Oletko jo hidastanut dvd-leffojen ostamista?

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Coppola, 05.05.2006.

?

Uudet formaatit tulevat, miten käy dvd-leffojen ostamisen?

  1. Olen jo lopettanut dvd-leffojen ostamisen!

    13,8%
  2. Olen hidastanut dvd-leffojen ostamista!

    36,5%
  3. Ostan dvd-leffoja kuin ennenkin!

    36,2%
  4. Ostan dvd-leffoja entistä enemmän!

    13,5%
  1. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kyllä viimeaikoina hidastunut selvästi. Tai nykyään tulee mietittyä paljon enemmän ostoksia ja tietysti kun levyjä on hyllyyn kertynyt niin ei enään niin paljon ostettavaakaan ole. Selvästi kumminkin pidetään silmällä jo uusia formaatteja, mutta odotellaan nyt vielä että alkaa formaattisodan voittaja olla selvillä.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Viime aikoina itse asiassa dvd:n ostoni on kiihtynyt hitaasti mutta varmasti. DVD Pacificista on tullut tilattua kaikenlaisia (parempia) versioita elokuvista, sekä tietenkin WWE-PPV-matseja nyt kun Subilta ei tule enää Raw:ta tai Smackdownia. Toki edelleen kiinnitän huomiota huokueaan hintaan, koska sentään en halua enää ostella mitään kalliita versioita.

    Edelleen olen sillä mielellä, että vaikka on hyvä pitää mielessä, että jossakin vaiheessa tässä siirrytään HD-aikaan, niin se aika ei järjenmukaisista syistä ole ainakaan nyt. Enemmän minua keljuttaisi se, jos nyt ostelisin näitä 30-40 euron HD-leffoja, joista myöhemmin julkaistaan paremmin tehdyt versiot, jotka silloin maksavat vähintään kympin vähemmän, kuin se, että ostelisin paljon dvd-leffoja nyt, ja sitten joutuisin myöhemmin ostelemaan joitakin uudestaan HD-versioina.
     
  3. Xantaks

    Xantaks Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2006
    Viestejä:
    784
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jaa. En tiiä. Kyllä varmaan tahti on samama pysyny kuin ennenkin, mutta olen alkanut harkitsemaan mitä leffoja kannattaa todella ostaa. Enään ei tuu sellaisia shoppailun puuskia, kuin taka aikoina ja sitten vähän ajan päästä voi todeta, että paskan myivät. Nyt on tarkka lista, mitä kannattaa hankkia ja mitä ei. Mutta en sitten tiiä tulevista formaateista. Esim HD levyihin tai Blue Ray levyihin siirtyminen tulee olemaan hidasta, mutta vasta silloin kuin niiden hinnat alkaa tippua ja varmistuu, mikä formaatti taas jää pysyväksi. Tuskin alan ostamaan uudelleen niitä leffoja, jotka on jo DVD:nä. Tietysti ehkä jotkut Star Warsit taikka Lotr tulee ostettua. En tiiä vielä. Aika näyttää
     
  4. Maraballo

    Maraballo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostan DVD-leffoja kuten ennenkin, nämä uudet mallit eivät muuta mitään elämässäni tällä hetkellä, kun ei niille ole sopivia laitteitakaan :rolleyes: :D
     
  5. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Näinhän siinä sitten kävi. Uusia dvd-levyjä ei tule hankittua ainakaan elokuvien muodossa, joitakin vanhempia hyviä sarjoja tyyliin Walker ja Sentinel saattanen ostaa kertakatseluun. Muuten antaudun täysin HD-iloittelulle.

    Onhan tämä yksi aikakauden muutos. Välillä tulee haikailtua vanhoja hyviä aikoja, jolloin crt & dvd -yhdistelmä oli "kaikki mitä tarvitsi", mutta uudet tuulet puhaltavat ja niiden mukana on mentävä. Tsemppiä "old school"-dvd-katselijoille. :thumbsup:
     
  6. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    Todellakin HD-materiaalin ja toistolaitteiden hankinta on tällä hetkellä vielä sen verran tyyristä, että olen ostellut enemmän tarjous-DVD:tä. Toistaiseksi ainoat HD-tasoiset "hankinnat" ovat olleet jenkkiläisten tv-sarjojen muodossa.
     
  7. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nähnyt olen HD-leffoja tykiltä, näytti todella upealta.

    Kun menin kotiin ja laitoin tavallisen DVD-levyn soittimeen, näyttikö se sen jälkeen täysin surkealta?

    Sekin näytti upealta.

    En ole niinkään tekniikkaihmisiä, osaan löytää elokuvasta sen kauneuden SD-resollakin. Ihastelen kuvausta, maisemia ja leffan yleistä ilmapiiriä. Olen ennenkaikkea eläytyjä.

    Saatan vielä katua että sanoin tämän, mutta 720 x 576 resoluutioinen kuva on riittävä eläytymiseen, ainakin tähän asti ollut. Ja vaikka HD-kuvaa olenkin suurelta ruudulta jo nähnyt, ei mikään ole vielä muuttunut.


    Jatkan DVD-elokuvien ostamista entiseen tahtiin ja sitten kun HD-laitteiden ja leffojen hinnat ovat tulleet alas, päivitän todennäköisesti näyttävimmät toimintaeepokset DVD:stä HD:ksi. "keskusteluleffat" eivät hyödy siitä niin. Vain aika kertoo miten suureen päivitysrumbaan loppujen lopuksi joutuukaan.
     
  8. Ressi

    Ressi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2005
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin sanottu. Ei itselläkään ole ainakaan nyt mitään kiinnostusta teräväpiirtoa kohtaan. Itsellä 720p tykki, mutta pystyn eläytymään hyvään leffaan pienellä kuvaputkitelkkarilla ja vhs-videoillakin. Aika vähän tulee edes katsottua sellaisia leffoja joissa ei ole sellaista juonta joka ei ilman laitteistoa kanna eteenpäin.
     
  9. johnclayton

    johnclayton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tahti vain kiihtyy loppua kohden:hitme:
     
  10. Abor

    Abor La-di-da, la-di-da, la la Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos puhtaasti formaattien näkökulmasta mietitään, niin ostotahtini ei ole hidastunut enkä näe miksi näin tulisi tapahtumaan ainakaan ihan hetkeen. Olen kuitenkin aina ollut pohjimmiltani puhdas elokuvanharrastaja, en tekniikkafanaatikko ja toisaalta harvassa ovat ne elokuvat, jotka näistä ulkoelokuvallisista syistä nostaisivat tasoaan.

    Näin ollen uskon, että DVD-elokuvat tulevat olemaan kokoelmani kulmakivi vielä hyvin pitkälle tulevaisuuteen. Missään nimessä en suurinta osaa hyllystäni ole uusiksi ostamassa. Pidemmällä aikavälillä tulen varmasti ostamaan tarkoin harkittuja nimikkeitä myös tulevista formaateista mutta DVD on ja pysyy.
     
  11. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvin sanottu, kompataan. :)
     
  12. Peoples

    Peoples Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2004
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hidastaakseen pitäisi hommata HD-kykenevät laitteet. Tällä hetkellä tuo tilanne on edessä muutaman vuoden päästä, samalla päivittyy äänentoistokin pykälää paremmaksi.
     
  13. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Vähän vaikea pukea asiaa sanoiksi ja jouduinkin kirjoittamaan kommenttini uusiksi pidempänä aiheesta.

    Täällä moni tuntuu olevan sitä mieltä, että "ulkoelokuvallinen" on jotenkin samaa kuin esimerkiksi vain hyvä kuvan laatu, vaikka ulkoelokuvalliseksi itse mieltäisin sen efektitehtailun sisällöttömässä tusinaleffassa. Tietysti on niinkin ettei kaikki elokuvat hyötyisi SD DVD:tä tarkemmasta ja efektitehtailuissa se voi olla suurempi etu keskimäärin.

    Minun mielestäni SD:n tarkkuus eikä esim. tavallisen 32" töllön kuvakokokaan silti riitä täysin ohjaajan näkemyksen välittymiseen. Sensijaan teräväpiirto voi jo tuoda elokuvan niin lähelle teatteriesitystä, että voi sanoa nähneensä leffasta käytännössä kaiken. Jos laadun heikennyksessä mennään riittävästi alaspäin, mitä pidetään rajana leffan näkemiselle? Onko esimerkiksi kännykästä seurattu Huuliharppukostaja yhtä vaikuttava esitys kuin videotykin välityksellä teräväpiirtosoittimesta otettu versio? No tietenkään ei voi olla.

    Mitäs olennaista Huuliharppukostajasta jää kännykän välityksellä kokematta, mikä on se formaatti missä po. elokuva alkaa vasta toimia? Charles Bronsonin silmät on yksi. Jos Harmonican silmät näkee ensikertaa kännykällä, niin ei voi tajuta mistä on kysymys. Alkuperäisessä versiossa hätkähdyttävät silmät kohdataan pienenä muurahaisena monen metrin mittaisena suurennoksena. Niitä katsoessa kylmää ja katsomo värähtää jännityksestä, Frankin iholta kihoaa hikikarpaloita. Se kokeeko leffan oikein DVD:llä on vähän rajatapaus. Minusta se on aika ok videoprojun kautta kankaalle heijastettuna mutta kyllähän leffassa olisi detaljia parempaankin kuvanlaatuun. Mitä jää näkemättä, sitä en itse voi tietää, kun en koskaan ole sitä leffateatterissa nähnyt.

    Tietysti tässä onkin kysymys myös kuvakoosta. Jos kuva on jo pieni, ei minustakaan teräväpiirrosta ole juuri mitään tukea leffalle, eikä silloin ainakaan tässä vaiheessa ole mitään järkeä HD:ta hankkia. Pitäisi olla kohtuu iso kuvakoko ensin ja sitten teräväpiirto.
     
  14. AnssiM

    AnssiM Master Cotton Planter Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.05.2003
    Viestejä:
    492
    Saadut tykkäykset:
    1
    Raja ei riipu täysin elokuvallisista asioista, vaan on myös yksilöllinen. Jonkun mielestä 20-tuumainen kropattu VHS-kuva on ihan riittävä, kun taas joku (ohjaajakin) voi olla sitä mieltä, että elokuva tulee katsoa vain ja ainoastaan teatterissa. Suurimman osan kohdalla raja varmaan huitelee jossain DVD-laadun alapuolella. Sanoisin, että kuvakokoa ja -laatua tärkeämpiä ovat katseluolosuhteet sekä jonkunsorttinen uppoutumiskyky, joka sekin on yksilöllinen. Yksityiskohtia tärkeämpää on "sisään pääseminen" elokuvaan. Kai kännykkäkuvakin voi olla jollekin ihan riittävä, jos sen katsoo kolmen sentin päästä jossain pimeässä nurkassa. Ihan mielenkiintoisia kysymyksiä kaiken kaikkiaan.

    Huuliharppukostajan kohdalla varmaankin elokuvallisten asioiden vaikutus tähän juuri lanseerattuun katselurajan käsitteeseen on keskimääräistä korkeampi. Väittäisin silti, että suurimmalle osalle katsojista SD:n ja HD:n ero on aika merkityksetön, varsinkin kännykän ja SD:n väliseen eroon verrattuna.

    Pitää varmaan siirtää uuden otsikon alle, jos asiasta saadaan keskustelua aikaan.
     
  15. Abor

    Abor La-di-da, la-di-da, la la Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän koko kysymys on niin monisäikeinen, että minkäänlaisten raja-aitojen vetäminen on miltei mahdotonta. Jokaisella on se henkilökohtainen kipuraja, jonka alle mentäessä katselukokemus tai elokuvasta nauttiminen ei ole enää vallitseviin olosuhteisiin nähden maksimaalista. Tottakai, elokuvallisessa utopiassa meillä jokaisella olisi kotonamme oma elokuvateatteri, jossa saavutettaisiin aina täydellinen tekniikan taso ja katseluympäristö mutta todellisuudessa haitari taitaa juurikin olla kännykästä valkokankaaseen.

    Tuo jokaisen oma minimitaso on mielestäni se raja, jonka jälkeen mahdollisilla teknisillä parannuksilla on enää varsin vähäinen rooli henkilölle itselleen. Suosikkielokuvani saavat jo tuossa tasolla 5/5 ja mahdolliset lisäykset tekniikassa eivät ole niinkään merkittäviä vaikkakin saattavat tietyissä tapauksissa nostaa kokemuksen tasoa muutaman piirun, mutta koska elokuva on jo tähän mennessä "täydellinen kokemus", ei voida puhua mistään kovin dramaattisesta muutoksesta. Ainakaan minulla ei ole yhtäkään elokuvaa, joka minimirajalla saisi vaikkapa 3/5 ja sitten teatterissa tai kankaalta ottaisivat huimia harppauksia ja päätyisivät täysiin pisteisiin. Kyllä se Huuliharppukostaja on 5/5 joka tapauksessa. Melkeinpä oleellisempaa tuossa vaiheessa on täydellinen rauha paneutua elokuvaan eli nämä muut olosuhteet. Jos teatterissa on päätynyt vaikkapa todellisten häirikköjen keskuuteen, ei teatterin luoma tekninen ylivertaisuus ole tässä tilanteessa kovinkaan merkittävä seikka.
     
  16. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaan tahtiin ostan kuin aiemminkin, eikä muutosta tule ainakaan vielä.

    DVD:n kuvan- ja äänenlaatu kelpaa minulle niin hyvin, etten koe tarpeelliseksi siirtyä uuteen formaatiin. Ja DVD-levyjen kanssa olen touhuillut vielä sen verran lyhyen aikaa, etten näe järkeä heti hypätä uuteen formaatiin. Siirtyminen tapahtuu sitten vasta, kun joku toinen talletusmuoto syrjäyttää DVD:n eli DVD-keräily jatkuu vielä vuosia.
     
  17. aniino

    aniino Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusin Oppo ratkaisi tämän ongelman ainakin minun kohdaltani, kun se skaalaa Optoma HD70:n kautta dvd elokuvan, niin kuva on aivan uskomattoman hyvä! Jos tämä suuntaus yleistyy niin dvd- formaatti on edullisuudessaan aivan riittävä kilpaillakseen uusien kanssa!!!
     
  18. johnclayton

    johnclayton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän voisi laittaa arvailuja, milloin DVD häviää Anttilan hyllyistä. Itse veikkaan vuotta 2016 ja toukokuuta....
     
  19. Lost-Soul

    Lost-Soul Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2004
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oiskohan ihan noinkaan aikasin.. Onhan sieltä jo tainut c-kasetit poistua, mutta edelleen LP:tä löytyy vaikka sen "tappaja" cd on ollut jo pitkään myynnissä.
     
  20. Slayer

    Slayer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2002
    Viestejä:
    767
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostan DVD:itä normaaliin tahtiin. Milloin on rahaa enemmän, ostankin enemmän jne. HD:seen siirryn vasta kun niitä alkaa löytymään DVD:iden tapaan alennuslaareista ja laitteisto on järkevän hintaista. DVD:issä on vielä toistaiseksi riittävästi laatua minun silmälleni.