Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

  1. poppipoppi

    poppipoppi Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmi. Siis jos tuosta voi päätellä, että oma tilaus ei ole vielä varastoon astikaan ehtinyt, koska vahvistusviestin jälkeen en ole muuta postia saanut kuin vastauksen IBAN-numeron kyselyyn. Itse maksoin tilaukseni EU-maksuna reilu pari viikkoa sitten. Eihän se mikään pitkä aika ole, kun muutama päivä kuitenkin vierähtää rahojen siirtymisessä. Toisaalta, jos kaikkia tuotteita oli (ja on) sivujen mukaan varastossa, olisi nyt luullut tilauksen ainakin eteenpäin jo lähtevän.
     
  2. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt tuli minullekin Samsung M86 46 tuumainen TV. Hintaa oli noin 3400€, mutta saa sen halvemmallakin jos jaksaa tilata Gigantin postimyynillä (silloin 3150€). TV vaikuttaa todella hyvältä. Kaikki on toiminut tähän mennessä niin kuin olisi pitänytkin. Alku asetuksissa oleva dynaaminen kuva-asetus aluksi pelästytti minua, koska sen avulla ei ainakaan digilähetyksiä pysty katsomaan. Tietokoneelta oli myös tosi helppoa siirtää 1080 kuvaa TV:seen ja kaikki rajauksetkin näyttivät olevan heti kunnossa. Olen kuitenkin testannut TV:tä vain 4 tuntia.

    TV:n koko olisi saanut olla sittenkin 52 tuumaa, koska 46 tuumaa ei ollutkaan niin suuri verratuna edelliseen 32 tuumaiseen TV:seen. 37 tuumaa on kyllä todella pieni. Sen voisin ottaisin vain tietokoneen näytöksi.

    Onko muuten joku muu ihmetellyt Samsungin SET ja RESET näppäimiä kaukosäätimessä? Mielestäni ohjeessa sanotaan esim. näppäimestä SET, mutta kaukosäätimessä on vain kuoppa sen näppäimen tilalla :eek:
     
  3. Lepi79

    Lepi79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2007
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko sulla pitkäkin piuha käytössä tossa pc:n ja tv:n välillä? Mulla on 10m VGA niin ei toimi 1080p.:OI Kumpi sulla on dvi vai vga?
     
  4. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on 5 metrin DVI-HDMI johto PC:n ja TV:n välillä. Sen hinta oli 25€. Näytönohjaimessani (nVidia 7800 AGP 512MB Gainward BLISS) on kaksi DVI paikkaa joten vihdoinkin tästä kalliista näytönohjaimesta on jotain hyötyä.

    Ei kannata VGA johtoa käyttää, koska sen laatu on paljon huonompi. VGA:lla tuskin edes skaalaus toimi niin kuin DVI:llä. Luulen, että VGA:lla ei saa edes 1080p kuvaa aikaiseksi, koska TV:n päässä oleva VGA paikka ei välttämättä tue sitä. Kannattaa katsoa jostain resoluutiorajat VGA:n käytöstä.
     
  5. MagicalSkyMan

    MagicalSkyMan Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2006
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytin VGA:ta muutaman viikon ennen kuin siirryin DVI:hin, enkä huomannut vaihdon yhteydessä mitään eroa kuvanlaadussa, skaalauksessa tai oikeastaan missään muussakaan. 1080p pitäisi kyllä toimia VGA:lla, toimi ainakin minulla (kaapeli tosin n. 2m).
     
  6. Lepi79

    Lepi79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2007
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    2
    onko kellään heittää vinkkiä mistä löydän 10m vga kaapelin joka toimii 1080p vai vaihdanko dvi kaapeliin? tietokoneesta löytyy vain dvi kaapeli paikka.muunnos palikka pc kiinni joka muuttaa vgaaksi.
     
  7. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    VGA johtoon tuli aina minulle häiriötä kun klikkasin ATI control panelia/nVidia control panelia. Monitoriin tuli silloin ihmeellisiä viivoja muutaman sekunnin ajan. En ole kuitenkaan huomannut mitään muuta ongelmaa VGA johdossa. Tietenkin DVI-HDMI (v1.3) tuo uutta kuvanparannustekniikkaa joten siihen kuitenkin kannattaa siirtyä. Myös ohjeessa taidettiin mainita, että PC:n kannattaa kytkeä vain HDMI2 liittimeen (jos nyt muistan oikein).

    Lepi79:

    Jos sinulla on esim. 2m VGA johto niin koita sitä ensimmäisenä. Siis todennäköisesti syy ei ole VGA johdossa vaan tietokoneen asetuksissa. Joskus olen huomannut joidenkin ohjelmien muuttavan 1080p väkisin alempaan resoluutioon.
     
  8. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko joku muu huomannut tv:ssä häiriöitä kun DVD on kytketty HDMI kaapelilla ja DVD on asetettu 1080i moodiin (Philips DVP-5960, uusin virallinen firmware)? Minulla tuli ainakin sinisiä pisteitä kuvaan kun ruutu oli pimeä. Nämä siniset pisteet olivat vain n. 1ms ja niitä ilmaantui vain kun kuva oli liikkeellä. Eli jos laittoi paussin niin pisteitä ei tullut. Siniset pisteet oli tosi ärsyttäviä kun katsoin esim. Descent elokuvaa. Tänään kuitenkin huomasin, että sinisistä pisteitä pääsee eroon scartin avulla tai laittamalla HDMI 720p moodiin. Siniset pisteet tulivat vaikka laitoin "palautus" asetuksen päälle. Ei kai tässä muu auta kuin kattoo DVD:t 720p moodissa.

    Miten muuten DVI-HDMI kaapelin avulla saa nVidian kautta 1080p resoluution jossa olisi se 24fps moodi asetettu? Minulla kuva räpiköi kaikissa muissa taajuuksissa kuin 60Hz. Jos on esim. 50Hz niin kuva zoomautuu tosi oudosti. Minulla on uusimmat ajurit ja käytän nVidian control panelia jossa on jokin create timing asetus. Jos jollakin olisi toimivat säädöt niin voisin kokeila niillä 24 -moodia.
     
  9. -jimi-

    -jimi- Guest Guest

    Liittynyt:
    25.10.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helsingin keskustan Veikon koneessa sanottiin että M86 mallista olisi tulossa DVB-C vastaanottimella tai DVB-C/T vastaanottimilla varustettu malli. Osaako joku varmistaa tätä tietoa ja koskahan laite olisi tulossa?
     
  10. Akustik

    Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin kaksi viikkoa ja kaupoissa, tutun mukaan ;)
     
  11. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkähintainen tuo M8 DVB-C -malli tulee olemaan? Tuodaanko tuo myyntiin vain Suomessa vai tuleeko sama malli myyntiin myös muualla Euroopassa?
    Onko digiviritintä lukuunottamatta sama kuin nykyinen M8 -televisiomalli? Vai tuleeko tuossa DVB-C -mallissa myös jotain muita parannuksia/uudistuksia?
     
  12. Akustik

    Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulemma noin parisataa kalliimpi. Ei tietoa tuleeko Eurooppaan myyntiin, mutta laitteet mitkä Samsungilta tulee ulos on hybridivirittimillisiä, eli niissä on T- ja C-viritin sisällä, muuten kuulemma samanlaisia.
     
  13. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän voisi vielä lisätä sen, että siniset pisteet/pixelit tulevat sittenkin kaikilla muilla HDMI moodeilla kuin 720p (kun on philips 5960 kyseessä). Vähän aikaan sitten huomasinkin, että 720p moodiin tuleekin punaisia pisteitä sinisten sijasta :OI . Lisäksi kun katsoo 720p moodissa dvd-leffoja niin huomaan ruudulla ärsyttäviä viivoja (varsinkin ihmisten naamoissa) ja sahalaitaisuutta. Parhaimman kuvan saa aikaiseksi 1080i moodilla kun kyseessä on philips (silloin sahalaitaisuus ja ärsyttävät viivat vähentyvät ainakin 90%). Nyt kuitenkin siirryn takaisin scartti aikaan tai ostan uuden DVD-soittimen jossa on HDMI -liitin.
     
  14. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    - rgb scartissa rullaavia raitoja

    Tuli kans kyseinen töllö hommatttua,mutta huomannu saman ongelman että Scartin kautta ainakin kuvassa näkyy välillä aika selvästikin alhaalta ylöspäin juoksevia vaakaraitoja. Onkohan joku muu myös tähän ongelmaan törmännyt tai saanut asiaa jotenkin ratkaistua? Tai esiintyykö yleensäkään tällaista? Säädöillä asiaa sai vähän parannettua,mutta tietyissä väreissä ongelman huomaa välillä melko selvästikin. Ei vaan jaksais alkaa telkkua viemään huoltoon tai palauttaa jos asia on itse korjattavissa. Onko siis kyse vain scartista vai joku sähköön liittyvä ongelma? Itsellä on paremmat scartit käytössä ja sähköäkin yrittänyt juoksuttaa eri rasioista telkulle,mutta silti vain onglema pysyy.

    Muuten ollut telkkuun enemmän kuin tyytyväinen. Ihan mahtava väritoisto ja syvyysvaikutelmakin on välillä sellainen että jää suu auki vaan katsomaan kuvaa. Sen verran nättiä välillä on:thumbsup: Ei pilviä ei mitään,ainut vaan nuo vaakaraidat. Tietysti kuvaa sai säätää tunnin verran että sai silmiä miellyttävän kuvan näkyviin. Tehdasasetukset oli tosiaan aika syvältä. Ja ite ollut ainakin tyytyväinen digikuvaan ja samoin dvd:n. Ensin ajattelin et millastahan puuroa tulee kuva olemaan,mutta positiivisesti ainakin itse yllätyin. Vanhoihin dvd leffoihin tuli lisää eloa, tietty joitakin voi hämätä jos joskus harvoin pieniä häiriöitä näkyy ja kuvan pitäisi olla ihan kokoajan veitsenterävää. Itse alan noita ominaisuuksia vaatia vasta kun on muutkin laitteet päivitetty teräviks:) Eikä ole kiiltävät reunukset tai muutenkaan kiiltävä pintaisuus missään välissä edes pistänyt silmään tai vähentänyt katselukokemusta. Päinvastoin, telkku on helv**in upean näköinen olkkarissa...mustana, kiiltävänä monoliittina:)
     
  15. Turex

    Turex Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millä firmalla teillä on tullu noi paketit topvisionionista... lähetysvahvistuksessa luki että DPD llä olisi ainakin minulle lähetetty.

    Kuitenkin aika pirun hidas toi DPD jos ne nyt on saanu sen paketin topvisionista ees liikkeelle 21.5 Maanantaina lähettivät ja mitään ei ole kuulunut. Nyt on kulunut siis noin kuukausi tilauksesta.

    Aika jännää sinänsä koska sivuilla luvattiin DHL:än lähetyksenä :OI .
    Asiakaspalvelua ei saa oikein kiinni sähköpostilla eikä edes puhelimella :OI tuleekohan se töllö nyt sieltä ollenkaan :D
     
  16. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä mainintaa tuosta ongelmasta:
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=521457
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=4923946&postcount=3716
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=4924373&postcount=3720
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=4929650&postcount=3777
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=4929677&postcount=3778
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=4929687&postcount=3779
     
  17. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuleeko tähän TV:seen firmware päivitys lähiaikoina? Jos tulee niin miten senkin pystyy laittamaan koneeseen. Näissä TV:ssä saisi olla joku USB paikka josta päivityksen pystyisi tekemään.
     
  18. HEKOHEKO

    HEKOHEKO Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    825
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan perehtynyt KUNNOLLA tämän telkkarin tietokone yhteensopivuuteen?
    Ja sama tuohon 24p:hen, niin ristiriitaista juttua on että ei ota selvää (lähinnä avforums.com).
     
  19. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Huolto tekee päivityksen, tosin F71:een saa epävirallista reittiä päivityksen netistäkin ja päivityksen voi tehdä itse, en tiedä tuleeko M86:lla tarjolle nettiin. Piuha lienee M86:ssa sama kuin F71:ssä, eli normaali sarjakaapeli, jonka toinen pää tosin on on 3.5mm mini-plugi.
     
  20. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    AVforumsilla kerrotaan, että firmware 1013 korjaisi 1080p/24 tuen kohdalleen.