Idols ja ratkiriemukkaat hetket

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana shack, 28.09.2003.

  1. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pah, Kristiina sitten putosi. :OI :mad: :OI :mad: :OI :mad: :sick:

    Noh, pitää se finaali katsoa Arin takia vielä. Ei ole Annalla mitään mahdollisuuksia siinä mittelössä.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin no... Eikös Suomessa sellainen kevyempi hevi ole tavallaan poppia. HIM, The Rasmus, Lordi, Teräsbetoni... Näiden kaikkien musaa voisi periaatteessa luonnehtia heviksi, mutta ottaen huomioon ketkä näitä Suomessa kuuntelevat, niin sen perusteella nämä kaikki ovat pop-bändejä. Ainakin monet pop-bändien tuntomerkit nämä kyllä täyttävät. Arin feminiinen/nuoren pojan ääni yhdistettynä Idols-tatuointiin otsassa tekee hänestä popin. Mutta siis onhan se ollut jo viikkoja ellei kuukausia selvää, että ei tällä tuotantokaudella saada kovin kummoista voittajaa.

    Tämäniltaista finaalilähetystä katsoessani aloin muistelemaan ensimmäisen tuotantokauden finaaleja, ja kyllähän silloin taso oli vähintään 100x korkeampi kuin nyt. Tänä vuonna kaikki ovat tenavatähtiä, joista osa ei edes osa laulaa enimmäkseen vireisesti. Ensimmäisellä tuotantokaudella jokainen taisi osata laulaa vähintäänkin tyydyttävästi ja kyse oli vain siitä kenen persoonasta kansa eniten piti. Tietenkin jos nyt otetaan Hanna Pakarinen vertauskohdaksi, niin hän saa kyllä nämä finalistit näyttämään yläasteen laulukokeissa seiskan tai kasin saavilta innokkailta mutta lahjoiltaan keskinkertaisilta teinareilta. Kyllähän American Idolissakin moni finalisti on 16-18v, mutta ainakin pari asiaa erottaa heidät meidän finalisteista: 1) AI:n finalistit ovat oikeasti lahjakkaita, jotka (lukuun ottamatta meneillä olevaa kautta :D) pystyvät jokaisen biisin vetämään teknisesti vähintäänkin hyvin ja 2) he ovat aikuisemman näköisiä nuoresta iästään huolimatta (ja täten piirun verran uskottavampia). Tuo jälkimmäinen kohta varmaan johtuu pitkälti siitä (pahoittelen yleistystä), että meillä suomalaisilla kai tuppaa olemaan sitä skandinaavista pyöreyttä kasvoissamme mikä tekee meistä niin teinarin näköisiä, kun taas USA:ssa ollaan kapeakasvoisia jo hyvin nuorina.
     
  3. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nuo nyt eivät ole nähneet sanaa hevi millään asteikolla, ei edes sillä kevyimmällä.
     
  4. Coppola

    Coppola Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siellähän se katsomossa istuskeli itku-naamoineen. Kukas muuten oli tämä fiftyjätkä jota näyttivät moneen kertaan. Odotin koko Arin esityksen ajan että kaveri ottaa beretan taskusta ja tiputtaa Arin. :naminami: Ei vain jaksa kyseistä ihmistä. Sitä niin oltiin maireeta niin maireeta ennen esityksiä että huh... :sick:

    Tippuihan tuo Kristiina, mutta vaan liian myöhään. Finaalista meni maku jo aikoja sitten eikä se itseasiassa kovin maukas ollut alusta lähtienkään väärien finalistien takia.
     
  5. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpa taso laskenut kuin lehmän häntä. Itseä ärsytti Annan jotenkin ylimielisen kuuloinen suomi-ääntäminen, vaikka muuten hyvä suoritus olikin. Kristiinan epävireinen pikkuoravasaundi, joka ei sopinut millekään kielelle, onneksi lähti ohjelmasta vihdoin. Arin viimeisimmät vedot ovat myöskin olleet melko yllätyksettömiä.

    Voitto Miialle!
     
  6. Hemsley

    Hemsley Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän ollaan tultu :weep: Ihmisiä pitäisi oikeasti valistaa mikä on heviä/metallia ja mikä ei. Nuo mainitut on lähinnä rockyhtyeitä, nykyään taidetaan pitää kaikkea missä on särökitaraa hevinä.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin, siis minähän en väittänyt näitä hevibändeiksi. Tiedän toki mitä hevi on, kun satun kaveripiirin kautta olemaan yhteydessä niihin OIKEISIIN hevibändeihin. Se mitä tarkoitin oli, että mainitsemissani bändeissä voisi väittää olevan enemmän tai vähemmän sitä hevi-fiilistä (siis joitain yhtäläisyyksiä hevimusiikkiin). Tosin, itse asiassa viittasin myös siihen, että jotkut ihmiset voivat todella luokitella näitä bändejä hevibändeiksi.

    Tietenkin jos tarkastellaan musagenrejä yleisimmin, niin onhan se selvää, että monessa genressä (näkyvemmin ehkä raskaassa musiikissa) ne rajat ovat tulleet yhä häilyväisemmiksi. MTV:llä on ehkä oma osansa tässä...

    EDIT: Pahoittelen epäselvyyttäni, sillä tosiaan "voisi periaatteessa luonehtia heviksi" kieltämättä vähän haiskahtaa siltä, että väittäisin noita hevibändeiksi. Tätä en kuitenkaan siis tarkoittanut.
     
  8. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, kuten myös! :thumbsup: Olis vaan antanu mukavasti väriä ja ääntä näis loppumitteloissä. Ei oikein käsitä miksi tippui, viimeinen veto Pinkin biisi ei oikein paremminkaan olisi voinut mennä.

    Taispa mennä vaan juuri niinkuin tuossa joskus puukko ja kirves ennustin, Ari ja Anna kilpailee voitosta. Cristianin putoaminen oli myös pien pettymys, koska olisi äänellään, charmikkuudellaan, positiviivisella mielellään ja iällään ollut ihka hyvä Idoli myös. No mikäli levyn joskus herra suoltaa, on se luvannu avopuoliskakin puolesta ostaa.. :p

    Mitä Babybarbiblondin loppuvaiheenvoittajasuosikki putoamiseen tulee, eipä järin ikävä jää, vaikka levyllä tuo ääni voisikin jotenkin toimia..
     
  9. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Miahan taisi esiintyä kummallakin kerralla ekana? Siinä yksi syy heti alkuun.

    Mutta kyllähän tässä vähän ikävä tulee Kristiania etenkin. Mieluummin sitä katselisi tasaisen varmasti vedettyjä biisejä, vaikka ne sitten vähän tasapaksuja olisikin (esim. Kristianin I Want It All), kuitenkin henkilöiden toimesta joilta laulu tulee sujuvasti, kuin tämmöistä karaokea mitä nyt on ollut...
     
  10. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 358
    Saadut tykkäykset:
    30
    Meikäläiselle on ainakin jäänyt 80-luvun hevi-määritelmä mieleen (ainakin sen ajan medioiden) ja kyllä Lordi ja Him siihen mahtuu.( eli heviä on melkein kaikki vähänkin raskaampi musiikki.)
     
  11. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kristiinan levyä odotellessa.
    Kristiinasta voi tulla Suomen seuraava Anna Eriksson. Pysyvämpikin tähteys mahdollista, toisin kuin Annalla tai Arilla. Nyt vaan laulun reenausta ja levyä ulos niin hyvä tulee.
     
  12. kewli

    kewli Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2005
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kohta joutuu pistämään internetin kiinni kun niin tympii nämä miiaa ihq ikävä -kommentit.

    Siellähän se saimaan norppa pönötti katsomossa, jospa en näkisi sen naamaa ikinä enää missään. :sick:

    Ari veti eilen hyvin, finaalista thulee thylsä jos Anna laulaa khappaleeth suomeksi. Puistattaa ne th-äänteet.
     
  13. karpulk

    karpulk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2000
    Viestejä:
    262
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikkea sinäkin mietit :D

    Hyvä, että se tusinablondi putosi! Vire ei sitten pysy millään ja vaikka laulusoundi on ihan ok matalalla, niin ylärekisterissä kuulostaa kuin sikaa tapettaisiin, samanlaista vinkunaa. 'Kiltti tyttö ei kelvannut', hah :hitme:
     
  14. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    Himpulat ei ole raskasta musiikkia, lähinnä se on sellaista ähkymis easy-listning radio rockia. Eikä HIMpulat missään nimessä ole heviä. Elkääkä missään nimessä puhuko Laardista hevinä, yhtään musiikkiin perehtyneillä ihmisillä katkeilee verisuonia päästä. :grr:

    Jos sinulla on mielessä 80-luvun hevinä, nämä "Hair Metal" yhtyeet kuten kuten Poison, niin siinä on yhtä paljon heviä kuin RHCPssä nykyään on punkkia.

    Jos puhutaan iidolsseista, niin Ari on vetänyt tasan 3 heviä/metal biisiä koko kisojen aikana: Sonta Atrian joku biisi silloin alussa, Maidenin The Evil That Men Do ja Straton Hunting Hi & Lo.
     
  15. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joskus tuli pähkäiltyä jostain bändistä, etteihän tämä ole mitään heviä, tämähän on vain raskasta rokkia. Sitten rupes prosessoimaan että raskasta rokkia -> heavy rock -> hevi. Vai tarkoittaako hevi suomessa vain hevi metallia?
    Onko Lordin esikuva Kiss siis heviä? Vai tiputetaanko Lordi muilla kuin musiikillisilla syillä pois tuosta lokerosta?

    Orastavaa genreväittelyn alkua...
     
  16. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lienee aika kullannut muistot jos jonkun mielestä Pakarinen oli jotenkin parempi. Wickholm lauloi Hannan lähes joka viikko suohon mutta tuomarit hehkuttivat Hannan pahimpiakin raiskauksia esim. Join Me oli aivan tajuttoman huono ja muitakin esimerkkejä löytyy. Taso on kyllä silti aivan tajuttoman huono, yhtään laulajaa ei löydy koko Suomen idols historiasta joka pystyisi säännöllisesti pysymään nuotissa. Eilenkin esim. Arin esitys(muut oli vielä pahempia) oli aivan tajuttoman epävireinen, en ymmärrä miksi tuomarit eivät viitsi edes kommentoida. Tiedän kyllä että esim. jenkki idoliin on aivan turha verrata mutta esim. kanukki ja aussi idoleissakin(asukasmäärät paljon lähempänä Suomen) finaalien surkeinkin esiintyjä on valovuosia edellä näitä meidän "tähtiä". En ymmärrä että eikö Suomesta vaan yksinkertaisesti löydy edes yhtä hyvää nuorta oikeasti lahjakasta laulajaa/esiintyjää, vielä ei ainakaan idolssissa ole näkynyt.
     
  17. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    heh, juu.. genrettelyistä voi väitellä kuin pyllyn reijistä... mutta omassa kapeassa maailmankuvassa KISS edustaa vanhemman koulu heavy rockia, kun taas laardi on puhtaasti Hard Rockia lyyrisesti, laulurakenteellisesti sekä imagollisesti. Sehän on lasten heviä, peikko poppia.
    Kun puhutaan 80-luvun hevistä, niin itsellä ainakin mielessä killuu Judas Priest, Slayer, Exodus, Metallica, Iron Maiden, Anthrax, Testament. Hienoa musiikkia. :thumbsup:
     
  18. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et ilmeisestikään ole käynyt missään musiikkilinjalaisten tai vastaavien konserteissa? Voin sanoa, että itse olen ja sieltä löytyy niin pirun hyviä laulajia, että Idolseissa ei ole ikinä nähty.
    Niillä vain tuppaa olemaan asenneongelmia Idolsia kohtaan ja eivät siksi siihen osallistu.
     
  19. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voin olla yksin tämän mielipiteen kanssa, mutta jos verrataan vaikka kanukki tai aussi-idoleihin, niin kielellä on suuri vaikutus. Minun mielestäni lähes poikkeuksetta kaikki kilpailijat laulavat paremmin äidinkielellään (okei, toki esim. annalla on pieniä ääntämisongelmia ja jotkut ovat muutenkin varmasti parempia laulamaan englanniksi), mutta jotenkin jää vain sellainen tunne, että se vieraalla kielellä laulaminen vie sitä energiaa pois noista esityksistä. Esittäjä joutuu kiinnittämään niin paljon huomiota siihen lausumiseen, että se laulu ei tule samalla tavalla luonnollisesti ulos. Kristiinalta kieltämättä pääsi muutama legendaarinen ääntäminen tuossa kisassa, kuten se "liivalalavalaiv", mutta ei ari kyllä mielestäni sen paremmin englantia kokonaisuutena laula, varsinkin nuo hitaat osuudet aiheuttaa aina vähän kylmiä väreitä, kun niissä ne lyriikat ja ääntäminen vielä kuuluu niin selvästi, toisin kun hevibiisien rääkymiskohtauksissa.


    E: Se englanniksi laulaminen kannattaa vasta sitten kun on oikeasti aikaa opetella ne biisit täydellisesti, eli ei puhuta mistään viikon karaoketreenistä.
     
  20. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tarja Turunen oli aika salettiin käynyt kiristämässä naamaansa. :eek: