winISD elementtien tiedot .wdr

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana anidabi, 09.04.2007.

  1. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuntuu olevan paljon elemnettejä tuossa winISD:n tietokannassa, mutta niitä tärkeimpiä ei tietenkään ole siellä. Näitä on mm. Sound Splinterin, Adire Audion, CSS:n, TC Soundsin ja muiden suosittujen valmistajien elementit. Aivan kaikista näistä ei tunnu saavan arvoja valmistajan sivuilta. Siksi kyselen täältä jos joku on onnistunut kaiveleen tiedot jostain, voisi ystävällisesti lähettää postilla tai antaa linkkia jotta saisi kattavan kannan näitä suosittuja elementtejä. Varmaan täällä forumissa on muitakin jotka ovat kiinnostuneita ja jatkossa hakua käyttämällä hyötyvät tästä. :)


    [edittiä, viestin sisältö ja päämäärä muuttunut]

    Nyt kun on aika kulunut ja saanut melkeimpä kaikkien(svs:n elementit vielä puuttuu) itseä kiinnosavien subbarielementtien tiedot syötettyä tuonne omaan tietokantaan ja tässä samalla opittua käyttämään ohjelmaa ja ymmärtämään asioita paremmin. On aika muuttaa tätä ketjua enemmän aloittelijoita neuvomaksi ketjuksi. Tästä syystä kirjoitan tähän pienen ohjeen miten aloittelija pääsee alkuun winISD kanssa elementin parametrien syöttämisessä. WinISD:ssä on se oma ohje joka on todella informatiivinen ja suositteleen kaikkia lukemaan sen. Sieltä myös löytyy ohje miten parametrit syötetään ohjelmaan.

    Koska ohjelma laskee puuttuvat tiedot automaattisesti ja tarkistaa datan paikkaansapitävyyden, tietoja ei ole pakko syöttää siinä järjestyksessä missä winISD:n ohje neuvoo. Neuvon siis syöttämään arvot driver editorissa ylhäältä alas niin kuin itse teen. Tabulaattoria käyttäen on helppoa loikkia vastauskentästä toiseen.

    1) Qms
    2) Mms ja Cms => saadaan Fs ja Rms
    3) Re ja Bl => saadaan Qes, Qts ja Znom.
    4) Le => ei pakollinen ja monesti ei edes ilmoitettu
    5) Sd => saadaan Vas, Dd, no, USPL ja SPL
    6) Xmax => saadaan vielä Vd
    7) Pe


    Aina ei esim ole Mms, Cms ja Sd arvoja ilmoitettu niin sitten lista menee näin:

    1) Qms, Fs, Vas, Re, Bl, Le, Xmax, Pe ja SPL => saadaan kaikki puuttuvat arvot

    Ohjelma laskee SPL:n arvon aina hieman eriksi kuin mitä on ilmoitettu ja tuossa jälkimmäisessä tyylissä SPL arvoa muuttamalla vaikutetaan kaikkiin siihen sidoksissa oleviin arvoihin. Kannattaa siis käyttää aina niitä arvoja joilla saa ohjelman itse laskemaan arvot. Myös Sd arvoa kannattaa käyttää aina ennemmin kuin Vas, koska Vas on riippuvainen ilman arvoista(lämpö, kosteus, jne.).

    Alla vielä pari linkkiä joista saa lisää informaatiota:
    Parametrien merkitys selitetty
    Opas winISD:n yleisestä käytöstä
    Toinen opas ohjelman käytöstä



    Minun viimeisin elementtien tietokanta on Drivers_v2.5. Ei muuta kuin hauskaa säätöä winISD:n parissa! ;)
     
  2. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse haluaisin, että noitten uusien elementtien .wbr tiedostot olisi jonkun harrastajan webbitilasta imutettavissa itselle. Ei tarvitsisi joka kerta kysellä apua tai tapella elementin tietojen koneeseen saamisen kanssa.

    Kukas asian harrastaja, jolla on jo nyt kattavasti elementit mallinnettuna, voisi laittaa nuo jakoon? ;)
     
  3. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vähän meinaa vituttaa toi winISD 0.50a7 pro alpha kun ei saa kaikkia ilmoitettuja arvoja käsin syöttää. Mikä siinä on että sen ohjelman pitää antaa itse laskea jotku arvot itse vaikka valmistaja on antanut oikeat arvot? Jos syöttää liikaa niin ei anna tallentaa ja monesti laskee jotku arvot ihan päin persettä mitä valmista ilmoittaa. :OI

    Tässä yksi syy lisää miksi näitä oikeilla arvoilla väsättyjä drivereita haluaisin.
     
  4. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseä ärsyttää tämä myös. Ongelma on luultavasti siinä, että tiettyjen arvojen pitää olla jonkin kaavan mukaan "oikein" toisiinsa verrattuna. Annetut arvot eivät ole ilmoitettu tarpeeksi tarkasti, jolloin ohjelman iterointi systeemit eivät toimi. Jos ohjelma laskee itse osan arvoista, ne ovat tarpeeksi tarkasti "oikein".

    Tämä täysin hatusta heitettynä arvauksena.
     
  5. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
     
  6. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vähän meinaa olla hukassa vielä kun ei kaikkia arvoja ilmoiteta valmistajan sivuilla. Esimerkiksi TC Soundsilla on yhden ja kahden puhekelan malleja. Niin miten näille ei ole erikseen arvoja määritelty? Vai soivatko elementit täysin samalla tavalla? TC-2000 dual 4ohm mallissa siis znom on 1,5ohm? Arvolla tuskin väliä kun sitä ei oteta laskuissa mukaan, samoin puhekelojen määrälää ei näytä olevan mitään vaikutusta käyriin.

    Sound splinterin sivuilla on hieman eri arvot tupla puhekelaisen 2ohmin ja 4ohmin mallin välillä. Voisko joku nyt selventää hieman kun olen niin :confused:

    Edit: Sekin pitää vielä sanoa että suhteellisen perseestä sekin jos ei anneta mms ja cms arvoja niin joutuu Fs:n syöttään käsin ja siitä seuraa että qms ja qts menee päin persettä. Näin ainakin Adire Audion malleissa kun mistään niistä ei tunnu löytyvän kunnon arvoja.
     
  7. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    No niin, nyt on tullut naputeltua noita eri valmistajien elementtejä tuonne winisd:hen. Suurimmaksi osaksi siellä on täällä jo hyvin tutksi tullutta tarjontaa, mut pari vähemmän tuttua ehkäpä hinta/laadultaan helmeä elementtiäkin. Suurinosa on sitten vain 15" malleja koska ne kiinnostavat itseäni eniten, joten turha odotella suurempia tai pienempiä malleja ihan heti(jos koskaan :D).

    Laitoin tosiaan postiakin tuonne TC Soundsin ja RD Audion suuntaan. RD Audiolla sanoivat että kohta pitäis tulla parametreja tarjolle, mutta ei parhaimmista malleista. TC:llä taas sanoivat että aikovat tehdä omat .wdr tiedostot omasta tarjonnasta, mutta ei kuulemma kannata odottaa sen tapahtuvan ihan heti. :p

    Tuossa nyt ois minun vaivalla väkertämäni elementti tietokanta helpottamaan varsinkin vähemmän asioista perillä olevien elämää klik.

    Yritin kysellä noista Re, Le ja znom jutuista, mutta tuloksetta. Znomia ei winisd edes ota mukaan laskuissa, mut oishan senkin ihan hyvä olla kohdallaan siitä huolimatta. Toivon mukaan ne ovat oikein ja jos virheitä löytyy niin ilmoitelkaan, päivitän tiedot sitä mukaa.
     
  8. jahonen

    jahonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.04.2002
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parametrien tarkastus on ihan sen vuoksi lisätty että data olisi T-S-mallin puitteissa oikeaa; eli kaikki parametrien väliset relaatiot olisivat paikkansapitäviä. Ikävä kyllä niitä ei aina ole annettu ihan yhtä huolellisesti mietittynä, vaan niissä saattaa olla jopa virheitä.

    Periaatteessa datan pitäisi olla sellaista että tulos on täysin sama riippumatta mitä parametrejä on käytetty mallin parametrien laskemiseen, tämän vuoksi datan oikeellisuus tarkistetaan.

    Pienistä heitoista lasketuissa ja annetuissa ei kannata huolestua, suuremmista sitten olisi syytä :) Yleisesti ottaen kannattaa käyttää sellaisia arvoja joissa on eniten merkitseviä numeroita. Esim. Ei juuri koskaan kannata laskea Qms:ää Qes:n ja Qts:n avulla, koska se on erittäin herkkä pienille muutoksille. Mieluummin lasketaan Qts Qes:n ja Qms:n avulla, se menee vähemmän herkästi pieleen. Samoin jos Cms ja Mms sisältävät enemmän merkitseviä numeroita kuin fs, niin mieluummin syötetään Cms ja Mms. fs pitäisi tällöin tulla automaagisesti oikeaksi.

    Tarkistusidea ei varsinaisesti ole Juhan tai allekirjoittaneen, vaan Dynaudiolla työskentelevän Claus Futtrupin, jonka kanssa aikoinaan keskustelin aiheesta kun driver editor oli työn alla. Hän piti tarkistusta hyvänä ideana ja sama logiikka on myös samaisen herran Driver Parameter Calculatorissa.

    t. Janne
     
  9. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Okei, hyvä että tuokin tuli nyt selväksi ettei kannata laskea Qms arvoa QTs:n ja Qes:n avulla. Tosin en ole moista kyllä juuri harrastanutkaan suurten arvojen heittojen takia. Täysin varma en ole poikkesinko käytännöstä noita Adire audion elementtejä simuloidessa. Niissä saatoin kerran tehdä näin koska sillä tuli tarkemmin arvot valmistajan arvoihin nähden.

    Olen aika paljon winisd:n ohjeita lukenut ja pyrin parametrit sijoittaan niin kuin siellä on neuvottu. Aina ei vaan ole tarjolla esim. mms ja cms arvoja ja silloin joutuu Fs:n syöttään käsin. Ohjeissa myös mainitaan että kannattaa välttää Vas arvon syöttämistä aina kun mahdollista. Tuo tuli selville vasta kun olin jo suunnilleen kaikki elementit syöttänyt. :rolleyes: Mut eipä sen pitäisi niin paljon merkata kun olen tarkistanut että arvot kuitenkin vastaavat aika tarkalleen valmistajan antamia.

    Mitä tuohon Vas arvoon tulee, joskus ohjelma laskee sen jopa 30l liian pieneksi annetuilla arvoilla, muiden arvojen ollessa valmistajan mukaiset. Eihän ihan noin suuret heitot johdu pelkästään ilman lämpötilasta ja muista tekijöistä, vai voiko?
     
  10. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Miten noi TC Soundsin elementtien arvot oikeen eroaa yksi ja kaksi puhekleisten mallien välillä? Esim. TC1000 elementistä on SVC ja DVC mallit mutta vain yhdet arvot, eikö muka näiden välillä ole mitään eroa? Ilmeisesti winISD ei käytä puhekelojen määrää laskauissa? :confused:
     
  11. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Uppasin uusimman paketin ladatavaksi. Aika paljon lisäystä tullut, mm. CSS SDX15, Adire audion tuotteet, TC:n koko tarjonta ja paljon muuta. Myös lisätty 18", 12" ja 10" malleja, eli ei enään vain 15" mallit.

    Klik klik
     
  12. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisitko syöttää SLS-6,5 arvot WinISDhen. Pieniä bassojalusoja suunnittelen, josko käyttäisi yhtä tai kahta tuollaista. Koitin itse syöttää, mutta ei siitä mitään järkevää tullu.

    Elementin tiedot.
    http://www.tymphany.com/datasheet/printview.php?id=355
     
  13. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä ? 10 marks

    Minkäslaisia jalustoja oot meinannut? Onko tuo uusi elementti markkinoilla?
     

    Liitetyt tiedostot:

  14. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    AW-10 Excelin alle noin 50cm korkeat ja hieman itse kaiuttimen pystysuuntaista poikkileikkausta pienemmät. Tilavuutta saisi ehkä 10-13 litraa, 15l ehkä vanun kanssa. Hypex DS 1.2lla ajelisin yhtä tai kahta elementtiä per jalusta. Tuota elementtiä hifitalolla ehdottelivat, kun SLS-8 vaatii enemmän tilaa, ScanSpeakin 8" on hieman turhan tyyris ja tehosyöppö ja tangbandin 8" vain epäilyttää minua muuten vain.

    Pitää koittaa simuloida kun kotiin pääse. Kiitos. Elementti taitaa olla aika uusi tuotos Peerlesiltä
     
  15. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jeps, olen tässä ajan saatossa päivitellyt tuota omaa elementtien tietokantaa ja lisäyksiä tullut aika paljon. Ensimmäisen viestin linkin takaa löytyy uusin versio.
     
  16. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Jonkinmoisen versionumeron voisi laittaa tiedoston nimeen, esim. päiväys.
     
  17. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Päiväyksenhän saa tietoon kun käyn täällä ilmoittamassa päivitetystä paketista. Käytän nyt kuitenkin pyynnöstä jonkinlaista versiointia paketin suhteen ja tällä hetkellä mennään Drivers_v2.5.
     
  18. Miika

    Miika Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2001
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Anidabi on tavalla tai toisella poistunut web-sivuja tarjoavan oppilaitoksen hoivista ja ym. linkki ei enään toimi. Onko tämä elemettitietokanta ladattavissa jostakin muaalta?
     
  19. Antti U

    Antti U Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2008
    Viestejä:
    359
    Saadut tykkäykset:
    3
    Poistin proAlphan ja latasin uuden winisdn. Tahtoo parametrit. NYT! :OI Laittakaa edes css ja peerless, kun ei jakasa ruveta etsimään.
     
  20. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ei kellään ihan aikuisten oikeasti ole jäänyt tuota Drivers_v2.5.rar:a johonkin jemmaan tai tiedä muuten vain jotain paikkaa, missä noita parametrejä olisi valmiina?

    Googlekin on tuottanut aika huonosti vastauksia. Jonkun foorumin löysin, jossa oli jotain tarjolla (voin laittaa esille, kunhan olen toisella koneella), mutta ei löydy sekään nyt.