onhan meillä John McClane, joka ryhtyy hoitamaan maailman pelastusta.

    Viihdyttävä kesärainahan(tai milloin leffan sitten katsookin) tämä on, kunhan muistaa naposteltavaa ottaa mukaan ja huumorimielen. Ai niin, jos ei pidä toiminnasta, niin tämän voi jättää väliin.
     
  7. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas se mauton ja hajuton elokuva. Ei kyllä Die Hardiksi heti tunnistaisi. Muutama hyvä toimintakohtaus ja läppä siinä kaikki.

    2/5
     
  8. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Hieman perustoiminnan yläpuolelle päästiin, mutta sarjan heikoin elokuva tämä kuitenkin oli. Muutamat kohtaukset hymähdyttivät ja Justin Long oli roolissaan ihan positiivinen ilmestys, mikä on erityisen harvinaista näille nörttisidekickeille. Jo alusta saakka ärsytti ylivedetty värifiltteröinti.

    :):)½
     
  9. palze

    palze Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun miettii millaista kuraa saisi aikaan tuosta ikärajasta ja tietokoneisiin liittyvästä juonesta, niin siihen nähdenhän Die Hard 4.0 on melkein loistotekele. Hyvälaatuista toimintaa riittää, tosin jos rööki palaisi, verta näkyisi vähän enemmän ja f-sanaa sullottaisiin korvakäytävään asti, voisi elokuvan tunnistaa paremmin Die Hardiksi. Tuskin kestää uusintakatselua, mutta kerran viihdyttää kyllä.

    3/5
     
  10. Kupletti

    Kupletti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei hitto, olisi pitänyt jättää väliin. Minuun ei jotenkin iske hirveästi nämä tietokonejuonet. Ykkös Die hard oli ihan erikauraa kuin nämä jatko-osat. Nämä jatkikset on niin paljon suorempaa lastenviihdykettä.

    Tosin yleisönvaikutus leffan huonouteen saattoi vaikuttaa: kunnon teiniyleisö; kirosana hihihii, nainen hihiihii, kirosana hihiihii, lyönti hihihiii, potku hihihii. Sitten nämä tietokonevitsit meni mulla myös ohi.

    Se
    Hävittäjäjuttu nyt oli jo aika...

    Olisi sen 8,50e voinut paremminkin tuhlata:(.

    0,5/5 (Willisistä tuo puolikas)
     
  11. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ihmeen kriittistä on jengi täältä. No olihan se hieman ylitseampuva ja epärealistinen kun ihmiset tuntui kestävä kohtuullisen paljon höykytystä. Mutta niinhän Die Hardit aina on enemmän ja vähemmän ollut. Die Hardit on yksiä mun suosikkielokuvia ja en mää ainakaan nyt nää että tää jotenkin olisi oleellisesti ollut surkeampi tekele kuin muut jatko-osat.

    Mielestäni oikein hauska ja vauhdikas kesäelokuva. Sopivaa "aivot narikkaan" viihdettä vaikka siinä olikin noita "kamalan monimutkaisia tietokonejuonia". Mun mielestäni tuo "Tietotekniikka" vastaan "Oldtimer-kyttä" asetelma oli hyvä. Näyttelijät oli ihan kelpo kauraa. No Olyphant oli ehkä hieman vaisu konna, mutta mieshän ei ollut sotilas tai überterroristi kuten edelliset konnat vaan tietokonenörtti joka oli petetty. Ja Velhoksikin olisi pitänyt saada parempi hahmo kuin Kevin Smith.

    Ja mitä tulee tuohon kiroiluun niin enpä juuri osannut sen puutetta noteerata. Toki ihmettelen tuota "tappaa saa-kiroilla ei" kaksinaismoraalia, mutta kuka noista kiihko-amerikkalaisista selvän ottaisi.
     
  12. narcotico

    narcotico Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonii, leffa on nyt sitten nähty. Odotukset oli kohtuu korkealla, mutta kylläpä ne tipahtivatkin sitten melko nopeasti... Itsellä pyöri koko leffan ajan mielessä, että hei tämähän on Die Hard, mutta ei se siltä sitten tuntunutkaan... McLane ei heittänyt edellisten osien tapaisia letkautuksia, tai jotain heitti, muttei mitään niin hyvää kuin edellisissä. Kiroilun puuttuminen häiritsi, röökiä en huomannut, mutta olisi se ainakin DH-pisteitä nostanut. Leffahan oli ihan jees toimintapläjäys, mutta ei Die Hard leffa. En muuta yhteistä edellisten osien kanssa voi sanoa kuin sen että päähenkilö oli sama. Nimi olisi voinut olla vaikka 4.0, ja Willisin henkilöhahmon nimi joku muu, minun tuntema John McLane se ei tässä leffassa ollut.
     
  13. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Monta kertaa tuli vaikutelma, että tässä nyt katsotaan "24: The Movieta", eikä Die Hardia. Mutta eihän siinä Jack ja Chloe häärineetkään, vaan John McClane ja joku nörttijäbä. Ihan onnistunut elokuva, mutta ei tuntunut riittävästi nimenomaan Die Hardilta. Katsotaan dvd:ltä uudestaan, toivottavasti R:nä, ja mietitään sitten vasta arvosanaa. Kolmanneksi parhaan DH:n paikasta tämä nyt kilpailee Rennyn tekeleen kanssa.

    Se "motherfucker" oli kyllä saatu sensuroitua varsin tyylikkäästi, siitä ei jäänyt yhtään paha maku.
     
  14. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Joo, no ei tämä nyt oikein Die Hardilta varsinaisesti tuntunut. Alkupuoli oli sellaista, että sitä oikein mietti "onko tuo McClane?", mutta siinä vaiheessa kun mies sai enemmän likaa ja verta naamaan sekä paitaan, niin alkoi fiilistä löytyä hieman. Ja sitten kuvioihin tuli myös tuttu suunsoitto ym. Kokonaisuus oli ihan mukiinmenevä ja vauhdikas, mutta silti jotain oleellista puuttui. Paljon toisteltu "jerkoff" tuntui väkinäiseltä ja McClanen suuhun sopimattomalta paikkaukselta, kummasti olisi pari fuckia piristänyt yleisilmettä. Elokuva oli oikeastaan juuri sellainen kuin oletinkin sen olevan, niin hyvässä kuin pahassakin. Juoni oli kehno eikä järin intensiivinenkään, kun kohtaukset oli parsittu kokoon melko löyhästi. Mentiin paikasta a paikkaan b ja siitä paikkaan c jne. ja kohdattiin roistoja joita vastaan sitten tapeltiin.

    Olyphant oli pahiksena vaisu ja laimea, mutta Justin Long sidekickina ihan kohtuullinen, ei ärsyttänyt ja olipa tyyppi parissa kohtaa oma-aloitteinen ja ihan hyödyksikin. Ei siis aivan neuvoton sälli, vaikka tällainen karski kyttä/tietsikkanörtti -kombo on nähty noin miljoona kertaa aiemminkin. Lisäksi nuo hakkerointi ym. kuviot ovat väsyttäviä, varsinkin kun on katsonut jotain 24:ää. Aina vaan naputellaan näppistä, aktivoidaan ties mitä satelliitteja ja download-systeemeitä, ruudulla vilkkuu jos jonkinlaista taulukkoa ja sitä rataa. Argh, ei jaksa.

    Arvosana olisi sellanen ihan jees 3/5, mutta nyt tuntuu että ei tätä kyllä toista kertaa tarvitse katsoa. Parit kohtuu siistit toimintakohtaukset voi kyllä tsekata joskus uudestaan, mutta selvähän se on että kyseessä on Die Hard -sarjan heikoin osa. Ehkä tästä osaisi pitää enemmän, mikäli elokuvan nimi ei olisi Die Hard eikä päähenkilön nimi John McClane.
     
  15. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Eiköhän nuo seksikohtaukset kuulu johonkin eri leffaan.

    (nauraa ääneen)

    Itse en ymmärrä tätä kiroilikeskustelua, onko oikeasti kovaa kiroilla? Mielestäni kirosanoihin turvautuminen on merkki typeryydestä ja tyhmyydestä. Sekin, että onko kovaa poltella esim. tupakkaa nykyään on perusteltu kysymys? Eikös tupakointikin ole merkki heikkoudesta. Eikös kaikkien pidä kumminkin pyrkiä kehittämään itseään, kuten John McClane on tehnyt ajan saatossa - parempaan suuntaan siis.

    (nauraa uudestaan ääneen, mutta siltikin seisoo sanojensa takana)
     
  16. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    No entäs sellainen Die Hard -elokuva, jossa McClane ei tappaisi ketään? Eikö olisi hyvä, McClane kehittää itseään. Leffan nimi voisi olla vaikka Lastentarhan kyttä 2, ohjaajana Ivan Reitman, pääpahikseksi Will Ferrell ja McClanen sidekickiksi Adam Sandler.
     
  17. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Itse asiassa hyvä idea. Kiitos tästä pohdinnasta.
     
  18. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Kyllähän Arnold The Governaattorikin tupruttelee sikaria ja aika vahvalta se näyttää!!
     
  19. quin-

    quin- Guest Guest

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyi vittu.
     
  20. mlackke

    mlackke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.10.2005
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tiedä oikeasti, mutta leffoissa kyllä. Kirosanat tehostavat sitä mitä olet sanomassa....ja muutenkin antavat kirosanan sanojalle sitä "asennetta" :D

    Mutta neitelty, että ei elokuviin kirosanoja,tupakin polttoa,verta & väkivaltaa....no jos halutaan pilata leffat niin nuo poistamalla se onnistuu.