Medion MDC2220/MDT2020

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hara, 30.11.2005.

  1. MarikaR

    MarikaR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.03.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    2
    [/QUOTE]

    Kiitokset vinkistä, vaikka omalta osalta tietämys paristoista sen verran rajoittunutta että mistään elkoista ei ole mitään käsitystä. Ja ihan tyytyväinen olen ollut boksin ohella myös sen kaukosäätimeenkin. Omalta sohvalta toimii hyvin ja kauempaakin jos suurin piirtein boksin suuntaan osoittaa. Parempi ettei ole superherkkä, välttyy ainakin vahinkopainalluksilta.
     
  2. jarec80

    jarec80 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    [/QUOTE]


    nyt täytyy kysästä et millaset kaukosäätimet teil oikee on ku mie haluisin kans parannusta kaukon herkkyyteen mutta mulla ei ole mitää 9v paristoa kaukosäätimessä. kauko toimii kahdella 1,5v AAA paristolla ja kaukosäätimen sisällä piirilevyssä ei ole kun kaksi aparaattia, toisessa 16V 47uF ja toisessa @3.64C merkinnät! :OI
     
  3. Subi

    Subi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0

    semmonen pieni juttu et en tiedä minkä takia mutta viikko sitten sunnuntaina tullu Twin Peaks oli erikoispitkä 1 h 45 min... voiskohan tämä olla se syy et miks sulla jäi tuo loppu osa näkemättä??

    ite ainakin oon ihan tyytyväinen tähän boxiin vaikka välillä vituttaakin ku se vaihtelee niitä kanavia ku nauhotus alkaa mut en mie nyt sen takia kuitenkaan rupee hommimaan kahden virittimen boxii ku hintaa on puolet enemmän!!
     
  4. Muikster

    Muikster FullHD 3D Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.11.2002
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olikos tämä kaukosäädin-tuunaus nyt ihan tosijuttu vai etuajassa oleva aprillipila?
     
  5. Jazska

    Jazska Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2005
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo niinkun edellä mainittiinkin niin se jakso oli erityispitkä ja 1h 10min ei riittänyt koko jakson tallennukseen..
     
  6. MarikaR

    MarikaR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.03.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    2
    AAA-paristot mullakin käytössä ja näkyy olevan tuo 1,5 V luku kun tarkemmin katselee. Itse en tosiaan paristoista juuri ymmärrä ja eikä Medionin kaukosäädin ole todellakaan huonoimmasta päästä mitä on ollut vuosien varrella eri laitteissa. Ehkä tämä entinen ammattilainen osaisi kertoa tarkemmin mistä jutussa kyse vai ovatko menneet säätimet sekaisin vinkkejä jaellessa.
     
  7. HelaKammo

    HelaKammo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    726
    Saadut tykkäykset:
    3
    :D

    Niin olikin ja olin jo kerinnyt haukkua boksin syvimpää suohon, ilmanko se olikin niin pitkän oloinen, eipä tullut katsottua kelloa. Se vika tavoissa on, että kun on tottunut laittamaan sen samaan aikaan ja samlle pituudelle, niin ei tule mieleenkään, että jakso voi joskus olla pidempikin.

    Boksissa se vika siis ei nyt ollut, vaan käyttäjässä.
    :p
     
  8. isko

    isko Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mittasin yleismittarilla paristojännitteen ja painoin näppäintä. Ennen painallusta 1.41V ja painalluksen aikana 1.33V. Tästä testistä voi todeta että paristo on jo aika heikko kuntoinen (1.41V) ja että jännite laskee hiukan 0.08V, sen käytännön merkitystä on luultavasti hyvin vähäinen. Mutta, pitäisi mitata oskilloskoopilla jotta voisi todeta miten alhaalla jännite todellisuudessa käy, yleismittari voi olla liian hidas. Kaukosäätimen toiminnassa en ole huomannut mitään muutosta, vaikka paristo on jo vähän heikko. Mutta muutoksen havaitsin kun aikaisemmin kävin valittamassa heikko tehoista säädintä ja sain uuden, uusi toimii merkittävästi paremmin. Ehkä mittaan huvikseni vielä oskilloskoopilla.
    Vinkin antajan mukaan säätimessä on 9V paristo, mutta todellisuudessa siellä on 2*1.5V AAA-paristot, ainakin minulla.
    En alkanut avaamaan säädintä koska on ilmeisesti hakasilla kiinni (ei ruuveilla), joten jää helposti jälkiä.
     
  9. mastodontti

    mastodontti Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tehnyt t-malli pari kertaa sen että tallennetussa ohjelmassa ei ole ääniä ollenkaan. Ja näin tapahtuessa myös kuva menee jatkuvasti pauselle, jatkaa sitten pyörimistä kun painaa playta. En todellakaan ostaisi kyseistä laitetta jos saisin palata ajassa taaksepäin.
     
  10. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tämä nyt toimiva laite, jos sisässä on uusin softa? Olisi tarkoitus löytää edullinen ja toimiva tallentava ja erityisesti tämä laite kiinnostaa. Vaan upotanko käteni pas*aan jos tämän hommaan? Kannattaako ennemmin ostaa laite ilman tallennusmahdollisuutta?

    EDIT: Ja entäpä sitten kuvanlaatu, onko se millaista kuraa? Nykyinen boxini on Sonyn VTX-800 ja ainakin ostohetkellä sen kuvanlaatua kehuttiin hyväksi, otanko siis tämän laitteen kanssa askelen "taaksepäin"?
     
  11. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten varmaan aiemminkin olen sanonut, on täällä ollut kyseinen boxi alkuun LCD töllön ja nykyisin tykin kaverina, ja hyvin on toiminut. Boxi ostettu gigantista alehyllystä ilmeisesti palautus tuotteena (laatikko oli avattu, boxi käyttämätön). Hintaa oli 149€ täydellä takuulla. Boxin olen päivittänyt useaan otteeseen eikä kertaakaan ole yksikään tiedosto kiintolevyltä hukkunut. Nyt käytössä uusin firmis ja tuntuu toimivan ok. Kuvanlaatu melko keskinkertainen ainakin s-vhs piuhalla tykkiin kytkettynä, mutta silti katseltavaa vaikkakin liki 2m leveä kuva. Boxi toimii kaikenkaikkiaan kohtuu hyvin, vaikkakin valikot ja toiminnot tekevät mitä tahdot pienellä viiveellä (ei hätäisen ihmisen laitos). Jokusen kuukauden käytössä ei kovinkaan montaa vttumaista ongelmaa ole tullut vastaan. Pari kertaa on tainnut boxi jumittaa jolloin joutunut boottimaan oikein kunnolla (taitaa samaa olla monessa muussakin boxissa), mutta siinäpä nuo viat taisivatkin olla. Eli edelleen voisin sanoa että ok laite hintatasoonsa nähden, kunhan muistaa ettei ole kuin 1 viritin, ja boxin kanssa pitää toimia boxin vauhdissa eikä odottaa tuon toimivan käyttäjän tahdissa..
    :thumbsup:
     
  12. Altair76

    Altair76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2007
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites tuohon Vision VDC2220 boksiin mahdollisesti onnistuu levyn vaihto isompaan?
     
  13. whitey

    whitey Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasin Medionissa jälleen uuden vian: toistonsiirto ei toimi kunnolla vaan jättää osan siirteestä toistamatta. Kahden huoltokeikan jälkeen koneesta ei ole yksikään vika korjaantunut. Otinkin pari päiväää sitten kuluttajaneuvojaan yhteyttä ja enää ei tarvitse suostua huoltoon vaan olen oikeuttu kaupan purkuun. Puuh...kaikkea **skaa sitä nykyisin myydäänkin!
     
  14. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei pahalla mutta välillä nämä kommentit vaikuttavat enemmänkin siltä, että laitteesta etsimällä etsitään jotakin vikavikaa jotta saataisiin murista ja marista. Tuokin selvityksesi antaa auttamatta sellaisen kuvan kuin olisit jo laitteen puutteet ja viat jotakuinkin hyväksynyt ja kyennyt olemaan näistä välittämättä, mutta saanut sellaisen AHAA elämyksen uuden "vian" löydyttyä. Ja tämähän taasen johti jälleen laitteen käyttökelvottomaksi toteamiseen.
    :D
    Osta ihmeessä seuraavaksi vähintään 1k€ tikipoksi jonka viat ja puutteet eivät varmasti ole samaa luokkaa kuin tällaisen budjettilaatikon. Ainakin voit uskotella itsellesi näin..
     
  15. whitey

    whitey Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0

    No höpö höpö itsellesi vaan! En ole etsimällä etsinyt yhtään vikaa, kun niitä ei tarvitse Medionista todellakaan etsiä. Laitehan on käytännössä ihan kuraa. Onneksi sain peruttua kaupat.

    Mene mun puolestani ja hyppää vaikka kaivoon rökäletason analyyseinesi. Ei pahalla mutta ei hyvälläkään. Tähän ei tule yhtään hymiötä.
     
  16. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kyllä hymiö pitää laittaa. :thumbsup:
    Eniwei.. Taisi olla aika jyrkkää kommenttia minulta joten pitääpä pyytää ainakin osittain anteeksi mokomaa. Tuo nyt oli tuollainen pika-analyysi kohtuullisen yleisellä tasolla ja kirjoitettu lähinnä hetken huvittavuuden johdosta.
    En oikein edes ymmärtänyt tuota toistonsiirto ongelmaa jonka tuossa aiemmin kuvailit.. Jonkinlainen tiivistetty vika/bugi lista vois olla kätevä varsinkin laitteen ostoa harkitseville.
     
  17. kaarlos

    kaarlos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    816
    Saadut tykkäykset:
    0
    Outoa valitusta, musta 170 euron hintaan Vision hoitaa juuri sen mitä siltä voi odottaa - tallentaa, toistaa tallennuksia ja toisaalta näyttää digikanavat. Pause kesken live-lähetteen katsomisen ei toimi, mutta mulla onkin vanhin firmis tässä, enkä jaksa päivittää koska ko. toimintoa en tarvitse. Toistonsiirron toimimattomuuden lisäksi en ole mitään bugia löytänyt mistä olisi oikeasti haittaa.
     
  18. whitey

    whitey Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tuota joo...listaan siis tähän lyhyesti omassa Medionissani olevat viat (siis kahden huoltokeikan jälkeen):

    -kiintolevy tyhjenee omia aikojaan (yleensä kesken toiston)
    -EPGstä tallennus toimii, jos on toimiakseen. Yleensä ei toimi.
    -toistonsiirto ei toimi vaan jättää osan tallenteesta toistamatta

    Siedän aivan hyvin valikoiden hitaan toiminnan, virittimen ajoittaisen jumittumisen boottikuntoon sekä toiston ajoittaisen nykimisen ja pätkimisen. Jos kuitenkin boksi on jonkun mielestä noiden ylhäällä olevien bugien kanssa hintalaatusuhteeltaan hyvä, niin se on mun mielestä outoa. Itse maksan mieluummin enemmän, kunhan laitteen perustoiminnot toimivat.

    Edit: parit typot
     
  19. kaarlos

    kaarlos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    816
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu olevan todella laitekohtaisia vikoja, sillä itse en ole kohdannut vielä mitään muuta vikaa kuin tuon toistonsiirron toimimattomuuden. Tallennus EPG:stä on toiminut joka kerta kuin junan vessa (joskin rajallinen määrä tallennuspaikkoja estää tallennusten asetuksen pitkästi etukäteen). Kovalevykin on säilyttänyt datansa. Täytyy silti tunnustaa, että jos itseltä kaikki mainitut viat löytyisivät, olisi tilanne hieman eri.
     
  20. Muikster

    Muikster FullHD 3D Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.11.2002
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei myöskään kovalevyn tyhjentymisiä, jumiutumisia, toimimattomuuksia. Eli kaikki ok, varsinkin hintaansa nähden. :thumbsup:

    Toistonsiirto pausella ei tosiaan toimi, mutta ongelman saa kierrettyä painamalla rec-nappulaa ja sitten pausea.