Panasonic PX70 ja PX700 tulossa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Snipersam, 16.02.2007.

  1. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni Gigantin varastot ovat liikekohtaisia eli voi hyvin jossain liikkeessä olla. Ja tilaamalla liikkeeseen saa melkein mitä vaan. Mutta nettikauppa on erillään liikkeistä eikä hintakaan välttämättä ole sama (ostimme jääviileäkaapin 400 euroa nettikaupan hintaa halvemmalla Turun liikkeestä).
     
  2. lp_rqvist

    lp_rqvist Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.09.2003
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kierrellyt eri liikkeissä katsomassa mm. tätä Panan malli, eikä sen kuva todellakaan (SD digilähetys) ole lähelläkään sitä kuvanlaatua mitä olen tottunut katsomaan omasta 4 vuotta vanhasta 32 tuuman kuvaputkesta kaapelidigiboksin kautta.

    Ainoa keino arvioida näitä telkkareita on käydä katsomassa niitä paikallisissa liikkeissä. Jos en saa kuvaa liikkeessä pienellä vaivalla (n. 5 min säätö) säädettyä edes tyydyttäväksi, tuomitsen (kuraa) kyseisen mallin. (yleensä liikkeissä digiboksit kytketty scartilla tai tv omalla digivirittimellä). Ei ole järkeä ostaa liitua ja toivoa, että sen kuva paranisi kotiin kantamalla. Myös muutama tuttu on käynyt katsomassa tätä Panaa ja todennut saman kuin minä.

    Jos joku pystyy osoittamaan (näyttämään) minulle, että tuosta Panasta saa laadukkaan kuvaputken veroista kuvaan, niin uskon. Otan vastaan vinkkejä liikkeistä (Oulu tai Helsinki), joissa tämä Pana on säädetty siihen kuntoon, että se todellakin antaa kuvaputken veroista (digilähetys) kuvaa.
     
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Niin ja tietysti se pitää olla sitten 36":nen kuvaputki vs. 37":nen Pana, niin vertailu on edes jotenkin tasavertaista.
     
  4. timoh

    timoh Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2004
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan törmännyt PV60/PV600/PX70/PX700 malleissa kuolleisiin pikseleihin tai jatkuvasti päällä oleviin? Onko tietoa mikä on Panasonicin kanta kuolleiden pikseleiden määrään ja esiintymiskohtaan?

    Tavasin PZ700 käyttöohjetta ja huomasin "Yleisimmät virhetilanteet" kohdassa maininnan että "valmistustavasta johtuen" osa pikseleistä saattaa olla sammunut tai pysyvästi päällä. Pansun mukaan tämä ei ole vika!

    Itse en olen yhden kerran nähnyt Kuopion Gigantissa LG:n 42 tuuman plasman jossa oli keskellä ruutua kirkkaan vihreä piste jatkuvasti päällä. Muutoin en koskaan ole tavannut vastaavaa plasmoissa. Onko kokemuksia?
     
  5. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Heräsi kysymys kun pyörein tuolla technikdirektin sivulla niin tuli tällainen plasma vastaan, Panasonic TH-42 PH 10 EK ja TH-42 PS 10 EK (onkos tuo PS-malli sitten SD-plasma?) http://www.technikdirekt.de/main/en/lcd-plasma-tv/plasma-tv/178836/-/Article.html?, ilmeisesti saman sukupolven paneelilla kuin tämä px-70. Itseäni viehättää tuossa se, että mitään ylimääräistä ei ole laitteessa ja muoto on yksinkertaisen tyylikäs. Faktoja ei vain meinaa löytää mistään. 50-tuumaista näyttäisi olevan samaa sarjaa. Kukaan plazalaisista harkinnut näitä malleja?

    Ilmeisesti nämä ovat pro-paneeleita?
     
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vastaava vakioteksti taitaa löytyä kaikkien valmistajien manuaalista, myös muista kuin plasmoista. Esim. Sonyn uusimman LCD-television (KDL-xxD3000) manuaalissa sanotaan mm. näin:
    • LCD-näyttö on valmistettu pitkälle kehitetyn teknologian mukaisesti, ja siinä on tehokkaita pikseleitä vähintään 99,99%. LCD-näytössä voi näkyä jatkuvasti mustia pisteitä tai kirkkaita valopisteitä (punainen sininen tai vihreä). Tämä on LCD-näytön normaali ominaisuus eikä siis merkki viasta.
    • Jos näyttöön jätetään liikkumaton kuva pitkäksi ajaksi, näyttöön saattaa jäädä jälkikuva. Sen pitäisi kuitenkin kadota jonkin ajan kuluttua.
    • Älä heitä mitään televisiota kohti. Näytön lasi voi särkyä... (muuten olisin, mutta kun manuaalissa kiellettiin)


    Viallisten pikselien pitäisi olla ainakin laatumerkeillä kohtalaisen harvinainen ongelma tätänykyä. Ainakin monissa testeissä on maininta ettei yhtään viallista pikseliä löytynyt, eikä asiasta kait muutenkaan ole mitään suurempaa haloota pidetty(?). Mutta useimmiten muutaman viallisen pikselin sallitaan kuitenkin löytyä, ennen kuin paneli julistetaan vialliseksi. Esim. www.hdtvtest.co.uk kertoo: "...they occur at random – whether they're present on your HDTV or not is down to luck... ...generally up to five dead pixels are specified within manufacturers' tolerance.". Ko. saitin testaamien telkkareiden pikselit on aina tarkistettu, tässä yhteenveto:
    - Panasonic TH-42PX70, Dead pixels: 0 [plasma]
    - Samsung PS-50Q97HDX, Dead pixels 3 subpixels (2 blue, 1 red) [plasma]
    - Panasonic TX-32LXD70, Dead pixels: 0 [LCD]
    - Samsung LE-32R87BDX, Dead pixels: 0 [LCD]
    - Samsung LE-40M86BD, Dead pixels: 0 [LCD]
    - Sharp LC-32RD2E, Dead pixels: 0 [LCD]
    - Sony KDL-32D3000, Dead picels: 1 green subpixel (bottom right) [LCD]
    - Sony KDL-40W2000, Dead pixels: 0 [LCD]
    - Toshiba 32C3030D, Dead picels: 1 dead subpixel [LCD]
    - Toshiba 42X3030D, Dead pixels: 0 [LCD]

    Eli siis keskimäärin 0,5 viallista alipikseliä kaikkiaan 10:n uuden littutelevision erästä (panelin kukin pikseli siis koostuu kolmesta alipikselistä: punainen, vihreä ja sininen).​




    PS.
    Kun CRT- telkkareita vertaa littutöllöihin, kannattaa huomioida sekin, ettei vain katsoisi 50" tarkkaa littua samalta etäisyydeltä kuin aiemmin vähemmän erottelevaa 21" CRT:ää. Varmasti on silloin huonompi SD-kuva, etenkin meikäläisellä digisignaalilla. Eli oikein "legoisella" signaalilla suhruisempi CRT-tekniikka voi siis hyvinkin näyttää HD-littua paremmalta. Tosin HD-kuva olisi aivan miltä tahansa etäisyydeltä aina CRT:ää mukavampaa katseltavaa.
    Laajakuva-CRT:istä kannattaa muistaa, että 32" CRT:n todellinen näkyvän kuvan koko on yleensä hieman alle 30". Lituissa taas lukema pitää melko tarkkaan paikkansa. Eli 37" plasmassa on n. 7" suurempi näkyvän kuvan halkaisija kuin 32" CRT:ssä.
    Käyttämällä TV Dimensions Calculator:ssa arvoja 30" ja 37" selviää että jälkimmäisen pinta-ala on 52 % suurempi. Ja Viewing Distance Calculator kertoo, että jos 30" (76 cm) laajakuvatöllöä katsotaan 2.5 m etäisyydeltä, on katselukulma ~15 astetta. Ja suuremmalla 37" (94 cm) töllöllä sama katselukulma tulisi etäisyydellä 3.1 m. Ja ko. saitin mielestä "Maximum Viewing Distance for NTSC/PAL(720x480/720x576)" on suuremmalle töllölle 3.9 m ja pienemmälle 3.6 m.
    Eri resoluutioden teoreettisia etäisyyksiä voi tarkemmin spekuloida täällä: 1080p Does Matter - Here's When (Screen Size vs. Viewing Distance vs. Resolution).

    HDTVtest: How Far Should You Sit From Your HDTV? antaa 42" laajakuvaiselle, 1080p -kykyiselle telkkarille minimi-katseluetäisyydeksi:
    - 576 material resolution: 11' eli ~3,4m
    - 720 material resolution: 8' eli ~2,4m
    - 1080 material resolution: 5.5' eli ~1,7m


    Panasonicin sivustolla olevassa brosyyrissa sanotaan hieman erikoisemmin, että 4:3 analogisella SD-kuvalla sopiva katseluetäisyys olisi 6 X ruudun korkeus. Eli esim. 29" CRT:lle (4:3) siis ~2,9 m. Toisaalta moisen töllön 16:9 kuva olisi yli 5" tuumaa pienempi kuin 32" litteässä laajakuvatöllössä.
    Ja littujen HD-kuvalle sanotaan, että 3 X ruudun korkeus. Eli esim. 37" töllölle 1.4 m ja 65" koolle 2.4 m, eli hirmuisen läheltä tuijotetaan.
    Tämä valmistajan suositus lienee vain optimaalisiin olosuhteisiin sopiva, siis kun katsotaan HD-töllöstä ainoastaan laadukasta HD-kuvaa. Empä todellakaan lähtisi nykyisen digitelkkarimmme kuvalle tätä panasonicin etäisyyttä suosittelemaan...
     
  7. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kenelläkään tietoa, onko PX70-mallien HDMI-liitäntä ainoastaan Input vai toimiiko myös outputtina? Tarkemmin ottaen syöttääkö digitaalista digilähetysten äänisignaalia ulos? Miten yleensäkin Plasmojen HDMI-liitännöissä on tilanne? Panan esite ilmoittaa ainoastaan "HDMI Input". Käyttöohjeessa on maininta, että "HDMI 2 -liittimet ovat vain digitaalista äänisignaalia varten". Mitä mahtaa sitten tarkoitaakin... HDMI 1:n (ja 700:ssa myös HDMI 3:n) asetuksia pystyy menusta muokkaamaan, mutta HDMI 2:n ilmeisesti ei. Tarkoitus olisi huomenna mahdollisesti käydä tv tilaamassa/ostamassa, ja pitäisi päättää tarvitsenko 700:sta optisen ääniliitännän vuoksi vai saanko äänen ulos 70:n HDMI:stä. En edes unelmoi, että kukaan myyjä tai edes maahantuoja asiaa tietäisi...
     
  8. Okkraj

    Okkraj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näille laitteille löytyy oma ketjunsa, jossa jutustelua kannattaa jatkaa. Laitteisiin löytyy myös informaatiota riittävästi esim. britti-foorumilta. Plazalla keskustelua ei hirveästi ole, koska laitteitakaan ei ole paljoa. Itsellä on 42PHD8 joka on siis 42PH10 aikaisempi malli. Heitä kyssäreitä tuonen toiseen ketjuun niin voin koittaa vastailla jotain liirumlaarumia...
     
  9. Jyrkidude

    Jyrkidude Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko tarttua tähän, kun minulla sattumoisin on 21" CRT.:p Jos ostaisin ison littutelkkarin, tekisin sen saadakseni isomman kuvakoon. Mutta nytkö onkin niin, että jos ostan isomman telkkarin, niin minun pitää katsoa sitä sen verran kauempaa, että se näyttää yhtä pieneltä kuin nykyinen telkkarini?
     
  10. Okkraj

    Okkraj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se nyt ihan noin yksiviivaisesti mene:). Itsellä oli 28" 4:3 philipsin romu vuodelta 2001 ja katsoin siitä analogisia lähetyksiä. Sitten tilalle tuli 42" näyttö + digiboksi ja kuva on mielestäni samalta etäisyydelta (n. 2,5m-3m) selvästi parempi (tietysti huomioiden tiettyjen ohjelmien todella surkea bittivirta).
     
  11. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ei Groke sitä tarkoittanut, että pitää sijoittaa uusi isompi LCD kauemmaksi kuin vanha pienempi CRT, vaan jos ostat esim. 40 tuumasen LCD:n ja katsot sitä samalta etäisyydeltä kuin 21 tuumasta CRT:tä on vertailu kuvanlaadussa epäreilu ja älytön, luonnollisesti kuvan kaikki virheet erottuisivat erittäin hyvin tarkalla LCD:llä ja tavallaan kuva näyttäisi huonommalta mutta isommalta.
     
  12. 15444

    15444 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika loistavasti kiteytit sen mitä tässä itsekkin olen pähkäillyt eli haave suuremmasta kuvasta valuu hukkaan juuri tämän vuoksi; näin kärjistäen ;)

    Taas tuntuu hiukan enemmän siltä, että 4:3 pansu kököttää vielä tovin kauemmnin tv-nurkkauksessa...menise edes hajalle niin tarttis tosissaan tarttua härkää sarvista...;)
     
  13. marq

    marq Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysymys PX:n omistajille: onko mallissa 100hz tilaa vai pelkkä 60hz? PV71F mallista se tuntuu löytyvän yhdessä 50hz tilan kanssa.
     
  14. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asiaa on puitu jo kyllästymiseen asti, mutta otanpa silti vielä esille, koska olen kolmen tunnin päästä lähdössä tv:tä ostamaan :)

    Eli onko tälle otsikon tv:lle vaihtoehtoja, kun käyttötarkoitus on 80% maanpäällistä digitv:tä (EI urheilua) ja 20% leffoja vanhanaikaisin liitännöin DVD:ltä. EN kytke mitään pelikoneita tai PC:tä televisioon. Katseluetäisyys on 3,2 m, tilassa valoa ja heijastumia kesäaikaan runsaasti. TV:tä pitää pystyä katsomaan myös samassa tilassa olevasta keittiöstä, jolloin katselukulma on melko suuri. Kaiuttimia en tarvitse, digitaalisen äänilähdön kyllä.

    Panalle vaihtoehtoina tulevat mieleen lähinnä:
    - LG 42PC55
    - Toshiba 42X3030D
    - Sony KDL42D3000

    Näistä Toshiba ei ole todellinen vaihtoehto käyttötarkoituksen (en tarvitse Full-HD:ta) eikä katselukulmaongelman vuoksi. LG:ssä ilmeisesti jotain ongelmia myös ollut mutta kuva ilmeisesti kohtuullisen hyvä. Sonyn ulkomuoto ei miellytä vaimoa :confused:

    Jos jollain on heittää vielä lisäksi joku musta hevonen kehiin, olisin kiitollinen!

    Niin - ja ensisijainen vaihtoehto on siis PX700 heijastukseneston ja liitäntöjen vuoksi.l
     
  15. micao

    micao Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä ollut PX700 nyt 1,5 kk ja olen todella tyytyväinen. Digiboxi on liitetty scartilla ja yleensä hyvä kuva (kuvanlaatu täysin kiinni lähetyksen laadusta). DVD soitin on liitetty s-video -> Scart ja erittäin hyvä kuva. Uskon että sinun käyttötarkoituksella plasma on parempi vaihtoehto kuin LCD ja pidän Panasonic parempana ja laadukkaampi vaihtoehto kuin LG…
     
  16. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    NetAnttila ja Kodin1 ovat päivittäneet tänään sivustonsa. 42-tuumainen PX 700 on tullut takaisin valikoimiin. Valitettavasti hinta on edelleen 1799. Hintaero on hävyttömät 500 euroa Gigantin nettikaupan PX70 malliin, jonka hinta on 1299. Sitäkin näyttäisi taas olevan saatavilla.
     
  17. _Julle_

    _Julle_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti vinkistä! Tuli sitten samantien tilattua Panasonic Gigantista. Loppui se telkkarin arpominen tämmösellä heräteostoksella :thumbsup:
     
  18. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    Onkos sinne PX70 huoltovalikkoon keksitty vieläkään pääsyä? Pitäis saada se pirun overscan poistettua...
     
  19. micao

    micao Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huoltovalikkoon pääsee painamalla -/V nappiin (TV:n luukkun alla) sekä painamalla kaukosäätimen 0 nappiin 3 kerta peräkkäin nopeasti. Itse on ole testannut siitä vaan napanut vihje minhembio forumista.
     
  20. jamiimaj

    jamiimaj Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2003
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yllä olevan viestin kirjoittaja + muut px700 mallin omistajat. Olisin kysellyt laitteen anti-glare/anti-reflection pinnoitteesta. Ymmärtääkseni tässä Suomessa myytävässä mallissa olisi tällainen pinta joka vähentäisi tehokkaasti plasman pinnan suoraa peilaavuutta. Jenkeissä on myytävä PX77 joka omien "tutkimuksieni" mukaan pitäisi vastata meillä myytävää px700:sta, ja siinä pinnoite on ja sitä on kovasti kehuttu. Toisaalta Englannissa myytävässä px700 ilmeisesti pinnoitetta ei ole. Asia olisi minulle tärkeä joten haluaisin tietoa asiasta. Onko pinta erilainen kuin muissa plasmoissa? Miten hyvin poistaa heijastavuus ongelmaa?