Sopranos 6. kausi (jenkkitahtiin!)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana J-dee, 13.03.2006.

  1. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kovassa kunnossa on tämä sarja ja niinhän se pitääkin. HBO:n toivomuksesta väkisin väännetty - part 1 on kuin pahaa muistoa vain ja hyvä niin. Tuntuu siltä, että jokainen henkilö joka on ollut mukana näiden loppupään jaksojen tekovaiheissa, on pistänyt sen vihoviimeisenkin A-vaihteen päälle, joten jälki on ollut kyllä erittäin vakuuttavaa ihan kaikin puolin. Mainiosti on siis hommeli varttia vaille valmis ja mielenkiintoisesti niinkin vielä, että loppuhuipentuma voi olla melkein ihan mitä. Monenlaista skenaariota on tarjolla kyllä, mutta arvailut sikseen ja 2 jäljellä olevaa sen meille kertokoon.

    AJ:n luhistumista tuossa edellisessä oli kyllä riipaisevaa katsella ja palahan siinä kurkkuun sitten nousi, kun valtavien paineiden alla jo muutenkin oleva Tone hyppäsi lastansa pelastamaan. Chasehan se on joskus sanonut, että periaatteessahan tätä hahmogalleriaa ei sympatiseerata kyllä pitäisi, mutta ei auta -- mitäs kirjoitti niin todentuntuisen oloisiksi ja samaistumisreaktioita aiheuttaviksi.

    Heh... How To Clean Practically Anything. Jep, hauskakin on.
     
  2. Trancey

    Trancey Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2005
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipahan hyvä jakso edellisen "oudon" vastakohdaksi. Mukava nähdä pitkästä aikaa kunnon meininkiä ja tulipahan selväksi kuka ei ainakaan ole Tonyn seuraaja.
     
  3. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoinpa tuossa eilen pari viimeisintä jaksoa ja kovaa settiä kyllä oli. "Onnettomuus" tuli hieman puun takaa :eek:. Pitkästä aikaa niitattiin joku kauan mukana ollut hahmo.

    Viimeisimmässä jaksossa Tonyn "American History X"-manööveri oli kyllä hienoa :king: ... Repesin totaalisesti kun kohtauksen lopussa yksi tarjoilijoista sanoo jollain kielellä "get the mop".

    Saa nähdä minkälaisia ongelmia viimeisen kahden jakson aikana kehkeytyy. Nyt ollaan taas hyvällä tasolla.
     
  4. Sami

    Sami Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.08.2000
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    2
    No niin nyt sitten mentiin patjoille. Jännäksi menee ennen kuin loppuu.
     
  5. The_Daywalker

    The_Daywalker Käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    1 003
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jälleen kuoli eräs pitkä aikainen henkilö. Ja toinen koomassa, johon se mahtaa kuolla. Varmaan saattaa sarjan "finaalissa" kuolla Paulie ja Junior. Veikkaan Tony kuolee tai ei sitten. Varmaan finaali osassa nähdään ankkoja johon oli sarjan alussa.
     
  6. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Perinteitä vaalien oli tuo kauden toiseksi viimeinen taas semmoista settiä, että voi herra paratkoon ja peittoa korville. Ahtaaseen paikkaan lakaistiin Jerseyn tähteet, kun Iranin shaahi se ylivoimalla pyöritti. Nooh, onneksi sentään on pizza jo matkalla ja leposeurakin löydetty sieltä jykevimmästä päästä. Usko on vahva, että patjan päällä keksitään vielä semmoinen manööveri, jolla shaahin kruunu saadaan vihoviimeisenkin harmaaksi. Tilanne on kutkuttava, kun viimeiseen viedään.

    Harmittava juttu, että finaalijakso - Made in America on vain tuon tunnin pituinen. Eihän tätä nyt loppuvaksi soisi, ei sitten millään. Mitään 'siististi pakettiin ja lahjarusettia päälle' lopetusta en kyllä ala odottelemaan, koska Chase se vaan ei ole sellainen kaveri.
     
  7. JesusIsMagic

    JesusIsMagic Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2006
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helvetin hyvä jos Phil Leotardo saadaan hoidettua pois. Saatanan ruma, raivohullu, välinpitämätön, tekopyhä fundamentalistikusipää joka suuttuu aivan liian pienistä. Vastenmielisin hahmo sarjassa ikinä.

    Internetissä on jo kauan liikkunut spoileri joka on todennäköisesti totta. Sen mukaan viimeisessä jaksossa:

    Patsy Parisi ja Benny Fazio ovat ajaneet bensa-asemalle johon Shaahi vaimoineen on saapunut. Fazio kostaa viidennen kauden lopun nöyryytyksen (kun Leotardo hakkasi hänet sairaalakuntoon) ja ampuu Shaahia kahdesti päähän. Finaalijakso on enemmänkin positiivinen ja rauhallinen kuin masentava.
     
  8. McFly

    McFly Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, elikkä siis helvetin hyvä näyttelijä, joka vetää osansa täydellisesti, koska aiheuttaa moisia tunteita. ;)

    Totta. Phil on turhan joustamaton verrattuna Johnny Sackiin. Heillähän sujui bisnes pääosin joustavuuden ja yhteisymmärryksen takia.

    Vikaa jaksoa odotellessa.
     
  9. JesusIsMagic

    JesusIsMagic Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2006
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Walden Belfiorestahan (Frank John Hughes, esitti Guarnerea Band of Brothersissa) se Ville Koistisen kaltainen sankari tulikin ja hän pisti lopun Philin järjettömälle hirmuvallalle. Belfiore oli kuudennen kauden viilein jätkä ja muutenkin hahmon esittäjä on ollut aina helmi. Jakso oli todella tyydyttävä. Erittäin rauhallinen positiivinen lopetus sarjalle.
     
  10. The_Daywalker

    The_Daywalker Käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    1 003
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt The Sopranos on nähty kokonaan. Jäi Ainostaan mieleen rauhallinen loppu. Ja sopiva kuolema eräälle henkilölle. Mutta jäi pari kysymystä jälkeen...
     
  11. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Heh, onpas kovat itkuraivarit menossa muilla foorumeilla -- tavasta jolla Chase uskalsi sarjansa katkaista. Taisi siinä jopa HBO:n sivustokin kaatua, kun massat pisti linjaa kuumaksi heti jakson esittämisen jälkeen. Itselleni kyllä finaali kelpasi, varsinkin kun jotain tuollaista osasinkin odottaa. Suht tulkinnanvaraiseksihan ne aivan viimeiset hetkoset tässä nyt jäi, joten kyllähän tuosta vielä mietittävää piisailee. Sille kannalle tässä nyt kuitenkin olisin kellistymässä, että
    katsoja - ei siis Tony! - oli se vihoviimeinen 'whacked', eli Chase puhalsi pelin poikki sillä lyömällä, kun Timo tv:n katsoja sitä vähiten odotti. Tuo 'Tonylle taisi käydä pahasti'-skenaario olisi toiminut vasta siinä tapauksessa, jos Chase olisi sen vihoviimeisen freimin kuvannut sieltä Tonyn näköperspektiivistä ja Meadowiin päin ja siitä sitten äkkiä mustaksi. Ei kyllä se niin on, että T:n ja muiden jäljelle jääneiden elämä se vaan jatkuu ja jatkuu, mutta vakoilukamerat siihen maailmaan -- ne on offilla.

    Hieno oli rupeama ja hienoa oli mukana roikkua vuosien saatossa. Tämän sarjan pariin tulen vielä monastikin palailemaan. Kiitokset sinulle, oi parhaimmista parhain.

    This thing of ours...
     
  12. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ottivat niinsanotusti "easy way out", ja jättivät vielä takaportin auki lisäjaksoille(joita ei kyllä tulla näkemään). Ymmärrän täysin fanien nostaman myräkän ja yhdyn siihen myös itse, jonkinnäköinen lopetus olisi ollut paikallaan. Tämä nyt vaan oli vähän niinkuin yksi jakso muiden joukossa, minkäänlaistä lopetusta ei saatu, olisi yhtä hyvin voinut loppua jo edelliseen jaksoon.
     
  13. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    koko idea lopussahan on että sen voi tulkita miten päin vain.

    tuota on kovasti analysoitu eri foorumeilla. väitetty että baarissa olijat olivat joko palkkamurhaajia tai homeboyta joiden kanssa tonylla oli aiemmin kränää, fbi-agentteja jne. on myös väitetty että loppu kuvasi tonyn paranoidia tilannetta, koska tahansa voi tulla kuka tahansa... eli siis ettei mitään tapahtunut, mutta tony vahti koko ajan

    on myös huomautettu että kaikki iskut on aiemmin olleet nopeita siisään, isku, ulos iskuja. edelleen, että vessaan menijä ei ollut asettaan sinne piilottanut, koska ei ollut tarvetta, kummisevtävertaus on väärä, koska kummisedässä oli sovittu tapaamipaikasta ja oli asetarkastus.

    tämä nyt ainakin jätti auki elokuvan mahdollisuuden , tai sarjan jatkamisen.

    mielenkiintoinen yksityskohta että FBI-agentin "yes, were gonna win this thing!" on todella tapahtunut oikeasti, kun eräs oikea agentti oli joutunut erään mafiasodan osapuolen liian hyväksi kaveriksi.

    tädssä Chase itse lopusta:
    http://www.nj.com/columns/ledger/sepinwall/index.ssf?/base/columns-0/1181623651270570.xml&coll=1
     
  14. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä ymmärsin lopetuksen olleen vain päätös Tonyn vainoharhaisen mafiaelämän kuvaukselle: kamerat pistettiin kiinni, Sopranon perheen jatkaessa entiseen tapaan normaalin epänormaalia elämäänsä.

    Baaritiskiltä Tonya kyylännyt kaveri/sisään juuri ennen loppua tulleet mustat veikkoset eivät olleet mitään hitmaneja, vaan tavallisia ravintola-asiakkaita.Heidät kyllä esitettiin kuin olisivat olleet (varsinkin baaritiski-kaveri), mutta tämä oli mielestäni vain yleisön sykkeen nostattamiseksi tehty kikka... :)
     
  15. Sepeh

    Sepeh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.11.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Väärin. Kaikki neljä sisääntullutta henkilöä ovat kaikki saaneet paskaa niskaan Tonyn kautta. Ensimmäisenä sisään tullut henkilö on Christopherin ryöstämän rekkakuskin veli toiselta tuotantokaudelta. Toisena sisään tullut epäilyttävä kaveri on Nikki Leotardo, eli Phil Leotardon kummipoika, eli juuri tämä kaveri kuka tuli samaan aikaan sisälle A.J:n kanssa, sekä aivan viimeisillä sekunneilla kävelee vessaan. Viimeisenä ravintolaan astuvat sisään Bobbyn murhanneet kaksi tummaihoista henkilöä.

    Kaikilla näillä henkilöillä olisi ollut kana kynittävänä Tonyn kanssa. Myös Bobbyn repliikki kesämökillä, missä hän sanoo kuoleman tulevan tuosta noin vaan, ilman mitään suurempaa huomausta, mikä juuri viittaisi tähän mustan kuvan ilmestymiseen. David Chase osaa jättää hienosti kaikki katsojan varaan, jokainen tehkööt siitä omat tulkintansa, mutta itselleni Tony on kuollut.
     
  16. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ööh.
    Nyt kun tarkastin asian, musta USA-lippis päässä sisääntullut ja pöytään asettunut kaveri olikin itseasiassa Tonyn vedättämä,pelivelkojensa takia totaalisesti putsattu urheiluliikkeen pitäjä aikaisemmilta kausilta?Yhdennäköisyyttä ainakin on.

    Bobbyn pienoismallikauppaan toiseksi viimeisessä l. 20. jaksossa ampuneet tyypit olivat kyllä molemmat ihan vitivalkoisia heppuja :D .Tämä näytettiin täysin yksiselitteisesti.

    Tässä annetiin kyllä katsojalle aivan älytön määrä vinkkejä mahdollisesta loppuskenaariosta, se täytyy myöntää...:D.Mutta päätös oli kuitenkin lopulta melko selkeästi ymmärrettävissä.

    En saa itseäni ymmärtämään tätä kuvaamallasi tavalla mitenkään...lopun blackout alkaa sillä hetkellä kun ovikello kilahtaa merkiksi Meadown astumisesta sisään ravintolaan, mitä edeltänyt otos on antanut ymmärtää tulijan olevan juuri Meadow: tätä ei mitenkään voinut mielestäni ymmärtää jonkun ravintolassa olijan murhatoimiin ryhtymisen aloitusmerkiksi.
     
  17. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Väärin, ei pidä uskoa kaikkea mitä netistä löytää.


    No ei se ollut myöskään Robert Patrick.
     
  18. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    pääsihän se tännekin, kaikki tuttuja ;)


    lähde:
    http://www.nj.com/columns/ledger/se...umns-0/1181623651270570.xml&coll=1&thispage=4
     
  19. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ollutkaan, vaan Patrick Joseph Connolly.Patrick mikä patrick, vaikka ei sama mies ollutkaan :D Vähän samaa näköä oli kyllä, mikä hämäsi.
     
  20. Dbol

    Dbol Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi jeesus mikä lopetus koko sarjalle!! :OI Jätetään kaikki sen varaan jos joskus kuitenkin tehtäis vielä 10 kautta lisää stana!!