Logitech Harmony 525

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana aarno2815, 04.11.2005.

  1. Snk1

    Snk1 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekkin tuli ostettua moinen kapula hifi-lehden testimenestyksestä vakuuttuneena.
    Mutta nyt pitää kyllä ihmetellä että eikö siellä hifi:ssä ymmärretä mistään mitään?

    -Ohjelma jolla harmonya "opetetaan" vie käsittämättömät 250Mt keskusmuistia, eli koneella on turha koittaa muita hommia hoitaa samalla kun kapulaa kouluttaa. Pieni, mutta todella ärsyttävä asia.

    -Ohjelma jolla harmonya "opetetaan" on jatkuvasti onlinessa, miksi hitossa kysyn minä?

    -Kun lisäät uuden laitteen harmonyn muistiin ohjelma ajaa sinne automaattisesti n.200 komentoa, jopa paljon sellaisia joita ko. laitteessa ei ole. Kaikki nämä toiminnot joutuu sitten itse poistamaan yksi kerrallaan, mikäli niitä ei tahdo jättää kummittelemaan. (mm. nauhoitukset dvd-soittimille ja ipod-ohjaukset vahvistimille joissa ei valmiutta moiseen ole) jne.

    -Komennot toimivat todella, todella hitaasti. Jos esim. naputat viisi kertaa ylöspäin kanavanvaihtoa ja laite on vaihtanut vasta kaksi ensimmäistä kun jo alat selata alaspäin se vain jatkaa menojaan ylös.

    -Käytännöllisiksi kehutut makrot eivät ainakaan minulla ole toimineet. Pari päivää koitin hienosäätää niitä, mutta edes yksinkertaisimmat toiminnot eivät luonnistuneet. Tuntui siltä että kapula suorastaan arpoi mitkä laitteet se käynnistää, välillä lähti radio pauhamaan kun tv:tä tahtoi katsoa jne. => Makrot todella turha ja huonosti toteutettu feature.

    -Välillä näppäimet jumittuvat pohjaan ja nousevat sieltä vasta kun muovikuorta niiden ympäriltä "möyhentää".

    Tässä siis ensimmäisen kuukauden aikana ilmenneet ongelmat, lisää on varmasti tulossa.
    Kyllä on seuraava kapula jonkun muun merkkinen :hitme:
     
  2. Ripe

    Ripe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2005
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0

    - Käytä selainta, vie vähemmän muistia
    - Laitteiden tietokanta on verkkossa, siksi verkkoyhteys, aivan kuten internettiä käytettäessä ;)
    - Ylimääräisistä toiminnoista ei ole haittaa kun määrittelet Acitivityn alle ne napit mitä ko. Acitivityssä tarvitset. Esim. kun katsot telkkua niin kanava vaihtuu tv:stä ja volume vahvisitimesta. Devicen alla on sitten kaikki mahdolliset toiminnnot mutta niitähän ei tietenkään päivittäisessä käytässä tarvitse.
    - Koita säätää viiveitä jos vaste on liian nopea tai liian hidas.
    - Varsinaisia macroja laitteessa ei ole. Oma kapulani ei arvo mitään vaan käyttää niitä laitteita mitä olen määrittänyt Acitivytyyn. Eli TV:tä katsoessa Radio ei voi vahingossakaan mennä päälle.
    - Jos näppäimet jumittuvat pohjaan on kyseessä puhtaasti laitevika -> takuuvaihtoon maanantaikappale

    Täydellinen tämä kapula ei ole mutta hinnaltaan ja käytöltään paras mitä markkinoilla on. Suosittelen tutustumaan ihan kaikessa rauhassa säätöihin. Tuskin on säkästä kiinni, että itse sain kaikki laitteet toimimaan pieniä viilauksia lukuunottamatta (lue edelliseltä sivulta) parissa päivässä.
     
  3. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    ?

    activityt, eli älykkäät makrot ovat koko kapulan käyttämisen peruste.

    (miksi kirjoitan älykkäät ? siksi että kapula osaa olla saamuttamata sellaisia laitteita joita tarvitaan aktiviteetissa johon siirrytään toisesta aktiviteetista).

    aktiviteetit ovat paras feature. jos tässä olisi vain kuuden kaukon erillistoiminnot samassa kapulassa, ei tällä juuri tekisi mitään.

    tietysti joskus, kun patterit (eli ladattavat sellaiset) ovat juuri tyhjenemässä, toimimattomien komentojen ilmaantuminen kasvaa, mutta sen takia on "help" napppula. ekalla yrityksellä se laittaa uusiksi koko hommman ja sen jälkeen jollei tämä toimi, se alkaa yksitellen selvittää tilannetta. hyvä toiminto! lapsikin osaa käyttää.
     
  4. niarve00

    niarve00 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän tässä kakessa vikana ku ei yamahan vahvistimesta (rx-v457) osaa vaihtaa kanavia kun toimintoja vaihtaa activityn kautta, valikkojen kautta kyllä vaihtaa. Kanavana on aina se mikä edellisellä kerralla on jääny päälle?
     
  5. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    tuosta kuvauksesta ei käy selväksi mitä tarkoitat.

    puhutko vahvistimen tulosta vai radio- tai tv- kanavista. kerro nyt eritellen mitä haluat tehdä, ja mikä ei toimi, niin joku voi sinua auttaa.
     
  6. niarve00

    niarve00 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt tuo jostain kumman syystä kun pari tuntia oli vehkeet kiinni niin pelasi niinku pitää, outoa??

    Elikkä tarkoitin sitä, että kun jos painoin vaikka, että katso DVD. Niin telkkari, dvd ja vahvari lähti kaikki oikein päälle, mutta vahvistin ei vaihtanut inputiksi dvd:tä vaan päälle jäi esim tuner, jos sitä oli ed. kerralla käytetty..

    Ja taas toisinpäin jos oli viimeksi katsonut DVD:tä, ja sit valitsi kakesta, että kuuntele radiota ni vahvistimeen tuli virrat mutta inputtina oli DVD..

    Nyt sitte kuiten pelas vaikken mitään muutoksia välissä tehny,
    aika hämärä värkki:hitme:
     
  7. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällöin usein on syynä se, että virtojen ollessa poiskytkettynä vahvistin "herää" melko pitkään ennenkuin se ottaa komentoa vastaan (ymmärsin että alkutilanne oli tämä), ja inputin käsky menee tällöin "hukkaan". Kun vahvistin on jo päällä, voi perättäiset käskyt lähettää nopeammassa tahdissa. Niitä viiveitä säätämällä tuon saa toimimaan...
     
  8. Henris

    Henris Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin laitteen mukana tulevalla CD:llä oleva 5.x versio sisältää muistivuotobugin. Jos on ohjelma on pitkään taustalla päällä se syö käytännössä kaiken muistin. Itse sammutan ja käynnistän ohjelman aina erikseen (pidän paikallisen version hieman erilaisesta tavasta kommunikoida laitteen kanssa, muutenhan paikallinen ja nettiversio ovat identtisiä), jolloin ongelmaa ei synny. Mitään syytähän tuota ohjelmaa ei ole taustalle jättää pyörimään.
     
  9. Protek

    Protek Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on ollut tuo Harmonyn 525 kesästä saakka ja olen ollut siihen kohtuu tyytyväinen. Eräs seikka kuitenkin harmittaa jonkun verran ja se on eritoten Humaxin CXC-2000 PVR:n hidas vastaaminen Harmonyn käskytyksiin. Tämän seurauksena esim. EPG:ssä liikkuminen tahtoo olla tuskaa, kun ensin ei tapahdu mitään ja sitten mennäänkin oikein reilusti ylitse. Saisiko tuota vasteaikaa jotenkin pienennettyä?
     
  10. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä.

    Laitteen kohdasta "More Options" ja "Adjust the delays". Defaultina on usein 500ms, joten sitä alentamalla usein pääsee tuosta ongelmasta.
     
  11. flemoner

    flemoner Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2003
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo viiveongelma on kyllä aivan käsittämätön. Tietokonetta ohjastettaessa häiritsee eniten, mutta myös digiboxin EPG:n selailu on tuskaa, kun kake lähettelee käskyjä melkoisella viiveellä. Tämä siis sen jälkeenkin, kun kaikki viiveet on asetettu nollaan näiden laitteiden asetuksista. Miten tämä on mahdollista? Microsoftin alkuperäisellä MCE-kakella tai digiboxin omalla säätimellä viiveitä ei ilmene.

    Toisekseen jos itse koittaa jotain purkkamakroja viritellä haamulaitteita käyttämällä, onko jotenkin mahdollista poistaa laitteita kokonaan devices tilasta. Haamulaitteiden avulla saisin kaikki haluamani toiminnot, mutta esim. kolmen vahvistimen esiintyminen devices-valikossa häiritsisi melkoisesti.
     
  12. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Mulla on Topfieldin kanssa ollut pitkään sama vaiva, ja ajatuksena on ollut kiertää oire niin että opettaa muutamat käskyt uudelleen infrapunalla suoraan vahnasta kapulasta - en ole vaan saanut asian hyväksi mitään aikaiseksi, eli ei mitään tietoa auttaako tuo viiveisiin yhtään. Onko kukaan kokeillut?

    edit: hiukka näytti parantavan tilannetta.
     
  13. ekaproto

    ekaproto Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö kannattaisi myös koittaa lyhentää niiden signaalien pituutta? Itse olen ainakin 885:n suhteen huomannut, että signaalin pituus on oletuksena useimmille laitteille tarpeettoman pitkä.
     
  14. emetin

    emetin Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2006
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    onko kukaan saanut harmonya toimimaan fujitsu siemens VG40-3SU lcd telvision kanssa?

    Omistan 555 mallin kapulasta enkä ole saanut pelittäämään telkkarin toiminnoista muutakun että saattaa lähteä käyntiin ja jopa sammuakkin. Muut laitteet kuten vahvistin, digiboksi toimivat normaalisti. kapula on päivitetty ja olen yrittäny tässä säätää ja opettaa kakea tuloksetta..
     
  15. jokker

    jokker Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt näyttäisi ko. boxinkin tiedot löytyvän kannasta
     
  16. emetin

    emetin Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2006
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    itse itseäni lainaten ..... elikkäs soittelin tässä supporttiin eivätkä osanneet neuvoa.. sain sitten idean kokeilla toisen myrican asetuksia...ja kas kummaa telvisio lähti toimimaan kun laitoin malliin vg40-1 asetukset.. ja kaikki toiminnotkin tuntuu toimivan niinkuin pitää.

    Toivottavasti tästä on apua muillekkin ettei tarvitse ihmetellä päivä tolkulla, menettää hermoja ja soitella canadaan :)
     
  17. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Millä nimellä tuo Suomi-versio on kannassa? Siellä on aika monta vaihtoehtoa; 9200E, 9200T, 9200R, 9200C ja pelkkä 9200. Ainakaan T tai E ei toimineet, eikä tuo pelkkä 9200 ole ainakaan aiemmin pelannut.
     
  18. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Onkos muilla muuten kapulasta alkanut värit kulua? Mulla hopeinen väri on kulunut puhki kapulan reunasta ja valkea muovi kuultaa läpi. Lisäksi nuolinapeista ja ok-napista on irronnut iso pala mustaa josta sininen valo loistaa hienosti läpi.

    Onkohan kämmenhikeni erityisen syövyttävää? :eek:
     
  19. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei ole vastaavia oireita, mutta glow-painike lopetti toimintansa kuukausi sitten.
     
  20. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    On vuosi vanha, ja näyttää ihan uudelta. Yhtään ei ole kulumaa, ei edes kumi näppäimissä. Käytän sitä joka päivä 18-01 telkkarin katseluun ja muutoin leffojen katseluun ja cd-levyjen kuunteluun.