Idols ja ratkiriemukkaat hetket

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana shack, 28.09.2003.

  1. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kyllä mielenkiintoinen ilta tulossa. Väki vähenee, bileet paranee. :rolleyes:
     
  2. Hemsley

    Hemsley Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo löytyy, mutta eri asia onkin osaisiko bändi niitä soittaa.
     
  3. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä tuossa kommentissa niin pisti naurattamaan? Totta se ainakin itselle oli.
    Pienen treenin ja kokemuksen myötä alkaa varmaan Kristiinallaki löytyyn paremmin ne oikeat nuotit, nythän tuolla on kai kokemus aikalailla nollissa. Koulun kevätjuhlaesiintymisiä lukuunottamatta :D

    Ei kai tuo formaatti haekaan parasta laulajaa. Ei siellä joku teknisesti erittäin lahjakas oopperalaulaja menestyisi. Jos itse äänestäisin, äänestäisin kokonaisuutta. Ja tässä tapauksessa omaperäinen, mutta miellyttävä lauluääni antaa paljon anteeksi. Ja jos Kristiina joskus levyn tekee, niin viimeistään siinä kaikki nuotit on kuitenkin oikeita, koska levytettäessä nauhoitetaan aina vaan uudestaan niin kauan, että osuu. Ja treenauksen jälkeen ne pitäis osua myös keikoilla.

    Ei se ainakaan rumpalista tai kitaristeista olisi kiinni. Joidenkin biisien bassot vois tehdä tiukkaa, mutta muuten ei olisi ongelmia.
    Tuossa on niin kovan luokan muusikoita bändissä, että ei kovin paljoa parempi vois Suomessa olla.
    Mainittakoon rummuissa Kingston Wallin Sami Kuoppamäki. Ja ainakin yhden noista kitaristeista muistan tuuranneen Marzi Nymania Joonas Hytönen showssa joskus. Ja hyvin ne on vetäny tähän mennessä kaikki, mitä ovat soittaneet.
     
  4. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Mielenkiintoista kyllä, silloin toissa kerralla kun soitettavana oli mm. The evil that men do ja Are you gonna go my way, rummuissa oli joku toinen (tietääkö joku tyypin?).

    Tuo toinen kitaristi on ainakin Warre Vartiainen. Kyllähän hän Suomen parhaimmistoa on, mutta eipä edes yrittänyt I want it all:n sooloa. Brian May. :king: Eli tuskin Stratonkaan soolot ihan pala kakkua ovat...
     
  5. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Tai muokataan ne väärin menneet suoraan kuntoon Protoolsilla tai jollain vastaavalla, eikös tämä aika yleistä nykyään ole.
    Annalle ainakin tässä vaiheessa vielä plussaa yllättävästä valinnasta (Apulanta) ja siitä, että vetää suomeksi välillä.
    It's My Life on paska kappale, ainakin ollakseen 2000-luvulla julkaistu.
     
  6. Hemsley

    Hemsley Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo no onhan tuo rumpali ihan jees, mutta en usko kitaristien osaavan vetää Straton kaikkia sooloja, joita Tolkki vetää, ainakaan harjoittelematta.
     
  7. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Joo ei sitä runkkaamista joka jamppa jaksa.
     
  8. aspfjall

    aspfjall Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2004
    Viestejä:
    262
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tyyppi on Kalle Torniainen, tuttu myös Brother Firetribe -orkesterista. Taisipa soitella myös Vesa-Matti Loirin keikoilla, ellen aivan väärin muista.
     
  9. WhiteQueen

    WhiteQueen Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.04.2002
    Viestejä:
    1 591
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos jättäis suoraan vaan katsomatta illan lähetyksen.. Tai jos kaivaisi vaikka korvatulpat esille..
     
  10. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpas kerrankin mielenkiintoiset biisivalinnat, paitsi tietysti Arilla. Vähän jännittää jokaisen puolesta.. Vaikuttaa siltä että kuka tahansa noista hyvistäkin voi tänään pudota kun Kristiina jostain syystä pääsee kerta toisensa jälkeen jatkoon :hitme:
     
  11. LongJohn

    LongJohn Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    790
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ihmettelen edelleen tämän paljon puhutun monipuolisuuden vaatimista. Siis, miksi ihmeessä?

    Käytännössä Idols voittaja tai kuka tahansa levysopimuksen tehnyt artisti tekee hyvinkin samantyyppistä musiikkia pääosan tai koko uransa. Pienetkin segmenttimuutokset yleensä suoritetaan uudessa projektibändissä tai esimerkiksi soolouran kautta jolloin primäärinen imago ei pääse kärsimään.

    Miten artisti sitten luo fanikuntaa ja katu-uskottavuutta jos osoittaa vetävänsä uskottavasti Patricia Kaasia ja Lenny Kravitzia? Pikkuruinen ero noiden musiikkityylien väliltä. Mitä artistilta on sitten odotettavissa levyllä? Pikkunätti potpuri Olavi Virtaa, Britney Spearsia (perseenketkuttelumusiikkivideo bonuslevyllä) ja Mötörheadia? Kuka moista mahtaisi ostaa?

    Pääasiahan fanien kannalta lienee se miten henkilö esiintyy, millainen lauluääni on ja olisiko artistissa potentiaalia myydä yleensä jonkunlaista materiaalia. Mitä väliä sillä on miten esiintymiskyky ja lauluääni tuodaan esille?

    Tältä osin ymmärrän Arin ratkaisun varsin hyvin. Hänellä on todennäköisesti kotimaisen genren faneilta suhteellisen vankka ja vakaakin fanipohja. Jo nyt. Hän ei ole ollut kertaakaan pudotusuhan alla. Taitaa muuten olla ainoa mukana olevista kilpailijoista? Ehkei fanikanta riitä loppupeleissä voittoon saakka jos jäljellä olevien kilpailijoiden fanit pikkuhiljaa alkaa kasautua toisen jäljellejäävän esiintyjän taakse mutta tuskin se niin haittaa. Aikaisemmista Idolseista näkyy varsin selvästi ettei kisan voittaja ole läheskään ainoa joka saa sopimuksen ja alkaa takoa kun rauta on kuumaa. Ilkka Jääskeläisen osalta rauta jäähtyikin sitten samantien ja vastaavasti esimerkiksi Antti Ruisku pukkaa kultaa toisensa jälkeen.

    Noo, se lienee ainakin selvää että mielenkiintoinen ohjelma on taas tulossa. Ja pienenä vihjeenä Idolsin jälkeen klo 21:30 alkaa Maxilla kaksi jaksoa Top Gearia. Tv-ilta. ;)

    Long
     
  12. karpulk

    karpulk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2000
    Viestejä:
    262
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, tätä on täällä ihmetelty ja siihen vastattukin: ehkä halutaan katsoa, kuinka omaksymiskykyinen kilpailija on eri tyylisuuntien suhteen. Kyllä se vähän kertoo musikaalisuudesta ylipäänsä. Sitäpaitsi ainakin omasta mielestäni on mielenkiintoisempaa katsoa, kun kilpailijat joutu(isi)vat esittämään itselleen oudompaa musiikkia, nähdä meneekö täysin metsään vai onnistuuko. Itseäni ainakin tylsyttää katsoa / kuunnella illasta toiseen samaa varman päälle vedettyä materiaalia, jota etenkin Ari harrastaa vaikka hienon äänen omaakin. Enkä taida olla ainut, joka näin ajattelee.

    Ja sehän on selvää, ettei vastaavaa monipuolisuutta kukaan odota sitten levyiltä, eihän kukaan järkevä artisti mainitsemasi kaltaista sillisalaattia julkaisisi.
     
  13. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kristian tulee tippumaan, koska paitsi että nuo biisivalinnat ovat riskejä monikaan ei edes tunne noita biisejä. Vahinko että hän niin lupaavan alun jälkeen biisivalinnoillaan teki "itsemurhan" mitä tulee Idols-voittoon.

    Arin suosio jatkuu, vaikka mies on minusta muuttunut monotoniseksi ja vähän tylsäksikin. Ihqus-tekijä kuitenkin rulettaa näissä skaboissa, ja niimpä hän porskuttaa jatkoon, vaikka aika tylsä show tulee tänään olemaan.

    Anna sitten päättää pelata sukujuurillaan, ja ei siinä mitään silleen, mutta tuo biisivalinta huutaa "Anna tulkitsee minut karaokemaisesti ja läpilauletusti". Myös toinen valinta on hänelle aika kamala, ja luulenpa, että Kristianin viereen putoamisuhan alle asettuu juuri hän.

    Itse asiassa täytyy sanoa, että Kristiinan Bon Jovi -valinta voi olla aika hyväkin. Hän selvästi haluaa jatkaa viime viikon Don't Speakistä, sillä epäilenpä, että samanlaista tulkintaa on luvassa. Tuo Juha Tapio -biisi sitten kai on Kristiinan tapa kerätä pojoja myös Irina ja Nylon Beat -faneilta. Hän kerää tänään toiseksi eniten ääniä, eikä ole lähellä putoamista.
     
  15. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Miten niin? Eikös Annan isä ole portugalilainen, Juanes taas Kolumbiasta ja laulaa vieläpä espanjaksi?

    Se sen sijaan on mielenkiintoista, että molemmat Annan biisit ovat Jumala-aiheisia. Tai sitten ei ole. ;)
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tomeitou tomaatou :) (eli suomeksi sanottuna: tiedän, mutta luuletkos, että Annan yhteydet Portugaliin eivät vaikuttaneet tähän valintaan?)
     
  17. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nythän on kyse siis siitä This Left Feels Right -levyn varsin mainiosta akustisesta sovituksesta eikä siitä paskasta singleversiosta. Voi toimiakin.
     
  18. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    :rolleyes:
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Voi voi Kristiania... Tuo kuulostaa aika kesyltä, ja olisihan se kiva ollut, jos tekotaiteellisuuden koulukuntaan olisi kuulunut vain Ibby Love -- mutta ilmeisesti Kristian sitten päätti liittyä joukkoon.

    Ja tuosta siloposki-lookista tulee varmasti sanomista, ja minustakin tässä vaiheessa kilpailua tyylinmuutos ei ole paikallaan -- ainakin tuollainen. Kaipa Kristian tuossa nyt haluaa osan Arin nuorista faneista ja ehkä tuossa on vähän sitä tyypillistä ranskalaismiehen fiilistä (kun biisikin on ranskalainen)... Voi voi.

    EDIT: Mitä tolle tyypille on tapahtunut? Toinenkin biisin esitys on niin keskinkertainen, että hirvittää. Siis ei tuossa mitään vikaa niin lauluteknisesti ole, mutta tuo vaan on unohdettavaa ja hukkuu massaan.

    1) Suuri yleisö ei tunne näitä biisejä
    2) Tyylimuutos huonompaan suuntaan, ja tässä vaiheessa kisaa typerä liike
    3) Biisien esitys unohdettavaa

    Kristian tippuu!!!
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Arin ensimmäinen biisi: semmoista monotonista rallattelua ja yllättäen Arilla oli etenkin lopussa aika epätavallisia lipsahduksia laulutekniikassa.

    Arin toinen biisi: Häviää originaalille selvästi, ja alku (ja koorusten jälkeiset osat) menevät todella vaisusti.

    Aria aina hehkutetaan, mutta kun kisa on edennyt niin minusta tyypin kiinnostavuus on laskenut roimasti. Ehkä siinä syy miksi tätä herraa ei ole "löydetty": kyllähän ensimmäinen reaktio hänen ääneensä on, että "Wautsiwau, todella originaali ja hieno ääni", mutta kun tuota kuuntelee enemmän, niin se alkaa kuulostamaan tylsältä.

    Kerrankin tuomaristo arvostelee oikein!!