Grind House

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 27.05.2005.

  1. siberry

    siberry Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erittäin hyvä filmi! Pitkiä dialogeja piti olla, jotta katsoja pelkäisi oikeasti henkilöiden puolesta. Kaikille saatiin luotua oma persoonallisuus ja oma tyyli. Lisäksi olivat vielä seksikkäitäkin.

    Naisten dialogeja ei ehkä pitäisi verrata Tarantinon muiden elokuvien miesten heittämiin läppiin. Nyt tulee yhteisöllisempää, sympaattisempaa, vähemmän vittuilevaa puhetta, sellaista kun naiset kai puhuvat. Vähemmän pointteja, enemmän fiiliksiä.
     
  2. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli ihan hyvä pointti ja juuri tuota ajoin takaa omissakin jutuissa, se "Vähemmän pointteja, enemmän fiiliksiä" oli mun mielestä saatu hyvin esille tässä leffassa.

    Ja puhun vain Death Proof osuudesta siis.

    Pari kysymystä.

    Missäs ne feikki-trailerit oli?
    -en ole tutustunut tarkemmin aiheeseen mutta ymmärsin että niitä piti olla "jossain versiossa" mukana.

    Osaako joku nopeasti sanoa että mitä kaikkea on leikattu Death Proofista tässä lyhyemmässä Grind House versiossa?

    Oli muuten upeaa nähdä näyttelijän(Zoe Bell) tekevän stunttinsa itse, tätä näkyy nykyään valitettavan harvoin. Annan jopa anteeksi hiukan kömpelömpää elekieltä noin muuten jos tekee tälläisiä suorituksia itse, näistähän tulee katsoessa se todellinen Wow-efekti...

    Jenkeissä kai on nämä vakuutusjutut esteenä mutta sääli joka tapauksessa...

    Iso
     
  3. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Johtunee siitä, että Zoe Bell ansaitsee elantonsa nimenomaan stunttina, ei näyttelijänä.
     
  4. Kanki

    Kanki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2005
    Viestejä:
    139
    Saadut tykkäykset:
    0
    No hämmästelinkin, miten lähikuvissakin Zoe näytti itseltään, eikä peruukkipäiseltä stuntilta... :thumbsup:
     
  5. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
  6. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kertokaa joku mulle, että mitäs nää feikki-trailerit edes oli?
     
  7. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Grindhousen yhteydessä näytettiin eri ohjaajia tekemiä trailereita elokuville, joita ei oikeasti koskaan ole tulossa teattereihin. Tosin nyt ainakin parista projektista on ollut puhetta, joten saas nyt sitten kattoa.
     
  8. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tänään pitäisi mennä katsomaan tämä Tarantinon uusin tekele, kovat on odotukset...
     
  9. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jotka täyttyivät täysin :thumbsup: Olipas taas Tarantinon poika tehnyt mahtavan leffan. Toimintaa, huumoria, hyvää musaa. Ei kuitenkaan paras Tarantinon tuotannosta mutta sen verran positiivinen kokemus oli että ostoslistalle meni heti.

    Ja ei ollut mielestäni venytetty, hyvin jaksoi pysyä kyydissä alusta loppuun.
     
  10. Euso

    Euso Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis mitä, eikö näissä teatteriversioissa sitten näy ollenkaan näitä trailereita? Vai näkyvätkö ne vaan toisen pätkän yhteydessä? No, yksi syy lisää odottaa DVD:tä.
     
  11. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johan tässä on moneen kertaan todettu että ainakaan Death Proofin yhteydessä ei nähty feikkitrailereita. Olihan siinä alussa tietysti Transformers ja Golden Compass ja...
     
  12. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylläpäs yllätti positiivisesti. Tyhmä idea ja sisällöttömyys oli tiedossa ennen näkemistä, ja vaikka kuinka yritti ajatella QT:n taitoa tehdä näitä pastisseja ties mistä muinaisista genreistä niin ei oikein minkäänlaista kiinnostusta herännyt koko Grindhousea kohtaan. Superpäivänä kaverit vei puoliväkisin kattomaan ja täytyy myöntää että olihan tää nyt ihan helvetin kova.
    70's roskaleffameno, huonoilu, b-luokkaisuus, tahallisen surkea laatu ja korni väkivalta olivat kaikki niin överiksi vedettyjä että se on jo taidetta. Nauraa sai ja paljon, myöskin niissä rankemmissa kohtauksissa, sen verran kieli poskella Tarska on ohjannut. Kill Billiä moitittiin dialogin heikkoudesta, mutta tässä vahinko on otettu moninkertaisena takaisin. Muijien läpänheitto vie esimerkiksi Reservoir Dogsin keskusteluja 10-0. Erityisesti jäi mieleen jälkimmäisen puoliskon kahvipöytäkeskustelu joka tuntui positiivisessa mielessä venyvän ikuisuudeksi, säilyttäen kuitenkin kokoajan luontevuuden ja lennokkuuden.
    Elokuva on tyylikäs ihan jokaisella osa-alueella, näyttelemisestä musiikkeihin. Zoë Bellin omat stunttikikkailutkin oli ihan päräyttävää katseltavaa. Ainoa miinus tulee hienoisesta jaarittelusta, monet kohtaukset venyvät liian pitkiksi jonka vuoksi tätä oli ajoittain vähän puuduttavaa katsella.
    Planet Terroria kohtaan ei tämän myötä noussut hirveästi odotuksia, koska kaikki Death Proofin hyvät elementit olivat selkeitä Tarantinon juttuja ja jos ne ottaa pois niin jäljelle jäisi leffa joka ei ole hyvällä tapaa huono.

    ****/*****
     
  13. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Laitetaanpa viimein kommentit Death Proofista.

    Olihan se todellakin positiivinen yllätys. Kyllä minä toki Kill Billeistäkin pidin ainakin jollain tasolla, mutta jotenkin niiden genre kuitenkin menee sen verran ohi mieltymyksistäni, etten ole uudempaa kertaa niitä vielä halunnut katsoa. Death Proof sen sijaan sai naaman virneeseen alusta saakka.

    Ehkä hieman valtavirrasta poiketen pidin ensimmäisesta osuudesta aavistuksen enemmän, kun naisten dialogiin oli saatu mukavasti vetoa ja baarikohtaus oli kovinkin tunnelmallinen. Tuossa varsinkin itselleni pääosin tuntemattomat näyttelijät onnistuivat mainiosti ja hahmot olivat ehkä senkin takia mukavan persoonallisia. Mainio oli toki toinenkin tarina ja lopun takaa-ajot huipensivat leffan komeasti. Kokonaisuutena mielestäni toimintaa ja dialogia oli hyvässä suhteessa tässä elokuvassa ja jälleen kerran Tarantino onnistui myös musiikkivalinnoissaan. 4½/5
     
  14. Moses_x

    Moses_x Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    1 117
    Saadut tykkäykset:
    1
    Death Proofin katsomisen kylkiäisenä oli vahvasti visuaalinen kuva Tarantinosta masturboimassa kaikkien niiden loputtomien jalkakuvien tahtiin.

    Mutta tuo nyt sivuun sysäten, aika hyvä pätkä tämä oli, tosin vikojakin on. Jos Grindhousen Death Proof on 90 minuuttia pitkä ja tämä erikseen esitettävä päälle 2 tuntia ja silti Grindhousen arvostelut moittivat osin Tarantinon dialogin jaarittelevuutta, niin mietityttää mitä lisättiin? Dialogi on tosiaan liian jaarittelevaa ja kohtaukset venyvät liikaa. Tuli sellanen fiilis, että liikaa lisättiin. Ja minä vielä luulin katsovani 90 min. leffaa, suhteellisusteoria sai siinä vaiheessa uusia ulottuvuuksia. Puheensorinan seasta löytyy myös varsinaisia helmiä, erityisesti Texas Rangerin selvitys poikanumeroykköselleen.

    On miellyttävää, kuinka Tarantinon leffoissa musiikki räjähtää korviin asti, eikä sitä pidetä liikaa taustalla. Ei musiikit edustanut parhaimmistoa, mitä on kuultu, mutta sehän ei kerro mitään kun kyseessä on Quentin.

    Death Proof on käytännössä liikaa rakentelua ja siihen verrattuna liian vähän tyydytystä. Jos rakentelusta olisi skipattu osa, palkinto tuntuisi makeammalta. Leffan kliimaksit kuitenkin pelastavat paljon. Kurt Russellin Stuntman Mike saa hienoja ulottuvuuksia leffan edetessä ja nauraa saa tietyissä kohdissa aivan perkeleesti. Naiset hoitavat roolinsa hyvin, paitsi Zoë Bell ja Tracie Thoms. Zoën suoritus on aika amatööritasoa ja Tracien upottaa käsikirjoitus.

    Leffan lopetus tuo vähintään puoli tähteä lisää arvosanaan. 3½ / 5
     
  15. Chato

    Chato Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2006
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tämä hyvä ja viihdyttävä elokuva oli. Dialogia tosiaan pitkitettiin muutamissa kohdissa yllättävän pitkään, mutta ei oikeastaan itseä ehtinyt alkaa sen kummemmin kuitenkaan häiritsemään. Ja sitten se Kurt Russell. Loistavasti veti roolinsa:thumbsup:
    Ihan hyvät musiikkivalinnat, naisia, hieno takaa-ajokohtaus jne.
    Kyllä tämä löytää tiensä dvd-hyllyyn sitten aikanaan.
    Annetaan nyt vaikka 4/5
     
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Tuli sitten nähtyä Death Proof teatterissa. En lukenut koko ketjua läpi, mutta yllätyin kuinka positiivisia arvioita on annettu. Olen pitänyt Tarantinon aiemmasta tuotannosta (tosin en ole nähnyt Kill Billejä), mutta tämä oli pettymys.

    Leffassa korostui lähinnä Tarantinon huonoimmat puolet eli puuduttava dialogi (niin määrältään kuin laadultaankin) ja tarkoituksettomalla väkivallalla mässäily. Mitä ilmeisimmin väkivaltafetissi onkin Tarantinolla eikä Stuntman Mikella. :rolleyes:

    Alkupuolisko oli ihan mielenkiintoinen tutkielma omasta genrestään ja melkein katselukokemukseksi olisikin riittänyt se. Toisella puoliskolla kuvakin muuttui taas 2000-lukulaisen siistiksi (olettaen, etteivät alkupuoliskon naarmut ja virheet olleet teatterin vika :D) eikä tarinakaan juurikaan siitä rikastunut. Tosin saatiinhan erilainen loppuratkaisu tietenkin.

    Tunnelma oikeastaan lässähti pidentyneeksi jaaritteluksi heti alun ajelukohtauksen jälkeen. Hahmot jäivät ohuiksi (kuulunee lajityyppiinkin) ja oikeastaan ainoa vähänkään kiinnostavampi ja mahdollisesti syvällisempi hahmo olisi ollut IcyHot. Odotin ehkä leffalta enemmän ja nopeammin käynnistyvää toimintaa. Itse en dialogista juurikaan huumoria löytänyt ja leffan loppua kohden tunnelma olikin lähinnä apaattinen, kun tiesi, että pari autoklassikkoa ajetaan rusinaksi (näinkin heikon) leffan takia. Jotkut muut katsojat kyllä näki jotain huvittavaa joissain kohtauksissa. En tiedä oliko kyseessä Tarantinon suurimmat ihailijat vai onko vain huumorintajuni väärä (Pulp Fiction kyllä oli hervotonta katsottavaa ja jopa väkivallasta saatiin hauskuutta irti silloin). Ehkä lajityypille ja sen aikakaudelle ominaisesti olisi odottanut enemmän kieli poskessa tehtyä efektimaisemaakin. Nyt jalkaa lensi vähän turhankin aidon näköisesti.

    Zoë Bellin stuntit olivat hienoa ja jännittävää katsottavaa, klassikkoautot komeita ja V8:en äänihän saa aina lähes laskemaan alleen. :D (Periaatteessa lajityypin kriteerithän oikeastaan täyttyvät siis hyvin, kun vielä lisätään luntahtavat naiset. ;))

    Edellisen kappaleen perusteluin annan **/*****, muuten olisi tullut vain *. Ja asteikkona siis absoluuttinen elokuva-asteikkoni. :thumbsup:


    Planet Terror vaikuttaa trailerinsa perusteella aidosti hauskan viihteelliselle, joutunee senkin tarkistamaan. Tosin Death Proofkin vaikutti mielenkiintoiselle trailerinsa perusteella.

    P.S. Viitattu (niin leffassa kuin joku kirjoittajakin ketjussa) Vanishing Point saa minulta ****/*****.
     
  17. jjokivuo

    jjokivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    (ei tarantiino faneille)
    Myöhästyneet ajatukset tästä: Olipa paska leffa, 90% leffasta oli jonninjoutavaa jorinaa... huoh, no Tarantiino ei pettänyt tässä suhteessa, huonoja leffoja tekee edelleen. Eikä sillä ettenkö tykkäisi myös tarina vetoisista kerronnallisista leffoista, tässä vaan ei ollu mitään järkeä tai ideaa.. kukaan ei tuota katsoisi jos tekijä olisi joku tuntematon jamppa.
     
  18. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Minä pidin. Ja sehän on tärkeintä mulle. Se on ihan sama mitä muut tykkäsi.

    Oli kyllä positiivinen yllätys sen jälkeen kuinka paljon olin saanut kuulla negaa tästä pätkästä. Ja meinasin jättää videolle katseltavaksi. Hölmö minä. Onneksi sattuma astui kehiin ja raahasi minut teatterin hämärään.

    Ja samaa mieltä ajokohtauksista kuin monet muut, kyllä isot kasit on messeviä koneita sanoo turbohiiret vajaasylinterit mitä vaan. Tahtoo jenkin.

    muutenkin on kiva nähdä elokuvia joissa tietokoneefektit ja isommat ja suuremmat räjähdykset ottavat vallan.

    Kurt Russell oli "the man", lopussa olin jopa hieman Kurtin puolella.

    Leffassa mainittiin Robert Urich. Heti tuli mieleeni että kyllä mies jossain vaiheessa nähdään jossain tarantino-pätkässä. Toivottavasti QT jatkaa leffojen tekemistä nykyiseen tahtiin.
     
  19. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tuskin nähdään Robertia, jos eivät sitten tee jatkoa tuohon Rodriguezin zombie-leffaan. Mies on ollut mullan alla jo hyvän aikaa.
     
  20. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Pidin. Tarantino nyt vain yksinkertaisesti on sen verran tekijä ohjaajana, että äijän elokuvissa on aina sitä mukanaan vievää imua. (that's right, they suck! :) )
    Dialogiahan riitti ja vaikkei se millekään RD/PF-tasolle yltänyt, pitkästyminen ei ollut lähelläkään missään vaiheessa. Ja vielä ne asiat, mitkä kaikki jo tietävät: Stuntman Mike oli todella hauska hahmo ja Zoe Bell veti sellaiset stuntit, että oksat pois. Loppu oli aivan hulvaton (tarkoituksellisessa) tökeryydessään. :thumbsup:

    Kill Billit olivat hyviä, mutta eivät kai ihan minun "genreä", koska hankkimatta ovat edelleen. Tämän dvd on varma ostos. 4/5.