Sonyn uudet tallentimet digivirittimellä tulossa

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana matias, 28.03.2007.

  1. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jaa-a, RDR-HXD870B:n tuotetiedot
    Englannissa: Integrated Dual Digital and Analogue Tuner delivering the latest TV channels in digital clarity

    Ruotsissa:Inbyggd dubbel digital och analog kanalväljare ger de senaste tv-kanalerna med digital skärpa

    Suomessa: Integroidut kaksi digitaalista viritintä ja analoginen viritin näyttävät uusimmatkin TV-kanavat digitaalisessa kirkkaudessa

    eli tuon voi kyllä toisaalta tulkita käännösvirheeksikin, itselle kyllä tulee ekana ymmärrys tuosta englanninkielisestä kuvauksesta että tuolla dualilla tarkoitetaan nimenomaan digitaalista JA analogista, ei kahta digi ja yhtä anaviritintä, ja sama vaikutelma ruotsin kuvauksesta. Eli varauksella mennään, etenkin kun teknisissä tiedoissa ei mainita mitään 2xterrestial digital tuneria

    Olisikin liian hyvää ollakseen totta...
     
  2. keksa

    keksa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota kun alkoi hieman tarkemmin ajattelemaan niin noinhan se varmaan onkin. Asia piti vielä varmistaa Sonyn supportista ja valitettavasti vastaus oli tälläinen:

    Hei,

    Uusissa DVD/HDD tallentimissa on yksi viritin digitaaliseen antenniverkkoon ja toinen analoginen viritin. Ei siis kahta digitaalista.
    Asia on hieman harhaanjohtavasti ilmoitettu kotisivuilla ja siitä on kotisivujen ylläpitäjille laitettu palautetta.

    Ystävällisesti
    Sony Support
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ok. Minusta vaan tuntuisi jotenkin oudolta jos ei pystyisi kerta (näin yksinkertaistetusti) eikös esim. HDD-tallentimen tehtävä ole tallentaa sitä mitä töllöstä tulee. Silloin sillä ei pitäisi olla väliä tuleeko se ohjelma esimerkiksi television oman DVB-C-virittimen kautta vai HDD-tallentimen oman DVB-T -virittimen kautta.
     
  4. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tottakai pystyy, valitaan vaan tv:n scart lähdöksi digitv ja se puskee silloin ulos sitä digisignaalia mitä vastaanotetaan oli kyse sitten kaapelista tai antennista.

     
  5. Okaro

    Okaro Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo monen kärpäsen hoitaminen yhdellä iskulla ei välttämättä ole mielekästä niin kauan, kun näitä laitteita ei tietokoneiden tapaan tehdä standardikomponenteista. Ei ole kiva, jos kallis tallennin menee kalliiseen huoltoon likaisen vuokralevyn takia.

    Tallentavassa digiboksissa on todellakin eräs ongelma. Se addiktoi. Kun sellaisen on hankkinut miettii miten on voinut olla ilman. Tuollainen ajatus TV:n virittimestä tallentamisesta on varsin outoa, koska se sitoisi yhteen kanavaan kerrallaan. Minusta mielekkäämpi on nimenomaan tallentava boksi ja DVD-soitin tai mahdollisesti halpa tallentava.

    Itseasiassa tuollaisen 3000 mallin TV:n hinnalla saa S-sarjalaisen TV:n ja tallentavan digiboksin. Tuntuu oudolta, panna yli 2000 euroa laitteisiin ja tehdä mielettömiä kompromisseja käytettävyyden suhteen.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toisaalta eikös näissä tallentavissa digibokseissa ole se lainalaisuus että "bugitonta mallia ei olemassakaan". Eihän kaikilla suinkaan hermot pala digiboksiensa kanssa (koska se bugisuuden vakavuus vaihtelee kuitenkin), mutta minusta on kyllä välillä huvittavaa lukea, kun jotkut ovat ostaneet lähes 700 euron Procasterin tai Topfieldin, ja sitten kyseiset laitteet jättävät tallentamatta välillä, kaatuilevat ja ties mitä muuta.Sonyn DVD-HDD-tallentimen taas luulisi olevan suhteellisen bugiton. En ollenkaan sitä epäile etteikö tallentavan digiboksin käyttäminen olisi mukavempaa, mutta koska A) en ole mikään himotallentelija ja B) etsin kuitenkin mahd. integroituja ratkaisuja, niin luulisin, että tuollainen Sonyn tallennin olisi minulle ideaali.

    Sen lisäksi eikös joku Plazalla ollut jopa sitä mieltä, että D3000:n DVB-C -viritin peittoaa laadukkuudessaan käytännössä jokaisen erillisen digiboksin virittimen.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sellainen tärkeä kysymys tuli mieleen, että jatkuuhan se sama meininki region-free hackien suhteen eli että näitä Sonyn tallentavia voi saada aluekoodivapaaksi. Kyseinen merkki kun on tunnettu näistä kaikenmaailman ihmesuojauksista, niin ei olisi kiva ostaa tallenninta ja sitten huomata, että ei voi katsoa R1:siä mitenkään.

    Tämä tallentimen ostettuani ajattelin tätä kautta hoitaa homman: http://www.dvdchips.co.uk/
     
  8. Okaro

    Okaro Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä toki voi olla totta, kun kyse on kuvan työntämisestä omalle ruudulle, mutta kun sitä syötetään tallentimelle mahdollisesti komposiittina on tilanne eri. Mitä tulee tallentavan boksin ja suoran katselun vertailuun kuvanlaadun kannalta, ko vertailu ei ole mielekäs.

    Tallentavan boksin käyttäjän ei tarvitse ole mikään himotallentaja. Kyse on siitä, että aikataulua ei tarvitse tehdä TV:n ehdoilla tai katsomista sen ehdoilla mitä nyt TV:stä sattuu tulemaan. Tyypillinen kommentti: "tänään ei tule mitään katsottavaa TV:stä" saa tallentavan boksin omistajan hymyilemään. Ymmärrän toki, etten voi selittää tätä kunnolla. Itseasiassa tallentava boksi soveltuu nimenomaan katso ja poista tyyppiseen käyttöön, kun DVD-tallennin taas on himoarkistoijan väline.

    Vaikka et ostaisikaan tallentavaa digiboksia kannattaa ainakin ostaa tavallinen digiboksi sille DVD-tallentimelle. TV:stä tallentaminen on turhan rajoittavaa.
     
  9. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tuon kyllä saattoi arvata, eli tyypillistä Suur-Sonyn byrokratiaa jossa yksi taho kääntää liukuhihnalla tekstiä josta eivät ymmärrä mitään ja sitten pitää erikseen supportin lukea katekismuksesta mitä mikäkin loppujen lopuksi tarkoittaa. Perinteisissä organisaatioissa tuollaiset tekstit menisivät aina vimeiseksi vastuullisen tuotepäällikön tarkistukseen ennen julkaisua. Tällöin tuollaiset "kääntäjätyttöjen" vapaat tulkinnat tulevat yleensä korjatuksi...
     
  10. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen hieman samoilla linjoilla tuon monivirittimisen digiboksin hyödyllisyydestä.
    Sanottakoot tässä että minulla on Topparin 5100 HDMI malli. Lisäksi löytyy tallentava sat viritin.

    Leffakanavilta tulee samat ohjelmat lähes joka päivä eli tallentamiselle ei oikeastaa ole kovin usein tarvetta. Ne harvat kerrat kun olen jotain saanut tallennettua niin eipä tunnu löytyvän aika katselulle ku tulee aina jotain muuta hyvää ohjelmaa. Tästä toki pääsisi tallentamalla toisen ja katsomalla sen aikaisemman tallennetun, tosi ongelmahan ei tässä poistu mihinkään.

    Muksujen pirrettyjä kiintolevyiltä kyllä löytyy:hitme:

    Ihan aikuisten oikeasti digivirittimellä (yhdellä) oleva DVD/HDD tallennin riittäisi ainakin minulle.

     
  11. Okaro

    Okaro Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tunnut jotenkin ajatteleva tallentamista mystisenä operaationa. Minulle se on perustoiminto. Jos haluan nähdä jonkun ohjelman merkkaan sen tallennettavaksi. Sitten katson sen kovalevyltä. Jos tällä aikaa tulee jotain muuta tallennettavaa niin sitten tulee. Elokuvakanavia en tilaa suurelta osin juuri tuon älyttömän toiston takia.
     
  12. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aika samoilla linjoilla Okaron kanssa. Meillähän tuo digiboksi on tehnyt sen että etenkin vaimon tv-katselu on räjähdysmäisesti kasvanut (toppari myös täällä), tallennusta käytetään, oikeastaan mitään ohjelmaa ei meillä enää katsota "suoraan" vaan silloin kun on sellainen olo ja aika, samaan aikaan kun tuntuu että tv orjuuttaa enemmän kuin ennen niin boksi tekee sen että orjuutuksen ajankohdan voi valita itse ilman että laatikossa on 50 videokasettia joissa jokaisessa on vartti siellä, toinen täällä.

    Joku canal+:n 18 päivän ilmaisesittelykortti varmisti osaltaan sen, että leffakanava on meidän taloudessa aivan turha, toistoa ja vanhoja leffoja ja ne harvat leffat/sarjat jotka oikeasti kiinnostavat, tulee hankittua boksina, kiitos meikäläisen dvd-addiktion :D.

    Tuo hdd-dvd -tallennin olisi sinänsä ihan kätevä olemassa topparin rinnalla että on ohjelmia (etenkin ylellä) joita ei todellakaan ole tulossa dvd:llä niin tallentimella olisi ne kyllä kätevä "arkistoida" pysyvämmin, koska sen aina tietää mikä on "arvokkaampaa" kuin kertakatselun verran. Olen kyllä testannut ja toimivaksi havainnut "boxilta koneelle ja siitä muunnon kautta dvd:lle", onnistuu kyllä, mutta olen niin mukavuudenhaluinen että ei nappaa se homma, ohjelmien siirtäminen kestää aika kauan, koko prosessi on melkeinpä yksi-yhteen tallennetun ohjelman pituuden kanssa.

    HDD-DVD -toisi kätevyyttä tähän hommaan.
     
  13. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oikeastaan nämä kaikki pätevät täällä, kahdelle virittimelle on erittäin harvoin tarvetta, hieman useammin tulee tilanne jolloin olisi kiva katsoa aikaisempaa tallennusta samalla kuin boksi tallentaa uutta (nykyinen antiikkiboksi ei osaa) ja harvakseltaan tulee mieleen että olisi kiva laittaa lähinnä lastenohjelmia DVD:lle talteen jos se ei olisi niin kankeaa. Yleisin ongelma on kuitenkin se että ei tahdo löytyä aikaa katsoa kaikkia tallennuksia. Tiettyjä ohjelmia katsotaan suorana.

    Seuraavassa härvelissä on kuitenkin kaksi viritintä, mutta päivitys on jäänyt tekemättä koska kaikki kaupan olevat 2 virittimen laitteet näyttävät nettikirjoitusten perusteella olevan vielä enemmän tai vähemmän keskeneräisiä, ja vaikka nykyisen boksin ostinkin "katsotaan miten proto toimii" periaatteella niin seuraavaksi suostun ostamaan vasta oikean tuotteistetun digitallentimen. Tai sitten Mac Minin ;)
     
  14. Pekka Möttönen

    Pekka Möttönen Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sony Supportilta sain vastauksen, jonka mukaan RDR-HXD-870 on tulossa 20.6. Pohjois-Euroopan päävarastoon, 970-malli 27.6.
    Tuohon aikaan + 1 viikko, niin olisivat Suomessa.

    1070 mallista tällä hetkellä tieto (arvio) 20.8.
     
  15. Kiju

    Kiju Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2005
    Viestejä:
    326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä Pekka saatavissa siis Sony RDR-HXD-1070 luksusmalli juuri ennen analähetysten loppua, mutta mikähän on tuon hintaluokka Suomessa?
    :confused:
     
  16. Pekka Möttönen

    Pekka Möttönen Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    UKssa näkyy olevan myynnissä (ja saatavana suoraan varastosta) 550-650 GBP eli euroissa 800-950. Jos hakisi 870 ja 970 mallien hinnat ja vertaisi niiden hintaa esim verkkokaupan hintoihin, niin siitä varmaan tarkempi osviitta.

    Asiaa enemmän harrastava löytänee hintatason myös Saksasta.
     
  17. Pekka Möttönen

    Pekka Möttönen Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kellään tarkempaa tietoa, mitä Sonyn uusien tallentimien spekseissä oleva "Kehittynyt kohtauksen valinta" käytännössä tarkoittaa?

    Onko kukaan vielä nähnyt laitteita tai saanut mistään liikkeestä tietoa koska tavaraa fyysisesti saa?
     
  18. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla taas markkinamiesten ja asioita ymmärtämättömien kääntäjien höpinöitä. Uskoisin että kyse on "Advanced Program Dubbing" ominaisuudesta joka liittyy DV-kamerasta kopiointiin firewire (i.Link) yhteydellä ja kohtausten valkkaamiseen sieltä niin että ensin valitaan vuoronperään kohtaukset ja vasta senjälkeen käynnistetään varsinainen kopiointi. Eihän tuo ole edes mikään uusi ominaisuus, omaa vanhaa RDR-HX910 mallia mainostetaan samalla ominaisuudella...
    http://www.google.fi/search?q=sony+Advanced+Program+Dubbing&hl=fi&start=60&sa=N
     
  19. Pekka Möttönen

    Pekka Möttönen Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas, no sehän onkin sitten jo itsellekin tuttu (ja ihan fiksukin) ominaisuus. Ihmetyttää vaan, miksei siinä sitten puhuta mitään DV-kamerasta. Pistää hiukan miettimään, kuinka pihalla uuden (ja oudon) tuotteen ostopäätöstä tekevä on näiden ominaisuuksien kanssa, kun ei edes omassa vanhassa laitteessaan sellaisen omaava henkilö (=minä) sitä tunnistanut. Markkinointimateriaalin työstäjillä olisi oiva mahdollisuus kehittymiseen.
     
  20. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Englanninkielisessä materiaalissa on yhdellä rivillä kerrottu:
    "DV Terminal (i.LINK™) : Program Dubbing/One Touch Dubbing/Advanced Program Dubbing" Ja tämähän kaikki liittyy DV-kamerasta kopioimisesta, eli DV Terminal ja i.Link ovat DV-kameran liitäntöjä...

    No, yhtä pihalla ovat yleensä Sony-videokameroiden käyttäjät kun videot pitäsi siirtää tietokoneelle. Käyttöohjeissa kun tuokin asia osataan piilottaa lähes olemattomaan kun Sony vain keskittyy mainostamaan omia USB-pohjaisia suttusoftia joita ei käytännössä hommaan edes tarvita koska kaupat ovat täynnä editointiohjelmia jotka osaavat siirtää videot täyslaatuisena tuon i-Link/DV/firewire-liitännän kautta.;)