Die Hard 4 : Die hardest

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana DowNtimE, 11.05.2004.

  1. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mun mielestä Rottentomatoes pistemäärä kertoo juuri aika hyvin, että onko leffa huono vai hyvä. Pisteytyshän tulee siitä, että nyt esim. 75% kriitikoista on antanut leffalle vähintään 3 tähteä viidestä tai enemmän. Näin oon ainakin käsittänyt (?).
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ei se ihan niinkään mene, tästä voi lukea aiheesta lisää.
     
  3. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jumalauta mikä elokuva!:king:

    Die Hard 4.0 on lähes täydellinen kesäleffa. Wiseman lykkää ruutuun toimintaa sellaisella tahdilla että heikompaa hirvittää. Eipä tätä oikein Die Hardiksi tunnistaisi ilman selkeitä homageja ykkösosasta. Sen verran yliampuvaa toiminta oli esimerkiksi
    hissikuilussa ja moottoritien rampilla.
    Ja turha pelätä PG-13:sta, kyllä se McClane päästää taas sellaista settiä suustaan ettei pitäisi ärsyttää. Iso plussa muuten äänipuolelle, kaikissa aseiden äänissä ja räjähdyksissä oli todellakin munaa.

    Itse asiassa elokuva tulee saamaan enemmän paskaa niskaan kuin se ansaitseekaan, sillä ensimmäiseen Die Hardiin verrattaessa tämä ei pärjää. Minusta tämä lyö Spider-Man 3:n ja varsinkin Pirates 3:n lyttyyn kun pistetään vuoden 2007 kesäleffat paremmuusjärjestykseen. Annoin Spider-Man 3:lle 4,5/5 joka oli liikaa, tämä meinaan oli parempi muttei kuitenkaan viiden tähden arvoinen. Die Hard 4.0:lle siis 4,5/5, toimintaelokuvien ja kesäviihteen asteikolla.
     
  4. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mukava kuulla! Pitää varmaan aikaistaa tämän tulevan klassikon näkemistä...
     
  5. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tulipa nähtyä ja otsikoksi olisi sopinut pikemminkin Swordfish2.0 kuin Die Hard 4.0, sen verran mopo alkoi välillä keulimaan. Mutta pitkästä kestosta huolimatta kelloa ei tullut vilkuiltua eli toimintaa piisasi ja se oli hyvin rytmitetty. Umpisurkean Pirates kolmosen jälkeen tämä oli kyllä positiivinen yllätys.

    Ykkösosan tyyliä tässä ei oikein ollut, sen verran tukevasti jalat olivat irti maanpinnalta, mutta kun ei ajattele liikaa ja antaa toiminnan viedä niin kyllä tästä tykkää.
     
  6. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pidemmittä puheitta arvosanaan ja muutaman sanan kommenttiin. 8/10 ja olihan se yllättävän kova äksönpaketti. Käykää tsiigaamassa.
     
  7. juhope

    juhope Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsin maukasta toimintaa, loistava äijä leffa ja näyttelijät osasivat hommansa 4,5/5
     
  8. Xantaks

    Xantaks Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2006
    Viestejä:
    784
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska elokuva on saanut näin paljon hyvää palautetta, niin taidan sittenkin mennä tämän katsomaan. Ehkä tässä onkin kovin kesäelokuva, mitä on nyt tarjolla 2007. Mutta kerronpa sitten mitä mieltä olen.
     
  9. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tuli katsottua. Ei jaksa nyt runoilla hirveästi, mutta vauhdikas oli. John pelasti taas maailmaa ja ohessa ammuttiin, räjäyteltiin ja lopussa
    kaikki oli hyvin
    ^hirveä spoiler!! :) Neljästä Die Hardista tämä oli nippa nappa heikoin. Semmoinen 3/5 -leffa. Pisteitä laski lähinnä välillä ontuva dialogi, huono sidekick ja perinteiset äksönelokuvien älyttömyydet.
    Harrietti lensi aika ufona, autojen ajovalot on jenkkilässä ilmeisesti poistettu kokonaan ja klassiset jatkumovirheet
     
  10. Taavi

    Taavi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    3
    No, polttikos se John tupakkia ja lausuiko Jippikaaiei-sanonnan ihan loppuun asti?
    Näkyikö PG13? Illalla näen tosin itsekin ...
     
  11. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se mikään "Harrietti" edes yrittänyt olla, vaan joku ohjaajan visio F-35B:stä -->
    http://fi.wikipedia.org/wiki/F-35_Joint_Strike_Fighter
    http://en.wikipedia.org/wiki/F-35_Lightning_II

    Heikkotasoisin Die Hard tämä oli, mutta kyllä se silti edusti sarjaa tyylikkäästi ja oli muutenkin oikein viihdyttävä leffa. Pidän kaikista aiemmista Die Hardeista erittäin paljon, eli siihen suhteutettuna tämä oli tarkoitettu postitiiviseksi kommentiksi. Viimeaikaiset hämähäkkimiehet ja karibianpiraatit yms. tusinamätöt jäävät kauas taakse. Itse asiassa vaimoke luokitteli tämän toiseksi parhaaksi Die Hardiksi, mutta kuten jo sanoin, itse en ole samaa mieltä.

    Toiimntakomediana 4/5 ja juonellisena action-leffana 3/5 tähteä.

    Allekirjoittanutta pänni eniten ATK-alan ihmisenä ne kaikki söpösti piipittävät/sirittävät ikkunat ja muu graafinen höttö jota kaikissa leffan monitoreissa näytettiin jatkuvasti. Tämä ei ole mitään uutta leffoissa, mutta kun niitä oli niin helvetisti.

    Lisäksi leffan juonikuviot oli tehty niin typerän yliampuviksi kaikkien tietokoneiden/tietojärjestelmien osalta että välillä oli aika paha hohhoijaa-fiilis päällä, mutta naureskelemalla niistäkin selviää.

    Heh, Nokia 9300:lla yhteys satelliittiin ja sitä kautta johonkin sähköverkon karttapalveluun. Oli vissiin vähän tuunattu kommari...? Olikohan siinäkin asennettuna sen sidekickin "mutatoituva algoritmi"? ;-)

    Bemarin lisäksi Nokia oli muutenkin tainnut olla mukana sponssaamassa melko isolla rahalla, meinaan sen verran usein nimi vilahteli siellä täällä.

    Jos ei tiedä mitään tietokoneista tai tietojärjestelmien toiminnasta, niin leffa on takuuvarmasti vieläkin positiivisempi kokemus.

    Niin, ja se rekka-auto-kohtaus sortuvalla sillalla oli täysin yliampuva. Jos jotain yksittäistä tyylivirhettä etsii, niin minä sanoisin että se on siinä yhdessä 30 sekunnin kohtauksessa.
     
  12. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tupakkaa en pistänyt merkille, eli ei sitä ainkaan kovin merkittävästi pössytelty.

    Kkiroilua oli ripoteltu sinne tänne muuten ihan samaan malliin kuin aiemminkin, mutta pahimmat sanat oli jätetty pois.

    Jippikaijeen loppu jäi laukauksen alle kuten trailerissakin, mutta jos alhaisesta ikärajasta ei olisi etukäteen toitotettu niin paljoa, niin tuskinpa siihen olisi edes kiinnittänyt huomiota.

    Raakoja kohtuksia oli myös mukana, mutta niitä ei näytetty kokonaan, vaan osittain tapahtumat jätettiin katsojan mielikuvituksen varaan. Tämäkin johtui varmasti ikärajasta.

    Itse asiassa nyt kun ajattelee, niin leffan alussa näytetyssä Black Sheep -trailerissa taisi roiskua verta enemmän kuin die Hardissa.

    Ihan kohtuullisen hienosti sitä oli kuitenkin siistitty, eli sanoisinpa että aika tekopyhästi ovat antaneet alentaa ikärajaa, kun leffa kuitenkin pääosin vaikuttaa samalta kamalta kuin aiemminkin.

    Make.
     
  13. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Positiivinen yllätys kyllä. Brucen karisma toimii tässä parhaiten jos missä. Selvästi on ennakoitavissa ainakin joissakin toimintaleffoissa paluuta vanhaan kunnon menoon. Pienet älyttömyydet juonessa eivät menoa haitanneet. Onneksi mukana oli vielä aikasemmista leffoista tutut teemat musiikinpuolella, heti tuli kunnon fiilis kun tutut teemat alkoi soimaan ja tiesi katsovansa Die Hardia. Erityisesti plussaa omaa silmää oikein miellyttäneestä kuvauksesta ja tyylistä. Onneksi meininki oli säilynyt suht väkivaltaisena eikä liikoja kukkahattutätien karsimisia näkynyt.

    Ainoana miinuksena leffasta jäi odotetun ärsyttävä sidekick nörtti ja ehkä hieman liika pituus, pieni tiivistäminen ei olisi ollut pahitteeksi.

    Siinä missä Spider-Man 3 ja Pirates 3 on ollut ehdottomia paskakasoja, tämä ryttää ne kasaan (Vaikka eivät ehkä ihan samaan genreen kuulukaan)

    Saa nähdä viekö Transformers vuoden kesäleffan tittelin tältä. Paljon paskempaa odotin mutta ei hassumpaa menoa tämäkään...

    3/5

    :king:
     
  14. temero

    temero Guest Guest

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivottavasti DVD:lle on tiedossa jonkinlaista directors/bruce cuttia tms unrated versiota, jossa sitten päästellään täysillä (lue jippikaijeimotherfucker kuullaan kokonaan, verta lentää ja kirosanoja satelee kunnolla)?

    Jos ei, niin voihan vittulan väki.
     
  15. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    No kuulosta juuri sille mitä pelkäsinkin, eli ei ole samaa meininkiä.
     
  16. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aivan. Jos pitäis kesäleffoja alkaa mittaileen niin kyllä tää löi Spidun ja Piraatin 100-0. (Surkeita leffoja molemmat.) Mua ei pahemmin hakkeri-Long paljoakaan ärsyttänyt, meno oli hupaisaa mutta parissa kohtaa ammuttiin jo vähän liian yli. Esim.
    se lopun rekka-hävittäjä-kohtaus alkoi ihan kivasti mutta sitten mentiin liian pitkälle. Kohtauksen nähneet tietää mitä siinä tapahtuu, siltaa hajoo, rekka jatkaa matkaa ylämäkeen, kaikki menee nappiin ja sitten McClane päättää vielä matkansa hävittäjän päältä maahan suojaan... Onhan se ihan viihdyttävää mutta silti. :D Eihän DH4 kovin realistinen ole mutta tuollainen otteen menettäminen ei jäänyt huomaamatta.

    Silti, hyvä toimintaleffa ja varsin hyvä Die Hard leffa (sarjan "huonoin" tosin).
     
  17. JL79

    JL79 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2003
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    3
    Taitaa tuo John McClane olla astetta kovempi kaveri kuin Jack Bauer. Välillä tuli juonesta muutenkin 24 sarja mieleen. Toimintaelokuvien ystäville varmasti loistavaa viihdettä, itseäni rupesi hiukan haukotuttaa leffan puolivälin paikkeilla mutta toimintaa kyllä riitti koko leffan ajaksi. Ja McClanen klassikko lausahdus oli itsestäni varsin hauskasti sijoitettu elokuvaan. Toimintaviihteenä ihan ok leffa.
     
  18. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Positiivinen kuva jäi tästä pätkästä päällimmäisenä mielen ytimiin...toimintaleffassa tärkein asia eli itse toimintakohtaukset olivat hyviä ja oikein rytmitetty, eli alussa ei liian kauaa odoteltu, vaan pyssyt laulavat jo ensimmäisen n. 10 min jälkeen. Pikantteja yksityiskohtia mm.
    Tunnelikohtaus autoruuhkaan varsin aito, lukuunottamatta sitä autohyppyä sekä ensimmäinen matsi kerrostalossa oli yllättävän intensiivinen kohtaus.
    lisäksi jotkut perusroistot (mm. "hamsterimies") olivat hieman tavallista sitkeämpiä, eivätkä kuoliintuneet normikaavojen mukaan.

    Juoni oli selvästi heikoin die hardeista, eikä oikein kunnon selityksiä saatu, miten se saivat näin helposti hakkeroitua koko ameriikan poijat polvilleen. Tekoja paljon, selittelyjä aika vähän. Leffan FBI toimii kuten nykysinkin, eli eivät osaa juuri mitään, joten siinä mielessä realismia oli mukana:D Huumoria vähemmän kuin aiemmissa, mutta tuttuakin höpölöpinää välillä väläyteltiin.

    Mitä näyttelijäsuorituksiin tulee, niin oli leffan heikoin lenkki. Bruce suoriutui osastaan tutun varmasti, mutta "pääpahiksena" ollut Olyphant oli väärässä roolissa tai ainakin jotenkin poissaoleva:) Maggie nyt muutaman kerran pääsi hutkimaan mutta ei mitään ihmeellistä sieltä päin. Nörtti ei sen kummemmin ärsyttänyt. Warlockilla hassu pieni sivurooli. Stunteille piisasi palkkahommia keskivertoa enemmän:D

    Hyvä kesäleffa ja pieksee kunnon raipalla pirates 3:n. Ylitti kuitenkin ennakkoarviot positiivisessa mielessä. Lampaita ja muodonmuuttajia odotellessa

    4-/5
     
  19. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Offtopic/: Siis... Bauerhan on pelkkä housu McLanen rinnalla. Säälittävä nykyajan toimintasankari yritys koko 24-viritys muutenkin.

    Stallone on tehnyt jo paluun, Arskaa odotellessa.../Offtopic



    Itse asiaan takaisin, Olyphant oli juuri niin vaisu kun pystyi odottamaan. Mies vie melkein nössöimmän pahiksen roolin leffahistoriassa.
     
  20. tane

    tane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.12.2001
    Viestejä:
    570
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli mieleen, että jos ikärajasta ei olisi kohistu etukäteen niin kovasti, niin enpä varmaan olisi tajunnut leffan olevan vain PG-13. Nyt tietysti toimintakohtauksia katsoi "sillä silmällä", eli huomasi mukana olevan paljon toimintaa mutta loppujen lopuksi vähän (ruudulla näkyviä) ruumiita.

    Die Hardiksi elokuvaa ei juuri tunnistanut, aika kaukana oltiin ykkös- ja kakkososan suljetusta ympäristöstä. Kolmososaan verrattuna taas sidekick ja pääpahis olivat useampaa astetta surkeampia. DH 4.0:n juoni oli lähinnä kasa purkalla yhteenliimattuja toimintakohtauksia. Lisäksi väkivalta on elokuvasarjan edetessä muuttunut yhä sarjakuvamaisempaan suuntaan, mikä ei ole kovinkaan hyvä juttu.

    Kaikesta valittamisesta huolimatta leffa silti viihdytti, vaikka olikin vähän liian pitkä. Kesäleffana tämä on ihan ok ja Bruce on edelleen äijä, siitä ei pääse mihinkään. Mutta sitä Die Hard viitosta ei todellakaan enää tarvitse tehdä.