Sohvani mun?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Lare, 12.09.2006.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin makuja ja kukkaron kokoja on monia. Oma mielipiteeni on, että jos saisin missä tahansa Oulun liikkeestä ostaa huonekalut, niin ostaisin ne Vepsäläiseltä, mutta toisaalta minusta kyseinen liike myy sellaisia huonekaluja, jotka eivät välttämättä ole hintansa väärtejä. Eihän siellä nyt ihan överiksi suinkaan pistetä (ja en nyt kovin tekopyhäksi ala, kun myydäänhän siellä Hästensin sänkyjäkin, ja itsehän sellaisen omistan), mutta sellaiselle ihmiselle, joka ei ole kauhean varakas ja jolla on esim. lapsia (tai sitten kännikavereita, jotka ovat kuin lapsia) niin Vepsäläisen kalusteet eivät minusta sovellu. Vastaavasti jos haluaa luoda tyylikkään laatukodin ja saada visuaalisia kiksejä, niin Vepsäläinen on aika lailla parasta mitä Oulussa on tarjolla (Spaziokin on aika jees, tosin sieltä löytää lähinnä sellaista "pientä kivaa").

    Tuo muuten on aika erikoisen näköinen sohva. Tuo design on omaan silmääni jopa häiritsevän erikoista, mutta sehän on kyllä niin paljon kiinni millaisen ympäristöön tuon sijoittaa. Kuvittelisin, että mitä vaaleampaan ympäristöön tuon sijoittaa, sitä paremmin se sopii (nuo neliöt hukkuvat ympäristöön eivätkä niin räikeästi paista silmään).
     
  2. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Design on mulle oikeastaan täysin sivuseikka tämän sohvan kohdalla, koska sohva tulee erilliseen kotiteatterihuoneeseen. Sen suurin funktio on toimia löhöilypaikkana, eikä niinkään sisustuselementtinä. Materiaalit tietenkin saisivat olla kestäviä ja puhdistus helppoa. Nahka olisi siinä suhteessa varmaan hyvä, kuten säätäjä tuossa jo aiemmin kertoi. Nahka vaan tuppaa yleensä nostamaan sitä hintaa entisestään.

    Siinä mainitsemassani Suomi Soffan kokonaisuudessa (3800€) oli malliston kallein kangas ja se tietysti näkyi hinnassa. Halvemmalla kankaalla saman saisi siihen 3k€ hintaan, mutta onko se sitten enää yhtä mieluisa?
     
  3. Tomaatti222

    Tomaatti222 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostettiin olohuoneeseen tuossa viime keväänä suomisoffan "toscana" kulmasohva. Valkoista nahkaa ja erittäin hyvä istua/löhöillä. Harmittaa vaan kun meillä on muutama kissa, joten ne on jo joitakin jälkiä tuohon jättänyt.

    Ovh. oli yli kolme tonnia mutta myivät 1490 euroon. Suosittelen, jos tuommoisen vielä jostain löydät.

    Niin ja tässä vielä kuvatusta
     
  4. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    B&B sohvaksi toi on vielä kohtalaisen halpa... valmistajalta löytyy paljon malleja jotka maksaa moninkertaisesti tohon verrattuna :hitme:

    Mitä ton sohvan hintaan suhteessa muihin valmistajiin tulee, niin onhan tuo 4000e paljon sohvasta, mutta toisaalta menee tarkalleen siihen kategoriaan: "muilta ei vastaavaa saa". Jos haluaa tuollaisen, niin mistään suomisoffasta tmv ei onnistu halvempaa kopiota löytämään. Jokaisen oma valita tällöin on päättää onko sohvan erikoinen design summan arvoinen.

    Sohvan erikoisuus on nimenomaan nuo tyynyt ja sen ostaja tuskin haluaa piilottaa tyynyjen ainutlaatuisuutta. Parhaiten tuo imo toimisi suuressa tilassa, tilaa ympärillä ja parina eri modulina, niin että modulien värit ovat erilaiset. Muun huoneen värityksellä ei olisi mitään väliä, kunhan sohva niihin sopii :)
     
  6. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mitenkään liikaa vepsäläistä dissaamatta sanoisin, että liike myy laadultaan oikeastaan aika samanlaista tavaraa kuin joku isku tai asko, mutta halvin hintaluokka on karsittu pois paremman imagon luomiseksi.

    Esim nykyinen bo concept ex club 8 oli tuotemerkki jota myytiin aiemmin myös anttilassa. Inteface, lundia, muurame, boknäs, natuzzi jne on tuotteita, joista löytää myös monista muista liikkeistä. Oikestaan ainoa brändi, joka voi mieltää vain varakkaalle tarkoitetuksi, on juuri tuo hästens.

    Parempaa imagoa vepsäläinen luo myös valitsemalla liiketiloihin keskimääräistä parempia tuotteita sekä tietysti panostamalla itse myyntitilaan. Tästä syystä jengi pitää liikettä usein selkeästi iskun tai askon yläpuolella, vaikka huipputuotteet on kaikissa ihan yhtä laadukkaita. Jos nyt otetaan esimerkiksi vaikka tuo natuzzi, niin ainakin oma sohva ostettiin iskusta, sillä sieltä sai paremman käteisalennuksen ja tämän päälle vielä tuplabonuskuukautena 10% bonukset. Oli varsin mukava asia ostaa yhden kuun aikana kaikki s-ryhmän tuotteet 10% alennuksella, siinä säästi oikeasti aika paljon :)
     
  7. sände

    sände Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mekin käytiin vaimon kanssa tänään katsomassa justiinsa samaa sohvaa ja vaikutti erittäin pätevältä meidän budjettiin:) Mutta miten on käytössä tuo nahka kestänyt? ja onko muutenkaan läsähtänyt yms. ollenkaan?
     
  8. lakesteel

    lakesteel Guest Guest

    Liittynyt:
    11.02.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä etsin omaa sohvaani pitkään, eikä mun perse olis kestäny mitään 3-4000€ sohvia, halvat taas oli epämukavia istua ja laatu mitä sattuu.
    Tosin en ostais noin kallista sohvaa, vaikka rahaa oliskin, ihan vaan jo periaatteestakin jättäisin ostamatta, sille rahalla kun on muutakin käyttöä...

    Sitten kohille osui pienestä Tuusulan sohvaliikkeestä kuvanmukainen laiskanlinna ja olen kyllä tykännyt, mukava on röhnöttää ja katsoa elokuvia tai muutenvaan. Hintaakin oli karvan alle tonnin, ja kuoseja oli lukuisia tyrkyllä, kangas paksua ja vahvaa. Kooltaanhan tuo on myös melko iso ja painava.
    Kaikki tyynynpääliset saa irti ja erikseen pestyä.

    Nyt näin 5vuoden jälkeen en tiedä miksi valitsin vihreän sohvan, mutta toimeen on tuonkin kanssa tullut...
     
  9. Kutka

    Kutka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    697
    Saadut tykkäykset:
    1
    "Kuvanmukaisen" ?
     
  10. lakesteel

    lakesteel Guest Guest

    Liittynyt:
    11.02.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. esal

    esal Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.10.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos ylläolevat asiat ovat kriteerit sohvalle, niin minkälainen nahka on hyvä valinta Natuzzin 2226 sohvalle? Hintahaarukka on kuitenkin iso (2 877 - 3 747) Toki muukin kommentti näistä nahkalaaduista olisi paikallaan eli mitä pitää huomioida.
     
  12. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
  13. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
  14. Stole

    Stole Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohan näyttää hyvältä. Oliko minkä hintainen, kangas vai nahkapäällyste?
    Suurin piirtein vastaavan kokoista katselin viikonloppuna Suomi-Soffassa (malli New Jersey taisi olla) ja nahkana kipusi 3000e:n hinta..
     
  15. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ylipäätään nahkalaadut huonekaluissa taidetaan jakaa kolmeen katergoriaan, paremmasta heikompaan:

    Aniliini
    Semianiliini
    Peitevärjätty

    Natuzzilla, kuten monella muulla, löytyy tavaraa kaikista hintaluokista.

    Käytännössä voisi sanoa, että aniliini on kaikken pehmein ja luonnollisin. Haittana taas on kesto, nahka vaurioituu ja naarmuuntuu aika helposti. Aniliininahkaa ei yleensä suositella kovaan kulutukseen.

    Semianiliinissa taitaa olla enemmän väriainetta päällä ja peitevärjätyssä vielä enemmän. Tämä johtaa yleensä parempaan kestävyyteen.

    Natuzzilla hintaluokkia taitaa olla viisi, 10, 20, 30, 40, 50. Yleensä kaupoissa on vaan luokat 10, 20 ja 30. Muistaakseni juuri tuossa 2226:ssa 10 luokan nahka oli tuo vajaa 2900e ja 30 luokan nahka 3700e. Hintaluokka ei suoraan kerro mitä nahkaa sohva on, aniliinia taitaa olla esim. natuzzilla lähes kaikissa hintaluokissa.

    Tämä tulee vähän ulkomuistista, joten en oo ihan varma: Oma nahkamalli taisi on luokassa 20 ja materiaali semianiliini jossa protecta kerros. Tarkoittaa sitä, että nahassa on reilusti väriä ja suoja kulumista vastaan. Ollaan muutenkin suojattu tuota ja täytyy sanoa, että ei siihen kyllä paska tartu. Viimeiksi hieroin pudonnutta suklaarusinaa perseen ja sohvan välissä koko leffan ajan ja hyvin lähti pyyhkimällä pois leffan jälkeen :D

    Halvin hintaluokka eli 10 on natuzzilla sellainen, että pinnassa näkyy tosi voimakaasti nahan pintakuvio. Lisäksi nahka on mielestäni pikkusen kovaa. Lopullisesti meillä asian ratkaisi se, että hintaluokassa 20 oli sopivin värisävy, joten otettiin sitten siitä.

    Näiden nahkatyyppien lisäksi hommassa tietysti merkitsee nahan alkuperäinen laatu. Kovasti monet sanovat, että Italiassa osataan tehdä hyvät nahat ja alkuperäinen laatu on todella korkealla. En sitten tiedä pitääkö paikkaansa vai ei, enkä suoraan sanottuna osaa sanoa, onko nahka fyysisesti jollakin tavalla parempaa kuin vaikkapa suomisoffan sohvissa. Ainoa parempi tieto mitä mulla on, on erään korjaajan/verhoilijan, joka sanoi, että omaa sohvaa ei kannattaisi esim verhoilla uudestaa suomessa, koska vastaavan nahan tilaaminen ja työstäminen on niin kallista, että halvemmaksi tulee ostaa uusi sohva. Tiedä sitten puhuiko ihan puuta heinää vai ei....

    Hinnaltaan jos vertaa, niin Suomisoffan sohva täysnahalla olisi muistaakseni ollut about 1000e natuzzia halvempi. En usko, että näissä kahdessa on hirveästi kestävyyseroa. Kyse on imo lähinnä siitä, että kannattaa ostaa se sohva jonka sopii parhaiten omaan budjettiin ja joka eniten miellyttää omaa silmää ja persettä. Meillä on loppusuoralla natuzzin 2226:n ja suomisoffan new jersey ja otettiin natuzzi koska:

    - Natuzzin istuinmukavuus oli parempi
    - Nahka miellyttävämpi

    Valintaa ei olla kaduttu, sen verran tyytyväisiä oltiin, että vuoden käytön jälkeen tilattiin natuzziin yksi lisäpala.

    Noin muuten sohvan valinnassa täytyy sanoa, että muistakaa hyvät ihmiset kunnolla mitata ja mallata sohvaan olohuoneeseen. Esim nämä magnumit, new yerseyt sun muut saattaa olla 300cm leveitä, 110cm syviä ja tämän päälle vielä muodikas divaaniosa. Kuitenkin Suomessa huoneet on aika pieniä ja siten moni saattaa ahnehtia sohvan koon kanssa. Aika paljon näkee sisustuskuvia joissa sohvat kirjaimellisesti täyttää huoneen...

    Usein saattaa olla ihan fiksu ratkaisu ostaa esim 200cm sohva ja siihen lisäksi erillinen nojatuolipala ilman käsinojia ja/tai rahi. Rahin voi tarvittaessa siirtää sivuun, käyttää pöytänä tai laittaa mihin päähän sohvaa haluaa. Nojatuolipalassa on sama juttu, näissä modulisohvissa sen voi laittaa jatkeeksi tai pitää irrallaan. Varsinkin jos ostaa sohvan vaikka 10v tai ylikin tähtäimellä, tällainen modulaarisuus varmistaa sen, että sohva käy paremmin myös seuraavassa asunnossa :)
     
  16. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    1270€ Maskusta, verhoiluvaihtoehtoja runsaasti hintaluokissa 1-8. Peruskankaalla alk. 995€ ja jämäkemmällä Panton kankaalla (HL 4) jonka valitsimme oli tarjouksessa 1495€. Onneksi oli tuttu myyjä joten saimme hieman lisäalea.

    Nykyisessä sohvassa on huomannut että kankaaseen panostus kannattaa. Kaverilla sama sohva peruskankaalla ihan lytyssä ja meillä sama Jaguar plyyshillä on edelleen kun uusi. Molemmilla sohvat muutaman vuoden vanhoja.
     
  17. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ollaan kanssa sohvaa katsomassa asuntoon.

    Todennäköisimmin valinta kohdistuu Iskun Hummer 3-hengen sohvaan.
    [​IMG]

    Hakukriteereinä ovat:
    -puiset neliskanttiset jalat
    -ei liian upottava eikä kuitenkaan pinkeä
    -leveät käsinojat
    -irralliset selkänojatyynyt

    Päällinen tulee olemaan todennäköisimmin nahkaa.

    Onko kenelläkään omia kokemuksia ko sohvasta?
     
  18. RockZilla

    RockZilla Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2002
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvan mukainen hummeri löytyy olohuoneesta. Ei vielä ainakaan mitään pahaa sanottavaa. Mukava istua ja makoilla.
     
  19. Flexbus

    Flexbus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2000
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusin hankinta kotiteatteriin on juuri valmistumassa (OKT dedikoidulla KT-huoneella, YES! :king: ) ja lieveilmiönä on valitettavasti joutunut tekemään ostoksia mm. olohuoneen kalustuksen uusimiseksi.

    Viikontakainen tour de Oulun huonekalukaupat toi päänsäryn ja vain kaksi silmää ja haitariosastoa miellyttävää sopivankokoista ja -hintaista divaanisohvaa (vaatimus). Tänään tilaukseen lähti Stemmasta "erikoistarjouksessa" oleva Furninovan Albany nahkasohva kermansävyisenä, vaikkei meille pitänyt koskaan mitään nahkasohvaa ostaa..

    Moni sohva miellytti silmää, mutta useimmat olivat turhan pehmoisia istua tai sitten tuntuivat turhan syviltä.
     
  20. Pikkuveli

    Pikkuveli Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2003
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanokaas mikä näissä nykyajan sohvissa on ideana, kun erittäin monissa on nuo "käsinojat" tuollaista ruokapöytä-kokoluokkaa ja selkänojien tyynyjen takanakin on monissa leveä hylly. Eihän noita oikeasti voi pöytänä käyttää, pehmustettuja kun ovat ja kolajuoma valkoisella kankaalla ei näytä järin hyvältä. Teukan tilaaman Bellus Largonkin käsinojille laskeutuisi helposti vaikka Cesnalla. Ja tuosta divaaniosasta menee kolmannes hukkaan ainakin varsinaisessa eli makuukäytössä. Näyttäähän ne tavallaan ihan hyviltä, mutta eipä sinne olkkariin tuommoisen sisään kärräämisen jälkeen paljon muuta mahdukaan.

    Ehkä olen vain liian köyhä.