Canal Digital HD combo ongelmat

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana plundstr, 03.02.2007.

  1. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    Itsellä oli myös HD -boksi pari viikkoa tutkinnan alla ja palautukseen meni.

    Nyt on TF5400 combo boksi ja kyllä kortti ainakin lähti heti pelittämään. ja 400 gigan levytilakaan ei heti lopu. HD -kuvaa tosin jää kaipaamaan
     
  2. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Itsellä taas päinvastaisia kokemuksia: Canalin HD-boksi on järjestyksessään neljäs digilaite ja ensimmäinen, joka ei ole jumittunut vielä kertaakaan. Myöskään mitään muita ongelmia ei ole ollut. Ja kuva on erinomainen. Ainoa minua haittaava asia on surkea teksti-tv. Ehkä siihen tulee jotain parannuksia, tai sitten ei.
     
  3. ristos

    ristos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun Canal H-boxi pelitti alkuun suht. koht. hyvin, mutta nykyisin käytännössä joka ilta, vaikka boxi ei ole päällä, kello jymhtää jumiin, kaukosäätimen komennot ei mene perille ja virtanapin painallus laitteestakaan ei herätä boxia. Piuha irti ja takasin niin alkaa taas toimia....
     
  4. Yogi

    Yogi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    1 007
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Canalin HD-boxista 2m HDMI-nyöri Yammu 2600:lle ja siitä 10 metrin HDMI-köysi tykille (Pana 900) eikä häiriöitä.
     
  5. Mihail_164

    Mihail_164 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan kokeillu vielä omistamaansa Canaalin HD-kortin toimimista jossakin muussa DVB-S2 virittimessä? Esim Technotrendin S2-2300 korttivirittimessä?
    Siinä tarvitaan käsittääkseni Conax rautacammi, mutta jos on WCE ja phoenix lukija niin ehkä silläkin voisi yrittää jos ei ole rautacammia.
     
  6. tvirta

    tvirta Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä vaan! Minulla tuota ilmenee päivittäin. Tosin minulla äänetkin jäävät puuttumaan, mutta tekstitys näkyy. Mitäs tietä pitkin sinulla ääni kulkee? Minulla se menee hdmi-piuhaa pitkin töllöön, ei vahvistimeen. Voisiko tuossa olla ero?

    Joskus saa rämpyttää kanavia edestakaisin kymmenkunta kertaa, ennen kuin kuva lopulta ilmestyy. Omien havaintojeni perusteella pelkkien satelliittikanavien edestakaisin vaihtaminen ei ole niin tehokas keino kuvan palauttamiseen kuin se, että vaihtaa virittimen satelliitista terrestriaaliin ja takaisin. T-kanavilla ei tätä ongelmaa minulla ilmene, ainoastaan satelliittipuolella.

    Jostain syystä tietyt kanavat näyttäisivät olevan alttiimpia ongelmalle kuin toiset (tämä voi tosin olla omaa keksintöäni, eli ihan vaan huonoa tuuria joidenkin tiettyjen kanavien kanssa). Esmes BBC Food -kanava ei tule käytännössä koskaan näkyviin ilman reipasta rämpyttelyä.

    Toinen keino palauttaa kuva on sammuttaa laite ja sitten takaisin päälle. Tosin jos tuon tekee "mustana pysyvällä kanavalla" on 50:50-mahdollisuus että boksi tilttaa, ja käynnistyy vasta virtajohdon irrottamisen jälkeen.

    Hyvä Canal. (Tai Force, sehän tuon valmistaja kuulemma on). Jos boksi on käyttämättä kaksi päivää ja se on jätetty päälle, käytännössä joka kerta boksi on mennyt nurin IVO-resetin tasolle.

    TVirta
     
  7. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 753
    Saadut tykkäykset:
    537
    Ihmettelin lauantaina tätä tökerön näköistä Canal HD boksia paikallisessa Gigantissa. Siinä näytti olevan aktiivisena Canal HD Film tilaus ja kuva oli kytketty komponentilla taulutöllöön. Uteliaana otin purkin käteen ja kallistin sitä varovasti hieman nähdäkseni takapaneelin. Boksi meni nurin ja boottasi. Pistin boksin takaisin ja se käynnistyi uudelleen. Otin boksin uudelleen käteen kurkatakseni sen taakse, mutta pahuksen matolaatikko kaattui uudelleen. Onko siinä jokin flippereistä tuttu tilt-anturi vai mitä oikein tapahtui :D ?
     
  8. plundstr

    plundstr Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    556
    Saadut tykkäykset:
    1
    Älä hyvä mies mee tekeen mitään tuollaista. Tämä purkki on tarkoitettu säilytettäväksi pehmustetussa pahvilootassa ja sitä ei ole tarkoitus kytkeä käyttöön. Vielä vähemmän se on tarkoitettu kytkettäväksi käyttöön ja sitten vielä joku tumpelo menee ja kallistelee sitä saman aikaisesti. Ei hyvänen aika sentään. Mitä sinä ajattelit?? Luulitko, että tämä on joku tavallinen kodin elektroniikkapurkki? Ei kuule. Tämä purkki on hienointa tekniikkaa mitä maa päällään kantaa. Sitä sanotaan teräväpiirtotekniikaksi ja kuule tässä purkissa ne piirrot ovat niin teräviä ja hienoja etteivät ne kestä tavallisen kaduntallaajan käpistelyä. Annetaan me tavalliset ihmiset, jotka emme mitään näin hienon tekniikan päälle ymmärrä, tuon purkin olla vain siinä pahvilaatikossa ja ihaillaan päältä päin kuinka kaunis se (pahviloota) on. :cool:
     
  9. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Tähän mennessä Canalin uusi pönttö on toiminut moitteetta. Eilen kuitenkin huomasin, että surround-tilassa (Onkyo-vahvistin, tila: Dolby pl2 movie tms) ääntä ei kuulunut mistään muualta kuin keskikajarista!? Kävin pikaisesti asetukset läpi sekä boksista että vahvistimesta, mutten saanut tilaääniä toimimaan. Stereo-tilassa vasen ja oikea heräsivät kyllä henkiin. Äänet tuodaan vahvistimeen digitaalisena koaksiaalilla. Aiemmin on kyllä toiminut ja olikose perjantaina kun muistan katselleeni Madagasgar-elokuvaa Film HD -kanavalta ja vahvistimessa luki silloin oikein että Dolby Digital. Nyt eilen kun käänsin Film HD -kanavalle, ei lukenut (en tiedä pitikö Kuokkavieraat-elokuva tullakaan dolby digiäänillä).

    Sitten ajattelin että onko lähetyksessä jotain vikaa, mutta ei. Toinen digiboksi on kytketty analogisesti rca-kaapelilla samaan vahvistimeen ja tilaäänet kuuluivat hienosti. Eli mistäköhän voisi olla kysymys? Onko joku muu törmännyt vastaavaan tai olenko mahdollisesti sekoillut jotain?
     
  10. tvirta

    tvirta Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2001
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä nyt kuuluu HD-alueeseen vain mutkan kautta, mutta tietääkö kukaan varmasti, mikä Canalin card pairingin tilanne nyt on?

    Olen nimittäin kuullut juttuja molempiin suuntiin: Toiset sanovat, että kaikissa korteissa on nyt paritus päällä, eli vain Canalin hyväksymät laitteet toimivat. Toinen huhu taas kertoi, että kuluttajavirasto olisi näpäyttänyt Canalia tuosta pairingista, ja että sen takia koko toiminnosta olisi kaikessa hiljaisuudessa luovuttu.

    Meinaan olisi kyllä melkoinen mielihalu etsiä joku toinen boksi tuon nykyisen toimii/ei toimi (ei toimi defaulttina) HD-combo-boksin rinnalle. Silloinkin kun boksi toimii, niin ihan käyttömukavuudessa on menty monta askelta taaksepäin.

    Miksi ihmeessä T- ja S-kanavia ei voi saada samaan suosikkilistaan, vaan ne pitää erikseen vaihtaa? Miksei kanavien järjestystä suosikkilistalla voi vaihtaa? Miksi ne nelisuuntaiset menuvalikkonapit eivät normaalissa katselutilassa tee mitään, kun yleensähän ne toimivat ch up/down ja volume up/down nappeina? Nyt tuon takia Harmonya ei saa ohjelmoitua niin sujuvaksi kuin haluaisi. jne...

    TVirta
     
  11. plundstr

    plundstr Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    556
    Saadut tykkäykset:
    1
    Canalin virallinen vastaus on, että paritus on käytössä ja kanavien näkyvyys luvataan vain Canalin hyväksymiin laitteisiin, joita HD puolella on tasan tarkkaan tuo yksi surkea Saegemin purkki. Kysin tätä asiakaspalvelusta ja sieltä "luvattiin" etteivät kanavat näy jos ostan jonkun toisen laitteen. Käytännössä tilanne ei ole noin selvä. Tälläkin foorumilla on useita henkilöitä jotka katselevat tyytväisenä Canalin HD kanavia muilla laitteilla, minä mukaanlukien (Topfield TF7700 HSCI). Itse asiassa en tiedä onko yhtään henkilöä jolla ei toimi ollenkaan? Kortin katseluoikeuksien päivitysongelmia kerran kuussa on kait lähes kaikilla muilla kuin Canalin omalla boksilla, mutta muut ajat kuva näkyy. Tästä olen päätellyt, että ehkä paritus on käytössä vain päivitystilanteessa.

    Kukaan ei varmaksi tiedä (ei edes analin aspa) mikä on tilanne ja onko paritus tulossa, käytössä vai poistumassa. Todellista asiakaspalvelua :grr:
     
  12. Yogi

    Yogi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    1 007
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi varmaakin olla että: (ei varmasti ainakaan analin aspa).
    Hyvin hyvin harvoin sieltä saa henkilön kiinni joka tietää vähääkään heidän omasta tekniikasta. Olen joskus jättänyt soittopyynnön teknisten kysymysteni vuoksi ja kaksi kertaa asiaa tunteva henkilö (mies) on sieltä soittanut ja osannut vastata kysymyksiini - harmi kun ei kyseisen henkilön nimeä tullut kirjoitettua muistiin.
     
  13. RAVIREZ

    RAVIREZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2004
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    14
    Sinulla oli sama ongelma LG RZ-42PY10 plasman kanssa kuin minulla eli vaakaviivoja tuli kuvaan DVI liittimen kautta Canalin HD boxista.

    Pikapikaa etsimään ostokuitti ja katso onko 2 vuotta kulunut. Jos on, niin elä liikaa välitä vaan ota yhteyttä kuluttajaneuvojaan.

    Homma menee nimittäin niin että saat uuden plasman tilalle.

    Kokemusta on, itselleni tuli tällä viikolla tuon 2 vuotta vanhan plasman tilalle LG:n uusin malli 42PC1D. Vähän oli työn ja tuskan takana, mutta silti...

    Tuossa RZ-42PY10:ssä on joku tyyppivika tuossa DVI liittimessä, eivätkä saa sitä korjattua huollossa...
     
  14. JJH

    JJH Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iltaa asiantuntijat!

    Olin tänään appiukolle asentamassa Canalin lähettämää
    HD-COMBO-DIGIBOX:ia.
    Piuhojen asennus meni ihan ok, ja saatiin
    boxin kuvakin telkkuun, kanavat löyty ja sitten laite
    kertoi saatavilla olevasta päivityksestä.
    Päivitys käyntiin, boxin näytöllä muistaakseni
    lukuja 01,02,03,04 ja sitten laite resetoi itsensä.
    Tämän jälkeen laite heräsi ja näytöllä lukee init.
    Siihen se sitten jäikin, vedettiin töpseliä, paineltiin nappeja..mutta ei:eek:
    Onko muuta vaihtoehtoa kuin takasin pakettiin ja uutta tilalle.
    Luin topikkeja ja sain semmosen kuvan, että mistään hitec vehkeestä
    ei ole kysymys.

    Vastauksia odotellen: Jouni
     
  15. plundstr

    plundstr Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    556
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuinka kauan maltoit odottaa tuon init tekstin häipymistä? Init tulee aina laitteen käynnistyksen yhteydessä ja kestää yllättävän pitkään (20-30s) ja on ihan normaalia. Jos init teksti on kiinteä ja sen vieressä oleva ledi vihreä on kaikki ok ja kone herää henkiin hetken odottelun jälkeen. Jos sen sijaan init vilkkuu hitaasti ja vieressä oleva ledi on punainen, ei boksi nouse ylös vaan töpseli on vedettävä seinästä ja yrtettävä uudestaan. Jos ei onnistu usean kerran jälkeen, niin sitten vain takaisin.
     
  16. lorvi

    lorvi Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    >Toiset sanovat, että kaikissa korteissa on nyt paritus päällä, eli vain Canalin hyväksymät laitteet toimivat.

    minulla on kolme laitetta tällä hetkellä ja kaikki ovat toimineet ilman minkäänlaisia ongelmia kortinpäivitysongelmista (mitähän ne ovat) puhumattakaan.
    mikähän se paritus on kun täällä olen törmännyt eka kerran moiseen sanaan.
    ei sillä ainakaan ole mitään tekemistä CD n korttien/toiminnan kanssa.
    niin, ja mikään noista laitteistani ei ole tullut canalilta, maksan vain ohjelmatarjonnasta.
     
  17. justus103

    justus103 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Non niin nyt sitä on meikä sotkeutunut HD boxin saloihin.Täytyy myöntää että
    lootan käyttövalikko on vaikea .ym hienoudet joita kaipasin oli jo 90 luvulla Nokian virittimissä.(canal myi ko
    laitetta ns. kanavapaketin mukana mihin kuului kaikki lautasta myöden):)
    Mulla on tallella ko laite ja päivitettynä (9902 muistaakseni) siinä on kaksi korttipaikkaa Ca mod canal sekä viasat korttille (viasat hyväksytty laite)
    Tällä laitteella on diseq ominaisuudet koska katson myös Astra,hotbird,sirius,thor.Mulla on 4 mikropäätä multifocus antennissa. Kaikki toimii tosi hyvin eikä Ole ollut paljoo ongelmia sen kanssa.2004 tehdyn päivityksen jälkeen muistiakin lähes 4000 kanavalle.Siis tuli ongelma kun tuo HD boxin Diseq ei toimikkaan vaikka ohjekirjassakin on miten asetat tulot.Eikä vapaat kanavat näy sillä. Laite on muutaman kerran jumissa mutta lähti pois virtakatkolla sekä pitämällä power nappia yli 5 sekkaa alhaalla. TEKSTITYS on pientä verattuna esim. nokiaan.Ääni häipyy kun vaihtelee HD ja tavallisia kanavia.Ei HMDi väylästä eikä digital (joku kertoi kun laittaa eng.ensisij. asetuksen toimii??)Eli kaikki nää ongelmat olen kertonut canalille lupasivat vastata .....ei oo kuulunu mitään :grr:
    osan ongelmista ratkaisin ja tein aika hurjat muutokset mutta nyt toimii paketti aikanin jollain tapaa.
    Kerron lisää...pian siitä..tästä tulee muuten kirja.
     
  18. nurse

    nurse Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Henk.koht. en voinut ymmärtää laitteen hienoja ominaisuuksia: epg:n puute, kanavia ei voinut järjestellä mitenkään:harava-antennin kanavat omana joukkonaan ja satelliittikanavat omanaan. kauko-ohjain tuntui aivan järkyttävältä lelulta; vastaavia olisi voinut odottaa kinder-munista.... entä missä olivat vapaat kanavat.... ei kiitos. Laitoin kyllä CD:lle heti kyselyä milloin se mahdollinen softapäivitys tulisi, mutta eivät osanneet sanoa mitään muuta kuin ottavansa palautteen vastaan. Ainoa hyvä ominaisuus oli HD-kuva, mutta muut ominaisuudet hyppäsivät vähintään 10 vuotta taaksepäin.
    Itse ratkaisin ongelmat tuon CD HD-boxin kanssa lähettämällä boxin takaisin päivän testaamisen jälkeen. :hitme:
    Nyt käytössä vanhempi CD komboboxi johon tuli päivitys reilun vuoden jälkeen... mutta mieli tekisi alkaa laittamaan joko HD-Toppari tai -Humax...
     
  19. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän toi Humax on kova sana, Sagem on tosiaan kun ...seestä repästy mutta menettelee kakkos HD purkkina toistaiseksi Logitechillä ohjattuna.
     
  20. justus103

    justus103 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin kerron vielä siitä virityksestä. Eli kun mulla on 4 mikropäätä antennissa ,ni
    mä vaihdoin Thor lbn:n tuplaulostuloiseksi ja toin kaapelin suoraan ohi diseq kytkimen tähä Canak HD boxiin ja se toinen tietty diseq :lle. Nyt molemmat on käytössä.(Tällä hetkellä minulla on vanha Canal kortti sekä uusi HD kortti( ja
    molemmat toimii.Siis HD on kytketty hmdi liittimeen ja toinen (Nokia)RGB liittimeen.Hdd tallennin on taasen komponet..liit.jne (Tuloja on siis 4 )Kaikki kytkeytyy kotiteatteriin joka osaa valikoida signaalityypin.Tässä on poikkeus kun
    joskus ei lähetyksessä ole sitä 5.1 DD modea joutuu erikseen valitseen äänen sisääntulon.Koko juttua ohjaa logitech ohjelmoitava kake jotta vältyn kake viidakolta.Niin muutki osaa käyttää systeemiä. Muuten kuulin canalin teknikoilta
    kun se mun vanha kortti lakkaa pelaamasta, nii Uusi kortti vanhassa ja jos se ei päivity vanhassa koneessa, silloin siirtää kortin Hd boxiin ja asettaa jonkin HD kanavan...pieni hetki ja taas pelaa kuukauden..toivon niin.
    HD kavavien kuva on tosi hyvä isolla Hd paneelilla (50").
    Että se siitä virityksestä...jään oottaan sitä päivitystä..heh heh...:OI