Dvbviewer ja ongelmat..

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana emp-tw10h, 13.04.2006.

  1. jtbo

    jtbo Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää harkita tuota prota, BDA ajurit laitoin ja pätkimisestä tuntuu nyt päässeen eroon, TE ei vaan edelleenkään näytä Ylen tekstejä mitenkään järkevästi, ehkä se korjautuu sitten pro versioon vaihtamalla :p

    TE:n uusin beta toimii BDA ajureilla, 4.4.1 näköjään tuo versio onkin, eikä 4.4.2 kuten aiemmin muistelin.

    My Theatreassa on kuva tosiaan pehmoisempi mitä DVB Viewerissä, muuten ihan pätevä softa, kovin on vain hintaa.

    Katsotaan mitä pro tekee, kunhan saan sellaisen hankittua, eli toisinsanoen kuinka pitkästi risuaitaa tekstin perään tulee kokeilun jälkeen :D

    Edittiä:
    No Pro versiota nyt käytellyt neljättä päivää, tekstit ylellä ei toimi täydellisesti, mutta riittävän hyvin ja muuten ohjelma tosiaan toimii ihan ok, edelleen tulee satunnaista pätkimistä tosin, mutta ei niin pahaa kuin TE:llä, mutta kyllä tunnissa vähintään yksi pätkäisy, vaikka signaali on 95% minimissään ja yleensä 100% tosin kun pätkäisy tulee niin signaali tosiaan pätkäsee millisekunniksi tai jotain. My Theatrealla en ole saanut pätkäisyä esiin ja BDA ajurit tosiaan käytössä. No jospa sitä kolvailisi vähän antennipiuhan vaippa erotinta uusiksi ajankuluksi, ehkä se ottaa siitä häiriötä, kun aika pikaiseen tuli kyhättyä parista konkasta moinen kasaan, tosin ihmetyttää miksei MyTheatressa tule esille ja miksi TE:llä tökkii enemmän, vaan ehkä siihen on jokin looginen ajuritekninen selitys.
     
  2. isomras

    isomras Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asensin dvbviewer pro:n 3.6.0.1 ja kun käynnistän ohjelman, ohjelma kysyy käyttäjätunnukset ja syötän ne siihen, mutta sitten kun painan ok niin ohjelma sulkeutuu ja siirtyy ala palkkiin (harmaana on alapalkissa)
    Mistä moinen toimnepide mahtaa johtua? :/
    :OI
     
  3. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohjelma ehkä luulee sitä piraattiversioksi? Koita asentaa uusin versio 3.6.1.20.
     
  4. isomras

    isomras Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piraattiversioksi? :hitme:
    Mistäs minä tuon 3.6.1.20. saan :eek:
     
  5. Boulder

    Boulder Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2002
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. Urvabara

    Urvabara Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laita käyttäjätunnukseksi sähköpostiosoitteesi. Uusin versio löytyy tuolta Members-osiosta, jonne voit kirjautua sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi. :thumbsup:
     
  7. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alla oleva versio 3.6.1.20 ja DivX -asetusten kanssa on merkillisiä ongelmia. Eka käynnistyskerralla koskaan ei kuvaa näy eikä toisellakaan käynnistyskerralla, mutta jos vaihdan kodekkia DivX:n alta saan kuvan näkyviin seuraavalla käynnistyskerralla, muttei enää taaskaan jatkossa. Eli siis jos kuvaa ruutuun haluan, pitää aina käynnistää DVBViewer kahdesti ja eka kerralla pitää muistaa vaihtaa kodekkia ristiin tai toiseksi. :OI

    Kaikissa muissa katseluohjelmissa kaikki kodekit toimivat suorilta ja oikein.

    Edit: Jännä homma, mustasta ruudusta pääsee eroon myös käymällä Ylen kanavilla, sen jälkeen MTV ja Nelonen ja kumppanitkin näkyvät ...
     
  8. Tupi

    Tupi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2003
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi saada streamattua tv-kuvaa DVBVieweristä toiselle koneelle. NetStream-plugin on käytössä, ja unicast-modessa.

    Toisella koneella on käytössä VLC Media Player. Ääni kuuluu streamissa, mutta kuvaa ei näy. Todennäköisesti kyseessä voisi olla joku video codec -ongelma. Onko ideoita mitä tarkaalleen ottaen pitäisi tehdä, että myös kuvan saisi näkymään?
     
  9. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako joku neuvoa mistä alan etsimään vikaa, kun Canal+ DD 5.1-äänet eivät mene digitaalisena vahvistimelle? Käytössä on:

    Twinhan CAB-CI Mantis 2033 DVB-C PCI-kortti
    DVBviewer, uusin versio
    Nvidia 7600 näytönohjain, HDMI-ulostulolla

    Vahvistin väittää että sisään tulee ainoastaan 2-kanavaista digital PCM-ääntä, vaikka valitsee Canal+ AC3 ääniraidan. Jossain siis tapahtuu joku downmixaus?

    SoundMax ohjelmisto taitaa hoitaa äänikorttia, sieltä jos valitsee jonkun DTS-version niin se kaikki äänet koodautuvat DTS 5.1 ääniksi, ja jos tätä ei ole päällä niin kaikki on 2-kanava PCM:ää. Hankalasti ehkä selitetty mutta ei ihan termit hallussa... Pitäisikö vian löytyä DVBviewerin ääniasetuksista, vai tuolta Soundmaxin asetuksista?
     
  10. swilen

    swilen Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    AC3Filtterin setupista output stereosta 5.1:seen. Jos et löydä setuppia niin tutustu seuraavaan:

    http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=66022&package_id=63808
     
  11. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, täytyy tutustua tuohon. Tarkoittaako tämä sitä, että digikortin tai äänikortin mukana ei tule tuota AC3-filtteriä? Mielestäni DVBviewerin äänivalikoissa oli joku kohta AC3:lle, ja siinä taisi olla valittuna jotain Twinhaniin liittyvää... En tarkalleen muista kun en ole kyseisen koneen ääressä nyt.

    Säätöä, säätöä... sitä nämä PC-puolen digivermeet taitaa olla :hitme:
     
  12. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraava ongelma: Normaalit stereoäänet eivät enää kuulu, ainoastaan DD-äänet Canal+ kanavilta:OI Stereoäänet vain katosivat yhtäkkiä, ne siis toimivat vielä 10 minuuttia sitten... Mistähän tämä voi johtua? Koneen buuttaus ei auttanut. Myöskään divx-videoista ei kuulu ääntä, mutta Windows mediaplayerillä äänet kuuluvat. Yhtään ennen ongelmaa tehtyä tallennusta ei ole testattavaksi.

    Mihinkään asetuksiin en ole koskenut. DVBViewerin alapalkissa on punaisella "CD" kaikilla PCM-stereoääntä lähettävillä kanavilla, ja Canal+ AC3 ääniraita on ainoa josta kuuluu jotain, silloin "CD:n" tilallal on joko 2.0 tai 5.1.

    DirectX-valikossa on mpeg-audiodekooderina "MPEG Audiko Decoder" ja AC3 dekooderina "AC3Filter"
     
  13. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koita laittaa MPEG Audiodekooderiksi AC3Filter.
     
  14. alconda

    alconda Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän tulee, kun yritän asentaa kyseistä ohjelmaa, niin kesken asennuksen tulee teksti: The hardware and device driver must be installed before installing the application software. Please refer to the User's Guide for the hardware installation procedure specific to your operating system. Setup will noe close. Tämän jälkeen asennus siis päättyy. Käytössäni on Pinnaclen 200e usb-tv-kortti systeemi. Olen asentanut korttiin ajurit ja windows väittää laitteen toimivatn OK.
     
  15. SCN

    SCN Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2006
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla olisi tämmöinen ihmetys. Miten kummassa tuolla voi tallentaa ohjelmia? Siis kun laitan tuolta ajastuksen ja sammutan ohjelman niin nauhoitus ei toimi. Helpin mukaan ohjelma pitääkin jättää auki. Mutta ei kai tämä nyt voi sitä tarkoittaa että minulla pitää olla tuo DVB viewer päällä koko päivän?! Kuulostaa järjettömältä.
    Ilmeisesti tuossa on myös joku "rec. service" -plugin mutta en oikeastaan tiedä mitä se tekee. Yritin googlailla mutta en löytänyt mitään järkevää. Ainakaan mikään ei muuttunut kun laitoin sen päälle..
     
  16. karrih

    karrih Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo rec service päälle ja sitten pitäisi vielä kohdan 'valinnat -> lisäasetukset -> tehtävän ajoitus' olla valittuna ja oikealla tunnuksella/salasanalla. Helpissä kyllä muistaakseni oli aiheesta...

    Siellä oikeassa alanurkassa pitäisi sitten näkyä 'DVBViewer Server' ikoni.
     
  17. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Rec service on eri asia kuin tuo Windowsin ajastinta käyttävä tehtävän ajoitus eli Rec Service ei tuota valintaa tai salasanaa tarvitse eikä noita kai pitäisi käyttää yhtä aikaa.

    Rec Service pitää muistaa asentaa samalla kun ohjelman asentaa, se ei ole oletuksena valittu asennusohjelmassa. Ja sitten kun se on asennettu (ja Windows käynnistetty uudestaan), niin se laitetaan päälle Plugin valikosta. Tuon jälkeen kun DVBViewerin sammuttaa, pitäisi kellon vieressä oleva harmaa kuvake muuttua keltaiseksi ja punaiseksi kun tallennus on käynnissä.
     
  18. SCN

    SCN Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2006
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kappas vain. Ihmettelinkin kun tuolla oli jossain vaiheessa tuommoinen kuvake. En ehtinyt ottaa siitä selvää kun oli muuta säädettävää. Nyt se ei kuitenkaan enää ollut, sillä piti asentaa ohjelma uudestaan kun se sekosi asetusteni takia. En ilmeisesti ollut checkannut tällä kertaa tuota rec serviceä viewerin asetuksista.
    Nyt kuitenkin toimii uudelleenasennuksen jälkeen. Kiitos.

    Mistäköhän mahtaa johtua että kun vaihdan kanavaa niin joskus vanha kuva jää tai jotain muuta. Grafiikan uudelleenasennus auttaa mutta onko tuo joku bugi? Nebulan omalla softalla ei tullut tämmöisiä ongelmia ikinä.
     
  19. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Käyttämäsi mpeg2 dekooderi vaikuttaa tuohon, ainakin minulla ffdshow sekoili vähän samalla tavalla. Dekooderiahan voi vaihtaa asetuksien directx-kohdasta löytyvästä mpeg2_video_decoder kohdasta. Siellä siis näkyy vain ne mitä sinun koneellasi sattuu olemaan. Täydellistä dekooderia en ole löytänyt, Cyberlink (tulee PowerDVD:n mukana) toimii hyvin mutta ei osaa lomituksen poistoa kunnolla, Nvidia Purevideo osaa tuon hyvin, mutta se sekoilee kun kanavia vaihtaa ja kuva voi alkaa kummasti nykimään. FFDShow voisi olla paras jos sen saisi kunnolla toimimaan, minä ainakin kaipaan terävöitystä kuvaan ja sellainen ominaisuus taitaa olla vain tuossa dekooderissa.
     
  20. SCN

    SCN Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2006
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, ffdshow minulla on käytössä ja näköjään ongelmaan auttoi kun sen vaihtoi. En kuitenkaan suostu, sillä tykkään ffdshown prosessoinnista :)

    Mitenkä sitten AC3-ääni? DVB Viewerissähän saa valittua ac3-äänen. Onnistuin mielestäni jo kerran sen saamaan päälle mutta nyt kun laitan kanava-asetuksista vaikkapa nelosen antamaan ac3:sta niin ohjelma hävittää ffdshow audio filterin (kuvake katoaa tuolta ilmoitusalueelta) eikä kuulu yhtään mitään. Tuon olisi tarkoitus lähettää audio koskemattomana s/pdiffillä vahvarille. Leffoissa tuo toimiikin. Olen kyllä asettanut DVB Vieweristä ffdshown MPEG AC3 decoderiksi.
    Onko siis niin että asetuksissani on jotain vikaa vai eikö normikanavilta tule ac3-matskua? Tuleeko sitä sitten esimerkiksi subtv leffalta? Canalilta varmaan tulee ainakin mutta sitä minulla ei ole. Mutta vaikkei ac3:sta tulisikaan niin eikö silti pitäisi kuulua pelkkää stereota näilläkin asetuksilla..