Uusi Mikrobitti

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana dfdf, 03.12.2006.

  1. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mullekin tuli lehti! Vaikka lopetin tilauksen ja maksoivat lopputilauksen tilille. Nooh..kyllä tätä nyt ilmaiseksi lukee.
     
  2. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Mikrobitti oli edellisen numeron pohjanoteerauksesta parantunut ja kyllähän sitä viihteekseen taas luki.

    Sensijaan yhdyn Ariin ja kumppaneihin yllä; Hifin lukijoita on asiallisesti ottaen petetty yhdistymisjärjestelyllä. Ehkä selityksenä on monien toimittajien lähtö mutta kyllä nimenomaan Hifipuolen lukijoille olisi voitu tarjota edes asiallinen selvitys tilanteesta eikä teeskennellä. Myös alan mainostajia kohtaan tilanne on hieman epämääräinen.

    Keskustelupalstan lopettaminen on mahdollisesti kustannuskysymys kun "tilaajiakaan" ei luonnollisesti enää ole mutta melko epäkohteliasta pyyhkäistä keskustelujen arkisto nopeasti.
     
  3. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kätevää, meikäläiselle ei o lehteä tullut, vaikken o tilausta peruuttanutkaan, täytynee soittaa huomenna aspaan ja kysellä lirpakkeen perään. Tosin tämä nyt ei yhtään nostanut kynnystä irtisanoa lehden tilaus :mad: . Muutenkin kyrsii, just tuo hifilehden keskustelun totaalinen hävitys on syvältä.

    Ja sitten havaitsin (vai olenko väärässä), vuodenvaihteen uudistuksessa häipyi oikeus lukea digilehtiä ilman eri korvausta (kestotilaus on päällä). Alkaa tulla sellanen olo lopullisesti että vetäkööt tumppuunsa :OI .
     
  4. lehtjug

    lehtjug Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    2
    Viime viikonloppuna tuli irtisanottua "uudistunut :rolleyes: " mikrobitti. Jotenkin aavistin että uudistunut mikrobitti tulee loistamaan hifin poissaololla. Se että sanoma magazinen viimeinenkin yhteys hifiin eli hifi-lehden kotisivutkin piti poistaa niin sitä en ymmärrä. Mbnetin sivulta kun ei taida hifiä löytyä kuin ns. nettijatkoista, eikä välttämättä sieltäkään. Onneksi hifimaailma tuli ajoissa tilalle :thumbsup:
     
  5. Navarone

    Navarone THIS IS DVDPLAZAAAH!!! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.12.2006
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ah kuinka ihan onkaan taas kerran uida vastavirtaan, pidän nimittäin uudesta MB:stä :D Mielestäni sopiva yhdistelmä, mutta se nyt vain onkin minun mielipiteeni. Hifistä en jaksanut lukea ainaisia tziljoonan euron über-high end laitteiden mittaustuloksia ja vauvanranteen paksuisten kaapelien testejä, niihin ei ainakaan MB:ssä törmää :thumbsup:
    Mielestäni ihan pätevä uuden tekniikan lehti, ei toki tarjoa kovinkaan paljon HC-hifisteille. Parasta vessalukemista tällä hetkellä (ja sen on paljon se) :p
     
  6. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Oikea versio: lehti ei tarjoa mitään minkään sortin hifistelle.

    Kyllähän siellä uutta tekniikkaa esitellään, mutta uuden tekniikan esittelyjuttuja on netti pullollaan. Kunnon testeistä voisi jotain maksaa, mutta niitä lehdessä ei hirveästi taida olla.

    Parhaimmillaan varmaan juuri vessalukemisena. Juttu kestää 2min ja koska löpinät ei muutenkaan tarjoa mitään uutta, niin voi kevyesti lukaista läpi.
     
  7. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ja sitten joka vuosi on aina mukan pakollinen "Näin asennat kiintolevyn" artikkeli" :hitme:
     
  8. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Jep, ja luulisi newbien hyötyvän enemmän siitä kuinka kovo osioidaan ja formatoidaan, millaisia ohjelmia siihen löytyy, miten se tehdään Win XP:ssä ja millaiset asetukset pitää olla biossissa ym. kuin se miten levy fyysisesti laitetaan koppaan. :rolleyes:
     
  9. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uuden Bitin sivulla 80: "Teräväpiirtoa ilmaiseksi"
    Oliko tämä joku aprillipila? "Hd-Salkkareita" :rolleyes: ?
     
  10. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    En ole enää Mikrobitin tilaaja ja uusinta lehteä en ole lukenut, mutta Mikrobitillä on joka vuosi ollut tapana laittaa lehteen aprillipila.
     
  11. blacase

    blacase Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2004
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan se...Tänään selailin lehden läpi ja hifipuoli kylläkin loisti täydellisesti poissaolollaan :D
     
  12. mattilaj

    mattilaj Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jepjep, tosi hauska olikin. Lehdessä oli toinenkin aprillipilaksi kelpaava juttu, lukekaapa vastaus postipalstalla esitettyyn kysymykseen. Pitäisi syöttää 576i-signaalia VGA:lla eikä S-videolla, niin johan näyttää uudehko (oletettavasti LCD) tykki hienoa kuvaa ja tekstikin on luettavaa. Resoluutioista ei luonnollisesti mainita vastauksessa mitään, sen sijaan S-videon puuttuvasta synkasta(!) horistaan rivikaupalla. :hitme:

    Tähän loppuu Hifi-lehden jatkeena alkanut Mikrobitin tilaus tästä taloudesta...

    Mikrobitistä 4/2007
    ------------------
    Kysymys 'Videotykin kuvanlaadusta' (kysyjänä Jussi Laine)
    Omistan uudehkon videotykin, jota olen tähän asti käyttänyt tietokoneeni näytönohjaimen tv-out-liitäntään kytkettynä. Katsellessani koneella kaupallisia dvd-elokuvia kuvanlaatu on yleensä riittävän hyvä nautittavaan leffakokemukseen. Sitä vastoin testatessani esimerkiksi Powerpoint-esityksiä tai nettisurffailua valkokankaalta, videotykillä näkyvä teksti on yleensä harmittavan epäselvää ja jopa lukukelvotonta.
    Ymmärrettävästi vga-liitännän kautta saisi paremman ja tarkemman kuvan kuin s-videon kautta... [epäoleelliset leikattu pois]

    Vastaus (vastaajana Antti Tuurala)
    Olet oikeassa siinä, että vga-liitännän kautta saisit tietokoneeltasi luultavasti laadukkaampaa kuvaa tykillesi. Näytönohjainten lähettämä s-videosignaali ei yleensä vedä vertoja niiden lähettämälle vga-signaalille varsinkaan datakäytössä. Näytönohjaimen lähettämän vga-signaalin mukana nimittäin kulkee rgb-signaalin lisäksi myös videotykin kaipaama synkronointitieto. S-videon mukana tätä synkronointitietoa ei lähetetä, jolloin seurauksena on suttuinen kuva.
    Markkinoilta löytyy myös reilusti yli kymmenmetrisiä vga-kaapeleita, joten... [epäoleelliset leikattu pois]
    -------------------------

    Että semmoista apua epätietoselle lukijalleen tarjosi "Suomen suurin uuden tekniikan lehti".
     
  13. prodigy

    prodigy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    743
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo, mikrobitistä tulee pikkuhiljaa kyllä kaikin puolin yleinen naurun aihe(tai oikeastaan on tullut jo). Vaikuttaa vähän siltä, että jotkut dataniskat siellä epätoivoisesti miettivät yhdistymisen jälkeen pakollisia "hifi"-juttuja joka lehteen, ja tuloksena saamme lukea turhaa lätinää digitelkkarin ostosta "hifi"-leimalla höystettynä... jos vain joku selventäisi että mitä tällä on tekemistä hifin kanssa:hitme::D
     
  14. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    No huh...

    Sen lisäksi, että lehti alkaa olla aika hyödytön jo monelle kuluttajaryhmälle se myös näyttää olevan täysin asiantuntematon.

    En muuten tiedä ketään joka lehteä nykyisin tilaisi... aiemmin tällaisia henkilöitä tunsin monta...
     
  15. herma

    herma Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2002
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikrobitillä on pitkä historia jonka lahjattomat idiootit ovat onnistuneet näköjään pilaamaan. Olen iloinen, että hifi nousi kuin Feenix-tulesta uudestaansyntyneenä ja juuri sellaisena lehtenä, josta jaksan lukea kaikki artikkelit (kuin Hifi joku 6v sitten). Jos haluaa Suomessa julkaista erkikoislehtiä, niin ei kannata aliarvioida alaansa tuntevaa lukijakuntaa, kuten Sanoma Magazinez teki... En tiedä mikä markkkinointiekonomi siellä on päässyt "edistämään uraansa", mutta säälittää se, että yksi ihminen voi tuhota kaksi instituutiota yhdellä iskulla- tai ei säälitä: koska Hifi nousi jo tuhkasta 1000 kertaa parempana lehtenä ja odotan, että joku muu ottaa MB:n isot saappaat jotka joku tietämätön idiootti oli jättänyt tyhjänä porstualle lojumaan... :thumbsup:
     
  16. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai että niitä aikoja kun sai MB:ssä esim.
    - nauraa Henrik Kärkkäisen jutuille
    - oppia jotain uutta
    - lukea yksityiskohtaisia ja asiantuntevia testejä.

    Nyt tulee usein jo turhautunut olo lehteä luettaessa, kun usein esim. painotetaan täysin epäoleellisia asioita artikkeleissa. Osaltaan toki vaikuttaa sekin, että tietotekniikan ja viihde-elektroniikan taidot ovat "pikkuisen" parantuneet tässä melkein kymmenen vuoden aikana.
     
  17. Era

    Era Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liityin kerhoon, soittelin tänään päivällä ja irtisanoin tuon lehden. Vessalukemisena ihan ok mutta mielummin tilaan Aku Ankkaa siihen tarkoitukseen. Testitkin niin tyhjänpäiväisiä lässytyksiä että ei kiitos, ihan hyvä lehti varmaan henkilöille jotka eivät tekniikasta tiedä yhtään mitään.
     
  18. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Good for you :eek:
     
  19. Mr. Mustard

    Mr. Mustard Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin peruutin MB:n tilauksen. Taidan ottaa tilalle jonkun sisustuslehden :D
    Tuo MB:n hifi-puoli on kyllä suuri kupla :mad:
     
  20. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    MikroPiltin tulo loppui myös tähän talouteen. Ei tätä nyt viitsi pelkän verovähennyksen vuoksi tilata.