300 (2007)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana vintsukka, 06.10.2006.

  1. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äsken tulin tennarista katsomasta kyseistä leffaa. Erittäin viihdyttävä ja visuaalisesti upea pläjäys. Näyttely ei yltänyt huipputasolle ja oli vasrin liioiteltua koko elokuvan ajan (niin tosin oli varmaan tarkoituskin), mutta taistelukohtausten koreografiat ja hidastukset olivat todella onnistuneita. Aivan mahtavat taistelukohtaukset. Hidastuksia olisi kyllä muissa kohtauksissa voinut jättää pois paikoitellen, mutta taistelukohtaukset olivat napakymppi.

    Yleensä samantyylisissä elokuvissa taistelukohtauksissa kamera vain heiluu joukon keskellä ja yhtäkään iskua ja taistelua et varmasti näe kokonaisuudessaan. Nyt suurin osa oli hidastettuna joten koreografiat pääsivät oikeuksiinsa. Hienoa. Tuo kapteenin pojan ja toisen taistelijan (en nyt muista nimiä) varsin pitkä taistelukohtaus jossa taistelivat selät vastakkain oli
    elokuvan hienoin kohtaus.

    Juoni oli varsin heppoinen, mutta en sitä tästä elokuvasta lähtenytkään hakemaan. Visuaalista nautintoa ja actionia sai senkin edestä.

    4/5
     
  2. Setsu

    Setsu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jätän sikseen ihmisten epäloogiset vertailut LotRiin ja Sin Cityyn tämän leffan suhteen, jotka eivät mielestäni oikein toimi vertailuna. Toinen on fantasiaspektaakkeli, joka perustuu kolmeen useamman sadan sivun kattamaan kirjaan ja toinen on elokuva, joka on täysin eri aiheesta ja eri tyylillä kerrottu tarina, jolla vaan sattuu olemaan sama luoja.

    Mahtipontisuudesta taas kun puhutaan, niin millainen pitäisi sitten olla Spartan kaltaisen sotilasvaltion kasvattaman 300-päisen mieslauman, joka pieksee itseään moninverroin isomman armeijan? Hmm?

    Itse pidin elokuvasta todella paljon. Juuri nimenomaan tuosta adrenaaliakuohuttavasta mahtipontisuudesta - ehkä tarvitsee olla tietynlainen ihminen, jotta sen ymmärtää? - ja kunnon äijämeiningistä. Taistelukoreografiat olivat mielettömiä, hidastukset toimivat täydellisesti niiden eduksi ja olemattomat näyttelisuoritukset jäivät kyllä huomaamatta siinä tohinassa. Pitkästä aikaa sellainen pläjäys, jonka olisi voinut katsoa heti perään uudestaan.

    Alun pornahtava rakastelukohtaus vähän häiritsi, vaikutti kovin tarpeettomalta ja näin naisnäkökulmasta on pakko huomauttaa Gerard Butlerin liian pienistä rintalihaksista.

    4½/5
     
  3. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    IMDB:ssä kovimmat pisteet ovat jakaneet alle 18v äänestäjät. Figure out.
     
  4. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Figure what out? 7,5% kaikista äänistä on alle 18-vuotiaiden ihmisten antamia. :hitme:
     
  5. tane

    tane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.12.2001
    Viestejä:
    570
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleensä en ole machoäijäilyä - varsinkaan tyylikästä sellaista - vastaan, mutta 300 puudutti paikoin. Kyseessä on aivan liian pitkä elokuva ottaen huomioon juonen köykäisyyden. Ainakin Spartan poliittiset kieroilut olisi voinut heivata pääosin hemmettiin. Harvemmin sitä haluaa elokuvien olevan lyhyempiä, mutta nyt semmoinen 1h 30min olisi ollut ihan sopiva pituus.

    Taistelukoreografiat ja hidastukset ovat kai se juttu, jonka takia tätä elokuvaa ylistetään ja hehkutetaan. Eipä siinä mitään, hienostihan ne oli tehty. En epäile yhtään etteikö elokuva juuri niiden vuoksi kolahda testosteronia puhkuviin teineihin (tai vähän vanhempiinkin). Itseäni tämä ei vaan jaksanut sytyttää. Kyseessä on visuaalisesti hieno pätkä, jonka suurin saavutus kohdallani on kiinnostuksen herääminen pohjana toimineeseen sarjikseen. Millerin Sin Cityt ja Dark Nightit on luettu, mutta 300 on jäänyt jostain kumman syystä pimentoon.
     
  6. Euso

    Euso Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    :DDDDD

    Loistavaa argumentointia :D

    No, ehkä tämä leffa tosiaan vaatii tietynlaista asennoitumista, että siitä osaa nauttia. Minä en teatteriin mennessäni mitään juonellisesti mahtavaa eeposta odottanutkaan, vaan nimenomaan puhdasta äijäilyä, joka tuossa leffassa on toteutettu helvetin hyvin.

    Niin ja syytökset mahtipontisuudesta lähinnä naurattavat, koska mahtipontisuus on koko leffan idea :D
     
  7. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Joo ja naiset on antaneet kovemmat pisteet kuin miehet. Tämä vielä kaikissa ikäryhmissä. :D
     
  8. Setsu

    Setsu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kai se on sitten miehille niin kova paikka kun puolialastomia, lihaksikkaita spartalaismiehiä vilahtelee koko ajan valkokankaalla ja nainen vieressä alkaa käydä kuumana :p

    Tai ehkä sit vaan enää naiset tajuaa nykyään tosimiesten perään :D
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Tapani Maskula kertoo totuuden:

    "Persialaiset kätyreineen karrikoidaan perversioissa rypeviksi iljettäviksi hirviöiksi jollaisiksi vastustajat on aina väritetty sotafilmeissä. Kun 300 niputtaa samoin tein elinkelvottomien tappolistalle myös vierasrotuiset, vammaiset, sairaat, homot, rumat ja heikot, filmi paljastaa sangen karussa valossa länsimaisen viihdeteollisuuden ruokkiman arvotyhjiön."

    http://www.turunsanomat.fi/kulttuur...61:65:1:2007-04-06,104:61:450387,1:0:0:0:0:0:
     
  10. Limputin

    Limputin Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja tästä ilmeisesti voidaan me miehet vain syyttää itseämme, tämänkin leffan ajan olisi voinut olla hankkimassa niitä rintalihaksia ja parrankasvua jolla naiset saa kuumiksi :D Ei en siis ole nähnyt elokuvaa vielä, perkele kun kipeänä viitsi mennä teatteriin rypemään :/
     
  11. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2006
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo, samapa tuo ketä siellä haukutaan ja miksi, kun leffa on kaksituntinen hidastettu musiikkivideo. Miten tuollaisesta leffasta voi mitenkään etsiä piilomerkitystä, kun sillä ei ole mitään muutakaan merkitystä?
     
  12. Setsu

    Setsu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei nyt sentään :D Sitä en meinannut, vaan lähinnä sitä, että ehkä nykyään osa miehistä (kärjistän, pahoittelut) ovat niin kaukana ns. miehisyydestä, että kun näkevät sitä elokuvissa tms, pitävät sitä epärealistisena ja mahtipontisena. Enkä nyt tarkoita tätä loukkauksena, nykyajankin miehet ovat aivan ihania tapauksia, mutta ehkä nykyään on kuitenkin vähemmän tarvetta äijäilylle kuin historiassa? Pääsee unohtumaan se, että joskus tuollainen on ollut ihan oikeasti todellista.

    Sen takia pidinkin tuosta leffasta, yksinkertaisuudessaan siinä ei ollut mitään tarkoitustakaan tehdä jotain ylihienoa spektaakkelia, vaan viihdyttää ihmisiä, keinoina taistelu ja upeat koreografiat, jotka vielä onnistuivat varsin realistisesti. Jos näistä ei pidä, ehkä ei kannata katsoa 300'aa, mutta mitään muutakaan siitä on turha lähteä etsimään.

    Minä päätin mennä kipeänä rypemään teatteriin, olin odottanut tuota leffaa niin paljon ja kyllähän se kostautui, vieläkin on flunssaa eikä loppua näy.
     
  13. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielipiteensä kullakin. Noin yleisesti, kun lueskelee kyseisen miehen elokuva-arvioita Turun Sanomista, niin on miehellä kyllä melko niukka maku. Enkä nyt tarkoita tuota sanomaa 300-leffasta, vaan koskien monia muitakin elokuvia. Yksi tähti viidestä on yleisin arvosana, mitä mies leffoille antaa.
     
  14. qdes

    qdes Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Odotin arvostelujen perusteella leffaan mennessäni upeita taistelukohtauksia ja melkein kaksi tuntia tykitystä ja hyvää viihdettä. Leffa olikin yllättäen hyvin tylsä ja ensimmäinen haukotus tuli pari minuuttia ensimmäisen taistelun alettua. Luulin että koko elokuva olisi tajuttu tehdä musiikkivideomaisesti over-the-top mutta se olikin ihan perus mahtipontista mättöä. Ei näitä jaksa. En kyllä havainnut mitään äijämäistä koko leffassa.

    1½/5
     
  15. ATomiH

    ATomiH Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli nähtyä jo toistamiseen kyseinen pätkä. Ei ollut muuttunut miksikään, hyvässä mielessä. Aika jännä, ettei kukaan ole maininnut leffan soundtrackia 'arvosteluissaan'. (en lukenut kaikkia postauksia) Mielestäni erittäin sopivat musat saatu aikaan, erittäin mahtipontista. Ehkä yllättävää oli kuulla hieman "rock"-vaikutteita seassa, lisäsi fiilistä. Nine inch nailsia olisi kyllä kuunnellut itse leffassakin, kun sitä traileristakin löytyi.

    Jos täältä löytyy ihmisiä, ketkä ovat katsoneet jonkin telesyncin from piratebay, niin ymmärrän kyllä että haukkuu leffan. Itse en pystyisi edes katsomaan monitorista tai normaalista telkusta kyseistä leffaa, jäisi pahasti vaisuksi.

    (Piti käydä katsomassa uudestaan kun kahdella eurolla pääsi.)
     
  16. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Pitihän se 300 kuitenkin käydä katsastamassa, kun kerran onnistuin Millerin sarjakuvastakin aikoinaan pitämään. Kovin tämä yritti olla puitteiltaan uskollinen sarjikselle, mutta Millerin alunperinkin varsin suoraviivainen näkemys Thermopylain taistelusta latistui valkokankaalla melko tylsäksi itseään toistavaksi slow motion miekkamittelöksi. Ilmeisesti 12-vuotiaiden Sormusten Herra -fanien iloksi leffaan oli vielä menty lisäämään typeriä fantasiaelementtejä. Mitään järkevää syytä en näille mutanttipersialaisille oikein keksinyt. Toivottavasti Zack Snyder ei saa vastaavia neronleimauksia seuraavaan sarjisleffaansa, sillä se voisi jo aiheuttaa ohjaajan ylle fatwan tiettyjen piirien toimesta. Summa summarum ei tämä oikein toiminut. Pidin Kummisedistä enemmän.

    2½/5
     
  17. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Setsu, en tuossa aikaisemmassa arvostelussani verrannut Kolmeasataa Lord of the Ringsiin, vaan mainitsin että osa kohtauksista muistutti sitä (varsinkin kuvakulmiltaan tietyissä kohtauksissa). Mutta kuten Vekka tuossa mainitsi, elokuvan fantasia tuntui toisista elokuvista kopioidulta. Esimerkiksi Kolmesatasen henkilöistä eräs tuo kyllä mieleen vahvasti Klonkun... No toisaalta elokuva olisi ollut vieläkin tylsempi ilman häntä.
    300 olisi varmasti ollut vielä itseääntoistavampi, jos tätä epämuodostunutta persialaissoturia ei olisi ollut. Elokuva olisi ollut tällöin pelkkää taistelua... Huh huh, itse en edes jaksaisi katsoa elokuvaa enää toisen kerran.

    Joku tuossa mainitsi myös elokuvan mahtipontisen musiikin, mutta minusta musiikki oli todella tylsää. Se että näytetään lähes kaikki tappokohtaukset hidastettuna, tai hiukan nopeutettuna, ei kyllä vain onnistu iskemään kuin pari kertaa... Ei sitä monia kertoja jaksa enää katsoa. Elokuvassa olisi riittänyt yksikin taistelukohtaus, olisivat panostaneet lopun juoneen.
     
  18. d0ggie

    d0ggie Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2005
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh, kovan hypetyksen seuraksenahan tuo kolomisatanen tuli katsastettua. Olihan se näyttävä, mutta siihenpä se sitten jäikin. Lähinnä tuli mieleen tuo seitsemänkymmenluvun kultaisella aikakaudella tehty WTF-kastiin kuuluva leffa nimeltä Zardoz. Isot miehet hyppivät pikkuhousuissa (ja verta lentää).

    En ole alkuperäistä sarjakuvaa koskaan lukenut tai edes kantta nähnyt mutta ainakaan elokuvassa toistuvat taistelukohtaukset eivät jaksaneet viehettää loppuun asti. Selkeästihän tuo tyyli tuli esille mutta minuuttien vieriessä mitään mullistavaa ei siitäkään tullut. Muutenkin ko. taistelukohtaukset tuntuivat olevan koko elokuvan idea, mitään muutahan tuossa ei oikeastaan tapahtunut.

    Jos haluan kyllästää itseni tolkuttoman pitkällä verimätöllä pelailen vaikka mielummin jo hyvää ikään ehtinyttä Soldier of Fortunea. Vaikka sen taustatarinassa ei ole ole hurraamista tuntuu siinäkin olevan enemmän pontta entä tässä leffassa.

    5/10.
     
  19. Setsu

    Setsu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jii, en minä sun sanoihin siinä takertunutkaan, tuota LotR-vertausta kuulee useammastakin tuutista :)

    Tajusin muuten juuri yhden ison tekijän siihen, miksi pidin tuosta leffasta. Se muistutti musiikeiltaan, liikkeiltään (hidastukset), grafiikoiltaan ja aika paljon tyyliltäänkin näitä uusia Prince Of Persia -pelejä, joihin olen ihan koukussa.
     
  20. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa että miekka ja kirves -aikana on vaadittu enemmän henkisiä kykyjä kuin nykyään? Jep jep...

    Ja ihan leffassa tuli tämä kyylättyä, ei telesynkkää.

    Ja tuohon TS:n arvosteluun, olihan siinä alussa heti kielekkeellä tsekkaus et jos on arvostelijan mielestä joku pielessä niin alas vain ja uutta pullaa uuniin. :thumbsup:

    Ja se, että alle 18v olivat antaaneet parhaimmat pisteet oli tarkoituksella kätetty auki mutta uskon että kaikki tajuavat pointin. Jos ette, niin so not.

    "Tai ehkä sit vaan enää naiset tajuaa nykyään tosimiesten perään"

    Jos miehetkin tämän omaksuisivat, niin eipä jäisi naisille varmaan paljoa kuin etsiä niitä tosinaisia. :rolleyes: