Sony Kdf-e50a11e

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana HvT23, 22.09.2005.

  1. Paladine

    Paladine Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, kaapeli on Marekilta hommattu Lindyn DVI-HDMI -kaapeli. Ei kai Marek huonoja piuhoja myy? Tosin toisaalta myös samanlaisella, tosin lyhyemmällä (2m) Lindyn kaapelilla Oppon DVD-soitin on kiinni töllössä, ja siinä on valikoissa semmoista pientä "pikselivärinää" näkyvissä...

    Tänään tietokoneeni oli päällä, ja kun laitoin telkkarin päälle, huomasin että tietokoneen taustakuva "katosi", ja huomasin että konehan otti Sonyn käyttöön myös... Siirryin HDMI-kanavalle telkkarissa ja siellähän se oli, moitteeton kuva, lukuunottamatta tuollaista pientä värinää jota tuossa Oppon tapauksessakin kuvailin. Taas vähän säätöjä enkä saanut kuvaa enää takaisin tuolla lailla. On se vaan kumma... Niin, ja kokeilin Powwerstripillä pakottaa 720p/50Hz -tilan, mutta ei apua, purppuraviivat poistuivat mutta tilalle tuli pahaa pystysuuntaista sahalaitaa... :OI
     
  2. Hellxraiser

    Hellxraiser Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 42" telkku kävi tuossa kuukausi takaperin tekemässä pientä suomenmatkailua huollon merkeissä. Ilmaantui nimittäin harmaa ~5x5cm läiskä keskelle ruutua, ei auttanut mikään tuohon joten pirautus huoltoon (taisi olla telehuolto niinimaa).

    Telkku haettiin kotoa näppärästi ja olin vielä säilyttänyt alkuperäisen laatikon, joten helposti kävi. Viikko vierähti ja kappas postilaatikossa oli perkele postin pakettikortti, jossa lukee että TV. Onneksi nyt satuin omistamaan suurehkon farmariauton, joten sain telkun itse haettua postista, voin kuvitella vitutuksen määrää sellaisella henkilöllä jolla ei ole mitään mahdollisuutta itse tuollaista kuljettaa. Kotiin tuo alunperin olisi pitänyt toimittaa. Annoin asiasta palautetta eteenpäin.

    Laitteeseen oli vaihdettu "optiikka", tai näin luki huollon lappusessa, nyt telkku on toiminut normaalisti.

    Sinällään telehuollon toiminnassa ei ollut vikaa, tuo palautus vain kusi aika lahjakkaasti.

    Suomesta ostettuihin telkkuihinhan kuuluu tuo nouto/palautus sydeemi, ulkomailta tilattuihin ei taida kuulua.
     
  3. dustin

    dustin Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2006
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma on suomesta ostettu, taidanpa kysyä myyjäliikkeeltä mitä tuumaavat kuvan virheistä. Eihän se tollaiseksikaan voi jäädä ja vaikka takuu olisikin juuri ummessa, pitää laitteen kestää enemmän. Tuntejakaan ei ole lampulla kun maksimissaan 1800 mutta epäilen että jää tuolla 1200 tienoille minun käytölläni.
     
  4. jukra

    jukra Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedoksi vain muillekin:
    Ajattelin hommata varalampun telkkariin vaikka ei varmaan vielä tunnin lähelläkään täyttymistään ole, ei sitä sitten ainakaan ole hieno hommata kun se poksahtaa.
    Kyselin ensin Sonyltä suoraa ja kuulin että EET Finland (http://www.eet.fi) on suomessa heidän varaosaedustajansa.
    Sitten kyselin heiltä:
    Lampun varaosanumero on MLKDF E50A11E ja hinta 286,25e (alv 0%) (eli vajaa 350e (alv 22%)), toimitusaika 1-2vko.
    Netistä löytyi jostain hollantilaisesta paikasta tuolla varaosanumerolla 273e(sis paikallinen alv) mutta ei ole tietoa toimittavatko Suomeen edes rahalla..
     
  5. jorhe

    jorhe Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2001
    Viestejä:
    626
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on kyllä sitten Sony Finland kusettanut monia kuluttajia linssiin. Kaikissa artikkeleissahan on puhuttu lampun olevan 200-250 euron luokkaa. Noin on minulle sanonut aikoinaan myös Sonyn edustaja ja Sony Centterin myyjäkin. Itse en ainakaan suostu lampun lauettua maksamaan uudesta 350 euroa kun yksi laitteen ostokriteereistä oli juuri tuo lampun edullisuus (max ~250e).
     
  6. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletteko kuulleet katteen tekemisestä? Kyllä tuo edelleen on alle 300e. Käykää vaikka kivijalkaliiikkeestä tuota kysymässä. He saavat tilattua lampun noin 250e hintaan johon sitten toimituskulut ja pieni siivu päälle. Alle 300e luultavasti jää.
     
  7. goudha

    goudha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysehän ei kuitenkaan ollut 300€:sta. Itsellekin kerrottiin Sony Centeristä, että lamppu maksaa n. 200€. "Noin" hinnoissa ei voi tulla 50% heittoa.

    Meillä meni juuri muutenkin Sonyn Centerin kanssa sukset ristiin, kun myyjä taannoin sanoi, että laitteessa on conax-kortinlukija, ja maksukanavat toimii, senkun lyö kortin sisään. Nyt sitten melkein 1,5 vuoden jälkeen hommattiin maikkarin kortti formuloita varten ja yllätysyllätys, eihän siellä ollut kuin paikka moduulille, joka maksaa 90€. Lupasivat 'jopa' 10€ alennusta :hitme:. Kuluttaja-asiamiehen mukaan suullista lupausta on vaikea lähteä todistamaan, eikä yleensä tuota tulosta :OI.

    Mitä siis tästä opimme? Älä koskaan luota myyjän paskanjauhantaan. Selvitä valmiiksi kaikki tarpeellinen.

    Itse sokeana luotimme myyjään tuossa kortinlukija-asiassa, eikä näköjään pidä tuo lampun hintakaan paikkansa :mad:. Muutenkin TV on menossa toista kertaa huoltoon, ensin varjostusongelman takia, jolloin vaihdettiin optiikkayksikkö. Nyt ruvennut välkyttämään kuvaa aika-ajoin ja väritkin jäi optiikanvaihdosta vituralleen.

    Huollon jälkeen lähtee murheenkryyni talosta... vaikka ilohan siitä on ollut leffoja kattella. Täytyy tyytyä hieman pienempään lituskaan :thumbsup:
     
  8. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jep, johan puolustuspuheen lykkäsit...
    Itsekin kysyin n. puolisen vuotta sitten lampun hintaa Sony Centerista ja sanoivat sen lähtevän 200€ pintaan.
    Ei lähemmäs 300€ ole ainakaan oman ymmärrykseni mukaan sama asia kuin 200€ pintaan..:eek:
     
  9. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei myyjät sentään kaikkitietäviä ole. Jotkut oikovat kaupan teon yhteydessä aika huoletta, vaikka kaikki informaatio ei olisikaan hallussa. On sinänsä sääli, että tällaiset myyjät pilaavat muidenkin myyjien maineen, sillä on suomen maassa niitäkin jotka asiansa osaavat. Mutta itse etukäteen asiaan tutustumalla kyllä saa ennakoitua monet murheet. Sen jälkeen osaa varautua siihen, onko myyjä kuinka ammattitaitoinen. Jos jää kiinni valehtelusta, voi aina vaihtaa paikkaa.

    Yhdessäkään valtavirran televisiossa ei ole conaxlukijaa valmiina, vaan aina tarvitsee modulin. Sellaisen saa kivijalkaliikkeestä noin 60e hintaan.

    Ikävä, että televisio on temppuillut noinkin paljon. Itselläni on pelannut varsin hyvin. Hinta-laatu-suhdehan tuossa aikoinaan oli lyömätön, mutta nyt alkaa vastaavaan hintaan saamaan jo varsin mielenkiintoisia littuja - varsinkin plasmapuolelta.

    Ei se varsinaisesti puolustuspuhe ollut... Enemmänkin sarkasmia. Itsellänikin joskus tuo lampun vaihto edessä eikä tuo todellinen hinta mieltä lämmitä. Mielenkiintoista sinänsä, että SXRD-koneen lamppu on noin 50e halvempi kuin tämä..

    Nuo 200-250e olivat aikoinaan Sonyn puolelta ennakkotietoja tuon lampun hinnasta. Sitten kun itsekin selvitin mitä lamppu maksaa, niin hintana oli noin 250e jälleenmyyjälle. Ikävä kyllä myyjäliikkeetkään eivät voi myydä tuotteita tappiolla ulos, mutta ei se valehtelemaan oikeuta. Luultavasti myyjä ei tiennyt mistä puhui. On täällä plazalla muutenkin elänyt usko 250e lampun hinnasta. Äkkiä ihmisten suussa hinnatkin muuttuu.

    Itse asiassa muistan lukeneeni linkin, josta sen sai ulkomailta noin 250 euron hintaan tilattuakin. Se on tässä thredissä muistaakseni puolen välin tienoilla.
     
  10. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkähän tuon telkun todelisen käyttöajan saisi esille? Se huoltovalikon kellohan näyttää mitä sattuu.

    Telkun vaihto melkein kiinnostaisi, mutta jällenmyyntihinta ei varmaan huikea ole, jos miettii ettei tiedä kauanko telkkua on käytetty ja lamppu maksaa 300€.
    Itselleni kaks sataa vielä tosiaan menettelisi, mutta kun puhutaan kolmesta sadasta, niin alkaa jo tosissaan miettimään telkun vaihtoa. Pointti on se että, kun mieli tekee telkku vaihtaa n. vuoden sisään niin ei tosiaan viittisi investoida siihen lamppua kolmella sadalla.
     
  11. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuo lampun hinta ostohetkellä voi olla aika herkkä "pyöristys" paikka, eli myyjä pyörittelee tätä kuuluisaa "noin" hintaa reilusti alas siinä toivossa ettei ostaja sitä enää ostohetkellä (vuoden parin päästä) muista.

    Sen puoleen näistä hinnoista kannattaisikin saada aina kirjallinen tarjous. Tiedän kyllä että ongelmallista saada vuoden/kaksi kestävää tarjousta, mutta siihenhän voisi aina jättää pykälän "oikeus hinnan muutokseen pidätetään". Tällöin olisi kuitenkin lapulla ylhäällä se oikea hinta mitä on luvattu. Siinä voisi myyjäkin miettiä että laittaako lappuun tarkan vai "noin" hinnan. Tarkistaisiko hinnan jostain vai mitä tekisi... Jos ymmärrätte mitä ajan takaa.
     
  12. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysy huviksesi hintaa lampulle sony keskushuollosta niinimaalta, veikkaampa että hinnat halvemmat kuin kivijalkakaupassa...ne katteet nääs.

     
  13. jukra

    jukra Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli Sonyn varaosamyyjä (EET) kusettaa kun kertoi mailitse tuon hinnan? Näinkö tämä nyt on ymmärrettävissä..
    Kysyin Sonyn tuesta nimenomaan mistä lampun saa hommattua, kumma että eivät sitten viitsineet kertoa että heidän omien Sony Center liikkeiden kautta lampun saa 100e halvemmalla - eikö?

    Luulisi että tuolta EET:ltä ne kivijalkakaupatkin sen lampun tilaa: alennukset tuskin kovin isoja kun kun yksittäiskappaleita tilaavat ja saman alvin laittavat päälle.

    edit: Jos lampun tyyppi on xl-2400 niin eBay:sta löytyy jenkkilästä ainakin pari paikkaa josta alle 150$ tuon saa (+verot+tullit+lähetys) jos edes lähettävät suomeen.. En tuosta tyypistä varma ole.
     
  14. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskin kusettivat. Eiköhän se lampun hinta hieltä ostettuna ole ihan se minkä kertoivatkin. LOL.

    Niinkuin matias mainitsi, Niininmaalta ne kivijalkakaupat sen tilaa. Ja ikävä kyllä erityisesti tarvikkeilla tehdään todellista katetta - ei loppuun asti kilpailutetuilla tuotteilla. Ja alennukset riippuvat suurimmaksi osaksi pärstäkertoimesta. Elämä on.
     
  15. jukra

    jukra Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko itse kysyny tuota lamppua Niinimaalta?
    Sain erittäin yksiselitteisen vastauksen, kun kysyin äsken heiltä, että lammpu on ostettavissa -ainoastaan- EET:n kautta, EI heiltä..
    Eli hinta on tuo minkä olen maininnut, piste.

    (ellei sitten tilaa jenkeistä / japanista ja maksa euroa X + tullit + ALV + se riski että lamppu särkyy matkalla)
     
  16. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä vaan, hinta verollisena karvan verran alla 250€ itse noudettuna.
    Toki tästä muutama kuukausi aikaa. Melkein sama hinta tuolle uuden 50 tuumaisen lampulle.

    Mikseivät myisi lamppuja kun hyllyssä on kaikkea muutakin tarviketta mm. kaapeleita ja akkuja.

    Kysyä voi tietty monella eri tavalla:)

     
  17. abmas1

    abmas1 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minullekin tarkistettiin myyjien toimesta, kysyessäni hintaa, useassa paikassa varalampun hinnaksi on "n. 200 euroa"!!

    Ketä nyt on kusetettu, vai meitä hölmöjä? :hitme: :OI :mad:

    Nyt alkaa herätä epäilys: kun useimmilla meillä lamput kestävät ehkä 3-4 vuotta, niin poksahtaessaan ei Suomesta löydy koko telkkariin enää lamppuja, hyvä jos koko maapallolta, "vanhaa tekniikkaa" kun on?!? Ketäs silloin syyttelemme?

    Miten saisimme myyjät näissä Experteissä, Mustissa pörsseissä, Teknisillä ja Hirvoxeilla nalkkiin lupauksistaan?? Joku rotihan heidänkin puheissaan on oltava!
     
  18. jukra

    jukra Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2002
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinhän sitä voi :) Itsehän vain tyhmyyttäni kysyin paljonko maksaa varalamppu ko. telkkariin enkä muistanut kehua vastaajan samettista ääntä tai ulkoista olemusta :D

    Taidan tilailla tuon tuolta eBayn kautta jossain välissä tai metsästää esim englannista / saksasta / ranskasta - sieltä tuntuu tuohon 200e pintaan saavan(kunhan sattuu sopivasti kohdalle)
     
  19. abmas1

    abmas1 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    .....ja löytyihän niitä, sekä keston että hinnan suhteen.

    Kuten itsekin muistelin noin vuosi sitten myyjiltä kuulleeni, niin 2:lla alkavia lukuja silloin meille kerrottiin.

    Kun joku tuossa edellä mietti, ettei myyjän suullista "lupausta" voi jälkeenpäin todistaa, kävisikö täällä käyty keskustele sellaisesta? Voisiko olla jopa ennakkotapaus? :confused:

    Eilen tenttasin Markantalon myyjältä, että mikä hänen käsityksensä hinnasta on? "350 euroa", oli nopea vastaus.

    Kysyin sitten, että mitä on tapahtunut vuodessa, kun silloin myyjät eri puolilla kertoivat hintaluokaksi "n. 200 euroa". Tämä kyseinen myyjä oli kuulemma "aina kertonut hinnaksi 350€ koska sen se maksaa". :rolleyes:

    Kerroin, että lampun edullinen hinta oli minunkin kriteereistä yksi tärkeimpiä vuosi sitten (tv-käytettävyyden lisäksi) verrattuna tykkiin. Silloinen tuntumani, että verrattuna tykin lamppuun karkea "puolet hinnasta ja tuplakesto" kuulosti hyvältä silloin.

    "En voi tuohon sanoa mitään, itse olen aina sanonut 350€..", niinpä. Olisko ollut sitten se vaitelias naapurimyyjä, joka samassa putiikissa mainosti edullisempaa hintaa silloin?

    Teoriassa minun telkkarini lampun pitäisi vielä kestää n. 3 vuotta, jos kaikki menee hyvin. Huolettaa kyllä vähän se, että jos hinta nousee samaa tahtia vuositasolla, missä se liikkuukaan siinä vaiheessa?

    Kannattaisiko tilata nyt eBaystä "varastoon"? Takaisi saatavuuden ja hintatasonkin :king:
     
  20. goudha

    goudha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Telkkari lähti huoltoon alkuviikosta, ja soittelinkin perään huoltoon tv:n "ominaisuuksista" ja mitä sille pitää tehdä, kun ei oltu kirjattu kaikkia huoltokuittiin.

    Kyselin samaan rahaan myös lamppuasiaa, johon huoltomies sanoi, että heiltä saa ja hinta 230€ alveineen :thumbsup:

    Kysyin tietysti, että voiko lampun hakea myöhemmin tiskiltä, eli ei ole niin sanotusti huoltovaraosa, ja kuulema sopii sekin.

    Kyseessä Telehuolto Niinimaa Vantaalla...