Maratonia juoksemaan! :=)

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Kalza, 31.03.2007.

  1. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eipä mennyt taaskaan lenkki kovin hyvin, vaan nännit verillä sieltä tultiin taas :OI

    Tällä kertaa paitana oli Peakin polyesteristä tehty pyöräilypaita, joka kyllä tuntui ihan samanlaiselta matskulta kuin osa noista juoksupaidoista joita kaupassa kyyläilin. Päällä oli vielä verkkatakki, ja sekin oli verinen(muttei sentään läpi asti tullut siitä). Jännää etten huomannut koko lenkin aikana mitään kipuja, vasta kun olin ottamassa vaatteita pois. Mukavasti kirvelee kun käy suihkuissa :)

    Nyt ehkä vois olla parin viikon tauko pitemmiltä lenkeiltä että nännit ehtii kunnolla paranemaan. Eihän ne tuossa alle viikossa mitenkään olleet täyteen kuntoon ehtineet, joten siitäkin varmaan tuo tänkertainen voi johtua.

    Taas oli tarkoitus tehdä pitkäkestoinen lenkki, mutta perkele kun siellä on niin kylmää ja tuulista niin eihän tuo onnistu millään. Hitaalla aloituksella tuli silti 19 kilsaa aikaan 1h25min, eli puolimaratonissa vois tälläkin kunnolla tulla jo ihan hyvää jälkeä :)

    Seuraavalla lenkillä laitan kyllä tollaisen lämpökerraston alle jota yleensä käytän hiihtäessä, jos sillä tarkenis vähän paremmin tuolla tuulessa!
     
  2. Navarone

    Navarone THIS IS DVDPLAZAAAH!!! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.12.2006
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en ole alkuunkaan juoksumiehiä, mutta tuli vaan mieleen kun tuntui olevan ongelmana veden lämpeneminen pitkillä lenkeillä, siis kesällä. Mahtaiskohan sellaisessa olla mitään ideaa että laittais vaikka jääpaloja tai murskaa juomapulloon kun lähtee lenkille ja antais niiden sitten sulaa omia aikojaan? Tietty niin ei ihan heti tapahdu, mutta ei jäät ikuisuuksia pysy jäässä kunnon helteillä :) Hmm, tai sitten jokui termospullo-systeemi joka pitäis veden kylmänä. Minulla ei kyllä ole mitään hajua kyseisten ideoitten toimivuudesta, kunhan nyt tuli mieleen illan ratoksi :D
     
  3. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Yritin metsästää Asicsin GEL-DS RACER -kenkiä, mutta aikas monen liikkeen kiertelyn jälkeen en niitä mistään löytänyt. Nämä olisivat siis tollaiset ultrakevyet kilpakengät.

    Adidaksen vastaaviin kevyihin kenkiin tykästyin silloin aikanaan, mutta nykyään kun ei oikein pysty enää ostamaan muita kuin Asicseja.. Jotenkin ne muut merkit vaan ei tunnu enää niin hyviltä jalassa, ja jos ohjehintakin on jotain 100 euron luokkaa niin jotenkin kummasti rupeaa ajattelemaan että ei näistä voi mihinkään olla ;)

    Yksi myyjä sanoi että Suomessa kyllä on kilpajuoksijoita jonkun verran, mutta niin vähän että on tosi vaikeaa saada maahantuojalta noita Racereita(jos se maahantuoja edes välillä sattuu saamaan jonkinlaisen erän noita).

    Onkos kukaan nähnyt noita kenkiä suomalaisissa kaupoissa? Netistäkin toki saisi tilattua, mutta olishan se plussaa ensin kokeilla mitä oma jalka tykkää noista.

    http://www.patrol.fi/asics_tuotteet2.php?hid=618
     
  4. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    IMO Asicset ovat aivan liian yliarvostetut, varsinkin Suomen hinnoissa. Tarjousten jälkeen tai ulkomailta tilattaessa hintalaatusuhde paranee enemmän, mutta markkinointi on tehnyt tehtävänsä. Niinq yleisesti.

    Toki jos on jaloille sopiva, niin ei sitten mitään. Case closed.

    Itse juoksen talvet ja märät gore adidaksilla, mutta viime aikoina on ihan perus Nike Air Pegasus tuntumaan hyviltä vaihtoehdolta harjoituskengiksi. Sopivan kevyet, vaimennus todella hyvää luokkaa ja hintakin hyvin kilpailukykyinen.

    Luultavasti tulee kanssa nuo DS-trainerit tai Karhun M1/2 hankittua ihan sitten vaikka katu-uskottavuuden vuoksi ennen kisaa, mutta lähempänä kesää sitten. Ei näillä loskakeleillä viitti kalliita kenkiä tuhlata. Toisaalta olen ollut aina hieman hittituotevastainen, joten ei New Balancetkaan kuulosta ollenkaan pahalta. 1222 mallia on kehuttu ympäriinsä sopivan tälläiselle pikkuisen ylipronaatioivalle. Prismasta muuten löytyy tästä kaupungista. Hinta toki ovh 169 eukkoa...

    Sanovat muka että juokseminen on halpaa... ;)

    Ps. jos vaatteita haluaa edullisesti, niin tuolta löytyy. Hinnat edullisia (varsinkin clearance salesta viime vuosien värit), ja postikulutkin älyttömän vähäiset (4 puntaa suomeen kaksille housuille ja takille). Olen ollut tyytyväinen asioidessa heidän kanssa..
     
  5. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Ja minähän en mitään viime vuosien värejä käytä, oli sitten kuinka halpaa vaan... :p

    Kiitti vinkistä
     
  6. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Itselläni on tällä hetkellä Adidakset ja sitä ostoa olen jo katunut pitkään. Siitä asti, kun pitempiä lenkkejä aloin taas juoksemaan. Asiksia täytyy suunnata kattelemaan. Makso mitä makso.
     
  7. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kyllä Asicsit tuntuu olevan omille jaloille parasta, ja markkinointikin on saanut pään sekaisin, joten semmoiset nyt ostetaan ainakin kisoja varten. Talven ja sadekelien rähmimiseen voisi sitten ostaa jotkut muutkin kengät.

    New Balanceissa menee kyllä aika hassusti ne koot, vähän ihmettelin kun myyjä lykkäsi kokeiltavaksi jotain 47.5 kokoista kanoottia, mutta eipä se paljoa liian iso ollut. Yleensä kokona on siis ~46.

    Noita DS-Trainereitakin kokeilin, muuten ne tuntuivat hyviltä jalkaan mutta jalkapohjan keskellä sisäreuna tuntui jotenkin kummalta. Joku outo muhkura, mahtoikohan se johtua noista Ortholite-pohjallisista vai mistä, en tiedä. Eli toisilla pohjallisilla voisi olla ehkä mukavammat. Ja voihan noihin Ortholiteihinkin aina tottua, tiedä sitä sitten...

    Kiitokset, pitääpä kyyläillä mitä löytyy. Nettisivut eivät vakuuta ulkoasullaan, mutta mitäpä väliä sillä on jos liike kerran on todettu toimivaksi ja halvaksi :D
     
  8. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Heh, moniko lenkillä vastaantulevista mahtaa tietää minkä vuoden värit ovat käytössä :)

    Mahtaako Asicsin kengissäkään muuten olla mitään muuta eroa eri mallien välillä kuin värit? Asics-juoksuklinikan tyttönen ei ainakaan osannut kertoa mitään eroja: "ei kai niissä mitään eroa ole kai". Mutta eipähän se muutenkaan paljoa tuntunut tietävän kengistä, pienellä malliston tutkailulla tuntui että tiedän itse melkein enemmän :p

    Ihan sairaan halpoja kenkiä tuolla! Ja sattui vielä löytymään sopivaa kokoakin noista Nimbuksista mitkä mulla nytkin on, mutta kyseessä on vuoden vanha malli. Se on Nimbus VII ja nykyiset on Nimbus VIII. Mutta tuskinpa noissa paljoa eroa on. Alle 60 eurolla kotiinkuljetettuna, huhhuh. Pitää huomenna ihmetellä ja tilailla tuolta varmaan enempikin tavaraa. Kivoja sukkia näyttäis olevan myös :)
     
  9. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä ainakin löysin ihan fiksun värisiä ja näköisiä vaatteita. Asicsin sininen juoksutakki ja kaksi mustaa Niken pitkälahkeista trikoota posteineen ~62e. Täällä pelkästään takki olisi maksanut tuon verran, ja trikoot halvimmillaan 40-50e kpl.

    Täytyy myöntää että ero tavallisiin "tuuli" tms. urheiluvaatteisin yllätti. Hengittää paremmin, kevyet ja huomaamattomat päällä, eikä roiku ja heilu. Jos juoksee sen 30-40km viikossa niin kannattaa panostaa. Ensimäisellä kerralla oli tietysti tietty kynnys lähtee noissa trikoissa pihalle, mutta onneksi ainakin Jyväskylässä on paljon juoksijoita niin ei tarvitse yksin "noloilla". Kontekstiin yhdistettynä oikeen hyvän näköiset. :p

    Epäilen kovasti... Luulisi noiden kenkien tuotekehityksen olevan sen verran verkkaista, että kovin radikaaleja muutoksia tuskin on. Netissä kenkien arvosteluja näyttää olevan aika paljon, joten sitä kautta voi uusimpien kenkien kohdalla lukea onko mitään parannusta tullut.
     
  10. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja kaupan päälle antoivat mukaan Umbron lippiksen ja joillekin sukat... ;)

    Viikossa tuli perille.
     
  11. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mietitään nyt vielä yön yli uskalletaanko lähteä noloilemaan :)

    Itsekin noita juoksijoita tulee katsottua että ei helkkari mitä trikooporukkaa. Kun ovat kaikki vielä tommosia langanlaihoja keppejä ;)


    Ihan kohtalaisen nopea toimitusaikakin. Joissain malleissa tuo lukeekin että saa sukat kaupan päälle, mutta tuskin näissä kaikkein halvimmissa megatarjouksissa mitään saa sentään :)
     
  12. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Voi veljet, 12.49£ sellainen juoksupaita kun meinasin ostaa Suomesta jo kun 'halvalla' sai. 60 euroa olis maksanut, ja ovh oli muka 99e. Tuolla ovh 25£, kas kummaa että Intersportissa on hiukan kalliimmat hinnat :D
     
  13. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otetaan vielä takaisin sen verran, että 6,9 puntaa se oli kun tarkistin. Jokatapauksessa halpaa. :)
     
  14. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jep, kenkäparista tulee 8,5 puntaa postikuluja, mutta samoilla postikuluilla saakin sitten tilata vaikka muutaman paidan ja repun. Heti kun laittaa lisää kenkiä koriin niin tulee taas se 8,5 puntaa lisää, eli noita halpiskenkiä ei kuitenkaan niin kannattavaa sitten loppujen ole santsata.

    Huomenna tai ylihuomenna pitää laittaa tilausta sisään, kunhan käyn ensiksi sovittamassa Intersportissa että varmaan tulee tilattua oikeaa kokoa :)
     
  15. Zerow

    Zerow Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2002
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omat GEL-DS RACER-kengät tuli ostettua muutama vuosi sitten urheiluliikkeestä. Sisäpelikengät piti sillä kertaa ostaa, mutta kyseiset kilpatossut tarttuivat mukaan. En ole sen jälkeen missään urheiluliikkeessä kyseisiä kenkiä nähnyt. Ehkä kesällä voisi jonkun suuren yleisurheilutapahtuman aikaan kyseisiä tossuja esittelijöiltä löytyä.

    Racereista olen pitänyt. Niillä on mukava juosta radalla ja maantiellä, mutta kivikkoiseen maastoon en kyseisillä tossuilla lähtisi kokeilemaan.
     
  16. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tuo englantilainen pulju noitakin myisi, mutta epäilyttää tosi paljon tilata sellaista kenkämallia jota ei ole ikinä missään päässyt kokeilemaan. Pitää vielä huomenna käväistä Mega Intersportissa kysäsemässä oisko noita mahdollista päästä siellä kokeilemaan, tai saavatko tilattua jostain.

    Sainpa hyvän kasan osteltua Juoksija-lehtiä, 9.28 kilon paketti tuli postissa tänään. Hetkeksi iltalukemista :D
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Tilasin tuolta Start Fitnessistä Asics:n lyhyet trikoot ja parit parit saman valmistajan Kayano sukkia. Löytyy jo kotoa saman nimiset lenkkarit joten pitäähän välineiden sopia saumattomasti yhteen... :cool:

    Sitten kun uskaltaisi vielä noilla trikoilla lähteä uloskin. Pitänee varmaan keskittyä yöjuoksuun... :p
     
  18. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokovartalotrikoot niskaan, juomapullovyö energiageeleineen vyötärölle, pleksilasit päähän ja olet valmis.
    Suorastaan henkii tehokkuuden maksimointia ja tyylitietoisuutta ;)
     
  19. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Valmis juoksemaan metsään piiloon ettei kukaan vaan näe sinua? :rolleyes:
     
  20. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eipä noita Racereita saa mistään varastokamana, joten taitaapi olla ihan sama sitten tilata ne tuolta englannista kun missään ei pääse kokeilemaan niitä etukäteen :(

    Asicsin Trainerien uusissa malleissa kuulemma on ollut koot ihan erilaisia verrattuna viime vuosiin, nykymallissa pitää ottaa 1-1,5 numeroa isompi koko kuin ennen. Muissa malleissa kuulemma moista eroa ei ole ollut, mutta Racereistä ei osannut sanoa kun niitä siellä harvemmin myydään. No, luulis että jos samaa merkkiä koko 12 sopii ainakin parissa muussa mallissa niin ei se kolmaskaan voi niin hirveästi siitä erota..

    Eli kengät vaan tilaukseen ja toivotaan parasta, näin tällä kertaa :eek: