Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. jva

    jva Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testailin tuossa lisää VGA liitännän kautta tätä tölsyä. Löysin tuon wanhan gf2 kortin tilalle uudemman geforcen, fx 5200 nimittäin. Löyty vielä omasta elektroniikka romukopasta, lol :) Ja siinä on kaiken hyvän lisäksi vielä DVI liitinkin.

    Noh, kun on uudempi kortti niin sain uudemmat ajurit. Ja aikaisemmin raportoimani synkka pulssien virheet häipyivät X serverin lokista. Tilanne ei sikäli parantunut miksikään, että edelleen 1920x1080 tilat eivät suoraan VGA kautta näy, kun draiveri tuumaa, että "unable to validate mode". Ilmoitus ei oikein kerro, että mikä on vikana. :( 1680x1050 näyttötila siis edelleen päällä.

    Seuraava nakki on kipaista tuolla servitin kulmilla ja ostaa dvi->hdmi konversiopalikka ja iskeä tää kone digi signaalilla kiinni tuohon telkkariin. '

    Ai niin, tuosta 4m VGA kaapelin häiriöherkkyydestä. Kone oli tuossa hetken lähempänä telkkaria ja käytin 1.8m piuhaa. Tällöin geforce sai luettua Mirain EDID tiedot oikein. Mutta kun piuhaa oli enemmän niin EDID luku ei toiminut enää, vaan tuli erroria. Helppo päätellä, että signaalissa häiriötä ja välttämättä ei kannata tuota analogista piuhaa viedä kovin pitkälle.
     
  2. mrc

    mrc Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko joku testannu xbox 360:n kanssa? Kokemuksia ja tietoa millä piuhalla saa kiinni kaipaillaan.
     
  3. pipari

    pipari Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve

    Ilmeisesti ps3:n kuvanlaatu oli kohdillaan. Nyt kiinnostaakin, että havaitsitko 1080p resolla peleissä tai leffoissa nykimistä tai ylimääräisiä väriraitoja tai jotain muuta ylimääräistä?
    Kysyn tätä koska muissa keskusteluissa ihmiset ovat valitelleet tälläisistä ongelmista LG:n ja Samsungin telkkareissa.
     
  4. AnttiLeh

    AnttiLeh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli kyseinen töllötin sitten hankittua ja ei voi muuta kuin hymyillä :D

    Kuva on aivan uskomaton koneen kautta (1080p). Testissä oli cs source kyseisellä 1080p:llä eikä minkäänlaisia ylimääräisiä väriraitoja saati nykimistä ilmentynyt. Myös 720p ja 1080p trailerit vilkaisin eikä löytynyt mitään valitettavaa... omistajalla ilme oli kuin pikkulapsella karkkikaupassa!

    Jos nyt jotain negatiivista etsitään nii pitänee mainita tv-lähetysten punertava sävy, mutta sekin korjaantui pienillä värisäädöillä.
    +virtajohdon pituus on valitettavan lyhyt :D

    Tässä oli ensimmäisen illan kokemukset telkkarista, lisää tulee kuhan nyt pääsee tutustumaan laitteeseen tarkemmin.
     
  5. jva

    jva Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosiaan sen kahden päivän ps3 session aikana pelasin blast factoria, ninja gaidenia, lemmingsiä, motor stormia, resistancea jne. Lisäksi katselin videoita koneen kovalevyltä, elikkäs trailereita gran turismosta esim ja muista peleistä. Blu-ray testi rajoittui tuohon Bond elokuvaan.

    En havainnut nykimisiä, väriraitoja enkä mitään muutakaan aiheeseen liittyvää. Edelleenkään en ole sellaista havainnut. ps3 oli säädetty tosin pääasiassa 1080i näyttöasetukseen, koska kuten aiemmin totesin en huomannut 1080p tilaan sen kummempaa eroa ja hoksasin vaihtaa siihen vasta kun laite piti (kyynelien kanssa) palauttaa veljelle. Valittamista ei siis ole missään suhteessa. Ja kun tuosta Bondista ei voi tarpeeksi leuhottaa niin ainakin itselleni oli hauskaa eka kertaa elämässä nähdä se, että ihmisillä erottuu silmäripset jokainen karva erikseen ja naamassa näkyy näpyt. :) hulea shittiä, en kyllä tuota ois uskonu ennen ku itte näin, ja nyt se on nähty.

    En ole vielä omaa ps3:sta hakenut, mutta kylläpä se taitaa olla pakko hakea.
     
  6. xwillex

    xwillex Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    onkos kukaan päässyt vertailemaan tätä tvtä tuohon Sony Bravia KDF-50E2000 taustaprojektioon?
    minkälainen ero kuvan laadussa?

    tulossa nimenomaan playstation 3 käyttöön
     
  7. antti99

    antti99 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Verkkokaupassa 1335,90€.
     
  8. mrc

    mrc Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastataan sitten itse tähän. Vihdoin tuli oma Mirai ja tässä pikaisen testin kommentit. Valoa on ihan liikaa jokaisella esiasetuksella xbox360 sekä digiboxi käytössä, mutta asetuksista löytyy sopivat säädöt helposti. Ehkä toi taustavalokin himmenee hieman parissa vuodessa eli hyvä olla säätövaraa. Kuva kyllä vakuutti heti ensinäkemältä, tosin vertailukohtana on ollu heikon valotehon ja matalan reson omaava videotykki (pansun ae300). Kuvakoon pienentyminen 70"->42" ei enää harmita yhtään ja tykkikäytöön ei tarvi palata ennen kuin sille lötyy oma huone ja hd-tason tykit yleistyvät.

    Xbox360:n saa siis kiinni xboxin alkuperäisellä komponenttipiuhalla ja vga-adapaterilla (gigantissa 8.90€) ja yllätykseksi Mirai tukee jopa 1080p resoa VGA(komponetti) liitännästä. Homma onnistuisi myös xboxin suoralla vga-piuhalla, mutta vahvistimen kautta pitää saada toinen laite kiinni, joten käytän adapteria. Eikös 1080p moden pitänyt onnistua vain HDMI:n kautta? Kun boxista vaihtaa 1080p moden päälle se tarjoaa 50Hz tilaa, mutta tässä tilassa kuva hyppii (1080i modessa 50Hz toimii), mutta kun vastaa toimivuuskyselyyn "No" niin se vaihtaa ilmeisesti johonkin toisen virkistystaajuuden ja kuva vakautuu, mutta missään ei sanota mihin se vaihtuu. Täytyy vaan todeta pelit näyttää upealta 1080p/i tilassa. Tänään tulee x360:n hdtv-soitin ja pääsee sitten sitäkin testaamaan... :thumbsup:
     
  9. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Xbox 360:lla 1080p onnistuu peleille komponentin kautta, mutta VGA:lla saa 1080p-kuvaa myös elokuville.

    Hyvä tietää, että Miraille ei tuota tuskaa Xboxin VGA-käyttö, koska itsekin olen ollut kiinnostunut kyseisestä televisiosta. Ja tämä tieto vain senkun vahvistaa kiinnostusta.

    Pitänee syssymmällä miettiä, mitä tekee ja mihin sijoittaa.

    EDIT:
    Jaa kyse ei ollutkaan puhtaasta VGA-kaapelista, liekkö viritelmälläsi näkyy 1080p, mutta tämä mallihan monien kirjoittajien mukaan näyttää ainakin pc-kuvaa paremmin 1080i-moodissa ja näin on varmasti Xbox:ssakin, kuten oli PS3:ssakin. Joten liekkö väliä, kumpaa kaapelia käyttää ( komponentti tai vga ), kun 1080i kannattaa kuitenkin valita, ilmeisesti.
     
  10. burke3gd

    burke3gd Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos sinulle (ja muille) kommenteista. Minua kiinnostaa paljon kuulla miten hd-leffat pyörivät kyseisellä näytöllä, jos ne eivät nyki paljon olisi tämä varmaan hyvä kaveri ps3:lle.
     
  11. mrc

    mrc Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, kyse oli siis komponetista joka oli VGA-adapterilla kiinni. 1080i on omaan käyttöön riittävä ja on vaikea sanoa onko 1080p parempi vai huonompi. Kunnollista vertailua en ole ehtinyt tehdä, ehkä p vaikutti jotenkin sameammalta. HD-DVD käytössä mode vaihtui kuitenkin 1080i:ksi automaattisesti (johtunee piuhasta). King Kong oli kyllä ihan vakuuttava 1080i ja leffan juonen (onko sitä?) sijasta sitä vain ihmetteli upeaa kuvaa ja seurasi epäolennaisia yksityiskohtia :)

    Joutuu ilmeisesti vielä hankkimaan 'oikean' VGA-piuhan, koska HD-DVD-soittimen normi DVD:n skaalaus toimii ainoastaa sillä. Pelit-lehden arvostelun mukaan skaalaus parantaa kuvanlaatua huomattavasti, mutta omaan silmään LOTRit ei näyttänyt pahalle 575p:lläkään. X360:n HD-DVD oli yleisesti ihan postitiivinen yllätys, asema on riittävän nopea ja toimii tuollaiseksi lisukesoittimeksi hyvin. Ainoa vika on arvosteluissakin haukuttu soittimen hurina joka erottuu taustalta hiljaisisssa ja normaaleissa dialogikohtauksissa. Jos x360:n päätarkoitus on pelikäyttö niin kyllä toi soitin ajaa ohessa asiansa, eikä erillistä soitinta tarvi hankkia. PS3-köytöstä olen myös kuullut myös paljon kehuja ja siitä sentää löytyy HDMI.
     
  12. burke3gd

    burke3gd Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tämän sitten kun Verkkokauppa laski hintoja vielä enemmän (nykyään 1274,90 EUR).

    Minun mielestä tämä on aivan mahtava näyttö jos pitää mielessä miten halpa se on. Mitä luin netistä monella on ollut ongelmia kuoleiden pikseleiden kanssa, minun näytössä ei ainakaan vielä näy ainuttakaan.

    PS3:lta, HDMI:n kautta, kuva on todella tarkka, itse en näe mitään eroa 1080i ja 1080p-tiloissa joten käytän viimeksi mainittua, tämän tilan PS3 myös valitsi automaattisesti. Olen vain ehtinyt testata yhtä peliä (Resistance: Fall of Man) ja se on kyllä karkkia silmille ja korville. Kuvassa ei näy häntimistä tai mitään ongelmia. Mirain 720p skaalaus toimii hyvin.

    Casino Royale traileri näytää hyvältä ja vaikka uskon että Mirai ei tue 24hz virkistystajuutta ei nykiminen ainakaan minun silmissä näy kovin paljon (tai oikeastaan en näe mitään nykimistä tuossa trailerissa)

    Return of the King DVD näytti myös hyvältä "double scale" upscaling-asetuksella. Oikeastaan se näyttää paljon paremmalta kuin minun vanhalla Thomson 28" laajakuva CRT:llä.
     
  13. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Jossain luki että tämä Mirai ei ole kovin ronkeli resojen ja ajoitusten kanssa. Miten on, toimiiko 1080p24 natiivina?
     
  14. burke3gd

    burke3gd Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testasin juuri Speed ja Hellboy BR-levyillä, 1080p-tila ja hyvältä näyttää, minä en ainakaan nähnnyt mitään nykimistä. En ole nähnnyt 24p materiaalia muilla laitteistoilla, joten en oikein tiedä miltä se nykiminen pitäisi näyttää, mutta mitä olen katsonnut testivideoita netistä niin mitään sellaista ei Mirai:lla esiintynyt.

    EDIT:

    Katsoin juuri The Road Warrior (Mad Max 2) BR-versioita ja siinä yksi lentokoneesta kuvattu kamera-ajo nykii lopputaistelussa (siinä missä gyrokopterin lentäjä seuraa takaa-ajoa). Tässäkin kohtauksessa on vaikea sanoa jos nykiminen on alunperin kamera-ajossa vai jos se on 24p ongelma...
     
  15. bowtie81

    bowtie81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    katselin verkkokaupassa tätä ja minusta kuva hiukan nyki, tosin matskuna oli jotain animoitua dinosaurus ohjelmaa, nykimistä näkyi kyllä myös lg:n full hd telkussa joka oli yli 1600€, ero on tosin aika iso miraihin joten se lienee edelleen ainoa vaihtoehto..
     
  16. napinpainaja

    napinpainaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mirain omistavilta PS3-pelailijoilta kysäisisin, että toimiiko Full RGB tällä telkulla?
     
  17. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mirain omistajilta kyselisin, että mitenkäs "perinteiset" DVD-leffat (eli SD) näkyvät? Kehtaako niitä enää katsella ollenkaan kun on blu-rayt ja muut tarjolla? Soittimena olisi Philipsin DVP5960 HDMI-liitännällä ja skaalaimella.

    Eli kannattaako tätä telkkaria hankkia DVD-käyttöön, vai olisiko viisaampaa hankkia saman hintainen HD Ready -TV? Teräväpiirtoleffat kyllä kiinnostavat, mutta odottelen PS3:n hinnanpudotusta. Sopiva TV olisi silti kiva olla valmiina.
     
  18. burke3gd

    burke3gd Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, minulla on kaikki hebelit päällä ja hyvältä näyttää.

    PS3:n kautta skaalattuna SD-leffat näyttävät hyviltä. Mirain oma skaalaus on sitten aika huono.
     
  19. napinpainaja

    napinpainaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttaisi aina vaan paremmalta ostokselta tämä telkkari. Pakkohan tässä jotain pahemmanlaatuista vikaa on oltava tuohon hintaan :)

    Tällä pätkällä saisi vähän vertailua muihin telkkareihin tuon nykimisen kanssa.
    http://www.noladoc.com/video/NOSkyline_01_WM_HQ.wmv
    Ainakin LG:llä nykii pari kertaa sekunnissa.
     
  20. duckie

    duckie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoittaako tämä nyt siis, että Mirailla nykymistä oli vähemmän kuin LG:llä?