Sony KDF-50E2000

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana shack, 19.09.2006.

  1. mlechiffre

    mlechiffre Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Upeita noi Kuufin kuvat! Pirun tyylikkäältä näyttää huone muutenkin :thumbsup:

    Itse sain tänään töllöttimen haettua ja toistaiseksi ei pahaa sanottavaa. Säädöissä riittää vielä vähän hiomista. Ihan riittävän hyvältä noi digi-tv-lähetyksetkin näyttivät, vaikka välillä vähän puuroa olikin näkyvissä. Kokonaisuutena en usko että montaakaan yhtä hyvää (isoa) konetta tuolla hinnalla (999) saisi hetkellä.

    :naminami:

    Lisätään nyt vielä sekin minkä monet ovat jo todenneet että tuon jälkeen kaikki pienemmät näyttävät kyllä aika leluilta. Täälläkin entinen 32" lituska siirtyi tylysti keittiöön.
     
  2. jorhe

    jorhe Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2001
    Viestejä:
    626
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valitettavasti tuohon kokoon tottuu liian nopsaan ja alkaa kaipaamaan vielä isompaa... :)
     
  3. R-Danger

    R-Danger Happy Happy Joy Joy Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.10.2002
    Viestejä:
    167
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jumbon Sony Centerissä tuli pyörähdettyä katsomassa sitä 70 tuumaista Braviaa... Ei vaan just sillä hetkellä sattunut olemaan sitä 6000 euroa takataskussa... :D
     
  4. mlechiffre

    mlechiffre Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Verkkokaupassa näyttäisi taas olevan telkkua. Ilmeisesti monet ovat varailleet kavereillekin ja nyt noita peruutuksia sitten satelee tasaisin väliajoin. Ja onhan sinne näköjään eilenkin vielä tullut pieniä määriä lisää varastoon. Eiköhän tuolta vielä irtoa tuolla hinnalla jos jaksaa käydä välillä kurkkimassa.
     
  5. Jani_K

    Jani_K Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2006
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näitä on näköjään enemmänkin, suosittelin tutuille tuon tilaamista verkkokaupasta. VK:n antamaa seurantanumeroa posti ei tunne. Tilanne on vielä auki, saas nähdä löytyykö paketti...
     
  6. stiflat

    stiflat Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tosiaan. Soitin edellisen sivun viestin kannustamana ihan huvikseni aamulla Postiin, että onko heillä paketti luuhaamassa nurkissa. Posti ei tuntenut ollenkaan pakettia vaan sanoivat että viikko sitten on varattu heille että olisi tuollainen paketti tulossa. Ok, soitin sitten Verkkokauppaan ja sanoivat että kyllä paketti heiltä on lähtenyt viikko sitten. No kerroin Postin vastauksen ja henkilö sanoi ottavansa Postiin yhteyttä ja ilmoittelevansa minulle.

    Nyt näkyy paketti lajittelussa Postin logistiikkakeskuksessa 9.27 ja voisin kuvitella että tästä eteenpäinkin se kyllä näkyy sitten seurannassa.

    Plussat: sekä Postin että VK:n päässä oltiin asiallisia ja aidosti ihmeissään missä paketti on.
    Miinus: ilmoitusta ei kuulunut että homma on selvitetty (jos on).

    Jään odottelemaan ja miettimään tv-tasoa.
     
  7. Jussanator

    Jussanator Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2001
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olette pelanneet Xbox360:llä ja tällä telkkarilla niin voisitteko kertoa kokemuksia? Miten pelittää?
     
  8. Jani_K

    Jani_K Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2006
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    vk.com löysi myös tuon tuttujen television, paketti on tulossa. Toisaalta ihan ymmärrettävää, helpostihan tuollainen paketti (tai pari) tippuu hyllynväliin piiloon :)
     
  9. mlechiffre

    mlechiffre Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iski silmään Veteen piirrettyä viivaa katsellessa (elokuvan alussa) kohtalaisen häiritsevää nykimistä ja ääriviivojen kohdalla sellaista sahalaitaa. Muutin kohinanvaimennuksen keski->pois ja sulkimen pois->keski enkä enää huomannut noita oireita vaikka kelailin samoja kohtauksia. Voiko tuossa olla mitään perää vai olenko vaan nähnyt omiani? Vai voisiko noiden ongelmien väheneminen johtua lampun lämpenemisestä, sillä käynnistin telkkarin juuri leffaa ennen. Soitin on Pioneerin DV-490 joka pukkaa telkulle 720 peetä hdmi-kaapelia pitkin. Kuinka hyvin tuon Pioneerin pitäisi tuo skaalaus tehdä?
     
  10. stiflat

    stiflat Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Zhame: Joko olet saanut digikamerasi takaisin ja irtoaisi kuva tv:stä alustalla?
    Jos ei, niin sanoisitko edes saako tuon lasilevyn pois halutessaan?

    Kyseessähän siis on tämä tv-alusta.

    Itselleni tv tulee huomenna, tai ainakin Postista niin väittivät.
     
  11. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Taisi olla kohinanvaimennus syypää sahalaitaan. Lamppun lämpeäminen ei vaikuta kuin kuvan kirkkauteen ja suljin säätää valon voimakkuutta hämärissä kohdissa.
    Pioneerin skaalauksen laadusta en osaa sanoa mitään. Voit vertailla itse huomaako Pioneerin ja Sonyn skaalauksissa eroa.
     
  12. mlechiffre

    mlechiffre Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Demotin tuota samaa leffaa tänään ja samat ongelmat olivat taas :OI Pari hölkkäaskelta kun jamppa otti niin hahmo hajosi pahasti. Lisäksi oli outoa välkkymistä ja nykimistä sekä pimeissä kohtauksissa sitä reunahärpäkettä. Ei noita ongelmia ihan jatkuvalla syötöllä näy, mutta todella ikäviä silti.

    Kokeilin myös 576p:tä ja se vaikutti toimivan hieman paremmin (noiden häiriöiden suhteen, vaikea kuitenkin sanoa kun en hirveän tarkkaa testiä tehnyt ja ne bugit tulivat aika satunnaisesti). Olen kuitenkin pitänyt soittimen 720p:nä, sillä se näyttää kuvasta laajemman alueen ja olen kuvitellut sen maistuvan telkkarille paremmin. Onko tähän jotain faktapohjaista syytä, että kummassa asetuksessa dvd-soitin kannattaa pitää, vai pitääkö vaan valita sen mukaan mikä omissa silmissä paremmalta näyttää?

    Niin siis nämä onkelmat ovat olleet vain tämän yhden elokuvan kanssa (Veteen piirretty viiva). Ainakin T2 ja Die Another Day toimivat loistavasti ja niissä se äksöni on vielä vauhdikkaampaa. Kyllä tuon kestää jos yksi leffa kusee, mutta olisihan se kiva tietää mikä siinä mättää. Kotelon mukaan se on ihan perus PAL R2.

    Jos nyt joku osaisi jotain epäillä niin kaikki otetaan kiitollisena vastaan.
     
  13. juhkuu

    juhkuu Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin tuon Pioneer dvd-490:n hajonneen Toshiba SD350e (kuvapiirinä Zoran Vaddis 7 tms) tilalle ja onhan ero ihan kauhean suuri Toshiban eduksi. Netistä arvosteluja näin jälkikäteen lukeneena tämä Pioneer ei sovellu ainakaan PAL-elokuville (ei kyllä NTSC-tavarakaan varmaankaan hyvältä näytä).

    Itse törmäsin seuraaviin ongelmiin: pari alinta kuvariviä on nyt kuvan ylärivit. 4:3 -suhteen elokuvia ei saa ulos 16:9 -muodossa sitten millään 720p/1080i -upskaalaus käytössä, 576p toimii. Tästä Sonystähän ei voi vaihtaa kuvasuhdetta kun HDMI käytössä... Skaalauksen laatu on todella vaatimatonta (vrt. toshibaan) pienessäkin liikkeessä. Lisäksi värit eivät vaan ole luonnolliset. Soittimesta saa niitä kyllä säätää, mutta ei siltikään kuva tyydytä.

    -> Vien tämän romun giganttiin takas jahka kerkiän. Ei tee tällä mielellä mieli katsoa elokuvia. Tilasin Elektonista Xoron (Zoran Vaddis 888) tilalle. Varmasti voittaa laadussa Pioneerin, joka on ihan kelvoton tekele ainakin näin isolla ruudulla ;)
     
  14. mlechiffre

    mlechiffre Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinänsä helpottavaa jos vika olisi soittimessa eikä esim. telkkarissa. Olen aina luullut että näissä Pioneereissa olisi hyvä kuva, kun täälläkin niitä on kehuttu. Ilmeisesti vaatimukset kuitenkin kasvavat kun telkkukin suurenee.

    Elikkä jos laitan soittimen ulostamaan 576peetä niin Bravia sitten skaalaa sen 720peeksi? Pitääkin varmaan alkaa testailla, jos Bravia suoriutuisi tehtävästä paremmin. Mistä muuten mahtaa johtua että kun soitin on 576p-moodissa niin kuvan reunoista häviää hieman tavaraa? Ero ei ole dramaattinen, mutta vertailtaessa selkeästi kuitenkin havaittava.


    Nimim. plundstr erässä toisessa ketjussa:
    "Ei noin voi sanoa. Skaalaus ja lomituksen poisto voidaan tehdä (yleensä) sekä lähdepurkissa (esim DVD soitin) että tykissä. Se kummassa se kannattaa tehdä riippuu sitten siitä kummassa on paremmat videopiirit. Tämä ei selviä kuin kokeilemalla. Jotta homma ei olisi liian yksinkertaista, niin saattaa olla että esim. lomituksen poisto on parempi sun DVD soittimella, mutta skaalaus onnistuu paremmin tykissä. Siis testiä peliin ja omat silmät käyttöön.

    Miten tämä skaalaus/lomituksenpoisto sitten valitaan?
    Tykissä ei ole sitä varten mitään säätöjä. Se tekee kaiken jos sisääntulevassa signaalissa ei ole sitä jo tehty. Eli päätös syntyy DVD soittimen ulostulo signaalia valitessa. Oletetaan, että sun DVD:stä voidaan valita seuraavat lähtömuodot, 576i, 576p, 720p, 1080i ja sun tykkis on 1280x720. Silloin eri signaalit aiheuttavat seuraavat lopputulokset:

    576i: Sekä skaalaus että lomituksen poisto tykissä
    576p: Lomituksen poisto DVD soittimessa, skaalaus tykissä
    720p: Sekä skaalaus että lomituksen poisto DVD soittimessa.
    1080i: Skaalaus ylöspäin DVD soittimessa ja sitten skaalaus alaspäin tykissä, lomituksen poisto tykissä (huomaa kaksi skaalausta, ei yleensä hyvä)."


    Oletan että telkku toimii samalla periaatteella kuin tässä mainittu tykki. Eipä varmaankaan auta kuin järjestää armoton demosessio. Muutkin voisivat analysoida Bravian kykyä näissä operaatioissa, jotten olisi aivan kokonaan omien havaintojeni varassa. Toivottavasti optimisäädöt vielä löytyvät, ei ihan vielä tekisi mieli päivittää soitinta.
     
  15. Joeymachine

    Joeymachine Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2004
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haa... Sainpas hankittua VK:sta tuon vielä halvalla. Yleisvaikutelma näin pikaisesti hinta/laatu on hyvä. Vaikkakin leffat tulee katseltua kyllä edelleenkin tykiltä, sillä onhan tuo vielä "liian pieni".:hitme:
    Mutta asiaan.
    Huomasin että tuolla olisi korttipaikka takana. Toimiikohan tuo vai onko vain tyhjä reikä niinkuin joissakin laitteissa olen huomannut olevan. Ja jos pelittää niin käykö siihen normi conaxi vai onko mahdollista jollain adapterilla saada tuota toimimaan jos kortti ei suoraan käy?
     
  16. juhkuu

    juhkuu Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    mlechiffre:

    Tänään saapui Elektronista Xoro ja kuva on paljon parempi kuin Pioneerissä vaikka hintaa puolet vähemmän. Kuva on myös parempi kuin edesmenneessä Toshibassa (ei kyllä paljon eroa). Kannattaa oikeasti kokeilla tän töllön kanssa jotain toista soitinta. Töllön skaalaus ei ole niin laadukas kuin noissa soittimissa on. Itselläni ainakin selvästi rakeisempi kuva kun syötän 576p:tä 720p:n sijaan.
     
  17. stiflat

    stiflat Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt on telkku asennettu. Vähän pelkäsin aluksi että koko homma kaatuu etukenolleen mutta siinähän se ainakin nyt pysyy. Lasilevyn jätin edellämainitusta tv-tasosta pois. (tv-taso muutenkin näyttää "etupuolelta heikolta" kiitos taaksepäin kapenevien tukijalkojen, joten siitäkin pelot)

    Eipä tuo kuva kyllä yhtään suurempi tarvisi olla. Kokonsa puolesta kyllä, mutta kuvalaadun puolesta ei. Alkaa jo tuolla koolla olla rajat vastassa (mielestäni). Myös täällä puhuttu "kalvon" huomasin heti, eli siis aivan kun olisi märällä rätillä pyyhkinyt näytön -fiilis. Mutta enpä anna sen häiritä, eikä sitä nyt aina huomaa, varsinkin kun tottuu tv:seen. Tämä nyt vaatii muutenkin totuttelua 20" jälkeen, joka toimi sijaistelkkarina välivaiheen.

    Noita teidän asetuksia olisi vielä kiva lukea, että miten noi säädökset itse kukin suosittelisi laittamaan. Itse en ole vielä juuri yhtään ehtinyt säätämään.

    Edit, tässä siis asetukseni toistaiseksi. Etenkin noista kahdesta vikasta olisi kiva kuulla lisää. Onko tv:ssä edes muita asetuksia esim värille?
    Kuvatila: vakio
    Kontrasti: 95
    Värisävy: neutraali
    Kohinanvaimennus: autom.
    Suljin: matala
     
  18. mlechiffre

    mlechiffre Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä, ei tuo hintakaan tosiaan paha ole. Pitääkin tutkailla jos täällä olisi enemmänkin juttua tuosta soittimesta.

    Testailin äsken tuota ongelmayksilöä (Veteen piirretty viiva, alkaa ne ensiminuutit tulla jo vähän turhankin tutuiksi :hitme: ) ja homma kusi myös tuolla 576peellä. 576i toimi sitten hyvin, joten tästä kai voidaan tehdä se johtopäätös että Pioneerin lomituksen poisto on persiistä? Tämä telkku ilmeisesti näyttää ainoastaan lomittamatonta kuvaa (eli tekee automaattisesti lomituksen poiston jos sille syötetään lomitettua kuvaa)?

    Lisäystä: Niin osaisiko joku kertoa miksi telkkarin skaalatessa kuvan (soitin 576p/i) jää reunoista osa näkymättä? (Eli soittimen antaessa 720peetä, näkyy kuva laajempana.)
     
  19. Kuufi

    Kuufi Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2004
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni seuraavat asetukset, joilla laatu on mielestäni hyvä. Asetukset säädetty Avianin säätö-dvd:llä, mustat ja valkoiset niin kohdillaan kuin sony kykenee.

    Kuvatila: Omat valinnat
    Kontrasti: 40
    Kirkkaus: 55
    Värikylläisyys: 50 (vakio)
    Terävyys: 16
    Värisävy: Neutraali
    Kohinavaimennus: Pois
    Suljin: Pois

    Käytän Sonyn omaa sisäistä digiboksia ja DVD:t skaalaa 720p HDMI:lle Yamaha RX-V2700. Kuvalaatu varsin tyydyttävä, suureen kuvaan on nyt viikossa jo tottunut ja säädötkin tuntuu olevan kohdallaan - joten lätkästudiota pystyyn vaan!
     
  20. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Miltäs mustan taso vaikuttaa noinkin pienellä kirkkaudella?