Lg Dbrh198

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana tco, 02.06.2006.

  1. diver

    diver Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos varmistuksesta. Viikonlopun virittelyn jälkeen sain LG:n AV2 kanavan näyttämään Canal+:aa. Nauhoituskin onnistuu ajastettuna kun LG:n kanavan kohdalle laittaa tuon AV2:n. Onneksi Sonyn saa herätettyä käyntiin ajastettuna haluamalleen kavavalle. Ettei tarvitse jättää tv:tä koko ajaksi päälle kun on itse poissa.
     
  2. Sankke

    Sankke Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin eli onnistuuko jotenkin? Poltin elokuvan dvd-r levylle, mutta esim tietokoneessa ei levy toiminut... Onko mahdottomuus vai löytyykö kikkaa?
     
  3. mokkamaster

    mokkamaster Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    levy pitää viimeistellä eli päättää (finalize)polton jälkeen, jotta toimii muissa soittimissa..
     
  4. jakuhe

    jakuhe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2004
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Levyn alustusvaiheessa pitää myös muistaa muuttaa levyformaatti Video -tilaan. Oletuksena on VR-tila, jolla ainakaan omalla RH7800 tallentimella DVD:lle poltetut levyt eivät toimi muissa soittimissa.
     
  5. diver

    diver Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin aikani pähkäilin miten saan LG:llä poltetut DVD:t näkymään muissa laitteissa. Tässä vielä kertauksena (testattu on)
    1. Formatoi tyhjä levy "video mode" tilaan
    2. Tallenna ohjelma(t) levylle
    3. "Sulje" levy Finalize toiminnolla.

    Johan toimii...
     
  6. ONG

    ONG Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin sitten minäkin tuon DBRH190:sen Sittarista hintaan 299 (valmistettu May 2006), kun velipoika kehui hyväksi. Valitettavasti siinäkin on yhä nuo täällä mainitut ongelmat eli kuvakoko menee sekaisin sammutuksessa (16:9 näkyy oikein mutta 4:3 leikkautuu ylä&alareunoistaan 16:9-töllöllä) :OI . Kanavat sentään järjestyi toisella autoasennuksella oikeaan järjestykseen (paitsi urheilukanava).

    Muita huomioita: Pirun hidas käynnistymään, aluksi kuvan värit väärin, mutta korjautuvat parissa sekunnissa, ääntä ei kuulu ennen kuin vaihtaa kanavaa kerran:mad: JA kuvanlaatu on selvästi huonompi kuin Nokian 260T:ssä mutta kyllä tuokin menettelee.

    Softaversio on 60820c 5.0.2.04 (saa näkyviin kun lukon kohdalla painelee 7889) -> onko uudempaa olemassa (jossa olisi tuo kuvakoko + alun äänihäviö korjattu)?

    Ja pitihän tuota sitten heti virittää: Lukonkuvassa 0000000 (7 nollaa) -> aluekoodivapaa :D + kovo uusiksi: Verkkokauppa.comista Hitachin Deskstar T7K250 250GB parallel-ATA vanhan tilalle ja avot: entinen tyhjän kovon tallennusaika ~40h -> 129h :thumbsup: (kovon kasvu näkyy myös tuolla softaversiosivullakin). Voi kunpa nuo kuvakoko-ongelmat saataisiin vielä kuntoon...
     
  7. Sankke

    Sankke Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko vaikea prosessi?
    Tarvitseeko jotain tiettyjä asioita tehdä/ ottaa huomioon ennen vaihtoa?
    :eek:
     
  8. dbr

    dbr Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2007
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä ylläoleva vika korjaantui vahingossa kun otin laitteeseen vievän virtajohdon seinästä, eli ei tarvinnut viedä takuuhuoltoon.

    Uusia 'ongelmia' on myöskin ilmaantunut:
    - laite sekoilee nauhoituslaadun kanssa, vaikka SP on valittuna nauhoittaa se aiemmin valittuna olleella XP:llä.
    - pari päivää sitten nauhoitti ohjelmaa muttei lopettanut ajastinnauhoitusta ohjelman päättyessä vaan nauhoitti tuolla väärällä laatuasetuksella koko kiintolevyn täyteen, yhteensä likimain 10 tuntia.
     
  9. Sneik

    Sneik Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis onko nyt näin, että muilla ei näitä kuvakoko ongelmia sammutuksen jälkeen oo ?
    Taidan kokeilla sitten jotain vanhempaa softaversiota josko vaikka korjaantuis toi vika.
     
  10. T.O.M.

    T.O.M. Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla ilmenee aivan samanlainen ongelma. Aina käynnistettäessä kuva on "zoomautunut". Tähän auttaa vain ja ainoastaan käydä säätämässä kuvasuhdetta, jolloin kuva korjaantuu.
     
  11. dbr

    dbr Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2007
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama juttu täällä, mutta se tosiaan tapahtuu vain silloin kun virtajohto otetaan seinästä.
     
  12. ONG

    ONG Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sankke: Kovon vaihto on tosi simppeli homma: kotelo auki, kovo irti, piuhat irti, varmistus että uuden kovon jumpperit ovat samalla tavalla kuin vanhassa (cable select valittuna), piuhat kiinni, kovo kiinni, kotelo kiinni ja kone käyntiin. Aikaa menee n. 10 min. Sen jälkeen laite huomasi heti suuremman kovon ja olisi varmaan voinut käyttääkin heti, mutta varmuuden vuoksi formatoin kovon Setup-valikon kautta. Minulla ainakin toimi tuo Hitachin suurempi kovo suoraan, vaatimus lienee vain tuo parallel-ATA. Voipi olla että vieläkin suurempi vastaava kovo voisi toimia, mutta tuon 250GB:n koko-hintasuhde oli paras ja ainakin tällä hetkellä tuntuu että 129h riittää joksikin aikaa.

    Minulla ei ainakaan tarvitse ottaa töpseliä seinästä jotta kuvasuhdeongelmat alkaisivat, pelkästään laitteen sammuttaminen kakella riittää. Onko joku onnistunut ajastintalletuksella tallettamaan kovolle 4:3-kuvaa ilman ongelmia16:9-TV asetus päällä? Minä en ole onnistunut siinä kertaakaan, aina leikkautuu ylä- ja alareunat pois.

    Ja onko tietoa löytyykö uudempaa softaa kuin 60820c 5.0.2.04?
     
  13. ONG

    ONG Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai niin, velipoika kyseli maahantuojaltakin näistä ongelmista ja tässä heidän vastaukset:

    - 16:9 TV:n asetus sekoaa sammutuksessa, jolloin uudelleen käynnistyksen jälkeen (myös nauhoituksessa!) 4:3-kuvasta leikkautuu ylä- ja alareunoista kuvaa (+tekstitys!) pois. 16:9 kuva näkyy oikein. Käymällä TV-asetuksissa vaihtamassa 16:9-asetus hetkeksi toiseksi korjaa ongelman, mutta talletuksista ei saa millään puuttuvia ylä&alaosia näkymään.

    TÄSSÄ OHJEISTUS ENSIN TV:N PUOLELTA JA SITTEN DVD:N.

    TV Aspect setting for DVD player, digital boxes etc.

    This is a general rule for many devices you connect to the TV or projector.

    TV Aspect is to be set according to the incoming signal, not according to whether you have a 4:3 or 16:9 TV. Usually these models can not recognize whether the signal comes as 16:9 or 4:3.

    If broadcast is 4:3

    Set TV aspect (setting on DVD) to Pan Scan or Letter Box and TV to 4:3 (setting on TV) in order to obtain a correct image that isn’t cut or stretched.

    If customer wants to stretch the picture to use the whole screen, maintain Letter Box or Pan Scan in DVD settings and change the picture with settings in TV.

    If broadcast is 16:9

    Set TV aspect (setting on DVD) to 16:9 and TV to 16:9 (setting on TV)

    TV is 16:9 and is set in 16:9 mode

    DVD recorder is put i TV aspect mode 16:9:

    1 If you record a material that is in 4:3 format and DVD rec is put in 16:9 mode and they play it it will work with black bar on side

    2 Turn of machine

    3 Turn on machine (same day or later), start to playback your recorded (4:3 material) from HDD then picture will be to big, half text and upperpart cut of.

    The way to solv this at the moment is to go in to menu change aspect ratio to letterbox and back again then you will get perfect picture again.

    - YLEn kanavilla lähetetään joskus montaa kieltä (=ääntä), mutta tämä laite osaa toistaa niistä vain englannin (esimerkiksi BBC:n luontodokumenteissa on selostuksena sekä englanti että suomi, mutta vaikka valikosta valitsisi esityskieleksi suomen, niin puhe tulee englanniksi, suomea ei saa kuulumaan millään). Vastaava ominaisuus toimii mm. Nokian 260T:ssä. Tarkennan vielä että tekstitys toimii oikein.

    TÄSTÄ OLEMME OLLEET YHTEYDESSÄ DIGITAAN JA YLEEN.

    SELOSTUS JA TEKSTITYS SYÖTETÄÄN SISÄÄN KIELIKOODINA SATUNNAISEEN JÄRJESTYKSEEN JA 198 OTTAA VASTAAN SEN ENSIMMÄISEN AUTOMAATTISESTI. TOISTAISEKSI LAITTEESSA EI OLE MONIKIELIVALINTAA, JOLLA ASETTAA OLETUSKIELEKSI SUOMEN.

    - Digikanavien järjestely ei onnistu manuaalisesti, uudelleenasentamalla kaikki muut meni kohtuulliseen järjestykseen, mutta Urheilukanava jäi vielä kanavalle 76.

    KANAVAPAIKAT PÄIVITTYVÄT AUTOMAATTISESTI OMILLE PAIKOILLEN.

    MOVE TOIMINTA EI OLE TOISTAISEKSI KÄYTÖSSÄ.

    JOS HALUATTE VOITTE HYÖDYNTÄÄ SUOSIKKI KANSIOT TOIMINTAA.

    - EPG:ssä kun menee tarpeeksi pitkälle niin ohjelmatiedot tulee esiin ruotsiksi.

    KTS. EDELLINEN VASTAUS KIELIKOODISTA.

    YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN

    LG ELECTRONICS TUOTETUKI

    ELINA​

    Minä en ainakaan saanut noita talletettuja pätkiä näkymään oikein tuolla ohjeella, se puree vain live-TV-kuvaan käynnistyksen jälkeen (tai sitten en ymmärtänyt ohjetta oikein :hitme: ) Kokeilkaapa onnistuuko teillä.

    Ja vielä tarkennukseksi: Kyseessä siis on DBRH190, mutta näyttää maahantuojallakin olevan samat ohjeet molempiin malleihin.
     
  14. T.O.M.

    T.O.M. Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tallennukset ovat minulla ainakin pilalla ja kuvaa ei saa enää kokonaan näkyviin, vaan näkyy "zuumattuna".
     
  15. T.O.M.

    T.O.M. Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan lähettänyt tuon vehkeen tuosta tallennus syystä huoltoon? Korjaantuiko ongelma vai onko kyseessä ominaisuus joka tekee ajastin tallennuksista käytännössä katselu kelvottomia.
    Siis vika ilmenee kun asetuksiksi on valittu 16:9 tallennus puolelta ja katselupuolelta samoin 16:9 suhde. Käynnistyessään laite on jossain zoomi moodissa ja kuvasta leikkautuu joka kulmasta reilusti kuvaa pois. Valitettavasti tallennukset tallentuu juuri tommoisessa moodissa.
    Ainut apu onnistua tallennuksessa on ekaks rämplätä kuvasuhde asetusta esim. 16:9->panscan->16:9 ja käynnistää tallennus sitten käsin.

    Laite kävi päivityksessä! Vanhempi softa sisään ja kuvasuhde ongelmat korjaantu näin nopeesti testattuna. Testailemaan että minkälaisia tallennuksista tulee.
     
  16. ONG

    ONG Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sorry folks, ei ole vielä uutta softaa huolloista saatavilla DBRH190:seen, mutta jonkinasteista toivoa on sellaisen saamisesta joskus:

     
  17. diver

    diver Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Auttakaa nyt ja kertokaa miten ihmeessä saan kopioitua kovolta DVD:lle muulla kuin 1x nopeudella. Minulla on 16x +R levyjä. Olen lukenut monteen kertaan ohjekirjan sivut 57-58, mutta niistä ei ole apua.

    Tallennuksessa ei voi valita nopeutta, vaan ainostaan tallennus laadun. Ohjeissa puhutaan kuitenkin jopa 12x tallenuksesta.

    Miten homma toimii?
     
  18. Sneik

    Sneik Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa´a, eipäs näköjään toimi mullakaan muuta kuin 1x kopsaus.
    Eipä ole sitä FAST valintaa valikossa...PRKL...
    Ja miten valita useempi pätkä kopsattavaksi kerralla ???
     
  19. dbr

    dbr Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2007
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos videota on leikattu, yhdistetty tai katkaistu, tallennus onnistuu vain 1x nopeudella. Yleensä pitää leikata esimerkiksi mainoskatkoja pois, niin silloin ei onnistu moninkertainen nopeus dvd:lle tallentaessa. Aika harvinaista että videota ei tarvitsisi lainkaan muokata. DVD:n "polttolistaa" en ole laitteesta vielä löytänytkään.
     
  20. diver

    diver Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla tyhmä kysymys mutta voiko tallennetta R DVD:llä editoida. Siis jos tallentaa editoimattoman tallenteen HDD:ltä DVD:lle ja editoi sitä. Entäs RW levyillä? Niitä ei taida kuitenkaan olla saatavilla kuin 1x-4x nopeuksisia?