Jadesoturi

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Crimson, 15.12.2002.

  1. Klingsor

    Klingsor Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä tuossa muka on oikeasti niin huonoa? Omasta mielestä paras elokuva pitkiin aikoihin, skriptikin on mielestäni vähintäänkin erinomainen ja Eronen on todella hyvä varsinkin Kaina. Ja jos pitää jaksotusta liian vaikeaselkoisena, niin mielestäni pitää suunnata kritiikki jonnekin muualle, esim. omiin elokuvatottumuksiin.
    Ja loppuratkaisuhan ei oikeastaan ole mikään tarinan ympyrä, päinvastoin...Kaihan tajuaa, ettei rakkauden valaa voi vannoa yksin(ja tajuaa oman piinansa syyn) ja lopettaa vuosituhansia kestäneen turhan ja tuskallisen kierron.
    Sen kyllä ymmärrän, että Kiinassa ei menestynyt: uskon hyvin että on mahtanut Erosen ja varsinkin Peltolan kiina kuullostaa aika epäuskottavalta...Kun Jingchun suomikin tuppasi hieman naurattamaan(onneksi neidon suomenkieliset repliikit rajoitettiin vain juonen kannalta oleellisiin).
    Ihmettelen vielä komentteja, joissa ilmaistaan elokuvan olevan vain hyvännäköinen ja kuulloinen tehostepläjäys kauniine maisemineen ilman sisältöä; omasta mielestäni kertomus on monipuolisesti ajatuksia herättävä ja mielenkiintoinen(monisyinen,hieman jopa pohdiskeleva), kun taas joissain tietokoneella toteutetuissa efekteissä voi aistia amatöörimäisyyttä(ei kuitenkaan niin että niitä pitäisi häiritsevän kiusallisina).
    4,5/5
     
  2. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuossa sisältöä tarinaan tuotiin ihan yliyrittämiseen asti, mutta mitään katsojaa kiinnostavaa sisältöä ei kuitenkaan onnistuttua kirjoittamaan. Oikeastaan suuri syy huonouteen oli, että yritettiin tehdä liian taiteellinen, monimutkainen, hidas ja pohdiskeleva tarina, mutta kaikessa mentiin vikaan ja elokuvan ainoaksi onnistuneeksi asiaksi jäi tuo mainittu visuaalisuus.
     
  3. M 60

    M 60 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylmä totuus on, että jadesoturin käsikirjoitus on hyytävä fiasko.

    Ylioppilaslehti Aviisin mukaan leffan oikea käsikirjoittaja Iiro Kuttner oli ajettu projektissa hermoromahduksen partaalle. Hänen näkemystään ei kunnioitettu ja tekstiä muokattiin mielivaltaisesti, miten sattuu, ja koko ajan huonompaan suuntaan. Lopulta Kuttner ei voinut enää sulattaa "raiskattua" tekstiään ja päätti jättää projektin, sillä ehdolla ettei hänen nimeään näy missään tuotantotiedoissa (miksihän kuitenkin näkyy)

    Typerää sanon ma. Onkohan ohjaajaa "hieman" yliarvioinut omia lahjojaan ja päättänyt suuressa viisaudessaan tehdä kuttnerin luomasta tarinasta itse mullistavan käsikirjoituksen. Lisää mainetta ja mammonaa nääs! Toivottavasti näitä "riisuttuja miehiä" ei tulee enää yhtään. Toivottavasti tästä on opittu.

    Mitähän jadesoturi olisi ollut, jos Kuttner olisi saanut kirjoittaa tarinansa sellaiseksi kuin hän sen oli ajatellutkin? Voimme vain jossitella. Täydellinen idea olisi ansainnut hyvän käsikirjoituksen, ei tällaista lässynlässynsotkua.
     
  4. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli eilen illalla katsottua. Alkuun sanottakoon että pidän kovasti wuxia- ja kung fu-leffoista, kotimaisia elokuvia taas hyvin pitkälti inhoan ja olen pyrkinyt välttämään niitä kuin ruttoa. Omaksi ei viitsinyt kotimaisuuden tuoman riskin takia ostaa, mutta sen verran kiinnosti nähdä mitä aikaan on saatu, että vuokralle haettiin. No, enpä kauheasti pitänyt. Suomalaiset näyttelijät olivat hyvinkin puisevia, dialogi aika kökköä ja edestakaisin hyppelykään ei jaksanut sytyttää. Visuaalisesti hieno kotimaiseksi, mutta taistelukohtauksetkin tuntuivat aika kankeilta. Varttia ennen loppua nukahdettiin eukon kanssa molemmat, ja todettiin ettei taidettu mitään menettää. Yleensä leffat tulee aina loppuun katsottua, mutta tämä vaan tuntui niin yhdentekevältä että samapa tuo. 2/5
     
  5. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulipahan tässä mieleen - olisiko Jadesoturista ensimmäiseksi suomalaiseksi HD-DVD/Blu-ray julkaisuksi?
     
  6. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Voisiko joku kääntää tämän leffan juonen selkokielelle. :sleep: :sleep: :sleep: :hitme:

    Kohtuu onnistunutta kuvausta ja kivoja kikkoja, mutta se ei oikein riitä. Koreografiat tökkii, laahaavaa dialogia, sekava juoni (juoniaukot), tekotaiteellinen, jne. Hoh, hoh. :sick:

    1/5
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Tuli tämäkin viimein nähtyä kun telkkarista tulla tupsahti. Visuaalisesti nätti ja yritteliäs elokuva. Juonesta en oikein saanu missään kohtaa kunnolla kiinni. Ehkä olisi voinut hieman yksinkertaisemminkin tämän tarinan kertoa. Näyttelijät suoriutuivat ihan hyvin kiinamongerruksesta ja tappeluista. Varsinkin Markku Peltola oli yllättävän toimiva roolissaan. Tuli vähän Matrixin Agent Smith mieleen... :)

    ***