Panasonic PX70 ja PX700 tulossa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Snipersam, 16.02.2007.

  1. AnkorTet

    AnkorTet Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2005
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pätee se. Myyjän ilmoitus puuttuvasta ohjekirjasta ei mitenkään vähennä kuluttajan oikeuksia.
     
  2. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta asiakas hyväksyy sen, että käyttöohjeet eivät ole suomenkieliset, kun siitä on mainittu kaupanteon yhteydessä. Onhan automainoksissakin maininta "kuvan auto erikoisvarustein" juuri siksi, että niistä ei pääse nipottamaan. Käyttöohjeet taitavat kuulua tuohon CE-merkkirituaaliin, jolloin ne ilmeisesti pitäisi olla. Olen kyllä ostanut ihan kivijalkakaupastakin vekottimen, jossa ei varsinaisia käyttöohjeita ollut suomeksi, mutta taisi olla joitakin varoituksia tyyliin, että älä syö verkkojohtoa se aiheuttaa vatsan väänteitä.

    On varsin ymmärrettävää, että ei käyttöohjeita jaella, jos maahantuoja on itse kustantanut suomennoksen. Eri juttu lienee silloin, kun laitevalmistaja on käännöksen tehnyt, kuten nyt esimerkiksi Panasonicilla on laita. Tosin ne myös ovat vapaasti jakelussa.
     
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ok, jos Sinulla kerran tietoa siitä on :)

    Olen failuren linjoilla siinä että jos on etukäteen mainittu ettei ole, niin en sellaisia lähtisi jälkikäteen vaatimaan.
    Tuossa em. tapauksessahan oli myyjä sanonut että englanninkieliset kuuluu mukaan, niin asia on erikseen.
    Ei muuta kuin kovistelee vaan niin kauan kun ne manuskat sieltä tulee...jos niitä nyt on edes olemassa muuta kuin saksaksi...
     
  4. hiliviuskas

    hiliviuskas Guest Guest

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan noita px700sia ja 70siä tässä helsingin alueella missä katseltavissa ja vielä paremmin suoraan kotiin kannettavissa?
     
  5. jonexi

    jonexi Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Variston Kodin 1:stä hain tänää oman 50Px70E:n. Tarjouksessa tosiaan 1999e (miinus kesko-kortti ale 10%). Siellä sitä pääsee ihmettelemään ainaskin. 700:ia saakin varmaan etsiä vielä hetken. Niitä ei tällä hetkellä tuoda varastoihin, vaan tilaavat aina tapauskohtaisesti Ruotsinmaalta.

    Edit: paskaa puhuin...siis 50px700 ei tuppaa löytymään, mutta esim 42" on veikon koneilla ainaskin
     
  6. timoh

    timoh Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2004
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä on tulkinta jos on etukäteen ilmoitettu, että tuote ei sisällä suomenkielistä ohjetta? En osaa sanoa, pitäisi kysyä asiantuntijalta. Onko tämä verrattavissa siihen että tuote myydään viallisena. Eli ilmoitetaan että tuote sisältää tämän virheen? Silloin jos tuote on "viallinen", sitä ei pitäisi myydä "normaaliin" hintaan.

    Katsoppa menettely ohjeet täältä:
    http://www.kuluttajavirasto.fi/user_nf/default.asp?site=34&tmf=6475&lmf=6515&id=16545&mode=readdoc

    Jos myyjä kertoo ettei käyttöohjeen käännöstä ole saatavana tai käännöksen saaminen kestää kohtuuttoman kauan, sinulla on oikeus vaatia kaupan purkamista. Halutessasi voit toki neuvotella myös muusta hyvityksestä, kuten hinnanalennuksesta.

    By the way, Tammiston Gigantissa on esillä Pansun 65 tuuman jättitöllö, aivan upeeeee :D , hintakin rapiat vajaa 14000 eur. :eek:
     
  7. urpola

    urpola Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tossa joku aika sitten Panasonicin PV42pv71F:n ja se on yhdistettynä topfieldin 5100PVRt HDMI:hin just tolla HDMI letkulla.

    Probleemo:
    Analogisella puolella toimii toi Panan teksti-tv moitteetta, mutta kun katsoo boxin kautta niin ei saa katsottua Panan teksti-tv:tä vaan on katsottava boxin teksti-tv:tä... toi Panan tekstari vaan on mielestäni parempi.
    Toppyn manuskassa kyllä on maininta että pitäisi lähettää töllöön myös teksti-tv datan, joten kaiken järjen mukaan pitäisi voida katsoa tv:n tekstaria.... mutta ei vaan onnistu

    Missä vika?... voiko se johtua että on liitetty HDMI:llä.

    En viitsisi alkaa kokeilemaan scartin johtoa, kun ei ole tässä tapauksessa ihan helpoin homma siirrellä laitteita ja haluaisin kuitenkin siirtää kuvan ja äänen HDMI:llä
     
  8. Pardomet

    Pardomet Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi olla hdmi:n vika, koska Topi päästää teksti-tv:n signaalin lävitseen. Scartilla homma toimii normaalisti. Se on testattu kahdella eri Natikalla, joista toinen on plasma ja toinen crt.
     
  9. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    En puhuisi viasta, vaan ominaisuudesta.

    Monissa teeveissä teksti-tv ei toimi HDMI- tai komponenttitilassa. Liitännät on ajateltu lähinnä videotykin yhdistämiseen joten ei ajatella, että teksti-tv tarvitsisi toimia niissä.
     
  10. AnkorTet

    AnkorTet Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2005
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin no se on eri asia mitä mieltä itse olet tästä asiasta. Itsekin olen toki sitä mieltä, että turha sitä on ruveta vääntämään tuollaisesta asiasta kauppiaan kanssa jos ohjeita ei ole edes suomeksi käännetty.

    Lain mukaanhan se kuitenkin menee niin, että käyttöohjeet on toimitettava suomeksi(ja ruotsiksi) sama mitä kauppias on etukäteen ilmoitellut.

    Kuluttajalla on oikeus purkaa kauppa vaikka etukäteen olisi ilmoitettu ohjeen puuttuvan.
     
  11. vonkale

    vonkale Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2005
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta kuka puupää juoksuttaa itseään, jos tietää että ohjeet puuttuu ja ilman niitä ei tule toimeen? Kauppa puretaan joo, mutta miksi piti alunperin ostaa? Turha pykälä siinä mielessä.
     
  12. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Panasonic PX700E & Procaster 6300C, ei toimi Panan teksti-tv HDMI:n kautta.
     
  13. ZeiDii

    ZeiDii Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alla olevalta Panasonicin UK saitilta löytyy manuaalia joka lähtöön. PX:stä löytyy jopa suomenkieliset.

    http://www.panasonic.co.uk/customer-Support/download-centre.asp

    Tarrat tosiaan lähti täältäkin lähes jälkiä jättämättä. Aivan jos katsoo tarran kohtaa vastavaloon, on pinnassa havaittavissa tarran kokoinen himmeämpi kohta mutta sitä saa todella hakea. Edestä päin katsottaessa ei näy mitään. Voi olla että pesuaineella lähtee loputkin mutta en nyt vielä viitsi tuhria uutta kiiltävää pintaa ;)

    Yksi ihmetys löytyi tuosta teksti-tv:stä. En ole liittänyt telkkua (PX37) antennikaapeliin kun en sen omaa digiviritintä tarvitse (katselen kaiken TV-matskun Toppyn 5100:n kautta koska siitä tulee paljon parempi kuva, ajansiirrot toimii yms.) enkä ole edes virittänyt laitteeseen tv-kanavia. Silti ihmetyksekseni Pansun oma teksti-tv toimii :confused: Näytti olevan vielä paljon nopeampi kuin Toppyn oma teksti-tv joka on todella h i d a s. Mistähän tuo ton tekstarin onkii, mulla on ainoastaan Toppy kiinni scartilla ja DVD toisella, ei siis antennikaapelia. Saako se sen signaalin jotenkin scartin läpi toppyn antennijohdosta :eek:

    Niin ja sitten vielä yksi kysymys; pitäisikö tuon PX jalustan kääntyä ? Asentelin laitteen kauhealla innolla kasaan enkä huomannut tutkia jalustaa sen kummemmin. Nyt kun yritin telkkua kääntää, ei jalusta hievahtanutkaan. Se kyllä näyttää rakenteellisesti siltä, että sen pitäisi kääntyä (pyöreä liitos jalustassa) mutta onko siinä jokin lukitus? Kun ei viitsisi purkaa koko hommaa uudestaan ...
     
  14. AnkorTet

    AnkorTet Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2005
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän tässä nyt siitä ollutkaan kyse. Totesin vain mitä laissa sanotaan tästä asiasta..
    Eikä pykäkälä muutenkaan ole mielestäni turha. Jos tuota pykälää ei olisi niin luulenpa, että kauppiaat eivät niin näkyvästi ilmoittelisi ohjeiden puuttuvan..
     
  15. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    No siitäpä hyvinkin kuten jo tuossa edellä todettiin.
    Pitänee varmaan kytkeä vielä scart HDMI:n rinnalle, että saa Panasonicin oman teksti-tv:n toimimaan :rolleyes:
     
  16. nasse

    nasse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2000
    Viestejä:
    239
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin eilen ensimmäistä kertaa R1 leffaa ja huomasin erittäin merkillisen seikan. Panan kuva- ja äänensäätövalikot ovat erilaiset, kun katsoo R1 leffaa. Esim. kuvan lämpötilan vaihtoehdot lämmin, neutraali jne ovat poissa ja tilalla on säätö 'sävy' jota pystyy muuttamaan portaattomasti ja säätöpalkissa on jopa merkitty keskikohta. Äänipuolella taas on tullut esim. kanavakohtaisen äänenvoimakkuuden säätö, sekin palkilla, jossa on keskikohta merkitty.

    Hetken jo luulin Panan lähettäneen softapäivityksen ilmateitse, mutta R2 levyillä tai muilla kuvanlähteillä noita säätömahdollisuuksia ei ole.
     
  17. urpola

    urpola Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tota HDMI+Scart yhdistelmää ajattelin itsekin, mutta sittenhän pitää olla TV:n sisääntulo laitettu AV:n kautta ja toi HDMI on "hyödytön"... tai vaihtaa kanava HDMI:ltä AV:lle teksti-tv:n katselun ajaksi ja odottaa että alasivut latautuu sisään :hitme: ... ei...ei...

    Taitaa vaan olla niin että joutuu tyytymään tohon boxin teksti-tv:hen jos haluaa käyttää HDMI:tä tai sitten liittää suosiolla boxi Scartilla töllöön ja "tyytyä" siihen... tosin en tiedä onko kuvassa eroa ollenkaan tällä suomen digitv:n laadulla.


    Sitten vielä voisiko joku kertoa mikä toi "aspect ratio"-valikossa oleva "just"-tila on
     
  18. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Niinpä :hitme:

    Suotavaa olisi että se teksti-tv signaali kulkisi HDMI:n kautta...mut ku ei ni ei :weep:

    Mahtaisikohan riittää että liittäisi vain antennikaapelin TV:n taakse, siis analogisen signaalin suoraan rasiasta?
    Vai onko sittenkin vaihdettava analogisen ja HDMI:n välillä?

    Aika hanurista, vielä kun tuo Panan oma teksti-tv on todella nopea, niin mielellään sitä myös käyttäisi.
     
  19. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olen asiasta eri mieltä.

    Jos kauppaa tehdessä on sovittu tai jos ostaja on tietoinen siitä, ettei suomenkieliä ohjeita tule mukaan, niin tuote ei ole virheellinen.
     
  20. blasthemy

    blasthemy Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihin lakiin väittämäsi perustuu? Jos pidät tuota KSL:n mukaisena "sellaisena kuin se on" -ehtona, niin syrjäyttääkö se mahdollisesti turvallisuusmääräykset sähkölaitteista?