Battlestar Galactica ("Amerikan tahtiin")

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pede, 19.10.2004.

  1. jorhe

    jorhe Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2001
    Viestejä:
    626
    Saadut tykkäykset:
    0
    JP5.1 puhuu kyllä asiaa. BSG jauhaa tällä hetkellä pahasti paikoillaan ja pääosin kolmoskausi ollut kyllä melkoista kuraa verrattuna erittäin viihdyttävään kakkoskauteen. Suurin osa kolmoskauden jaksoista ollut todella tylsiä ja juonen kannalta täysin turhia.
     
  2. xclone

    xclone Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    1 623
    Saadut tykkäykset:
    0

    Joo Muro-Satai on ollut laiskalla päällä, jakso kumminkin copypastata :D
     
  3. juhilus

    juhilus Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äläs nyt. Kauden alun New Caprica jaksot oli täyttä kultaa, mutta ryssivät mielestäni todella pahasti, kun hoitivat tuon loistavan juonikuvion alta pois niin nopeasti. Varsinkin kun sitten New Caprican tapahtumia on vatvottu sen jälkeen erinäköisissä takaumajaksoissa. Puolet kaudesta olisi ihan hyvin voinut uhrata New Caprican kuvioille.
     
  4. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän oli kerrassaan loistava jakso. BSG jatkaa sitä loistavuutta mitä kolmoskausi on pääosin ollut. Ei ihan parhaisiin jaksoihin kuulu, mutta 4,5/5 saa minulta silti. Kolmoskaudella on jo kaksi 5/5 jaksoa ollut tähän mennessä ja odotan vielä kolmatta. Silloin se menisi siinä mielessä ohi kakkoskauden.

    Juonellisesti kolmoskausi on ollut aika erilainen kakkoskauteen verrattuna, kakkoskaudella tapahtui jotain uutta kokoajan. Kolmoskauden alkupuolen New Caprica jaksot olivat se pohja ja eri näkökulmista nähtyä jälkipyykkiä sille on ollut merkittävä osa sen jälkeisistä jaksoista. Suuren luokan juonikehitystä ei ole kauheasti tapahtunut, mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, se ei ole minulle se tärkein asia sarjassa. Hyvää draamaa, jännitystä, mielenkiintoisia aiheita ja tilanteita on riittänyt minulle hyvin paljon kolmoskauden aikana.

    En osaa sanoa onko kolmoskausi kakkoskautta parempi, ne ovat niin erilaisia, mutta odotan vielä kolmoskauden loppuun ennen mielipidettä siitä. Ei olisi pahitteeksi jos siinä vaiheessa saataisiin jotain kunnollista suuren luokan tykitystä aikaiseksi, alkaa tätä draamaa ja hahmokehitystä olla jo riittämiin vähäksi aikaa. Ja onhan sekin nähty, että BSG osaa yhdistää hyvän draaman myös suurta juonta kuljettaviin jaksoihin onnistuneesti.
     
  5. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Vai että semmoinen viimeiseen - 3.näytökseen siirtyminen. EJO:n kuvauspaikka-kommenttien kanssa voi olla kyllä samaa mieltä, eli iso vonkale on menetetty ja BSG:n jatkojen seuraaminen sitten tästä eteenpäin, voi alkaa tuntumaan erittäinkin oudolta. Voi vain kuvitella, että millaiset fiilikset siellä kuvauspaikoilla olla saattoi, kun tiedetään, että näyttelijäporukka oli erittäinkin yhteenhitsautunutta, joten tottahan toki tuollaiset käänteet iskee ja kovaa iskeekin. Näyttelijäperhe menetti yhden tyttäristään niin sanotusti.

    Tuossa nyt kun tuon Maelstrom podcastin kuunteli, niin jotenkin olin rivien välistä lukevinani, että kyllä Sbuckia vielä näkemään tullaan (tavalla tai toisella), oli sen aika vaikka sitten vasta, kun sarjan loppuesirippu on jo hyvää vauhtia laskemassa. Itse kyllä näin toivon, sillä hahmohan on oikein hyvä ja ei tulkissakaan valittamista ole. Katee ruulz.

    Ja ei sitten muuta kuin oikeussalidraamaa by BSG odottelemaan. Jotain shokkihoidon tapaista taitavat taaskin keksiä. Syyllinen sisään!

    41,399
     
  6. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Podcastista:

    When Adama busted the model ship at the end, that was totally unscripted. Olmos just did what he felt was right in the moment. Turns out it was a $100,000 museum-quality ship that the show was just renting! :thumbsup:
     
  7. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    Onneksi saivat purkitettua sen yhdellä otoksella... :D
     
  8. Mkz

    Mkz Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2004
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko mulla nyt menny jotain ohi minkä takia Sackhoff kirjotettiin ulos?
     
  9. Hengga

    Hengga Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2002
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse veikkaan, että kyllästyi rooliinsa. Tykkäsi kuulemma lueskella ihmisten reaktioita sarjan suhteen, ja kun kaikki vihasivat Starbuckin tekemisiä (kirjoittajille kiitos) ja haukkuivat, niin saattoihan se alkaa mietityttää. Ties vaikka leimautuu supernartuksi koko uransa ajaksi. Muitakin töitä oli tarjolla niin mikäs siinä sitten, varsinkin kun BSG:tä saatetaan tehdä enää vain 13 jaksoa + ehkä elokuva. Tuumasi varmaan, että parempi käyttää heittoistuinta kuin mennä loppuun saakka:rolleyes:
     
  10. trgo

    trgo Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    5
    Vähän mystiseksi kyllä veti. Aika vaikea arvailla nähdäänkö Starbuckia vielä jatkossa. Jotenkin vaan tuntuu hassulta, että suuri ja mahtava Kara olisi tuollaisen kohtalo hehkutuksen jälkeen vain yksinkertaisesti potkaissut tyhjää. Varsin hyvä jakso kuitenkin. Pakko odottaa innolla kauden finaalia.
     
  11. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sekös sitten oikeasti kuoli? Minä aloin jo piirrellä teorioita että jokainen näkyjä nähnyt onkin itse asiassa cylon. Ja että jakson lopussa tapahtuu taas vain uusi jälleensyntyminen emoaluksessa.

    Jos lähdön syynä oli pelkästään huono rooli, niin eipä voi huonompaa syytä oikein olla. Kyllähän tuossa roolissa pääsi toteuttamaan näyttelijätaitojaan sen minkä osaa ellei sitten ole vain tarve lähteä kevyempiin rooleihin saippuaoopperoihin.
     
  12. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin viime päivinä uusimmat neljä jaksoa putkeen eikä käteen tuntunut jäävän oikein mitään. Kiinnostavuusasteikollani Galactica on valitettavasti pudonnut monta sijaa alaspäin. Yksikään jaksoista ei suoranaisesti ollut tylsä ja draamaa on kehitelty monenlaisista aineksista, mutta mitään ei tapahdu. Kuten joku jo mainitsikin, sarja on puisevan vakava eikä edes onnistu järkyttämään katsojia kakkoskauden tapaan. Starbuckin lähtö oli suoraan sanottuna omituinen. "Kohtalo" ja mielisairaus nivoutuivat oudolla tavalla yhteen, vaikka hieman jäi spekuloitavaa, josko Starbuck olisi sittenkin cylon.

    Ei voi mitään, käsikirjoittajilta on paukut loppuneet (ja ilmeisesti myös CGI-budjetti).
     
  13. xclone

    xclone Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    1 623
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huono on suunta tähänasti Galacticalla.. Valitettavasti. Ensi jakso taas pitäisi olla EHKÄ hieman parempi. Niin ja kyllähän se Starbuck oli Cylon, typykkä on sanonut sen jo monessa haastattelussa.

    Vaikka neiti ei olisikaan lähtenyt sarjasta niin hänestä olisi silti tehty Cylon. Aiemmat jaksot antoivat viitteitä siihen suuntaan. Esim melkein jokatoisessa jaksossa esiintynyt "You have a destiny" lause Leoben cylonilta.

    Arvelluttaa vielä tuo 4 kausi kun jaksoja on vain 13 tilattu. Joillakin foorumeilla törmännyt väittämiin että 4 kaudella sarja vietäisiin lähelle loppu ratkaisua ja elokuvalla sitten päätetään koko tarina. Tämä siis ihan mutu keskustelua kun mitään virallista tietoa asiasta ei ole. Itse en toki usko tuohon lopettamiseen.
     
  14. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huolestuttavaa on ollut tosiaan Galactican tason lasku, viisi jaksoa ollaan junnattu paikallaan, ei ihme, että katsojaluvut jenkeissä ovat olleet laskussa koko ajan. Sellaista mutu-tietoa olen lukenut (Ausiello, tvguide.com), että tuo 13 jaksoa saa vielä lisäkseen 7 jaksoa, jotka sitten päättävät koko sarjan. Tällä hetkellä tuo tieto kuulostaa ihan hyvältä, ei tule turhaa venyttämistä juoneen. Tosiasia on se, että yli puolet alkuperäisistä katsojista on kadonnut ja paljon parempia katsolukuja vetänyt Stargate: SG-1 lopetettiin, hyvä kun edes saatiin neljäs kausi.
     
  15. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Todellakin hyvä näin. Olen erittäin tyytyväinen että saatiin jo loppu näkyviin ja tarinalle jonkunlaista lopetusta. 20 jaksoa riittää aivan mainiosti isojenkin kiemuroiden kertomiseen. Ja onhan tässä tätä kolmoskauttakin vielä kotvanen jäljellä. Toivottavasti huhut ovat totta.
     
  16. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tämä uusin jakso taas vähän heikompaa verrattuna edellisen loistavuuteen, mutta ei missään nimessä huono jakso. Ihan hyvä, vaikka odotankin seuraavilta jaksoilta paljon parempaa. Täytyy se tosin sanoa, että Baltarin lakimies on huikea hahmo. Tullut nähtyä kyseistä näyttelijää muissakin twisted rooleissa ja esittää niitä erittäin vakuuttavasti.

    Uskoisin tämän olleen "calm before the storm" tyyppinen jakso ja kauden loppuun saadaan ilotulitukset aikaiseksi.
     
  17. Hengga

    Hengga Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2002
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa kaatua samaan tämä sarja mihin on alkanut jo kaatua Lost. "Plot driven" -meininki vaihtuu "character driveniin" (miten tuon nyt kääntäisi). Käytännössä siis enenevässä määrin syvällisiä jaksoja henkilöiden elämästä, eivät välttämättä liity mitenkään suureen kokonaisuuteen. Lostissa tämä oli toki osa sarjan viehätystä alusta alkaen, mutta on alkanut muuttua melkoiseksi jankkaamiseksi imo. Hahmojen pitäisi *minun* mielestäni vain olla rikastuttamassa pääjuonta, ei toisinpäin.

    Suuri osa katsojakunnasta saattaa alkaa vilkuilemaan kelloaan, koska sarja kulki niin pitkään kiihkeästi pääjuonta piiskaten. Tuottajat taitavat valitettavasti yliarvioida luomiensa hahmojen kiinnostavuuden:rolleyes:

    Itse jaksan vielä kyllä seurata Galactica-sosiodraamaa, mutta pelkäänpä amerikkalaisten pinnan katkeavan lähiaikoina.
     
  18. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Pelkästään tuo teki jaksosta hyvän. Badger :thumbsup:
     
  19. Vege[FIN]

    Vege[FIN] Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2003
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Scifi-kanavan nettisivujen mukaan Galactican neljäs kausi saa 22 jaksoa aiemmin sovitun 13 jakson sijaan. Luku pitää sisällään kahden tunnin erikoisjakson, joka lähetetään ennen neljännen kauden alkua, tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

    Linkki:

    http://www.scifi.com/scifiwire/index.php?category=0&id=40676&type=0
     
  20. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vois kyllä pikkusen potkaista vauhtia taas Galactica. Oikeussalidraamaa ei hirveästi synny, kun eikös tuolla nyt kuitenkin ole jonkinlainen sotatila voimassa? Baltaria ei kuitenkaan saada telkien taa, kun syytteet ovat hataria.

    Sinänsä jos Adaman ja pojan välirikosta tulee pysyvä niin mitä se tekee laivueelle? Etenkin kun myös toinen laivueen päätähdistä on menetetty. Tilanteesta eivät käsikirjoittajat selviydy muutoin kuin pistämällä pojan taas laivueen johtoon, muuten käy vähän tylsäksi sarja seurata.