Lg Dbrh198

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana tco, 02.06.2006.

  1. 995mse

    995mse Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
  3. puula

    puula Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2006
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika harhaanjohtavaa myyjän puolelta, kun ei ole esitteessä mainittu kuin rivien välissä virittimestä. Kuinkahan moni euroopanlaajuisesti tämän tilaa ja luulee, että siinä on DVB-viritin ?

    Itse en ostaisi tällaisesta liikkeestä yhtään mitään.
     
  4. lofqkal

    lofqkal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    :confused: Ny mullakin rupes paikallinen alilähetin pukkaan c-pakettia digipuollella.
    Eli onko kukaan hankkinut kortinlukijaa tähän dbrh198 koneseen?
    Käykö siihen mikä tahnsa CA-moduuli?
     
  5. Kiju

    Kiju Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2005
    Viestejä:
    326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla Pioneer DVR-545 HX-S ketjussa oli ->
    Siis varmempi Conax Dual CAM lisää ->
    "Suosittelemme tällä hetkellä Conax CA -moduulina käytettäväksi Dual CAM:ia." :thumbsup:
     
  6. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Siinä on myös irdeto-salaus, mitäs hytötyä siitä on?
     
  7. Kiju

    Kiju Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2005
    Viestejä:
    326
    Saadut tykkäykset:
    0
    :rolleyes: HDTV ja satellitti puolella kait on hyötyä, eli omaa viestiä lainaten ->
     
  8. apophis

    apophis Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2006
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tuon dbrh190 mallin cittarista viikonloppuna hintaan 299€. IMO se oli melko edullinen hinta tällaisesta perusvehkeestä.

    Pientä hankaluutta käyttöönotossa, automaattiviritys jumittui 100% kohdalle ja koko laite meni sekotilaan. Ainoa miten onnistui oli virittää pelkän analogiset kanavat, keskeyttää haku ja hakea diginiput manuaalisesti!? Korean poika tekee paskaa softaa...

    Lueskelin tätä threadia ja haukkuja vehkeestä oli melko paljon. Softa vaikuttaakin melko bugiselta, vaikkakin lapsukset, kuten kavavajärjestys oli ainakin tässä vehkeessä oikein.

    Viikonlopun käytöllä olen kuitenkin tyytyväinen! Ajansiirto jne. toimii buenosti kuten muutkin featuret. DV-in en ole vielä kokeillut, enkä DVD polttoa.

    Onko nyt niin, että jos vehkeellä nauhottaa jotain kanavaa, niin *mitään* muuta kanavaa ei tuon laitteen kautta voi katsoa? Softa on kyllä sen verran buginen, että kun aikansa painelee kanavanvaihtokin alkaa toimia kesken nauhoituksen :OI Silloin tiedostoon menee aina se kanava mitä katsoo...

    Mitenkäs on softapäivitysten laita, mikä on uusin softa mitä joku on koneeseen laittanut?

    Entäs onko porukka vaihtanut kovoa tuohon? 80gb loppunee melko nopeasti.

    EDIT: YLEn tekstitykset toimii tässä vehkeessä ja ostopaikka oli Nokian cittari. Parempaa tarjousta en ole nähnyt missään.
     
  9. sepeyksi

    sepeyksi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    En saanut tästä osoitteesta käyttöohjetta. Herjasi jotain sinnepäin, että minulla ei olisi oikeuksia. Minulle jäi mielikuva, että ohjeita saa vain joku "sisäpiiri", kaiketikin jälleenmyyjät tms.
    Ei hyvä, jos näin on, en halua sekaantua moiseen ylimieliseen brandiin. En löytänyt edes sähköpostiosoitetta, josta asiaa voisi kysyä. Sillä lailla!

    Vertailun vuoksi sanottakoon, että vastaava toiminto toimi Sonyn sivuilla "kuin junan klosetti".
     
  10. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ota nyt se hernepelto pois nenästä. Ei se ole millekään "sisäpiirille" rajattu, joskin ehkä vähän heikosti toimiva ainakin Firefoxin kanssa.
     
  11. jyrkin

    jyrkin Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luin näitä kommentteja jouluna 190:stä. Sysksyn aikana moni on moittinut tätä tallentavaa (80G) DVD:tä, missä on 1 digiviritin. Huomenna tulee oma dedline täyteen, 14 vrk. Ostin laitteen Sellon Cittarista, 299e ja mun mielestä niitä on siellä vieläkin. Hinta-laatu suhde tuntuu ihan ok:lta. Yhden kerran on hävittänyt digikanavat. Kanavien järjestystä ei voi vaihtaa; mutta se on päasiassa ok; tästä ollut puhetta jo pitkin syksyä. Pitäisi olla 2 viritintä, mutta 299 eurolla ei saa kaikkea. Kuvan laatu on ihan hyvä, vaikka telkku on tosi vanha. Johtuuko siitä, että ohjelmaoppaan vasemmasta reunasta jää osa näkymättä? Olen kokeilut HDD ja DVD polttoa, ajansiirtoa, editointia ennen polttoa, JPEG kuvien katselua CD:ltä, musaCD:tä, VHS:ltä kopiontia. Kaikki toimii. Vielä on kokeilematta jotakin, mutta tuntuu luotettavalta. Ja onhan takuu. Olen saanut sen pari kertaa sekaisin; yksi poltto jäi jumiin. Mutta luulen, että osa näistä johtuu liian nopeista napin painalluksista; eihän tämä ole mikään tietokone vaan melko hidas.
    Mutta manuaalin sain helposti netistä (sama kuin laitteen mukana) ja oli helppo asentaa.
    Eipä muuta tällä erää.
     
  12. Hatered

    Hatered Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jees
    Menin sitten minäkin vipuun ja tälläisen hommasin viikonloppuna myöskin.
    Pikaisella harjoittelulla huomasin seuraavaa:

    Tämä on kuin lada dvd-maailmassa: tekee sen mihin se on suunniteltu-siirtää aikaa/polttaa dvd:t ja näyttää elokuvat ihan laadukkaasti, ilman turhin hienoja härpäkkeitä.
    Peruslaitteena ihan toimivan oloinen joskin selvästi suunniteltu rauhalliselle käyttäjälle jolle se 2 sekuntia/ elokuvan valikko ei ole kynnyskysymys.

    H
     
  13. TLeo

    TLeo Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta käsittämättömin ominaisuus näissä (DBRH198 & 190) ja muissakin LG:n kovalevytallentimissa on se että laite pitää olla Stand By tilassa jotta ajastettu tallennus toimii. On kuin vanhat VHS-videot olis. Ja kun ajastintallennus on käynnissä niin mitään muuta ei voi laitteella tehdä. Tämän takia itse kallistuin Sonyn vastaavaan koneeseen jossa ajastintallennus toimii, ihan sama onko kone päällä vai pois ja katsooko vanhaa tallennusta tai DVD:tä. Käynnissä olevaa ajastintallennustakin voi aloittaa katsomaan. Alkuillasta vaan poimii EPG:stä ohjelmat jotka aikoo katsoa ja sitten katsoo kun siltä tuntuu ja kelailee mainokset yli. Mutta vikahan tämä ei varsinaisesti ole, LG toimii niinkuin se on suunniteltukin... Myöskin pieni mutta ärsyttävä ominaisuus on se ettei kone poimi tallennetuille ohjelmille nimiä mistään. Pitää sitten yrittää arvailla ajan ja kuvan (yleensä joku mainos menossa) perusteella mitä nimike sisältää.
     
  14. QAku

    QAku Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Amen to that. Pahin puute koko laitteessa.
     
  15. ykjake

    ykjake Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    LG DBRH 190 kanavajärjestys meni myös mulla pieleen automaattivirityksellä - MTV3 ja Nelonen olivat muistaakseni 71 ja 72 ja Urheilukanava 76. Sain kanavat oikeaan järjestykseen virittämällä ne manuaalisesti (add channel) järjestyksessä kanavanippu B (jossa nuo MTV3 ja Nelonen), sitten kanavanippu C ja lopuksi kanavanippu A. Itse viritin ne Espoon lähettimeen jolloin digikanavanippujen kanavat olivat A: 32 B: 44 ja nippu C: 46. Ikävä juttu että joutuu tällä lailla kikkailemaan, move ei tosiaan toimi digipuolella ...
     
  16. tonste

    tonste Guest Guest

    Liittynyt:
    25.09.2005
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse huomasin cittarista myös tämän laitteen, kun digibokseja katselin. Olen pitänyt näitä HD/DVD/DVB-laitteita vielä liian kalliina, mutta nyt taitaa mennä kyllä tämä ostoon. 300 euroa, kun ei ole paha hinta laitteesta, jolla onnistuu DVD:lle poltto ja vielä divx:ien katselu. Jos vertaa vaikka Toppyyn, niin ominaisuudethan tässä on hintaan suhteutettuna aivan uskomattomat... HDMI puuttuu ja kovalevyn koko hieman pieni, mutta löytyykö kilpailijoilta vastaavaa lähelläkään tätä hintaluokkaa? Ja tietty ethernet/WLAN olisi plussaa...
     
  17. dbr

    dbr Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2007
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajattelin kantaa korteni kekoon ja kertoa omat kokemukseni laitteesta (dbrh-198). Olen käyttänyt laitetta alle kaksi viikkoa ja törmännyt pitkälti samoihin heikkouksiin mitä täällä ovat muutkin valitelleet, eli:
    • ajastusnauhoitus ei ala mikäli laite on päällä (varoitustekstit 10 ja 5 min aiemmin ei muistaakseni näy mikäli olet videonleikkaustilassa tai käynnistät laitteen alle 5 min ennen ajastuksen alkamista)
    • YLE:n tekstitykset eivät toimi aina, tämä jurppii varsinkin jos kyse on ajastinnauhoituksesta.
    • Pan-Scan levittää kuvan ruutua suuremmaksi jolloin kuvaan sisälletyt tekstitykset (muut kuin YLE) jäävät myöskin osin ruudun ulkopuolelle. Täysin järjetön näyttötila.
    • kiintolevylle tallennetuista tiedostoista häviää nimiä ja "kuvakkeita".
    • usein DivX-tiedostoja toistettaessa laite jämähtää mustaan ruutuun, tuolloin laite on sammutettava
    • jos EPG:ssä on ohjelmatietoja kahdella kielellä (suomi ja ruotsi), ruotsi on etusijalla, asetuksista huolimatta.
    • videoiden leikkaus on erittäin epätarkka, etenkin videon kahtia "katkaisu"

    Listaa voisi jatkaa vielä, kun vaan muistaisi loputkin. Ai niin, yhdeksäntenä käyttöpäivänä laitteesta hajosi digiviritin. Eli kuva meni pimeäksi dvb-puolella (signaali on vahva ja kuva näkyy kaikkialla muualla). Takuuseen lähtee kunhan saan tallennetut videot siirrettyä ensin dvd:lle. :OI
     
  18. diver

    diver Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelma on seuraava. 190 mallissa ei ole Maksullisten kanavien korttipaikkaa. Tarkoitus on saada ajatuksella äänitettyä SONY:n KDF-E42A11E digivirittimellä varustetusta TV:stä maksutv kanavaa. Televisioon olen hommannut Conax kortin jolla näkee Canal+ kanavat.

    Auttakaa nyt avutonta. Olen jo parin tunnin ajan yrittänyt saada ohjekirjan ja näiden ohjeiden avulla saada hommaa toimimaan.

    Tällä hetkellä (muitakin yhdistelmiä on kokeiltu)
    1. Scart on Sonyn AV2 liittimessä ja LG AV2 liitimessä.
    2. AV-connection arvona on Decoder (pitäisikö olla Others)
    3. AV-record arvona on Auto

    Ilmeisesti tarkoitus olisi saada ohjelmapaikka/kanava lisättyä manuaalisesti lisättyä (Program Edit -Add channel). Pitääkö ohjelmapaikka lisätä Analogisena vai Digitalisena. Jos yritän lisätä Digitalisena se ei ilmesty kavavaluetteloon, eikä digikanavien luettelosta ole edes mahdollista muokata tätä kanavaa (Program edit on harmaana). Analogisen puolen kautta yritin kanavaa listä ja sitä editoida. Ohjekirjan sivun 20 ohjelman muokkauskohdassa olen laittanut Canal kohdan sentoon On. Se tosin häviää kun yrittää kanavia selata.

    SIIS: Miten saan LG:ssä näkymään Sonyn maksutv kanavan ja miten saan nauhotettua sitä ajastettuna?

    Voisiko joku ystävällisesti vääntää RAUTALANKAOHJEEN avuttomalle miten homma pelaa, kun en osaa...
     
  19. Sneik

    Sneik Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni ei muuta ongelmaa 190:n kanssa ole kuin se, että aina kun laitteen sammuttaa niin se unohtaa kuvaformaatin jossa oli.
    Eli siis olen asettanut laitteen 16/9 tilaan jossa kaikki kanavat asettuu erinomaisesti flat telkkarilleni, mutta joka kerta kun laitteen sammuttaa niin se on jossain ihme moodissa jossa ylä ja ala reunasta leikkautuu pois sen verran ettei kanavalogoa näy, eikä tekstityksen alariviä. Kiusallista varsinkin jos ajastin nauhoitusta käyttää... PRKL. Käsin aina täytyy muuttaa takas se.

    Onko kellään samanlaista ongelmaa tai tietääkö kukaan ratkaisua ?

    Tuloi jo mieleen vaihtaa itse softaversiota vanhempaan jos se vaikka auttais...
     
  20. --vesku--

    --vesku-- Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2006
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0

    Et pysty lisäämään Canalin kananavia LG:n kanavaluetteloon. Mikäli haluat tallentaa maksullisia kanavia, niin sinun täytyy laittaa LG nauhoittamaan AV2 kanavaa, mihin telkkarisi on kytketty. Tällöin et ikävä kyllä pysty muita kanavia katsomaan.

    Tämä kaikki johtuu siitä, koska LG:ssä ei ole korttipaikkaa :OI