Sony KDS-55A2000 (FULL HD)

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Koljatti, 25.09.2006.

  1. Petewall

    Petewall Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2001
    Viestejä:
    442
    Saadut tykkäykset:
    2
    pteittinen:
    Varmaan näin onkin, kuitenkin toleranssi on niin pieni että kenen tahansa suht osaavan konffauksen jäljiltä saadaan käyttämällä samoja asetuksia parempi kuva kuin tehdas-asetuksilla. Olen kokeillut monien asetuksia AVFormuilta yms. mutta valkotasapaino näillä erään ranskalaisen kaverin ilmoittamilla arvoilla tuntuisi ainakin omaan silmään toimivalta kompromissilta.

    Ihan mielenkiinnosta: et viitsisi postata omia vt-arvojasi ja oletko tyytyväinen niihin?

    - Pete
     
  2. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Ihan nollilla mennään; aikaa kalibrointiin ei ole löytynyt.
     
  3. Pjoing

    Pjoing Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2004
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kukaan telkun omistajista onnistunu saamaan tietokoneelta 1:1 pixel mapping? Itsellä tällä hetkelle overscan ongelma korjattu powerstripin avulla käyttämällä optimia pienempää resoluutiota. Käytössä siis dvi-hdmi piuha.

    Alkaisi myös olla tietokoneen päivitys pikkuhiljaa paikallaan, joten jos oletta saaneet 1:1 kuvan niin kertokaa ihmeessä myös mikä näytöohjain käytössä. Omasta vanhasta Radeon 9700 kun ei (ilmeisesti) pysty mitenkään overscannia poistamaan, lukuunottamatta s-video liitintä...
     
  4. jaask

    jaask Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Natiiviresoluution käyttäminenhän antaa 1:1 pixelmappingin, mutta koska overscan on tässä tapauksessa optista, ei sitä pysty poistamaan muulla kuin vaihtamalla resoluutiota niin kuin olet tehnytkin.
     
  5. Pjoing

    Pjoing Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2004
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korjaa toki jos olen väärässä, mutta kyllähän overscannin pystyy tietokoneen päästä ottamaan pois, vaikka televisiosta ei pystyisikään. Mainittakoon, että kun kytken kannettavani (siis eri kone, kuin mikä normaalisti television kanssa on käytössä) televisioon, pysyn käyttämään natiiviresoluutiota siten, että koko kuva mahtuu ruutuun kunhan ensin otan overscannin tietokoneesta pois. Tällöin kuva menee jopa liian pieneksi...ja television näyttöalueen asetus tulee hyödylliseksi.

    Tämän takia olisin utelias kuulemaan, mitä näytönohjaimia ihmiset käyttävät, jos ovat 1:1 onnistuneet saamaan.
    Lähinnä tämä overscannin sammutus (ja underscan) on/ovat kai ennemminkin näytönohjaimen ajureista riippuvaisia ominaisuukia, mutta kuitenkin...

    EDIT: Niin ja tuli juuri mieleeni, että kun nykyään näytöohjaimistakin saa kuvan ulos suoraan hdmi-liittimestä, niin voisikohan siitä löytyä ratkaisu overscan ongelmaan helpommin, vai esiintyykö overscan aivan identtisesti riippumatta otetaanko kuva hdmi- vaiko dvi-liittimestä.
     
  6. jaask

    jaask Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2004
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ko. television overscan on optista laatua, eli kuva-alasta osa menee television omien reunakehysten taakse. Tätä ei pystytä korjaamaan muulla tavalla kuin poistattamalla reunakehykset televisiosta, jos silloinkaan :) Mainitsemasi "overscannin pois ottaminen" erinäisin softamenetelmin kuten underscan-optiota ajureista säätämällä vain muuttaa resoluutiota, eli et pysty saamaan 1:1 pixelmappingia television omalla natiiviresoluutiolla mitenkään. Eli ainoa tapa saada esim. Windowsin työpöytä näkymään kokonaisena näkyvällä osalla ruutua on pienentää resoluutiota.

    Eri liittimien käyttö ei korjaa overscan ongelmaa.

    Edit: Unohdinkin, että on myös olemassa ajureissa mahdollisuus näyttää työpöytää pienemmällä resoluutiolla mutta silti syöttää televisioon natiiviresoluutiota, tämän taisitkin mainita. Tämäkin on vain kuitenkin ongelman kiertämistä.
     
  7. TTL

    TTL Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2004
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pähkäilen tässä samojen näytönohjainasetusten kanssa. Harkinnassa on jopa vaihtaa näytönohjain HDMI/HDCP-tuettuun versioon, joita ilmeisesti vielä AGP-näytönohjainväyläiseen mikroonkin on saatavilla.

    TV:n käyttöohjekirjassa kehotetaan kytkemään tietsikka vain ja ainoastaan PC-tuloon. Kokeilin kuitenkin DVI-HDMI-piuhaa ja kytkin tietsikan television HDMI-kutosliittimeen. Sitä kautta sai erittäin tarkan ja kirkkaan 720 pystyjuovaa sisältävän kuvan, joka skaalautui koko ruudun täyttäväksi. 1080 pystyjuovaa ei puolestaan saanut käyttöön kiroilemallakaan.

    PC-tulon kautta puolestaan VGA-piuhalla korkein valittava reso näyttää olevan 1024 x 1280, mikä näyttää aika kapealta isolla ruudulla. Kellään parempia ideoita kytkentöjen suhteen? Tai suositeltavaa näytönohjainta? Käyttiksenä on XP-pro.

    Netistä sattuivat silmään tulevien 2020-sarjalaisten speksit. Masiinat säilyvät tekniikaltaan samanlaisina mutta hopeinen ulkokuori vaihtuu mustaksi. HDMI 1.3 liitännät tulenevat vasta seuraaviin versioihin.
     
  8. khaimera

    khaimera Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    mikäs tässä mahtaisi olla päivän hinta tällä tellulla, siis suomessa? kannatteeko uutena tosta maksaa 2600€?
     
  9. Zeus

    Zeus Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2001
    Viestejä:
    196
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikko sitten ostin tuollaisen töllön hintaan 2650€.
     
  10. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän Offtopiccia, mutta sinnepäin.

    Nyt on alkanut tulla 50" plasmojakin tuohon hintaan, että vähän siinä ja siinä. Riippuu siitä, onko paksuudesta haittaa, haluatko ehdottomasti FullHD-koneen, vaihtaa lamppuja muutaman vuoden välin (riippuen katselustasi), onko sinulla kiire jne.

    Jos ei ole välttämättä pakko nyt päivittää konetta, vaan voit odottaa esimerkiksi ensi syksylle, niin en pitäisi kiirettä. Mallistot uudistuvat tässä kautta linjan, esimerkiksi Panasonic on juuri tuomassa uutta plasma-mallistoaan ja Sony uudistamassa projikkamallisoaan (FullHD 3LCD tulossa). Syksyllä on sitten luvassa tästä koneesta uudempi malli, mikä huhujen mukaan todellakin sisältää LaserEnginen. Sinänsä sen uskon vasta kun näen. Ja saattaa hintakin asettua hieman eri luokkaan.

    Jos aiot ostaa telkun tässä keväällä, eikä plasma ole listallasi, en usko että odottamisella saavutat mitään. Hinta on 55" koneelle hyvällä kuvalla kohtalaisen sopiva. Toki Sonyllä on ollut LCD-malliston hinnanalennukset käynnissä, mutta se jää nähtäväksi hyötyvätkö SXRD-koneet siitä mitään.
     
  11. lumikola

    lumikola Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2005
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten olen samaa mieltä (itse omistan kyseisen töllön ja olen enemmän kuin tyytyväinen), mutta 50 tuuman 'HD Ready' -plasmaa en pitäisi vertailukelpoisena 'Full HD'-töllölle. Jos odottelu kiinnostaa, uutta mallia pukkaa ensi syksynkin jälkeen kiihtyvällä tahdilla.

    Riittävän kokoinen Full HD on turvallinen valinta vuosiksi eteenpäin, vaikka sen ostaisi nyt.
     
  12. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä nyt voi olla kahta mieltä. Tuo pelkkä FullHD:n paremmuus verrattuna HDReady plasmoihin televisioihin on asteen verran kyseenalainen. Se riippuu esimerkiksi plasmojen skaalaimen tasosta ja katseluetäisyydestä. Yleistää ei kannata, varsinkin kun uusi sukupolvi plasmoissa on juuri tulossa. Se on totta, että teräväpiirtosignaalilla tuo kone on parempi, kuin nämä HDReady plasmat, mutta digikuvalla laadusta jäädään. Kumpaa käyttöä kysyjällä on/tulee olemaan enemmän? Sitä paitsi 55" koneella sai muistaakseni olla maksimissaan noin 2,5m etäisyys, jotta ihmissilmä kykenisi erottamaan kaikki yksityiskohdat. Taisi olla tässäkin thredissä tuosta puhetta. Ei tuo FullHD nyt sentään mikään uusi messias ole.;)

    Sitä tällä tarkoitin, että varsinkin kun nyt on Panasonicilta tulossa G10-paneeleilla olevat koneet jopa Suomeen asti ja jos ei hevosen selässä tarvi päätöstä tehdä, niin kannattaa kyllä hetki odottaa. Se on totta, että jos odottelulinjalle lähtee, niin saa odottaa vaikka kuinka kauan, mutta itse ainakin odotan tuonne syksyyn ennen kuin lähden omaa 3LCD konetta päivittämään. Se on kysyjästä tietenkin itsestään kiinni mitä kuvalta haluaa ja onko kuinka kiire. Jos lähtökohtana on 14" matkatelevisio, niin saattaahan se kiireeltä tuntua...:)
     
  13. khaimera

    khaimera Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    kävin paikallisessa liikkeessä vertailemassa plasmaa ja tätä niin taidan kuitenkin päätyä plasmaan...no täytyy sanoa toi sony oli perusasetuksilla ja melko lattian rajassa niin oli siin aika ruokoton kuva verrattuna lg:n 42" plasmaan.
     
  14. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa ottaa huomioon, että myymälävalaistuksessa tämän koneen hieno kuva ei tule esiin, varsinkin jos se on väärin aseteltu esille. Selaa vaikkapa tätä thrediä ja Sonyn 3LCD thrediä niin selviää sulle. Kotiolosuhteissa kuva menee rintarinnan plasman kanssa.
     
  15. lumikola

    lumikola Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2005
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    0
    On totta, että kyseisen tv:n ominaisuudet ja suorituskyky eivät tule esiin muulla kuin 1080-materiaalilla, mutta siihen suuntaan olen ainakin itse menossa kovaa vauhtia. Blu-Ray-soitin etc., 1080i-lähetykset satelliiteista; käytännössä Full HD -materiaali on täällä jo nyt. Toki 720 viivaa on ok, mutta miksei ottaa "täyttä" tarkkuutta samaan hintaan. Itse pidän näitä ominaisuuksia tärkeämpinä kuin 40 cm syvyyttä tai lampun vaihtoa muutaman vuoden kuluttua. Ei ole messias ei, mutta parasta mitä juuri nyt saa.

    Itse katson 55 tuuman televisiota kahden metrin päästä, kauempaa tarvitsen joko vielä isomman toosan tai tykin:thumbsup:
     
  16. lofqkal

    lofqkal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    4. kuukautta oon 55" katsellut ja ollut ihan tyytyväinen verrattuna aikasempaan 50" plastmaan(1366x768). Jopa digi kuva skaalautuu tellun omalla skaalaimella tyydyttävästi, jos ei mene ihan läheltä kattoon:)
    Ny mulla ollu kuukauden verran canal digitalin HD-boxi ja sen kolme HD-kanavaa ihan uskomatonta katsottavaa verratuna dvd:n tai sateliitin muihin kanaviin.
    Tosin sateliitin kautta tulevat ylen + mtv3. ja nelosen kanavatkin paremmalla bittivirralla tosin resoluutiolle ei voi mitään:( Mutta canalin HD-boxi skaalaa nekin ihan kivasti 1080i resoon:)
    Saa ny sitten nähä kuin paljon parempaa on pleikkari 3. kuva bluray-levyillä jotka pitäs näkyä 1080p. muodossa!?
    Se pleikkari kai seuraava hankinta ton bluray aseman takia?
    Tosin tätä tellua mulla tuskin on parin vuoden kuluttua kun tekniikka menee eteenpäin, mutta se sen ajan murhe, ny nautin loistavasta teräväpiirrosta Hd-boxin kautta:)
     
  17. lumikola

    lumikola Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2005
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla toisessa plaza-ryhmässä osa porukasta on täysin kypsynyttä canalin HD-boksin toimivuuteen. Oletko samaa mieltä; tekstistäsi käy ilmi melko positiivinen kokemus kyseisestä laitteesta...? Ja toimivuus telkkarin kanssa on ilmeisesti kunnossa myös?
     
  18. lofqkal

    lofqkal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei ainakaan vielä valittamista kuva upee:)
    Tosin egp ei toimi ,tosin päivitys tulossa, eikä ajastumahdollisuutta:(
    Ja sitten jos haluaa tallentaa rgb-scarttina on kytkettäva Hdmi pois päältä , mulla kytketty dvd-tallennin boxiin scartin kautta, jos hdmi valittu niin scarttiin menee vain komposiitti tai s-videoo:)
    Tosin eihän noita HD kanavia pysty tallentaakkaan omalla resoluutiolla, vaatis bluray-tallentimen hdmi-tulolla:)
    Muuten pelittää kyl sonyn kanssa ihan okei, kuvasuhteetkin valitsee oikein kun laittanut sonyn säädot mieleisekseen(jos haluaa katsoa 4:3 lähetykset smartina ja laajakuvat 16:9 muodossa).
    Ei ainakaan vielä ilmennyt mitään bugia, tosin laite päivitti ohjelmistonsa heti kun saatiin lautanen kiinni:)
    Jos ton egp:n saa toimiiin + jonkinmoisen ajastuksen niin ei mitään valittamista:)!
    Micro PC testasi boxin tän tellun kanssa viimevuoden lopulla, kehuivat sonyn kuvaa HD- materiaalilla haukkuivat kyl antenniverkon pal 576x720 kuvan joka jo aikansa elänny! Boxista mainitsivat upean kuvan mutta käytön kankeuden edelliseen combo-boxiin, tosin toi mun eka sateliittiviritin joten mulla ei vertailukohtaa, ehkä parempi niin kun oppinut käyttään tota tosi nopeesti:)
     
  19. sohvis

    sohvis Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. sohvis

    sohvis Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten vertaisit tätä Sonyn kuvanlaatua JVC DLA-HD1 kuvanlaatuun jota olet kovasti kehunut? Vieläkö Sony voittaa? Miten mustantasot, oletetaan että huone on pimeä ja heijastuksia ei pahemmin ole.
    Jotain kommenttia olisi kiva kuulla jos näin erilaisia kapistuksia nyt voi keskenään kunnolla vertailla.