Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Woohooo! Aivan mahtava jakso alusta loppuun saakka! Tunnelma tiivistyy sopivasti ja voin kuvitella että ensi syksy tulee olemaan pitkä ja kylmä uusia jaksoja odotellessa. Eiköhän Locken tarina ollut siinä - sitähän jo "ongelman ratkaisu" viime jaksossa antoi ymmärtää.
     
  2. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    No johan oli oikea jumaljakso tämä uusin! Törkeän hyvää settiä. Jännitys oli suorastaan käsinkosteteltavaa kun Locke ja Ben astuivat Jacobin taloon.

    Ja ei hemmetti kun sydän hyppäsi Benin ampuessa Lockea rintaan! :eek: Suosikkihahmon (mahdollinen) kuolema kirpaisee aina syvältä...
     
  3. bugweep

    bugweep Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tää uusin ihan hyvä jakso, mutta minä ainakin turhauduin vaan entisestään. Saattaa johtua siitä että latasin liian suuret odotukset kyseiseen jaksoon.

    Jälleen kerran ei mitään mullistavaa selvinnyt, vaan kerääntyi muutama kysymys ja ihmetys lisää. Lisäksi se Dharma vs. Hostiles ja se suuri "the purge" oli jotenkin liian heppoisesti käsitelty.

    Ja mikäs mies se Richard sitten oikein on? Ben 10v. ja Richard jo aikuisena siellä saarella palloilee, kun ennen tätä jaksoa minulla ainakin oli se kuva että Richard oli jopa Beniä nuorempi?! Periaattessa tuon perusteella voisi luulla että Richard tai joku muu alkuperäisistä hostileista olisi koko poppoon johtaja, mutta ilmeisesti Ben on pelaillut korttejaan aina oikein.

    Ja se Jacob...noh, yksi mysteeri lisää, onneksi ei sentään suoralta kädeltä todettu että skitsofreenikkohan se Ben sitten loppujen lopuksi olikin, vaan jotain siinä on takana.

    Eiköhän se Locke sieltä nouse, saas nähdä, muutama jakso vielä jäljellä, jos niissä vaikka jo jotain oikeasti oleellista selviäisikin...:)
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Joo, vaatisi tuokin aihe useamman jakson käsittelyn, nyt kun "the purge" sun muu ahdetaan samaan jaksoon monen muun asian kanssa niin tuollainen heppoinen kertaushan siitä tulee. Mutta tosiaan, pitihän se arvata että vaikka vastauksia tulee, niin siinä samalla tulee uusia kysymyksiä. Nyt taisi Jacob kertaheitolla päästä sinne top-mysteerien kärkisijoille (ellei jo ollut siellä ennestään), oli se mökkiseikkailu vain sen verran häröä tavaraa. Että mikä/kuka helvetti tämä Jacob edes on? Ja mistä johtui tuo pikainen välähdys Jacobista? Ja mitä oli se omituinen jauhe Jacobin mökin ulkopuolella? Sarja onnistui siis taas yllättämään pahanpäiväisesti, eipä tuota Jacobin olemusta olisi voinut millään edes arvata, vaikka koko totuus selviääkin vasta joskus hamassa tulevaisuudessa. Ainakin vaikuttavalla tavalla tuo mökkikohtaus oli ohjattu, creepyä settiä. Naurettavaahan se olisi ollut, jos Jacob olisi ollut monokkeli päässä ja kissaa silittäen suuressa tuolissa istuskeleva herra isoherra, joka vääntää englantia korviinpistävällä aksentilla "hehee, stupid american pig..." :thumbsup:

    Loppu oli ehkä Lostin tähän asti järkyttävin, en millään tahdo uskoa että Locken peli olisi tuota myöten pelattu, vaikka pitkään vatvottu "isäongelma" saikin jo ratkaisunsa. En tiedä miten tuosta ampumahaavasta voi sitten pelastua, ellei mukaan oteta jotain Jacobin/saaren ihmetemppua tai sitä, että Alex tai joku seurasi Beniä ja Lockea viidakkoon. Jos Locke tekee lopullisesti seuraa joukkohaudassa makaaville dharmalaisille, niin kyllä Lostista lähtee iso pala pois. Olihan tuo kyllä jakso, huhheijaa. Niin, ja tuolla lopun tempauksella (ja muutenkin) Ben saa kohta multa stipendin jossa lukee "tv-sarjahistorian vittumaisin jätkä" :)
     
  5. Deleted member 12916

    Deleted member 12916 Guest Guest

    Locke ei takuulla ole kuollut. Hänen tarinansa on liiaksi sidoksissa saareen, Beniin ja nyt vielä kaiken lisäksi Jacobiin. Saa nähdä miten mies selviytyy kuopasta. Vaikka Ben vaikutti enemmän kuin vähän sarkastiselta ja vallanhimoiselta konnalta, ehkä Jacob tulee ja pelastaa Locken sittenkin? Ei minusta mikään täysin mahdoton ajatus, että kyseessä olisi esim. jonkinlainen testi. Viime aikoina Beniä ja Toisia on pehmennetty huomattavasti ja annettu tilaisuus jopa sympatialle. Tämän jakson takaumat oikeastaan jatkavat sillä loogisella tiellä. Benin hieman outo luonne saa selityksen, mikä ei ole yhtään huonompi. Hänellä näytti olevan yhtä mainio suhde isäänsä kuin Lockella, Jackillä, Katella, Charliella jne. jne.

    Tämän pohdiskelun vastapuoli on sitten se, että Ben on johdossa vain ja ainoastaan siksi, että hän näkee Jacobin. Jos Locke pystyy näkemään sen todellisen johtajan, hän pystyisi syrjäyttämään mulkosilmän kohtuullisen nopeasti. Tämän huomasi Toisten reaktiosta kun Locke hakkasi Mikhailin jauhelihaksi. Kukaan ei puuttunut siihen. Ja Jacobin "Auta minua!" voi olla merkki siitä, että Ben pitää tätä vankina.

    Richard Alpert alkaa myös olla hyvin mielenkiintoinen hahmo. Ilmeisesti hyvin pitkään elänyt mies ei osoittautunut Jacobiksi kuten arvelin aikaisemmin, mutta se ei vähennä statusta ollenkaan. Varsinkin kun hän on yksi saaren alkuperäinen asukki, joista Dharmalla ei tainut olla mitään tietoa. Voisin muuten kuvitella, että me saimme nähdä jo vilauksen siitä kuuluisasta yli 20 vuoden takaisesta väliselkkauksesta. Siis mikäli se todella edes tapahtui ja vain Benin näkökulmasta, joka oli sillä hetkellä ansassa luokkahuoneessa.

    Loppujen lopuksi vaikka jakso oli todella hieno ja vastauksia taas saatiin suureen palapeliin, erityisesti tuo Jacobin tilanne on aika epämääräinen ja ärsyttää harvoja aivosolujani. Varsinkin jos kaikkeen on vähintäänkin pseudotieteellinen selitys. Ei se sinällään huoleta tarinan kannalta, mutta televisioyhtiön asenne kaikkeen yliluonnollisuuteen nähtiin Aliaksen epäkiitollisessa käsittelyssä. Sekään ei helpota, että nyt kaikki tuntuvat olevan joka puolella yhtälailla pihalla kuin minäkin. :king:

    Pakko sanoa vielä, että uusi musiikillinen teema oli hienosti tehty. Lempeä ja surumielinen, mutta muutamissa nuoteissa oli silti ripaus aikuisen Benin kieroutuneisuutta. :thumbsup:
     
  6. gardem01

    gardem01 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttääpäs kovasti
    Lockelta.

    Spekullatiota juuri tähän liittyen:
    Ettei vaan Ben olisi mindgamellaan sekoittanut Locken pään, jonka seurauksena John näki harhoja ja jotenkin itsensa Jacobina, vaikkei itseään tunnistanutkaan. Tuli vaan mieleen kun joidenkin 3 kauden alla ilmi tulleiden spoilereiden mukaanhan Locken piti muuttua tällä kaudella täysin erilaiseksi, niin jospa Locke selviytyykin tuosta ampumisesta ja luulee olevansa Jacob tjsp. Johonkin tuollaiseen voisi viitata myös se loppu jossa Ben sanoi Lockelle ammuttuaan tätä, että toivottavasti hän(Jacob) pystyy auttamaan sinua nyt, vaikka Jacobhan sitä apua pyysi.

    Otappa näistä nyt selvää. Ihme settiä jokatapauksessa. Toivottavasti tässä Jacob-kuviossa olisi kuitenkin jokin psykologinen selitys ennemmin kuin että siellä mökissä "oikeasti" heiluisi jokin näkymätön haamu, joka näyttäytyy kenelle haluaa.

    Juu, sillä mökin ympärillä olevalla tuhkavanalla voisi olla jotain tekemistä tuon kanssa. Varsinkin jos Jacob on nyt sitten jokin henkiolento.
     
  7. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jossain oli ehdotettu tällaista (melko epätodennäköistä) teoriaa, että Ben näkee Jacobin koska tappoi isänsä. Tämän takia Ben halusi Locken tappavan isänsä, jotta voisi viedä tämän Jacobin luokse. Mutta koska Cooperin tappoikin Sawyer, Locke ei nähnyt Jacobia.
     
  8. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Niin, onhan noissa joissain uskonnoissa ja kulttuureissa tapana eristää paikka ympäröimällä se jollain tuollaisella aineella, oli se sitten suolaa, ruutia tai mitä lie. Pitää jotain sen kehän sisällä tms. Mutta jos tähän nyt jotain aaveita ja henkiolentoja vielä revitään mukaan... Kyllä taas tekijöiden mielikuvitus laukkaa sitä vauhtia, ettei perässä pysy ja yllätyksiä tulee jatkuvasti. Mutta kuten sanottu, Jacobin tilanne on ainakin nykyisellään niin epämääräinen, että ei kannata ainakaan näiden annettujen tietojen perusteella liikoja spekuloida. Yöunet menee. :confused:

    Hmm. Ainakin noilla ongelmallisilla isäsuhteilla on melkein pakko olla jokin suurempi merkitys, ei voi olla sattumaa että niitä on lähes jokaisen hahmon kohdalla.

    Jonkinlainen testi tuossa kävi mielessä itselläni(kin). Jos Ben olisi halunnut päästä Lockesta eroon "once and for all", niin olisi ampunut vielä toisenkin kerran varmuuden vuoksi. Ainakin Ben osoitti aseella kuopassa makaavaa Lockea aivan kuin ampuakseen toistamiseen kysyen: "John, I'm not gonna ask you again, what did he say to you?", mutta saatuaan vastauksen kysymykseensä, hän jätti asian sikseen. Nyt näyttäisi vähän siltä, että hemmo tunnustelee, että onko Lockella ja Jacobilla jokin suurempi yhteys. Ainakin huomionarvoista Benin mielestä lienee se, että Jacob ylipäänsä otti yhteyden Lockeen. Tosin Ben näytti olevan erityisen huolestunut siitä, että Jacob pyysi Lockea auttamaan. Ei ota selvää ei.
     
  9. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tjaa-a.. Onkohan Locke sittenkin ainut joka edes näkee koko Jacobia. Voisin kuvitella että Ben on taas pelaillut mindgameja muiden othereiden kanssa ja vain väittää näkevänsä Jacobin. Kun taas Locke kuuli oikean Jacobin hän halusi heti tietää mitä asiaa tällä oli tai jotain. Ainut mikä Benille merkitsi taisi olla Jacobin sanomiset Lockelle. Heti tuli mieleen siitä jauhoympyrästä joku henkien vangitsemisjuttu, mutta tuskin ja toivottavasti Lost lähtee niin ula linjalle yhtäkkiä. Eipä tuosta jaakopista mitään loogista irti saa näiden tietojen perusteella, joten taidan kiltisti odotella kauden finaalia. Niin ja eiköhän sitä Lockea vielä nähdä uskoisin :thumbsup:
     
  10. Kupletti

    Kupletti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kieltämättä hyvä jakso. Ainut että jos Locke kuolisi ja Hobitti Merlini jäisi eloon...:hitme:
     
  11. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mites se kaveri, joka yritti viedä Desmondin purjeveneen "pari vuotta sarjan aikaa sitten", selvisi tuosta Dharman joukkomurhasta? Se, joka oli siellä painamassa sitä nappia ennen Desmondia...
     
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lostpedian mukaan tuli saarelle vuosien 1991-2001 välillä (tiedä mistä tuokin tieto on saatu), joten ei välttämättä vielä silloin ollut siellä.
     
  13. Deleted member 12916

    Deleted member 12916 Guest Guest

    Tuo lopullinen puhdistus näytti olevan kohtuullisen tuore tapahtuma, mutta kuitenkin yli kolme vuotta vanha kun ottaa huomioon Julietin saapumisen. Luultavammin Swan oli huippusalainen asema ja sekatyömiehenä toiminut Ben ei olisi tiennyt sen olemassaolosta. Ehkä siksi Radzinski ja Kelvin selvisivät hengissä. Miehet joko näkivät joukkotuhon tapahtuvan tai todennäköisemmin heidät oli alunperin kuljetettu luukkuun suoraan ja kerrottu ympäröivän alueen olevan epidemian vallassa sekä täynnä vihamielisiä, joten he eivät edes käyneet ulkona ennen kuin uteliaisuus otti vallan.

    Tämä Jacobin yliluonnollisuus häiritsee. Onko Jacob jotain yliluonnollista vai voiko tilanteen selittää kohtuullisen tieteellisesti? Esim. Richard oli välittömästi kiinnostunut Benin äidistä ja ei hetkeäkään epäillyt pientä poikaa. Ihmiset eivät voi saada lapsia saarella, mutta saaren ulkopuolella kuolleet ihmiset vilahtelevat saarella. Onko Jacob tälläinen "haamu" kuten Ekon veli, Jackin isä tai Katen hevonen ja hän on vankina mökissä? Jos asia on näin, onko musta savu ollut koskaan näiden näkyjen takana? Ehkä kyseessä on yksilöllinen olento? Kenties osa savua? Miten kadonneella ajalla on tämän asian kanssa tekemistä?

    Niin helvetin monta mahdollisuutta, että ärsyttää. :king:
     
  14. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eikö se ollut niin, että epidemia oli Radzinskin keksimä valhe, jolla hän sai Desmondin pysymään hatchissä?

    Jokatapauksessa käsikirjoittajat ovat jättäneet niin monta takaporttia muuttaa kaikki jo katsojille vihjattu tieto, että on lähes yhdentekevää ajatella sarjan "juonta" järkevänä kokonaisuutena. Siitäkin huolimatta, että sarjan kokonaiskesto on nyt määritelty. Yhden avainhenkilön poistuminen sarjasta muihin hommiin muuttaisi juonen kulkua merkittävästi. Tiedähäntä kuinka hyvin näyttelijät ovat sitoutuneet sarjaan. Kaikkihan muistaa kakkoskaudelta, että jos saa drink-driving syytteen, niin poistuu saarelta :D.
     
  15. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse pistin Benin äidin näkemiset savun piikkiin heti kättelyssä. Juliet ei sanonut tietävänsä mikä savu on, mutta tietääkö Prichard..
     
  16. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    *Kelvinin.
     
  17. Deleted member 12916

    Deleted member 12916 Guest Guest

    Tuskinpa hän sai tyhjästä nyhjäistyä lääkeannoksia, suojapukuja ym. tarpeellista.

    Aika kyynistä porukkaa tätä nykyä. Babylon 5:ssa oli ennalta suunniteltu tarina, mutta silti koko homma muuttui viiden vuoden aikana huomattavasti. Sama juttu Lostin kanssa. Sitä pitää televisiotuotannossa tasapainotella sen kuuluisan oikean elämän kanssa ja pitää tarina sen verran vapaana, että improvisointiin on varaa. Tarina ei takuulla ollut kasassa alussa, mutta nyt? Luulisin, että homma on mietitty loppuun asti ainakin pääpiirteissään.
     
  18. McFly

    McFly Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka Lostia ei voi pelkästään tämän takia kritisoida, niin näissä kolmessa tuotantokaudessa on ollut kyllä sellasia juonenkäänteitä että oksat pois. Tulee mieleen, että Lostin käsikirjottaminen enemmänkin tällasta (ja varmasti on vanha):

    http://youtube.com/watch?v=BRp8N5jS3R4
     
  19. Yläpesä

    Yläpesä Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2002
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Benin saapuessa saarelle poikasena, tulokkaita rokoteltiin juuri senkaltaisilla ruiskeilla, joita Desmond käytti, eli jokin pidempi historia tuolla on kuin Kelvinin keksintö.

    Siitä maassa olleesta jauheesta tuli ensinnä mieleen että olisiko kyse "lepotilassa" olevasta Smokiesta? Tulivuoriluennon merkitystäkin jäin miettimään.
     
  20. EcoR1

    EcoR1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0

    Babylon 5:n käsikirjoittaja JMS oli suunnitellut jokaiselle päähenkilölle ns. takaportin sen varalle, jos henkilö joutuu sarjan yllättävästi jättämään. Näitä takaportteja myös jouduttiin käyttämään, mutta niiden ennalta suunnittelu takasi sen, ettei juonta jouduttu merkittävästi muuttamaan alkuperäisestä. Toivottavasti Lostin tekijät ovat tehneet samanlaisia takaportteja.