Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. bowtie81

    bowtie81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    millähän toi firmis voidaan tarkastaa, siis versio? Olen nyt kysellyt verkkokaupasta onko nyt myynnissä olevassa erässä uudempi, vastausta odotellessa. Aika nopeeseen tahtiin hupenee tuokin erä, kohta olis pakko päättää..:confused:
     
  2. Speku

    Speku Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässäpä muutama kuva läheltä:
    http://www.nic.fi/~oikape/mirai/
     
  3. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14

    Kiitos. Kyllähän kuva terävältä näyttää myös 1080p:llä, eli tuolla ruotsalaisella sivustolla olleessa kuvassa ilmenneestä ongelmasta on nyt päästy eroon. Vaikuttaa ihan hyvältä.
     
  4. bowtie81

    bowtie81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    on päästy siis jos on uudempi firmis, mutta tota ku ei kukaan myyjä osaa sanoa, että onko vai ei. Lienee tuurista kiinni. Mites, jaksaako tota lootaa yksin kantaa, siis painon puolesta mutta saako siitä kiinni? Mittailin eilen että peräkärryn tarvii, mutta kantoapua ei ole saatavissa joten meneekö?
     
  5. Speku

    Speku Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos on ne muovinauhat tallella paketin ympärillä, niin jaksaa kantaa kyllä yksinkin jonkin matkaa. Saattaa mennä jopa ilman nauhojakin, koska paketissa on sivuilla reiät käsille.
    Paneelin paketista ottamisessa ja jalustan laittamisessa kannattee olla kaveri, ettei vaan pääse lipsahtamaan.
     
  6. bowtie81

    bowtie81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    on mulla onneksi kotivakuutus, kaveria ei ole:eek:
     
  7. MotioN

    MotioN Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2004
    Viestejä:
    189
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin se menee :thumbsup:

    Miten sen 24p tilan kanssa nyt oikein on? Toimiiko aivan varmasti? :D
    Onko tässä esim joku info nappi mikä näyttäs, mitenkäs tietokone käytössä onko valittavissa 24hz?
    Olisi nimittäin tärkeä tuo 24p tila ihan PS3:n vuoksi...Onko kellään PS3 tän töllön persuuksis kiinni, nykiikö tms?
    Miltä teidän mielestä näyttää Suomen digitv lähetykset, entäs normi DVD:t?

    Pitkään kattonu jo Samsungin M86/7 sarjaa, mutta tämän hinta ois houkuttelevampi :king: Voikohan tätä ikipäivänä verrata kalliimpaan Samsungiin, siinä oli ainakin paras lcd tv-kuva mitä oon missään nähny, sen super clear paneelin ansiosta.

    Vielä kun pääsis jossain liikkeessä näkemään tätä, ei viihtis ihan sikaa säkissä ostaa :rolleyes:
     
  8. bowtie81

    bowtie81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    verkkokauppassa ainakin on nähtävänä. Itse taidan kyllä ostaa tämän, pitää nyt kysyä vielä verkkokaupasta onko siitä firmiksestä tietoa kun lupasivat selvittää. Peräkärryyn se on tungettava:weep:
     
  9. goudha

    goudha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma laite kävi huollossa kuolleiden pixeleiden takia ja vaihdettiin sisuskalut. Firmistä ei powermillillä päivitelty ja puhuin tovit teknikon kanssa puhelimessa, ja hän totesi, ettei heille ole kyseistä firmistä edes tullut, eikä ole mitään tietoa. Eivät muutenkaan herkästi rupea firmistä päivittämään, on kuulema jo muutama Mirain telkkari mennyt sudeksi :OI

    Positiivista sinänsä powermillin toiminnassa oli, että sain samanlaisen telkkarin lainaksi huollon ajaksi. Tosin ehdottivat huollon lopuksi, että pitäisin lainalaitteen ja oma korjattu menisi varastoon, vaikka lainalaite oli hieman vanhempaa perua, eikä esim 1080p:tä tunnistanut oikein kunnolla. Sen lisäksi siinä oli vähän kulumajälkeä kuoressa :mad:

    Oliskohan jollain tietoa, voiko tuon kotikonstein päivittää, jos hommaa sarjakaapelin PC:ltä telkkarille. Tietysti sitten tarttee sen firmiksen ja päivityssoftan :)
     
  10. bowtie81

    bowtie81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    nyt on hankittuna tämä, odottaa vielä kärryssä työpäivän päättymistä, tosin taitaa jäädä eteiseen koska yksin ei saane sitä nostettua laatikosta. Varovasti voisi silti kokeilla.
     
  11. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin Sonyn 40-tuumainen Bravia oli pakattu sen verran hyvin suunniteltuun laatikkoon, että pahvin sai nostettua telkan ympäriltä ylös kun ensin avasi alareunassa olleet muoviklipsit. Tähän oli ihan kuvalliset ohjeet pahvipakkauksen päälläkin. Yksin tuon sai laitettua paikalleen.
     
  12. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Juu, roikottaa paneelia vasemman käden peukalon ja etusormen välissä, samalla oikea käsi pitää kahvikuppia ja hampaissa on donitsi. Tai no, matkatelkkareita ja pieniä monitoreita voikin noin käsitellä, vaan ei isoja paneeleita.

    Ikävin juttu on se, ettei saa mahallaan naarmuttaa paneelin pintaa, ei siis voi kantaa samaan tyyliin kuin isoa putkitelevisiota kannetaan kahden käden ja mahan turvin.

    Toiseksi ikävin on se, ettei kahden käden kanssakaan homma oikein suju, vaikka roikottaisi littanaa ulompana irti mahasta. Koska ei saa puristaa paneelia voimalla, siis reunakehyksiäkään, koska se pilaa paneelin peruuttamattomasti, valovuotoja syntyy. Samoin kiertäminen on kiellettyä (vasemmassa laidassa yksi kantaja, oikeassa toinen), taas paneeli pilaantuu. Ylempiä käsiä ei saa käyttää kannatteluun, vain varovaiseen pystyssä pitämiseen.

    Kannattelu siis pitää tehdä pelkästään paneelin alareunasta tai mahdollisesta jalustasta. Se vie kaksi kättä. Kolmas ja neljäs käsi pitää paneelin pystyasennossa, estää keikkumisen, käyttämättä siihen suurta voimaa, koskien näytön yläreunaan varovasti. Tarvitaan 1 kpl maailman vahvin mies -heeboa alareunaan ja lisäksi 1 kpl tavallinen heiveröisen oloinen kaduntallaaja yläreunaan.

    30-tuumainen monitori minulla liikkuu kiikun kaakun hengissä pysyen yhden tyypin voimin, ei tuisi mielen viereenkään siirtää yksin edes 32-tuumaista (televisiota) tai suurempaa möykkyä.
     
  13. bowtie81

    bowtie81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    kaukoviisaana ostin ikeasta tv tason jossa on pyörät alla, eli voisin kantaa telkkua mahaa vasten takapuolelta, mutta hyvät huomiot noista kantotavoista ettei tee sitä valovuotoa tai tuoha telkkuaan heti. Kiitos siis niistä. Pitää noudattaa suurta varovaisuutta.
    edit: en sitten millään malttanut olla punnertamatta tota paikoilleen, kyllä se yksin onnistuu mutta hikeä siinä saa vuodattaa. Ensin vaan styroksissa pahvilaatikon reunalle, sitten styroksin reunalle jossa saa jalustan kiinni, siiten varovasti kippaa lattialle ja alta mahdollisimman leveältä takaapäin nostaa telkun tv tasolle. Kyllä se onnistuu ja ei pitäisi olla vaaraa että kärsii tuo, eli nosto tapahtuu tasaisesti alta. Huomenna pitää ennen töitä mennä vähän testailemaan, hyvältä se lumisade jo näytti, eikä kapula niin muovinen ole, kun vieressä on procaster dvd soittimen kalikka, joka on muuten säälittävintä mitä olen eläissäni nähnyt, myös toiminnan osalta, ihan ku olis itse tuon tehnyt, niin paska se on.
     
  14. pulpvictim

    pulpvictim Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2004
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo itsellä kans vähä venähtäny ostopäätös. Pitää vielä jonkin aikaa seurailla esim. tätä ketjua ja ihmetellä ennen ku viitsii ostaa. :p
     
  15. Rutto

    Rutto Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse sain telkun pari viikkoa sitten. Olen pääosin tyytyväinen ostopäätökseen mutta minua harmittaa "banding"-ilmiö (mikä on suomenkielinen termi?) jonka huomaa helposti esim PS3 crossbarin taustasta tai peleissä jossa on suuria yksivärisiä alueita (autojen pinnat, taivas).

    EDIT:

    Olisko tämä vain HDMI:n ongelma? Jollain muulla oli samanlainen ongelma pleikkarin kanssa mutta analogituloilla ei ollut samanlaista ongelmaa (tai yhtä selvä). Olisiko ongelma pleikkassa vaiko kaapelissa?
     
  16. bowtie81

    bowtie81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    hyvältä vaikutti ensikokeilu, tv kuvakin ihan ok, tietokoneella hyvä. Mutta jo mun parin metrin katseluetäisyys on aika maksimi jos aikoo nähdä tekstin zoomaamatta, joten 42 ei ollut ollenkaa liian iso. Ehkä nopealla vilkaisulla fontin reunassa jotain pientä varjoa, tuota pitää tarkemmin tutkailla tosin. Nyt pitäisi vaan tietokoneen asetukset viilata silleen että tollanen teräväpiirtomatsku toistuisi, nyt nykii koska kodekit pielessä.
    Miten xbox tuohon kytketään, kaverilla ku sellanen on ja voisi kysyä haluisko kylään tulleessaan tuoda, olis kiva pelata ja nähdä miltä hd dvd näyttää kun sillä sellanenkin asema on. Pitääkö hankkia joku kaapeli jolla sen saa vga liittimeen, niitä tavallisia punanen ja keltainen rca liitin ei taida tässä olla? Nyt en oo himassa joten ei pysty tarkistamaan.
     
  17. ilaril

    ilaril Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin tuon kyseisin television/näytön toissapäivänä, mutta tänään vasta sai sen käyttöön. Hyvältä tuo on tuntunut kaikinpuolin, mitä nyt PiP ei toimi kuin joku+HDMI(1/2) yhdistelmällä. Itse en yhtäkään HDMI-laitetta omista, joten iloa siitä ei liiemmin ole.
    DVD-soittimen kytkin scartilla kiinni ja täytyy myöntää että kyllä kehtää n. kolmen metrin päästä katsoa elokuvia ja sarjoja. En tosin ole niin kultasilmä että osaisin katsella liiemmin palikoitumista tms. Tuntuu että televisio selviää mainiosti nyt kokeillusta materiaalista.

    Miinuksia taas tulee siitä, että vaikka monitori on pakettia myöten myyty Full-HD -merkillä, ei sitä televisiossa ole, saati että ohjekirjassa siitä mitään mainitaan. Tuetuissa tiloissa on 1080i, mutta panelin koko on kuitenkin 1920x1080. Ilmeisesti liittyi jotenkin johonkin normiin, jota tuo ei täysin täytä?

    Läppäriä en saanut toimimaan kunnolla näytön kanssa, sillä vaikka kuinka on mediacenter-pc, niin ei yksikään näytönohjaimen tarjoama tila tunnu kelpaavan (lukuunottamatta 800x600). Kone oli kytkettynä vga-liitäntään, kun tästä on joku insinööri keksinyt jättää DVI:n tai HDMI:n pois. Näillä näkymin jää siis HD-materiaali edelleen katsomatta. Täytyy yrittää selvittää tuota huomenna, jos vaikka olisi joku vipstaakia millä homman saisi pelittämään ja pääsisi nauttimaan siitä materiaalista jota koneelle on kertynyt.

    Eli DVD-toisto toimii, joka riittää alkuun. Läppärin kanssa voi ehkä jotain keksiä. Toivotaan että ongelmia ei synny siinä vaiheessa kun kannan PS3:n testiin laitteen kaveriksi.
     
  18. Lake-end

    Lake-end Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta VGA liitännän käytöstä ja PS3:sta on ollut jo juttua aiemmin tässä ketjussa.
    Ja joo, kyllä se ihan full hd telkkari käsittääkseni on. Ihan ekoissa malleissa oli jotain ongelmia ja telkkari kykeni vain 1080i:n, mutta eipä niitä enää ole. Itselläni on 1080p työpöytä käytössä ja näyttää mahtavalta. Itse nostin suorilta käsin fonttien DPI:n 96 -> 120:n ja fontit ovat sopivan kokoisia. Tiedä sitten mistä tuo windowsissa tehdään linuxissa se muutettiin KDE:n Control Centeristä.

    Itse en ole tuolla vielä katsonut muuta 1080p materiaalia kuin trailereita, jotka eivät ainakaan pätki tai nyi millään tavalla.

    Niin ja nuo PIP ominaisuudet olisi voinut tarkistaa etukäteenkin kotisivuilta löytyvästä manuaalista missä kerrotaan minkä lähteiden välillä kyseinen ominaisuus toimii.
     
  19. ilaril

    ilaril Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, luin tämän ketjun läpi ennen laitteen hankintaa ja hankintaa oli harkittu jostain vuoden alusta. En siis ole tyytymätön laitteeseen, on vain asioita jotka ihmetyttävät. Yhden niistä ollessa se että miksei Media Center -läppäri osaa kommunikoida television kanssa, vai onkohan tämän suunnittelu jätetty puolitiehen ajatuksella "ne kytkee sen koneen televisioon svideolla, turhaan me kummosempaa laitetaan". Geforce G0 7600:n pitäisi tukea 1080p-tilaa, mutta millä ajureilla jäi yöllä epäselväksi. Edelliset on syysykuulta -06 joten..
    Ei todellakaan ole mikään maailmanloppu.

    Sinänsä osasin odottaakin että se toimii vain noiden kahden ja jonkun muun välillä. Edellisessä pöytäkoneen näytössä jossa oli tv-viritin samassa oli sama juttu että PIP toimi vain DVI:n ollessa toisena osapuolena.

    Tuo 1080p-tuen ilmoittamatta jättäminen tuntui hassulta juurikin sillä kun luki täältä ja muualta että edellisessä sarjassa sitä ei voitu ilmoittaa jonkun syyn x takia. Hiipi vain mieleen ajatus että olenko minä taas vetänyt sen tyhjän arvan ja saanut sieltä varastosta sen viimeisen vanhan sarjan edustajan ;)
     
  20. Lake-end

    Lake-end Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve.
    Winkkarissa ilmeisesti pitää käyttää jotain erikoisohjelmaa, olisiko sen nimi ollut Powestrip tai vastaava, joku windows käyttäjä osaa varmaan kertoa tarkemmin. 1080p ei varmaankaan toimi VGA:n yli, tai en ole kyllä edes varma, mutta manuaalissa se on luvattu vain HDMI:n läpi. DVI -> HDMI kytkentä olisi muutenkin huomattavasti parempi kuin tuo VGA. Kuvanlaatu on ihan eri tasoa.

    Entiedä mistä televisiosi ostit, mutta jos sitä mainostettiin Full HD televisiona, kuten esimerkiksi verkkokaupassa, niin kyllähän sen saa palauttaa jos se ei muka sellaisena toimi. Mutta uskon kyllä että se on tuon liitännän ja tietokoneesi asetusten tms. vika. Kokeile sillä PS3:lla, luulisi sillä 1080p:n lähtevän.