Pieniä asioita, jotka pitäisi kieltää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Johnny Fortune, 25.04.2004.

  1. ktax

    ktax Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2003
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huonosti tehdyt mainokset. Miksi ostaa kallista mainosaikaa ja sitten palkata mainokseen kankeasti suomea puhuva suomenruotsalainen (jokin lääkemainos). Taitaa olla sama lääkefirma, joka mainostaa sitä alapää-lääkettä. :sick:
     
  2. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    oletko koskaan pohtinut sitä, että kulman taakse ei näe. miten joku voi keksiä miten sun romut heittää erroria.

    ja toisekseen, miten voit olla niin maalainen että odotat että joku tekee sulle tekiikkaoppaan , kun olet itse liian laiska lukemaan manuaalia ja nettiä .

    kysy ongelmakysymyksiä äläkä odota että joku tekee sulle paremman manuskan kuin buffalo (expletive!)
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sustako nyt muodostui mun uusin arkkivihollinen? Se on kyllä harmi, kun tässä ehti monta kuukautta kulua niin, ettei ollut ketään tiettyä yhtä, joka aina pakosta negatiivisesti vastaa mun teksteihin. :confused:

    erep, tiedätkö mistä näkee sun motiivit. Vaikka siitä, että kirjoitin aiemmin, että Buffalollahan ei ole kunnollista manuaali. Kyllä, laitteen mukana tulee taitettu A4, jossa on molemmin puolin tekstiä (ei mitään konffauksesta) ja kyllä, tarjolla on myös elektronisessa muodossa oleva manuaali, mutta sekään ei kauheasti auta.

    Ensinnäkään en ole mistään erroreista tai mistään puhunut, pelkästään siitä miten suoritetaan manuaalinen konffaus askel askeleelta. Jos tietäisit legendani täällä foorumilla, niin tietäisit, että jos on kyse omasta laitteestani, niin koluan kyllä netin läpi vaikka 4-5 tuntia päivässä, jos niikseen tulee. Toiseksi, Buffalon tukiasemat ovat niin suosittuja, että luulisi monenkin pystyvän kohta kohdalta kertomaan konffauksen salat.

    Sanonpa tähän paikkaan, että toisaalta erep sunlaisia tyyppejä on kiva seurata. Sen enempää dramatisoimatta asiaa, musta on kiintoisaa miksi jotkut ihmiset ovat negatiivisia toisia kohtaan (tai jotakuta tiettyä tyyppiä kohtaan). Eihän sitä oikein muuta voi päätellä, kun sullakin on tässä jo toinen perättäinen vastaus mun tekstiin, ja edelleen jatkat tuota "älä itke" linjaa menemällä henkilökohtaisuuksiin sen sijaan, että rakentavasti kirjoittaisit yleisesti asiasta kommentoimatta mua esim. "maalaiseksi". Itse asiassa ironista onkin se, että sä väität mua sivistymättömäksi, vaikka itse kirjoitat kuin puberteettinen poika, jonka täytyy kohdistaa raivonsa johonkin. Olet varmasti hieno tyyppi ja sitä rataa, eikä minulla ole mitään sinua vastaan; pyydän vain, että voisit muodostaa vastauksesi rakentavaa muotoon sen sijaan, että muodostat ne pääosin mun vähättelyyn.

    BTW, kysehän ei ole mistään itsestäänselvyydestä (ainakaan kaikille). Esim. tässä taannoin olin viettämässä iltaa kahden ystäväni luona, jotka molemmat ovat loppusuoralla yliopistonsa prosessointi-opinnoissa. Topiikiksi sattui tulemaan WLAN, ja kävi ilmi, että minä tiedän siitä paljon enemmän kuin he (eivätkä he muun muassa tienneet miten manuaalisesti konffata).

    EDIT: erep, oikeastaan voisinkin pyytää sua hakemaan netistä sen "kohta kohdalta" -manuaalin Buffaloni konffaamisen. Senhän pitäisi onnistua sulta helposti, kun kerta sä olet niin hyvä ja mä olen sormi suussa oleva maalais-peräkammarin poika, joka ei itse osaa tehdä mitään. Vai, voisiko sittenkin olla, että päätit vastata mulle ihan sen takia vaan, että kyseessä on EtP ja ongelma on sellainen, josta näennäisesti saa irti vähän sitä "tehkää muut, kun mä en jaksa" fiilistä?

    EDIT2: Tästä tulikin muuten mieleen eräs pieni asia, joka pitäisi kieltää: Foorumeissa muille vastailu asenteella, joka on negatiivinen, henkilöönkohdistuva ja ei-rakentava.
     
  4. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    en ole mikään arkkivihollisesi.

    et ehkä ymmärtänyt viestiä:

    tee työtä, älä oleta että se tehdään eteen sulle valmiiksi, kun sitä pyydät.


    -----------


    avustan mielelläni jos joku jää kiinni johnkin juttuun. mutta aiheeseen palaten, pitää kieltäää illimatoja pyytämästä: kirjoittakaa minulle parempi manuali kuin kaupallinen, kun olen niin laiska että en jaksa yrittää.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin, kirjoitan vielä varmuuden vuoksi sulle erep tämän, ettei mene kolmatta kertaa ohi. Buffalolla ei ole olemassa kirjallisessa eikä sähköisessä muodossa manuaalia, joka kohta kohdalta opastaisi manuaalisesta konffaamaan WLAN-yhteyden.

    Siksi toisekseen: tämä on keskustelufoorumi. Ymmärtääkseni keskusteluun kuuluu vastaaminen. Jos kaikki olisivat kaikkitietäviä, niin täällä oleminen olisi täydellistä ajanhukkaa. Ja jos minä Buffalon manuaalit läpilukeneena (löytämättä niistä tarvitsemaani vastausta) ja nettiä monta tuntia tutkineena en löydä vastausta kysymykseeni, niin ansaitseeko sen täällä esittäminen mielestäsi sellaisia vastauksia kuin sinä olet minulle antanut? Minusta ei.

    Kaikkien ihmisten kanssa ei voi olla samaa mieltä, se on selvä asia. Itse olen vain mieltänyt DVDPlazan kohtuullisissa määrin henkisesti kypsäksi paikaksi keskustella asioista, ja senpä takia minua suuresti ihmetyttää vastaustesi sävy. Tästähän vielä puuttuu se, että kysymykseni perusteella haukut minua homoseksuaalisiksi. Sitä meininkiä kyllä näkee teinien foorumeilla ja CS:ää pelatessa; toivon mukaan sentään ei täällä. Jos minusta jonkun kysymys on typerä tai sellainen, että kysyjä ei itse halua nähdä minkäänlaista vaivaa, niin en todellakaan lähde arvostelemaan häntä (koska en tunne häntä) enkä lähde hehkuttamaan omaa nokkeluuttani ja kaikkitietäväisyyttäni; kirjoitan vain yleisessä muodossa, että vastaus kysymykseesi on x, ja vastaisuudessa voisit tehdä y ja z ennenkuin kirjoitat kysymyksesi foorumille. Ne "älä itke/oletko ihan x" vastaukset ei ketään hyödytä ja minusta osoittavat kirjoittajastaan vain sen, että sivistyksestä jotain uupuu ja omia mahd. ongelmia pitää purkaa muihin.

    EDIT: Pyydän anteeksi ylläpidolta tätä OT:ta. Mehän olemme sopineet, että näistä sopimattomista vastineista ilmoitetaan privalla, mutta kai olen niin toivoton julkisuudentoimija, että haluan puolustaa itseäni kaikkien edessä. Joka tapauksessa, lopetan tämän OT:n osaltani tähän paikkaan (piste)
     
  6. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    ;) tämähän ei ole OT:tä

    pieni asia joka "pitää kieltää" on tuollainen tilitys. jos ei ole varma s-identiteetistään, on turha kertoa sitä täällä. ;)

    en ja emme ole kiinostuneita. ne ovat hlökohtaisia asioita. saat olla mitä haluat parfyymien kanssa.

    "KIELLETÄÄÄN TILITYS" ;)
     
  7. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    1) Tyypit, jotka ei osaa tai halua uhrata sekuntiakaan omasta ajastaan etsien vastausta googlesta, tai omistamansa judanssin manuaalista.

    2) Tyypit, jotka luulee, että keskustelupalstat on vastausautomaatteja, joilla on palkattuja työntekijöitä etsimässä vastauksia juuri heidän esittämiinsä pulmiin. Hei mä postasin kysymyxen jo TUNTI sitten eikö ny kukaan muka tiedä vastausta??!ykstoista!

    3) Hyvälle tuoksuvat, rasvalettiset pukutyypit.

    4) Lasten teko ilman lapsiajokorttia.

    5) Rusinat maksalaatikossa.

    6) Fanaatikot.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Rikon tässä nyt lupaukseni, mutta on tapahtunut jotain mikä tavallaan todistaa pointtini. Tässä yksi päivä juttelin ystäväni kanssa niitä näitä, ja kaveri sattui mainitsemaan, että oli laittanut itselleen langattoman verkon kotiinsa. Kävi myös ilmi, että hän oli ostanut itselleen juuri Buffalon tukiaseman. Mä sitten ihan huvikseni kysyin, että muodostiko kaverini yhteyden AOSS:n avulla, niin hän ei oikein hoksannut mistä siinä on kyse ja kertoi manuaalisesti konffanneen sen yhteyden. Kysyin sitten, että miten kaverini siinä onnistui, kun itse en sitä oikein osaa tehdä. Kaveri sitten selitti ensiksi, että hänkin oli lähtenyt hakemaan ratkaisua Buffalon lyhyestä manuaalista sekä netistä, mutta ei ollut löytänyt vastausta. Sen jälkeen hän oli soittanut ystävälleen, joka kuulemma on pro näissä verkkohommissa, ja he olivat ilmeisesti puhelimessa käyneet kohta kohdalta manuaalisen konffauksen salat läpi. Kaverini sitten 30 sekunnin sisällä selitti kohta kohdalta miten se tehdään, ja nyt se on mullekin selvä.

    Näin tulisi siis osoitettua, että pieni asia joka pitäisi kieltää, on foorumilla liian vaikeaselkoisesti vastaaminen -- ja v#ttuilu, jos siitä valittaa.

    Vaikka tämä on yksittäistapaus, niin syöhän tämä erepin mielipiteitä aika pahasti, ja osoittaa, että ne mua alentavat kommentit olivat "sieltä jostain". Kaverini kohdalla kyse oli juuri siitä mitä itsekin yritin saada epätoivoisesti esille: Hän ei löytänyt ratkaisua Buffalon manuaalista eikä netistä, joten hän turvautui oikeutetusti asiantuntijaan, joka ilmeisestikään ei lähtenyt atk-jargonilla selittämään ratkaisua, vaan kohta kohdalta kävi läpi ratkaisun. En tiedä teistä, mutta jos tämä kaveri tulisi tällä foorumilla kysymään ratkaisua tähän ongelmaan, niin henk. koht. minä en vastaisi näin:

    Sen sijaan ymmärtäisin, että tällä kertaa ehkä ongelma on sen tyyppinen, että Google ei sitä maagisesti ratkaise, ja että v#ttuilun sijaan voisin vaikka auttaa, jos asiantuntemusta löytyy. Itse asiassa jos on vain sellainen tyyppi, että haluaa v#ttuilla, niin jos sattuu viisautta löytymään myös, niin sehän onnistuu helposti vain todistelmalla toinen vääräksi. Eihän siihen muuta tarvita kuin vaikka skannerilla skannattu ote Buffalon manuaalista, jossa selkeästi selitetään miten manuaalisesti konffataan tai vaikka screencapture siitä, kuinka Googlen heti ensimmäisen viiden tuloksen joukossa on sivu, jossa homma selostetaan niin, että naapurin mummokin ymmärtää mistä on kyse. Tämän jälkeen ongelmanesittejän on paha vaikkapa sillä "mutumutulla tai uhriasenteella" tulla väittämään vastaan -- suu on niin jauhoinen siinä vaiheessa jo, että se lienee mahdotonta.

    Näin tuli siis osoitettua, että pieni asia joka pitäisi kieltää on foorumilla liian vaikeaselkoisesti vastaaminen -- ja v#ttuilu, jos siitä valittaa.
     
  9. Helik

    Helik Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tupakan polttaminen samalla kuin lukee. Kamala lemu, tos yhes divarilta ostetus kirjas... pitää vissiin tuulettaa se. :)
    Kirjoihin liittyen ja tähän itsekin syyllistyen sipsien syönti samalla kun lukee... jää ikävät jäljet kirjaan.
     
  10. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 527
    Saadut tykkäykset:
    91
    Joidenkin sanojen tai fraasien liikakäyttö. Ainakin nyt lähipäivinä sanapari "itse asiassa" on tuntunut olevan selkeästi ylikäytössä monenkin tyypin jutuissa. Alkaa jo särähtää korvaan ikävästi, kun vähän joka toine lause menee "itse asiassa sitä ja itse asiassa tätä..."

    Lisäys: näköjään sama tauti oli iskenyt Ninja Sarasaloonkin. Lyhyen haastattelun aikana se "itse asiassa" tuli jotain 7 kertaa ja itse asiassa alkoi jo vähän ärsyttää.
     
  11. ErgoWanker

    ErgoWanker Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoitustaidottomat ja suomen kielen kieliopin hylänneet foorumeille kirjoittelijat. Mainio esimerkki löytyy myös tästä viestiketjusta.
     
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ihan tuotako varten piti rekisteröityä? Ettei vaan joku plazalainen salanickillä sieltä kirjoittele...
     
  13. Navarone

    Navarone THIS IS DVDPLAZAAAH!!! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.12.2006
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mua taas ottaa päähän turhasta valittavat nillittäjät, kuten esim. just foorumeitten kieliopin parjaajat. Jos niin onnellinen tilanne on että nettifoorumeilla käytetyn kielen laatu on elämän pahin murhe niin :thumbsup:
     
  14. PimeydenPaavi

    PimeydenPaavi Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jehovan todistajat
    puhelinmarkkinointi (tai mikä piru onkaan oikea termi)
    mustalaiset (olen pahoillani jos tämä loukkaa jotakuta, mutta minulla ei ole muita kuin negatiivisia kokemuksia näistä tyypeistä)
     
  15. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 465
    Saadut tykkäykset:
    783
    Kaikesta valittaminen on tietysti ärsyttävää mutta toisaalta selkeä ja virheetön itseilmaisu on hyvä asia.
     
  16. Navarone

    Navarone THIS IS DVDPLAZAAAH!!! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.12.2006
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, ei käy kieltäminen.
     
  17. jarb

    jarb Guest Guest

    Liittynyt:
    04.06.2005
    Viestejä:
    307
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tämä.
     
  18. ErgoWanker

    ErgoWanker Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisäksi kieltää pitäisi ne, jotka valittavat siitä kun valittaa kielioppi- ja kirjoitusvirheistä. Vaikuttaa siltä kuin täydellinen piittaamattomuus suomen kieltä kohtaan olisi hyväksyttävä asia. Ei noista lauseista ota pian apteekkarikaan selvää! Joku roti sentään sössöttämisellekin.
     
  19. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tota niinku sit jos et niinku oikee sillee tavallaa niinku hallitse sitä niinku et siis kieliopillisesti tavallaa niinku sit oikee tajuu, niin sit tavallaa niinku sit tulee vähä sillee niinku tavallaa outo fiilis tavallaa niinku sit.

    Jokunen viikko sitten jossain tv-ohjelmassa (ilmeisesti Buusteri) haastateltiin jotain tanssijaa (koululaista), jonka puheesta 67% oli täysin turhia täytesanoja, jotka olisi voinut poistaa kokonaan. Siis vain kolmannes puheesta oli oikeaa informaatiota, eikä sit niinku tota mutku et sillee tavallaa niinku -soopaa.

    En meinannut uskoa korviani. Hämmästyin niin pahasti, etten tajunnut alkaa oikeasti laskea turhien sanojen osuutta, mutta ihan varmasti yli puolet sanoista oli turhia. Hämmästyttävä taito, suoltaa suusta ulos reaaliajassa haittasanoja enemmän kuin hyötysanoja.

    Minulla on hieman vastaava taito, mutta käytän järkeviä sanoja huuhaa-sanojen paikalla, eli informaatiota on se sama kolmannes, ja lisäksi kaksi kolmannesta on kertausta ja alleviivausta ja vaahtoamista kaupanpäällisiksi. Sitä se tekee kun minun kouluaikoinani sentään opetettiin kieltä. Nykyään kouluissa käytetään kielioppitunnit lintsaamiseen ja vessassa kokaiinin vetämiseen ja oksentamiseen ja itsensä viiltelyyn ja lävistyksien tekoon. Siis itsensä tyhmemmäksi muuttamiseen. Viillelty tatuoitu lävistetty kokkelipelle on nykymaailmassa idoli.
     
  20. Wade

    Wade Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2002
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    0
    jos tänne (tai minne tahansa netissä) kirjoitteluun olisi jollainen minimivaatimus kieliopin ja oikeinkirjoituksen suhteen niin olisi aika tyhjinä boardit...

    kieltohommista senverran että yli kaksipäivää kestävät yli -10c asteen pakkaset pitäisi kieltää. tai pakkaset ihan kokonaan itseasiassa.