Medion MDC2220/MDT2020

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hara, 30.11.2005.

  1. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    On se kyllä outoa ettei minulla ole koskaan tyhjentynyt tuosta kovalevy ja nauhoitus on toiminut JOKA KERTA. Ainoastaan tuo timeshifting tai naurettavasti suomennettuna "toistonsiirto" ei toimi tuolla uusimmallakaan ihan täysin kunnolla. Nykyisellään se kyllä nauhottaa koko ajan eikä enää hävitä paloja, mutta nyt se aina välillä nylkyttää katsottaessa ja nauhottaessa yhtä aikaa. Tuo näyttää minusta ihan siltä, että kovalevy ei kerkeä tekemään kahta asiaa yhtä aikaa eikä tajua bufferoida tarpeeksi kamaa sulavaa toistoa varten.
     
  2. Ryynänen

    Ryynänen Guest Guest

    Liittynyt:
    26.06.2005
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tää Medionin sisarmalli Vision 2020 juuri tyhjensi kovalevyn itsestään!

    Saatana!
    Siellä meni moni hyvä leffa ja sarja sen siliän tien.
    Onko tuo ihan siis vika vai ominaisuus?!
     
  3. whitey

    whitey Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös toi Vision ole ihan sama laite kuin Medion? Voin olla väärässäkin mutta ihmeen paljon ne ainakin toisiaan muistuttavat...

    Oman kokemukseni mukaan suosittelen, että palautat sen Visionin. Jos taas haluat lähteä mukaan viikkoja kestävään huoltorumbaan, niin sitten pidä se. Jos kuitenkin Visionia huolletaan samoin kuin Medionia Suomen Schneiderilla, niin todennäköisesti sille ei tehdä muuta kuin softaa päivitetään. Se saattaa auttaa tai sitten ei, omassa tapauksessani ei auttanut.

    Jos myyjä ei suostu kaupan purkuun vaan kerta toisensa jälkeen samojen vikojen ilmaannuttua haluaa huollattaa laitteen, niin muistutapa sitä, että kuluttajasuojan mukaan olet oikeutettu kaupan purkuun kahden huoltokeikan jälkeen.
     
  4. jukiapina

    jukiapina Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2006
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon MDC2220 malliin on uusin päivitys ja 6.34 ja kun tuesta tiedustelin mitä siinä päivityksessä on päivitetty niin tuli tälläinen lyhyt ja ytimekäs -> OTA tuki lisätty. Mikä ihmeen OTA tuki?
     
  5. koodari

    koodari Guest Guest

    Liittynyt:
    19.05.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi olla muutakin, mutta tässä yhteydessä OTA = "Over-the-air", eli kaapeli/antennisignaalin kautta tapahtuva boksin sisäisen ohjelman (firmwaren) päivitys. Eri asia on sitten että tuleeko niitä OTA päivityksiä, kun ilmeisesti Digita haluaa olla voittoa tuottava yritys, eikä mikään kuluttajapalvelja...

    Linkki Wikipediaan, jossa joitan asiaan liittyvää.
     
  6. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Eli suomennettuna ilmalla päivitettävä. Vähän niin kuin Nokian valohoitohuolto.
     
  7. Jyrkidude

    Jyrkidude Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa 6.34-päivityksessä (ainakin kaapelimallissa) on jotakin oikeasti hyvääkin. Salatuilta kanavilta on saatu pois kuvan pysähtely. (Aiemmin ruutuun tuli teksti "salattu kanava" ja kuva jumahti paikalleen moneksi sekunniksi turhan usein.) Eurosportin katselu on parantunut huomattavasti, muita kanavia en voi tarkistaa, kun en varsinaisia maksukanavia tilaa. Joten annetaanpa nyt vaihteeksi Schneiderille varovainen :thumbsup:
     
  8. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovon tyhjentymistä/filujen hukkumista ei ole täälläkään esiintynyt edes boxin päivitysten yhteydessä. Firmis päivitetty muutamaan otteeseen ihan piuha + PC. Myös nauhoitukset EPG:n kautta toimineet ok. Tosin nauhoituksen asettamisen kanssa kannattaa olla tarkkana koska boxi tykkää toimia hieman hitaahkosti juurikintuolla EPG puolella, eli helposti tulee "kustua" itse tuo nauhoituksen laittaminen.
     
  9. Muikster

    Muikster FullHD 3D Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.11.2002
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    1
    Boxin pitäisi ehdottomasti kuitata jonkun ohjelman nauhoituksen asettamisen onnistuminen. Nyt palaa vaan suoraan EPG:hen ilman mitään ilmoituksia. Ärsyttävää.

    Ja on kohtalaisen hassua että nauhoitusta asetettaessa lukee aina ylhäällä ohjelman nimi mikä on viimeksi asetettu nauhoitettavaksi / viimeksi nauhoitettu.
     
  10. cahyzi

    cahyzi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ominaisuus :OI No itselläni tehnyt tämän vain kertaalleen.

    Mutta nyt rysähti ja kunnolla...lähdin pääsiäiseksi reissuun ja sammutin poksin (2020 PVR)herätevirran laitteen takana olevasta virtanappulasta. Kun eilen sitten napsautin virrat päälle niin näyttöön tärähti teksti ERR0, eikä mitään tapahdu. Laite jämähti tähän tilaan eikä mikään kikkailu auta. Onneksi on vielä pari kk takuuta jäljellä.
     
  11. dani82

    dani82 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Me ostettiin viime keväänä tää Medion 2020 mdt ja on kyllä ollu ihan tarpeeks ongelmia. Ei aina oltu varmoja kummasta vika johtuu, canalpluskortista, antennista vai boxista, mutta alla ärsyttävimmät ongelmat, mitkä on ilmennyt:
    - kerran tyhjentäny koko kovalevyn :OI , ilmeisesti muillakin käyny näin
    - canal plus ei näy useammin kuin näkyy, se sanoo incorrect card, ei käyttoikeutta tms.
    - ei tallenna aina koko ohjelmaa (useimmiten canalplussalla), huomaa vasta kun alkaa katsoa ohjelmaa ja se alkaa jumittamaan jossain kohtaa
    - joskus on tallentanut ohjelman ilman ääntä.
    - todella hidas usein valikkojen ja menun avaamisessa
    - välillä kuva katsottaessa pätkii, myös tavallisilla kanavilla
    nyt ei tule muita mieleen. Mutta ovatko nämä siis teidän mielestänne tästä boxista johtuvia ongelmia, vai jostain muusta?
    Kerran syksyllä tuli joku automaattinen päivitys ruutuun, mutta vaikka yritimme sitä suorittaa, en usko että se onnistui. Olisiko nämä ongelmat siis parannettavissa päivityksillä? Miten tarkalleen käytännössä nuo päivitykset tulee asentaa, jotenkin tietokoneen avulla vai? aargh, liian hankalaa, voisko joku diginero tulla meille korjaamaan tän paskan :D
    Onko jollain ollut näitä ongelmia vielä päivityksienkin jälkeen?

    Ja yks tyhmä kysymys myös, tämä medion 2020 mdt versio on ilmeisesti antennidigiboxi, mutta meillä on kumminkin kaapelitalous (näkyy subtv). En tiedä miksi hankimme antennidigiboxin silloin? Johtuiko se siitä, että canalplussan näkemiseen tarvitsi antennin? Näkisimmekä tällä siis ollenkaan tavallisiakaan kanavia, jos ottaisimme erillisen antennin pois? En edes tiennyt, että antennidigiboxi toimisi kaapelitaloudessa...
    Voiko tämä olla siis ongelma meille?

    Voiko näin vanhaa boxia vielä palauttaa ja saada rahat takaisin (takuuta vielä voimassa)? Vai pitääkö se viedä miljoona kertaa huoltoon ensin ja valittaa vielä kuluttajavalvontaan? Kone oli kerran viime vuonna huollossa, mutta ei auttanut mitään.

    Kiitos digitumpelon avustamisesta ihmiset! :)
     
  12. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tällaiseen sössötykseen tuskin tulee mitään järkevää vastausta.
     
  13. whitey

    whitey Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä vastaan, olkookin sitten järkevää tai ei. Jos takuu on vielä voimassa, niin sitten joudut vielä kertaalleen käyttämään sen takuuhuollossa. Koska kyseessä on Schneider:n huolto, niin ei se siellä kuitenkaan kuntoon tule. Kuluttajavalituslautakunnan ohjeen mukaan voit sen jälkeen vaatia myyjältä kaupan purkamista, jos/kun kahden huoltokeikan jälkeen laitteessa on samat viat. Myyjällä on silloin oikeus vähentää ostohinnasta ns. käyttöhyötyvähennys, joka on tyypillisesti esim. vuoden käytön jälkeen about 10-15% ostohinnasta. Jos myyjä ei siihen suostu, niin sitten vain tapaus kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi. Simple as that.
     
  14. Altair76

    Altair76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2007
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin... taitaa olla typerää pilaa :grr: koko Dani82:n viesti mutta menkööt: kannattaisi ostaa oikeanlainen boksi (kaapeliin) niin voisi olla vähemmän ongelmia:OI
     
  15. HelaKammo

    HelaKammo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    726
    Saadut tykkäykset:
    3
    Siis Dani82:lla on sekä erillinen antenni, että myös kaapeli-antennijohto kiinni laitteessa? Hyvin mielenkiintoinen yhdistelmä, totta tosiaan. Kannattaa varmaan pistää se t-boksi kesämökille tai johonkin ja ostaa kaapelimalli, mutta osta sitten joku muu.
     
  16. FuLL

    FuLL Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselle tuli hankittua pari viikkoa sitten visionin 2220 laitos. C-malli siis.. verkkokaupaupasta 194e.

    hienosti on pelannut ainakin tampereella. firmwaresta ei ole tietoa mikä on mutta saa siellä pysyäkin kun ei ole tarvetta päivittää.

    ainoat miinukset jotka kuitenkin katson läpi sormien.

    - kuva nykii sillointällöin kun kanavaa vaihtaa mutta menee alta 10sek ohi
    - "ei signaalia" sillointällöin kun kanavaa vaihtaa. menee ohi kun vaihtaa toiselle kanavalle ja takaisin.
    - pari kertaa tallennettavan ohjelman nimi ollut väärä.
    - hidas? (ainakin omasta mielestä)
    - kake on aika syvältä mutta menköön..

    eli eipä noista juuri haittaa ole ollut ja muuten on ihan näppärä laitos..
     
  17. feeny

    feeny Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysyin Schneiderin asiakaspalvelusta että onko kys. boksille tulossa vielä päivityksiä. Vastasivat että seuraava softa kyseiseen laitteeseen lähetetään kaapeliverkoissa viimeistään kesäkuuhun mennessä. Tiedä sitten tuleeko se ennen tuota ladattavaksi netistä.
     
  18. Hobbymat

    Hobbymat Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    No avaudutaanpa taas ennen kuin pää halkeaa :OI Minulla on MDC2220-mallin kaapeliboksissa uusin softaversio v6.35, joka siihen laitettiin huollossa. Jokseenkin samat ongelmat siinä tuntuu olevan kuin nyt jaossa olevassa viimeisimmässä versiossa v6.34:

    - Toistonsiirto ei käytännössä toimi. Tämän huomaa, kun tallentaa toistonsiirtopuskuria ja yrittää siis katsoa ohjelmaa vaikkapa puolen tunnin viiveellä. Jossain vaiheessa katsomisen aikana boksi pomppaa automaattisesti puskurissa eteenpäin tai taaksepäin. Puskuria vaikkapa alusta loppuun kelattaessa boksi näyttää kelauksen aikana satunnaisia pätkiä koko toistonsiirtopuskurin alueelta aina uudelleen ja uudelleen. Indeksointi on siis pielessä jotenkin. Tämä ominaisuus toimi vielä versiossa v6.25 - onneksi se on minulla kotikoneella tallessa!

    - EPG ei tunnu päivittyvän joillakin kanavilla kirveelläkään. Tällä hetkellä esimerkiksi subtv:n ja YLE Extran EPG:ssä on moni tämän viikon päivä täysin tyhjänä, vaikka boksi on ollut tuntikausia päällä odottamassa sitä puuttuvaa EPG-dataa. Resettikään ei auta. Näin pahoja ongelmia ei ollut vanhemmalla softalla.

    - EPG:hen ei pääse tallennuksen ollessa käynnissä. En muista, onko näin myös vanhemmissa versioissa.

    - Ajastuksia EPG:n kautta tehtäessä jo asetetut ajastukset eivät millään tavoin näy merkittyinä EPG:n puolella - edelleenkään. Ohjelmaa ajastettaessa aukeaa ikkuna, jossa tallennuksen alkamisaikaa ja kestoa voi muokata, mutta ohjelman nimenä näkyykin ajastettavan ohjelman nimen sijaan sen ohjelman nimi, joka ajastettiin edellisellä kerralla EPG:n kautta. Tämä ongelma on ollut vanhemmissakin softaversioissa.

    - Jos tallennus on käynnissä, mykistys eli mute ei toimi oikein: YLEn tekstitettyjä ohjelmia katsottaessa mute-näppäintä pitää painaa kaksi kertaa, jotta ääni mykistyisi ja tekstit vielä näkyisivät. Ekalla painalluksella katoavat vain tekstit ja tällöin pysyvät poissa (joku irvileuka :cool: voisi arvella tämän olevan mykistystoiminto kuulovammaisia varten: tekstit pois, niiin voi harjoitella huuliltalukua). Tokalla painalluksella mykistyy sitten äänikin, ja tekstit alkavat taas toimia. Samaten mykistystilasta palattaessa mutea saa painaa kaksi kertaa, jotta ääni ylipäänsä palaisi. Tallennuksen loputtua mute-toiminto tottelee useimmiten taas kertapainalluksia myös tekstitetyillä ohjelmilla. Täytyy tutkia, toimiiko tämä paremmin vanhalla softalla.

    - Jos tallennus on käynnissä, boksin voi epähuomiossa sammuttaa, jos vahingossa painaa kaukosäätimen virtapainiketta. Boksi ei kysele mitään vaan sammuu suoraan.

    - Vanhoja ja siis vanhemmalla softaversiolla tehtyjä (pätkistä koottuja) tallenteita aikapalkin avulla kelattaessa kone saattaakin leikkauskohtaan tultaessa alkaa toistaa ihan jonkin muun ohjelman sisältöä - nimittäin jo aikoja sitten poistettua ohjelmaa, jonka dataa on ilmeisesti pätkittäin vielä kiintolevyllä... Ongelma lienee samaa perua kuin toimimaton toistonsiirtopuskuri, jossa datan indeksointi kiintolevyllä tökkii mystisesti.

    Ja tässä oli vain lyhyt lista niistä bugeista, jotka nyt pikaisella testaamisella ja pikkuihmettelyllä satuin huomaamaan! :grr: Ärh!
     
  19. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Hassua, minulla kävi juuri päinvastoin ;) Nyt 6.35 versiolla toistonsiirto vihdoin toimii.
    Eikös EPG-ongelmat johdu monesti myös itse kanavasta ja niiden tavasta lähettää sitä infoa?

    Tämä on typerää, agreed.

    Samaa mieltä ja lisäksi nauhoituksia on todella vittumainen paikallistaa kun siellä ei lue sitä tallennettavan ohjelman nimeä kun selailee mitä on tullut pistettyä tallennukseen.

    Näin on, mutta onneksi boxi sentään tallettaa jo nauhetun matskun. Tuli eilen illalla Ozilla testattua tätä "ominaisuutta" ;)

    Oi ja niitä on paljon lisää ;)
     
  20. Hobbymat

    Hobbymat Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen illalla asetin muutaman ohjelman tallentumaan ajastimella, ja läksin kotiin nukkumaan (boksi on mulla duunissa pitkien työiltojen ilona). Aamulla sitten katsoin, mitä saalista oli jäänyt katiskaan.

    Kyllähän siellä uusiakin tallenteita oli, mutta jok'ikisen perässä oli toinen samanniminen tallenne, jonka pituus oli tasan nolla.

    Kyllä nyt menee wanha wakaa softa takaisin koneeseen. Ilmeisesti laitteiden hardiksissa voi olla valmistuseristä johtuvia eroja, jonka mukaan ne toimivat paremmin joko vanhemmalla tai uudemmalla softalla. Kuka näistä tietää... DMT:n tekemistä bokseista kun on varsin vähän teknisiä detaljeja tarjolla. Ei noista ota selvää itse Pirukaan. :hitme:

    Onkos noissa uudemmissa 2220-malleissa (Vision-merkkisissä) jopa optinen ulostulo äänelle? Minulla sellaista ei ainakaan ole omassa Medionissa, ainoastaan koaksiaalinen digitaalilähtö...