Babel (2006)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 26.10.2006.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Vahvatunnelmainen elokuva. Itse en jäänyt kaipaamaan sen suoraviivaisempaa linkitystä eri episodien välille, vaan Japani-osakin toimi jo omillaan muun kertomuksen seassa. Hienosti oli tavoitettu eri maihin sijoittuvissa osioissa juuri kyseisen alueen tunnelmat tämän luodessa aina lähes vaikutelman, että olisi katsonut juuri kyseisen kulttuurin piirissä tehtyä elokuvaa. Kuitenkin eri episodit suhtautuivat toisiinsakin ongelmattoman eheästi, joten siirtymät eivät missään vaiheessa tuntuneet töksähtäviltä.

    Etäisimmäksi jäi itsellä Pitt & Blanchett -kuvio, vaikka sinänsä keskeisessä roolissa olikin. Jotenkin tutut hollywood-kasvot muun juurevan esiintyjäkaartin joukossa vaikuttivat vaisuilta. Ehkä tämä tosin oli osittain tarkoituksellistakin.

    Hieno elokuva jälleen Iñárritulta, hieman enemmän tästä pidin kuin 21 grammasta.
    :):):):)+
     
  2. Maraballo

    Maraballo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Babel sijoittuu viime vuoden parhaimpiin elokuviin ja on palkintonsa ansainnut. Hienosti kirjoitettu ja yhteen sovitettu tarina! Parhaimman suoriuksen vetää Adrianna Barraza ehdottomasti, ei Rinko Kikuchikaan pahasti jälkeen jää. Pitt vetää uransa ehkä parhaimman suorituksen. Hienosti näytelty, ohjattu ja kirjoitettu elokuva :)

    5/5
     
  3. Zaise

    Zaise Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno elokuva. Hyvin punottu käsikirjoitus. Minusta oli hyvä että japani-osuus tuntui aluksi irralliselta, selityshän tuli sitten ihan lopussa, ja sitä joutui hieman pähkäilemään elokuvan loputtuakin.

    Ainoa joka häiritsi oli uskalluksen puute. Tuntui siltä että tiettyjen ihmisten kohtalo olisi voinut olla vaikka päinvastainen. Epäilen että alunperin olikin, mutta silloin leffasta olisi tullut liian pienen piirin herkkua.

    Rakenne oli jäännästi tavallaan kronologinen mutta eri osioissa oli pieni aikasiirtymä. Tuollaista rakennetta en ole nähnyt aiemmin. 21 gramassahan oli rikottu kronologia täysin.
     
  4. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    En tykännyt. Täytyykin nyt tunnustaa etten tykännyt 21 grammastakaan. Innaritun leffat eivät selvästi vaan uppoa minulle. Jotenkin Babel oli "ihan hyvä", mutta samalla todella mitään sanomaton ja tylsä. Tarinat "kohtasivat" koomisesti ainakin japanilaisten ja niiden kehitysmaa kavereiden osalta. Jotenkin se oli vain niin älyttömän kaukaa haettu.

    Näyttelijäsuoritukset olivat kyllä hyviä kautta linjain ja muutenkin elokuvassa ei ole hirveästi moittimista sen osalta. Pitt on noussut yhdeksi suosikeistani tässä vuosien varrella eikä taaskaan tarvinnut pettyä.

    Kokonaisuutena kuitenkin aika tylsä eikä harmittaisi vaikka leffa olisi jäänyt näkemättä mikä kertoo minulle, että kyseessä ei ollut mitenkään sävähdyttävä elämys.

    2/5
     
  5. hmv

    hmv Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    380
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin tykkäsin erittäin paljon, liikuttava ja vahva elokuva. Tarinat veivät mukanaan, ja jos jonkin tarinan kohdalla liittymäpinta toisiin olikin hatara, niin se ei haitannut.

    Vaikka suuren yleisön mielenkiinto heiluukin suurten filmitähtien nimien perässä, niin tämän elokuvan katsottuani mieleeni tuli, että hyvät elokuvat eivät välttämättä tähtinäyttelijöitä tarvitse. Nimettömien näyttelijöiden suoritukset olivat tässä mieleenpainuvimpia kuin suurten tähtien (Pitt ja muut), eikä elokuva varmaan olisi kärsinyt mitenkään (no, kassatuloissa kyllä varmaan), jos nuo muutamat tähdet olisi korvattu nimettömillä näyttelijöillä (kunhan olisivat ammattitaitoisia). Ei sillä, että Pittin suorituksessa olisi jotain vikaa, kyllä hän on ihan parhaassa terässään tässä. Elokuvaa ei vain ole rakennettu siten, että se olisi jonkun tähden leffa.

    Parasta, mitä olen pitkään aikaan elokuvateatterissa nähnyt. Arvosana on siten:

    5/5
     
  6. Zorr0

    Zorr0 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2002
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tämäkin katsastettua näin Oscar huuman korvilla...
    Ennen katsomista hehkutus elokuvan oscar menestyksestä oli saanut minut vakuuttuneeksi siitä että elokuva tulee voittamaan pystin parhaasta elokuvasta. Katsomisen jälkeen olen lähes varma että menestystä tuleekin. Itse en pitänyt elokuvasta, myös tämä hajanais kerronta (taitaa löytyä tellä jokin hieno temikin) ei oikein uppoa .


    2/5
     
  7. jimmy

    jimmy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli jopa parempi kuin Amores Perros ja 21 grammaa ja se on jo aika paljon.

    Japanilaistytölle olisi voinut antaa Oscarin jo siitä hyvästä, että näytti alapään ja tissit. Ja oli suoritus muutenkin hyvä.
     
  8. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mielestäni tämä oli parempi kuin the Departed, jos verrataan Oscar -voittajaan. Näyttelijät olivat hyviä kautta linjan, mitä nyt Brad Pitt ei oikein istunut rooliinsa mielestäni, vaikka ihan hyvän roolin hänkin teki. Jotenkin ei vain saatu naama sotkettua tarpeeksi hiekkaan, ettei olisi tullut kaikki viimeisimmät veijariroolit mieleen.

    Vähän näpäytettiin myös amerikkalaiselle yleisölle, siitäkin pidin. Hieno elokuva kaikkinensa.
     
  9. michelangelo

    michelangelo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika odotetunlainen tsipale Iñárritun ohjaustyönä... ja meksikolainen on tosiaan ohjannut vasta kolme leffaa! Amores perros oli uskomattoman hieno taidonnäyte, puhdas viiden staran filmi, mutta ei tämä Babel kauaksi rakkaitten koirien tasosta jää...

    Japani-osuus ei mielestäni ollut irrallinen, vaan erittäin merkittävä, vaikkakin kuuron tytön angstit kävivät loppujen lopuksi hieman hermostuttamaan - tai ehkä kyse oli hammaslääkäristä ja jeparista, eipä heitä näyttänyt kiinnostavan liha, hohoo. Ei mutta, ihan tyylikästä tasapainoilua kuulevien ja kuurojen maailmassa ja tv-juttu Marokossa sattuneesta tapauksesta...

    Babel on vahva taidonnäyte kulttuurien kohtaamisesta ja ihmisten kommunikoinnista erilaisten kielten maailmassa. Nopeasti muisteltuna leffassa puhuttiin jopa kuutta eri kieltä: arabia, englanti, espanja, japani, Japanin viittomakieli ja ranskaakin kuultiin parin lauseen verran.

    ... kaaosmaiseksi kokonaisuudeksihan tuo meinasi mennä, mutta kukaan ei kuollut jenkkien puolisella aavikolla, ammuttu nainen selvisi eikä japsilikka tehnyt itsaria.
    Loppukohtauksen kaunis musiikki päätti tarinan, joka kuitenkin jätti katsojan eräällä tavalla vaivautuneeksi: henkiöhahmoihin ei ollut saanut kunnollista otetta, ei kiintymystä. Siitäkin huolimatta Babel on erinomainen elokuva ja Iñárritu suorastaan maaginen ohjaaja.

    Samppa: Jep, loppuratkaisuissa saa aina käyttää spoiler-tageja.
     
  10. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ne spoilerit piiloon, kiitos.
     
  11. DVDdude

    DVDdude Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    468
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, olipa 21 grammaa jo kädessä, mutta nappasin tämän. Vähän yli puolen välin alkoi iskeä mieletön tylsyys, koska juonta pystyi osin ennakolta arvaamaan (tosin ms. yää kukaan ei nussi mua - ei hypännyt partsilta) ja sitten loppuleffa menikin osittain pikakelauksella. Ehkä en ole niin herkkä ihminen, että juuri tämän elokuvan hahmot olisivat sysyttäneet mielenkiintoni, lähinnä vitutti muutamien hahmojen idioottimainen sekoilu (sisäkkö ja sen veli tms.). Deadwood fanina bongasin muuten tutun finale biisin.

    Selvisi siis samalla, että 21 gr. ja AP jäänevät hyllyyn.

    Sanalla sanoen tylsä ja mielenkiinnoton, vaikka muutamissa kohdin meinasi lähteä lentoon. Pulp Fictionin jälkeen ei ole tullut mainittavan hyviä elokuvia tästä kolme-tarinaa-jotka-nitoutuu-jollakin-hämmästyttävän-mielenkiintoisella-tavalla-yhteen genrestä.
     
  12. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava elokuva on kyseessä. Varsin hyvin näytetään, mitä väärinkäsitykset saavat aikaiseksi. Tarinat nivouttuvat nerokkaasti yhteen ja toteutus muutenkin mahtavaa. Kyllä ottaa päähän, kun tämä voitti vain yhden Oscarin. 5/5

    Mielenkiinnolla odotan Iñárritun seuraavia töitä.
     
  13. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tämmöisiä elokuvien kuuluisikin olla, todella upea. Aina ei tarvitse olla niin paljoa vuoropuhelua, että tarina etenee. Babel muistutti paikoin aika paljon Brick (2005) nimistä pätkää. Erityisen hienoa babelissa oli loppukohtaus, jossa
    oli aivan sairaan hieno kamera-ajo, kun sitä toista poikaa kuvattiin kasvoista.
    :naminami:
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Olipas hyvä elokuva! Hyvin pysyi tarina koossa, eikä näyttelijöissäkään mitään moitittavaa ollut. Pituutta oli ihan omiksi tarpeiksi, mutta enpä tiedä mistä olisin pätkäissyt. Juu, hyvä oli.
     
  15. Dbol

    Dbol Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis mitä He*****? Leffa oli aivan hirveätä paskaa alusta loppuun! Mistä tämä hehkutus vai olenko katsonut jonkun eri Babel elokuvan?
    Voi jeesus mitä "taiteellista" skeidaa sitä tehdäänkin. Siinä tuhlaantui kaksi tuntia elämästäni :OI
     
  16. Heikki

    Heikki Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2000
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1

    Ehkä katsoit "Babe" -elokuvan? :)

    Tämä Babel taas oli aivan törkeän hyvä verrattuna siihen "taiteettomaan" jenkkipaskaan mitä tulee tuutin täydeltä sekä leffoissa että telkkarista.

    Elokuvahan oli aivan loistava. Yksi parhaita kaksituntisia elokuvaelämyksiä vuosikausiin.
     
  17. a9801259

    a9801259 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain kyseisen elokuvan käsiini vasta nyt mutta tässä tapauksessa parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
    Menee heittämällä TOP-20:een. Täydet 5/5, tykkäsin ihan älyttömästi.

    Nyt vaan jonkun pitäisi tehdä eroottinen dokumentti japanilaisten koulutyttöjen elämästä :)
     
  18. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Heti kärkeen totean, että ohjaaja on minulle täysin tuntematon. Myöskään trilogian (?) muista osista ei meikäläisellä ollut mitään havaintoa ennen tämän threadin lueskelua...



    Elokuva on ilmeisestikin juuri sellainen joka jakaa vahvasti mielipiteitä. Se on taide-elokuva, jonka "ymmärtämällä" voi nostaa osakkeitaan ja arvostustaan alan harrastajien keskuudessa. Toisaalta taas rehellinen "juntti" saa osakseen myötätuntoa tunnustaessaan että ei ymmärrä ko. teoksen tarkoitusta.

    Osin ei-kronologisessa järjestyksessä esitetyt, toisiinsa varsin pitkien aasinsiltojen ja osin keinotekoisen oloisten koukkujen kautta liittyvät tarinat eivät taida olla ihan uusi keksintö. Kyllä sitä aina joskus tällaisenkin esityksen katsoo, jos ei muuten niin ihan vaan kaavojen rikkomisen vuoksi ja jotta taas osaa arvostaa vaivattomampaa elokuvaviihdettä. Hiukan samasta syystä kuin amerikkalaisturistin on pakko mennä aavikolle toteamaan kuinka kurjaa siellä on, jotta kykenee taas arvostamaan mikroaaltouunia ja juoksevaa vettä.

    Missään tapauksessa "Babel" ei ole huono elokuva, mutta on se kuitenkin varsin pitkä ja raskassoutuinen. Kyseessä on siis eräänlaisen "surkeiden sattumusten summan" filmatisointi. Taide-elokuvaksi tuon voi kategorisoida jo siksi, että asioiden kuvaamisessa ei tosiaankaan pidetä kiirettä ja tunnelmia ja tilanteita venytetään vaikka katsojalle on jo käynyt aivan selväksi mistä on kysymys. Juoni ei tässä ole niinkään keskeinen vaan juuri tuo tunnelmien esiintuonti.

    Brad Pitt ja Cate Blanchett ovat ikäänkuin elokuvan "sisäänvetotuote". En tiedä millaisen kaupallisen suosion elokuva on tähän mennessä saavuttanut, mutta epäilemättä se olisi heikompi ilman kahta "tuttua ja turvallista" Hollywood -kasvoa.

    Katsottava "vaihtoehtoelokuva", joka on taitavasti tehty, mutta joka samalla vaatii katsojalta aika paljon mm. kärsivällisyyttä. Vaikea tähdittää, mutta jos nyt antaisi seuraavat sakarat: ***½/*****
     
  19. Mouhijärvi

    Mouhijärvi Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitkäveteinen mutta tylsä elokuva. Näyttelijäin suoritukset olivat kyllä hyviä, mutta hahmot eivät saaneet kiinnostumaan kohtaloistaan. Yksi nakki viidestä.
     
  20. Pertsa66

    Pertsa66 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2009
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipahan itsekkin tämä elokuva katsottua DVD:n muodossa.
    Elokuvan äänimaailma oli omaan korvaan todella mainio, kuva taas tuntui paikoin rakeiselta.

    Itse elokuvasta pidin sen verran että näin pari päivää myöhemminkin se puhuttelee. Japanimaailma oli itseäni eniten kiinnostava pätkä.
    Pari asiaa kuitenkin jäi askarruttamaan.

    Miten tälle Marokkolais pojalle kävi?
    Mitä Japanilais tytön poliisille antamassa kirjeessä luki?

    Harmikseni DVD versiossa ei ollut mitään extroja.

    4/5