Mitä tehdä New Yorkissa?

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Slash80, 02.01.2005.

  1. vicke

    vicke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.05.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostan hattua jos onnistut, ei oo nimittäin ihan helpoin urakka.
     
  2. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
    Upeita kuvia, ei voi muuta sanoa. Ja olihan siellä aika monta kuvaa naisten "istuinpehmikkeistäkin" ;). Tuli oikein himo päästä taas käymään tuolla "isossa omenassa" (ei kylläkään siis Espoossa).

    Silloin kun viimeksi, kolmisen vuotta sitten, kävin tuolla, niin ei meinannut 10 päivääkään riittää. On tuolla vaan niiiiiiiin paljon katsottavaa ja tekemistä.

    Jos meinaa Nykissä käydä turistikohteissa ja on vaikka viikonkin reissussa, niin suosittelen hankkimaan New York Pass:in. On se sen verran kätevä, kun useissa pahimmissa turistirysissä pääsee lippujonon ohi ja "ilmaiseksi" sisään. Ja saa sillä jotain alennustakin joitain paikoista.

    Viikon metrolippu on myös ehdoton hankinta ja sen käyttö on helppoa: Perussääntönä voisi pitää, että Uptown menee pohjoiseen päin ja Downtown eteläänpäin.
     
  3. memahyv

    memahyv Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2001
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  4. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
    Jos pysynee Manhattanilla.
     
  5. Disarm69

    Disarm69 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    279
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihdoinkin taskussa on lentolippu NYC:in ja hotelli varattu 11 yöksi. Vastaanottaisin New Yorkin käviöiltä vinkkejä mitä kannattaa tehdä perusturistipaikkojen lisäksi, jos on vähän, noh, elokuviin ja musiikkiin menevä ihminen?

    Jos erehtyy ostamaan kohtuullisesti vinyylejä, niin ne varmaan kannattaa postittaa Suomeen kuin maksaa lentokoneessa lisämaksuja (?), yhtiö on Icelandair.
     
  6. memahyv

    memahyv Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2001
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika läjä noita menee käsimatkatavaroinakin, jos ei muuta käsimatkatavaraa ole. Pysyy kannetkin kuosissa, kun itse kanniskelee. Pitää tietty olla sopiva laukku.
     
  7. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tänne myös kelpaa vinkkejä, lokakuussa tulee vietettyä 10 päivää omenassa.

    Erityisesti kiinnostaa loistavat safkavinkit edullisesta myös vähän tyyriimpiin... jos joku paikka kolahti kunnolla niin olisi kiva tietää mikä ja miksi.

    Tarkoitus olisi myös tehdä vähintään yksi päiväretki kaupungin ulkopuolelle, joten myös päivämatkaehdotuksia otetaan vastaan :)
     
  8. 100mo

    100mo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kannattaa hommata vinyylejä varten oma salkku tai case jos meinaa tuoda enemmälti, säilyy levyt ainakin ehjinä!
     
  9. memahyv

    memahyv Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2001
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Woodbury Common Premium Outlet tietysti, jos olet muijan kanssa liikenteessä ;)
     
  10. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Virgin megastoressa kannattaa käydä, taisi olla ainoa liike Manhattanilla, jossa oikeasti viihdyin. NBC-studio kierrokselle kannattaa mennä jos ehtiin varata paikan hyvissä ajoin, ja sitten tietenkin Top Of The Rock eli Rockefeller Plazan huipulle, jos ei korkeita paikkoja pelkää. Myös Empire State Buildingista on varmasti kivat näkymät, mutta hinta oli suolainen...

    Jos vaatteita haluaa hankkia, niin kannattaa etsiä käsiin Steve & Barry's kauppa. Todella kivoja t-paitoja 2 x 15$. Myös housuja ja kenkiä oli edullisesti...

    Turisturysähän NYC on, joten perus paikat kannattaa kahlata läpi, jos ja kun aikaa on... Museot, etenkin MET, jos jotain kiinnostavaa on näytillä (toukokuussa oli Super Hero show :thumbsup:)

    Hyviä ruokapaikkoja on monta, mutta itse pidin Applebee'sistä, jossa on seinillä kivoja urheilu- sekä elokuvatähtien kuvia (jälkimmäisiä löytyy varmasti myös Planet Hollywoodistä)...

    Jos haluatte hieman pelailla uhkapelejä, niin ottakaa bussi ja menkää Atlantic Cityn kasinoille (noin 2h 30min matka) :thumbsup:. Siellä tuli itse viihdyttyä noin kolmisen viikkoa... Ja jos tuolla haluaa mennä ostoksille, niin AC Walk tarjoaa jos jonkinlaista outlet-myymälää...
     
  11. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kolmisen vuotta sitten suosittelin samassa threadissa ravintolaa Fake Orchid. Ainakin näytti nettisivut olevan vielä pystyssä, en tiedä onko sama fiilis enää tallella.

    Vastaavaa kuriositeettia ei ole tuon jälkeenkään tullut vastaan.

    Ei varsinaisesti päiväretki, ja riippuu vähän mitä etsii, mutta Brooklynissa Williamsburgin Bedford Avenuella on paljon mielenkiintoisia pikkukauppoja, rafloja, kahviloita, aamiaismestoja ynnä muuta. Vähän tyyliä Berliini, Lontoo. Sympaattisempi ja jotenkin aidompi "hipsterialue" kun mitä olen Manhattanilta löytänyt.

    Kolme pysäkin väliä Union Squarelta L-metrolla.

    http://newyork.citysearch.com/roundup/39747
     
    Viimeksi muokattu: 08.07.2008
  12. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Suosittelen ehdottomasti Marcus Samuelssonin Aquavitia ja Merkato 55:tä, sekä Nobua (jossa De Niro on mukana) ja tietenkin Townia. Ruoka ja juoma oli noissa mahtavaa, kuten myös palvelu. Olivat sitten hinnaltaan hiukan tyyriimpiä.
    Merkato 55:sta ei ollut hirveän helppo löytää, ja pöytävarauksethan noihin on melkein pakollisia, tuurilla ja odottamalla saattaa päästä kyllä syömään ja mukavat cocktail-baarithan noissa kaikissa oli.
     
    Viimeksi muokattu: 21.07.2008
  13. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itse ajattelin piipahtaa nykissä loka-marraskuussa 2008. Mihinkäs hintoihin pelkkiä lentoja on viime aikoina saanut? Onko hinnat halvempia kun varaa monta kuukautta etukäteen vai vasta lähempänä H-hetkeä?
     
  14. Disarm69

    Disarm69 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    279
    Saadut tykkäykset:
    0
    omasta kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa ajoissa alkaa etsimään. Itse maksoin ~700 Icelandairilla(2 viikkoa ennen lähtöä), vaihto Reykjavikissa. 2 kk tsekkailin hintoja, alin taisi olla noin 630euroa (muistaakseni BA, vaihto Lontoossa), nyt harmittaa kun en varannut. Ebookersissa oli 48H ale (552e, Finnair suora), mutta en löytänyt yhtään päivää milloin moinen hinta olisi ollut mahdollinen.

    Mutta kaikki on mahdollista. Tsekkaile hintoja ja aseta itselle hintarima ja jos painuu sen alle, niin VARAA (ja älä sen jälkeen enää seuraa).

    Mutta Rooky, miten tuolla Virginissä on vinyylejä tarjolla? Entä tietääkö joku jotain 2nd hand paikkaa.
     
  15. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse tuli varattua pelkät lennot noin puol vuotta etukäteen, ja lennot olivat n. 400€ (suorat finnairilla), eli kannattaa ehdottomasti katsella hyvissä ajoin.
     
  16. memahyv

    memahyv Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2001
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0

    Muistaakseni tuolla ei ole vinyyleitä. Siitä on niin kauan, kun viimeksi kävin (tammikuu...), ei voi 100% varmuudella muistaa. Tarvinnee taas syksyllä käydä tarkistamassa tilanne.
     
  17. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole kyllä ihan varma noista vinyyleistä, mutta luulisi nyt Time Squaren 3. kerroksisesta mestasta jostain vinyyliosasto löytyvän :). Toinen Megastore löytyy Union Squaren lähettyviltä. 2nd hand putiikkeja itsekin etsiskelin, mutta kaverini tiesivät muutamat Manhattanin ulkopuolelta (Brooklyn), joten en sitten käynyt. Mutta luulisi niitä Manhattanillakin olevan, googlea vaan.

    SunCoast ja FYE myyvät myös käytettyjä, mutta noita ei taida löytyä Manhattanilta, enkä myöskään tiedä vinyyleistä.
    Itse lensin toukokuussa Newarkiin SASsilla, ja liput varasin tammikuussa. Välilasku noissa lennoissa oli, ja hinta 570€.
    Ok, eli ei välttämättä löydy vinyylejä. Porukat käy omenassa näköjään useammankin kerran vuodessa :)
     
    Viimeksi muokattu: 09.07.2008
  18. T-800

    T-800 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2002
    Viestejä:
    437
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä kävi hyvä tuuri ollessamme New Yorkissa kesällä 2006. Tapasimme kadulla sattumalta kaupungissa asuvan suomalaisen, joka vinkkasi meille tietyllä kadulla meneillä olevasta Spiderman 3 elokuvan kuvauksista. Kohtaus sinänsä ei ollut mikään erikoinen, mutta harvoinpa sitä pääsee suurelokuvien kuvauspaikoille katselemaan kuvausten ollessa käynnissä. Ja vieläpä aivan ilmaiseksi!

    Eli jos elokuvat kiinnostavat, niin kannattaa jostain yrittää kaivaa selville, mitä elokuvia kaupugissa kuvataan ja missäkin päin. Valitettavasti en osaa mitään lähdettä kertoa, imdb kenties? Huomasimme myöhemmin, että tuosta Spiderman 3:sta oli katujenvarsissakin pieniä ilmoituksia, koskien liikennemuutoksia.

    Niin, ja johonkin musikaaliin suosittelen ehdottomasti menemään. Vaikkapa johonkin "tv:stä tuttuun". Broadwaytuotannoissa on usein mukana tv-sarjoista ja elokuvista tuttuja staroja. Me kävimme katsomassa Mel Brooksin samannimisen elokuvan pohjalta tehdyn hillittömän The Producers -musikaalin, josta on sittemmin tehty uusintaversiokin. Elokuviin ja musiikkiin menevälle ihmiselle tämä oli loistava kokemus! :) Ja kun lipun osti samana päivänä TKTS:n kioskista, niin ei tullut edes kalliiksi...
     
  19. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Aikaisin kannattaa varata... me bongattiin joskus helmikuussa 380e Finnarin edestakainen suora lento :)

    Majoituksissa on ihan sama juttu. Meillä on aparment muistaakseni 44th streetillä, 8 ja 9 avenuen välissä. Varattiin se helmikuussa, hintaa per yö 200 dollaria, nyt samasta kämpästä saa pulittaa 300 dollaria. Tolla hinnalla saadaan varsin mukava 30 neliön kämppä, jossa viihtyy vähän paremmin kuin pelkkiä vaatteita vaihtamassa.
     
  20. -kivi-

    -kivi- Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2007
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Me lennettiin finskin tarjouksella vuonna 2005 tammikuussa Hel-Jfk-Hel hintaan 300€. Alko olemaan jo sellanen tarjous, että hulluhan sitä olisi ollut jos ei olisi lähtenyt..