Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. kasper

    kasper Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2003
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei helvetti mitä paskaa Lost on nykyään! Hyvä sarja on pilattu aivan täydellisesti.

    Ps. Sarja on kai tippunut Jenkeissä jo TOP20-listalta.
     
  2. Hengga

    Hengga Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2002
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lohduttaa kuitenkin tietää, että olut säilyy 20 vuotta pilaantumatta. Itse en enää uskaltanut koskea 4 vuotta vanhaan puteliin joka löytyi kaapista.;)
     
  3. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2006
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä sitä voi tietää kuinka kauan kalja on pakussa seisonut. Ainakin Rogerin raato oli sen verran freesin näköinen, ettei ainakaan kahtakymmentä vuotta.

    Ei oikein nämä Lostin fillerit miellyt. Joissain sarjoissa ne osataan tehdä oikein hyvin, Lostissa taas ei. Tähän liittyy vielä se, että koko Lostin vetovoima perustuu "suureen tarinaan" ja pitkään story arciin. Fillerit eivät toimi, ja hidastavat turhaan tarinan etenemistä.
     
  4. Elvis

    Elvis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2001
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koko Lost sarja perustuu siihen, että mitään pääjuonen kannalta tärkeitä asioita ei selvitetä ennen viimeistä kautta. Sitä ennen mysteerien kekoa kasvatetaan loputtomiin.

    * Esim. mitä olivat ne jo ensimmäisellä kaudella esiintyneet ilmassa lennelleet savupörriäisrobotit?
    * Mikä oli se puitakaadellut jättiläinen, joka piti samaa ääntä kuin War of the Worldsin tripodit? Ei ainakaan jääkarhu.
    * Mikä ihmeen maailmanlopun laitos siellä hatchin alla on?
    * Jos kerrat othersit ovat Dharman jengiä tai ainakin tietävät heistä paljon enemmän, niin miksi se jättävät ko. värkin jonkun ulkopuolisen vastuulle.
    * Mitä ihmeen lääkettä nämä othersit piikittävät kaikkiin ulkopuolisiin? Jopa vauvoihin.
    * Paljon muita juonenpätkiä joita ei ole koskaan päätetty, liekö on edes aikomusta.

    Ärsyttävintä on, että ketään päähenkilöistä ei tunnu edes kiinnostavan nämä mielenkiintoiset asiat ja sivujengi keskittyy lähinnä rannalla oleiluun, vaikka porukalla tuon saaren voisi tutkia parissa päivässä. Kukaan ei ole uskaltautunut metsään enää sen jälkeen kun ties kuinka kauan sitten siellä oli villisika ja jääkarhu? Jotka molemmat on pistetty lihoiksi jo aikaa sitten. Vaikka sivujengi tietäisikin othersien määrittelemistä rajoituksista liikkumisen suhteen, niin kyllä useampi kuukausi on aika pitkä aika kerätä rohkeutta. Mitenkä ne Dharma ruoat edes riittää kymmenille.

    Muuten kyllä aivan loistava sarja, mutta mä olen jo menettänyt toivoni sen suhteen, että edes käsikirjoittajilla on langat hyppysissä enää juonen suhteen. Mysteereitä mysteerien perään odotan, kunnes pillit on pakko laittaa pussiin.
     
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Eikös nämä ole ihan sama asia, Musta savu, eli Saaren puolustusjärjestelmä. Jos puhutaan lentäjän napanneesta oliosta, viidakossa viilettävistä savupörriäisistä, puita kaatavasta jättiläisestä tai olennosta, joka meinasi repiä Locken sinne kuoppaan jne., niin kysehän lienee kaikissa tapauksissa Mustasta savusta. Kysymys onkin tässä nyt se, että miten tämä savu toimii ja mikä se noin loppujenlopuksi edes on. Kyse on kuitenkin yksi näistä Lostin suurimmista mysteereistä, joten on ihan selvää, että se ultimaattinen vastaus jätetään sarjan loppupuoliskolle. Tämäkin on vähän kaksipiippuinen juttu. Jos nämä oleelliset mysteerit paljastetaan nyt, saattaa käydä Twin Peaks -ilmiö; kun Laura Palmerin murhaaja paljastettiin, katsojaluvut laskivat ja sarja lopetettiin pian sen jälkeen. Toisaalta jos Lostissa ei paljasteta suurimpia mysteereitä kuin joskus viimeisellä kaudella (onko se nyt sitten neljäs vai viides kausi), niin katsojat voivat heittää leikin kesken koska eivät jaksa odottaa. Lostissa on nyt näköjään lähdetty tälle "pidemmälle tielle", joka ei tosin mua haittaa. Hienoa tässä sarjassa on se, että pähkäilemällä asioita voi itsekin vetää jos jonkinlaisia johtopäätöksiä.


    Mitä tarkoitat tällä "maailmanlopun laitoksella"? Sitä avainta ja fail-safea, jonka Desmond kytki kakkoskauden lopulla? Kyseessähän lienee se viimeinen mahdollisuus ehkäistä napin painamattomuudesta johtuvat vielä pahemmat seuraukset. Mitä nämä seuraukset olisivat olleet, jos fail safea ei olisi käännetty, siitä ei kai ole vielä tietoa...

    Tässä voi olla sellainenkin mahdollisuus, etteivät othersit välttämättä ole Dharman jengiä. Ehkä tässäkin jutussa on jotain, jota emme täysin tiedä (yllätys). Ei Lostissa monestikaan asiat ole ihan sitä miltä näyttävät.

    Mulla on edelleen vahva usko siihen että kaikki juonilangat pystytään solmimaan yhteen. En jaksa stressata turhia, eikä Lost mun mielestä ole edelleenkään kyntänyt pohjamutia. Älkää miettikö liikaa, "just watch the damn show." ;)

    Jossain Cusen ja Lindelofin haastattelussa sanottiin aika osuvasti, että Lost on hieman kuin pelaisi shakkia tms. En muista miten lainaus aivan tarkkaan meni, mutta ajatus lienee kuitenkin sama. Että tekijät antavat ensin vastapelurin pelata voitokkaasti, mutta vastapelaaja ei huomaa että tekijät ovat vain muutaman siirron päässä "shakista ja matista". Ja sitten kun tulee se tekijöiden vuoro siirtää, se on yleensä "leuka tippuu lattiaan" -osastoa. Että annetaan katsojan ymmärtää mahdollisesti useamman jakson ajan jokin asia tietyllä tavalla, mutta kirjoittajilla on hihassaan se todellinen ässä, joka tulee vasta myöhemmin. Tästä minä ainakin pidän Lostin kohdalla. Eikä tämä ole mennyt vielä mielestäni mitenkään itsetarkoitukselliseksi kikkailuksi, ainakaan vielä.
     
  6. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jo toinen täytejakso peräkkäin. Ihan rento fiilishän jaksossa oli, mutta olisi todellakin sopinut johonkin muuhun sarjaan paremmin.
    Totta, Sawyerin hahmo kuivenee jakso jaksolta. Alkuaikojen hymy/sarkasmi combinaatio ei riitä tekemään hahmosta mielenkiintoista.
     
  7. toippari

    toippari Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2005
    Viestejä:
    187
    Saadut tykkäykset:
    0
    olipas hyvä jakso vaihteeksi! 10. jakso oli melkoista kuraa mutta nyt saatiin taas vähän äksöniä saarelle:thumbsup:
     
  8. xclone

    xclone Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    1 623
    Saadut tykkäykset:
    0
    3x11

    Ihan hyvä jakso oli taas välistä. Sayid on siis entiseltä ammatiltaan kiduttaja sekä kokki :D

    Onneksi löysivät tuon kartan ennenkuin pamahti koko mökki ilmaan. Ja tulihan sieltä taas yksi Sawyerismi... "Thats right avalanche"

    Mitäs muuten tuo Otherssien musta muija sano venäjäksi sille ryssälle? Varmaan sen ainakin että ammu minut mutta oliko siinä jotain ihme piiloviestiä? Kun ei hjummarra ruskilandian kieltä.
     
  9. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Klugh: Mikhail. Mikhail! You know what to do.
    Mikhail: We still have another way [out].
    Klugh: We cannot risk. You know the conditions.
    Mikhail: There is another way.
    Klugh: They captured us. We will not give (or let, or betray) [unintelligible].
    Klugh: You know what to do. It is an order.
    Mikhail: We still have another way!
    Klugh (in English): Just do it, Mikhail.
    Mikhail: Forgive me. (shoots)
     
  10. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka jakso oli ihan kiva, niin kyllähän se taas pistää vähän vituttamaan, kun näillä hemmoilla oli käsissään miljoona mappia ties minkälaisia dokumentteja, joista olisi varmasti paljastunut koko dharma-systeemi, mutta menivät sitten (yllätys, yllätys) räjäyttämään ne taivaan tuuliin.
     
  11. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Mutta eipä tuosta paljoakaan ota tolkkua, epäselviä viittauksia lähinnä... äh...

    Loistojaksohan tuo oli, ehkä kenties kolmoskauden paras minun mielestäni. Saatiin vihdoinkin vastaus siihen kaapeliin, joka esiteltiin jossain ykköskauden alkupuolella :D Muutenkin valotettiin mielenkiintoisesti Dharman ja Othersien yhteyttä, näköjään tuolla Saarella on ollut jonkin näköinen sota käynnissä. Mikhail kutsui tapahtumaa "The Purge" -nimellä, joka kääntyy suomeksi "puhdistukseksi" tjtn. Dharma julisti sodan otherseja ("hostiles") vastaan, jotka ovat ilmeisesti pyyhkineet sitten koko Dharma-väen pois saarelta. Nelivarpainen jalka on kai jäänne siitä sivilisaatiosta mikä Saarella on vallinnut ennen kuin Dharma saapui sinne kokeineen ja laitoksineen. Ovatko othersit sitten näitä Saaren alkuperäisasukkeja ja/tai Dharman "koe-eläimiä", jotka jossain vaiheessa kääntyivät "isäntiään" vastaan ja koko homma levisi käteen? Vai miksi Dharma halusi "puhdistaa" Saaren näistä tyypeistä? Kunnon mytologioita viritellään jälleen kerran... huhheijaa.

    Onneksi tosiaan nuo kartat napattiin talteen, saa nähdä mitä "parakeista" löytyy seuraavaksi.

    Joo, v...tun Locke. Taas tyri koko homman kun piti mennä räpläämään sen tietokoneen kanssa. Mitähän senkin päässä liikkui? Locke on nykyään ihan fucked up. Kolmoskauden alussa se Ekon pelastanut "hunter"-Locke oli piristävä näky, mutta nyt tuo taas sekoilee ihan nollat taulussa. Sayid on kai tällä hetkellä se "dynamo" joka pistää hommat toimimaan. Muutenkin "esimerkillistä" käytöstä, että kun löydetään uusi mielenkiintoinen asema jossa on ties minkälaista mappia ja kommunikaatiojuttua, niin samassa jaksossa se pitää räjäyttää taivaan tuuliin.
     
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eikös Ben joskus sanonut Jackille, että on asunut saaressa koko elämänsä. Ottaen huomioon hänen ikänsä, niin voisi luulla, että Othersit ovat sitä alkuperäiskansaa.

    Lostpedista lueskelin sellaista, että "barracksit" olisivat lähes varmuudella Othersien asuinkylä.
     
  13. O'Neill

    O'Neill Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    140
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä loistava jakso parin hieman heikomman jakson jälkeen. Nyt ei ainakaan kukaan voi valittaa ettei tässä tapahdu mitään.

    Jakson paras dialogi oli jälleen kerran Sawyerilla. Jotenkin näin sanoi Nikkille kun se jotain huomautti Sawyerille: B: Who the hell are you :D

    Ei Locke mitään tyrinyt. Saattoi itseasiassa pelastaa Lostilaiset. Dharmalla ei ollut varmaan tietoa siitä, että Otherssit oli tappaneet Dharman työntekijät ja ottaneet saaren haltuunsa. Nyt kun Locke näppäili 7-7 niin Dharmalle kulki tieto siitä, että Otherssit on hyökänneet Dharman kimppuun joten oletettavissa on että sieltä tulee Dharman iskujoukot jossain vaiheessa.

    Mitä niillä mapeilla ja kommunikaatiojutuilla Lostilaiset ois tehnyt edes? Toi oli ainut tapa saattaa Dharman tietoon saaren tapahtumat, muu kommunikaatio tietokoneella olisi tapahtunut ainoastaan Otherssien kanssa. Ei Lostilaisille olisi ollut mitään hyötyä mapeista saaduilla tiedoilla Dharmasta kun nyt heitä odottaa mahdollinen pelastus ja kotiinpääsy. Katsojien kannalta tilanne on hieman toinen :)

    Joten Lockelta hienoa toimintaa tässä jaksossa. Tosin joku fiksaatio sillä on tietokoneisiin kun nytkään ei pystynyt vastustamaan tietokoneen Y/N kysymystä.:D
     
  14. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eikös se kone sanonut, että yhteydet ulkomaailmaan on poikki, joten tuskinpa sieltä mitään tietoa yhtään minnekään lähti. Korkeintaan Ben ja kumppanit tsiigaili kameran välityksellä sitä meininkiä.
     
  15. O'Neill

    O'Neill Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    140
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän se kone niin sanoi, mutta miksi se olisi kysynyt että onko Hostilet ottaneet aseman haltuun jos tieto siitä ei kulkisi Dharmalle? Joten kyllä siellä on tieto jotain pitkin kulkenut Dharmalle tai muuten ohjelman suunnittelija on ollut aika hukassa.

    Olettaisin, että nämä räjähteetkin oli Dharman asentamia sen varalle jos asema vaaraantuu. Kun Locke näppäili 7-7 niin räjähteet aktivoituivat räjähtämään pienen ajan kuluttua, jotta viestin lähettäjällä oli aikaa poistua mökistä. Mikäli räjähteet olisivat olleet Otherssien asentamia olisi niiden tullut räjähtää ennen viestin lähettämistä tai välittömästi kun 7-7 oli näppäilty koneeseen.
     
  16. JP5.1

    JP5.1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä mä käsititin niin, että kone kysyi sen sen takia, koska jos hostilet ovat ottaneet aseman haltuunsa, on se tuhottava. Sarjan tietäen, ei sieltä mitään lähtenyt Dharman suuntaan ja Sayidin saama karttakin on itsestääntuhoutuvaa mallia tarpeeksi pitkälle asemasta kuljettaessa. Tämän jälkeen kaikki taas unohtavat koko aiheen ja soittavat kitaraa iltanuotiolla.
     
  17. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Itse en usko, että tuosta 7-7:n painamisesta lähti mitään tietoa minnekään, varsinkaan kun muukin kommunikaatiopuoli oli paskana. Että Flame ja sen sisältö on vain ja ainoastaan tuhottava, etteivät muut valjasta asemaa omaan käyttöönsä. Lockehan ei ollut kuitenkaan tietoinen niistä räjähteistä, joten mistäpä hän olisi voinut aavistaa että koko paikka räjähtää taivaan tuuliin. Jos kerran Dharma on itse julistanut sodan noita "hostileja" vastaan, kai jossain vaiheessa tätä taistelua on ilmoitettu Dharman johdolle (ulkomaailmaan?), että mikä tuo tilanne Saarella sillä hetkellä oli (=helvetti valloillaan).

    Tuli tuossa mieleen tämän kauden alkupuolella nähty jääkarhuluola, josta Locke haki Ekon pois. Siellä luolan lattiallahan oli luita ja Dharma-uniformuja. Olisivatko "hostilet" päästäneet sitten nuo jääkarhut irti häkeistään jotta ne saalistaisivat ja tappaisivat kaikki viidakossa piileskelevät loput Dharmalaiset? Kun asetelmat ovat nyt tällaiset, niin mikähän lienee Mustan savun tarkoitus. Etsiä myöskin Dharman väkeä Saarelta?
     
  18. O'Neill

    O'Neill Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    140
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se, että jaksossa ei näytetty Sawyerin ja Katen sanovan Lockelle näkemistään räjähteistä ei tarkoita etteivätkö he kertoneet Lockelle niistä. Kaikkea kun ei kuitenkaan tarvi mielestäni vääntää rautalangasta.

    Miten sitten selität, että Dharma tekee edelleen ruokalähetyksiä. Tuolta Flamestähän tilattiin ruokalähetykset, joten jos Dharma olisi tiennyt hostilejen ottaneen aseman haltuunsa olisivat varmaankin ruokalähetyksetkin loppuneet.

    Se ei välttämättä ollut Dharma, joka julisti sodan vaan yhtä hyvin hostilet on voineet suorittaa yllätyshyökkäyksen jolloin Dharmalaiset eivät ole saaneet tietoa sodasta kulkemaan ulkomaailmaan.
     
  19. O'Neill

    O'Neill Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    140
    Saadut tykkäykset:
    0
    No vaikka tieto ei nyt olisikaan kulkenut Dharmalle saavat he kuitenkin myöhemmin tiedon, että kaikki ei ole kunnossa kun ruokalähetysten tilaaminen loppuu.
     
  20. maverick76

    maverick76 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli ihan ok jakso varsinkin edelliseen verrattuna, mutta vähän katsojia aliarvioiden oli kirjoitettu Locken toiminta.

    Sarjan alussa Locke kirjoitettiin tosi fiksuksi kaveriksi, mutta nyt hän onkin täysi ääliö, joka ei malta pitää näppejään erossa shakkipelistä, kun pitäisi vartioida vankia. Haloo!