Mitä vuosikertaviinejä omistat?

Keskustelu osiossa 'Viinit' , aloittajana ryback, 12.02.2005.

  1. ryback

    ryback Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on aika paljastaa ne kellarin kalleimmat aarteet. Itselläni on tällä hetkellä vain kaksi putelia, molemmat samppanjaa:

    Ruinart 'R' Vintage 1995 (helvetin hyvä viini)
    Tsarine Champagne Chanoine 1998

    Enemmän tulee luonnollisesti ostettua niitä ei-vuosikertaviinejä, mutta onko muilla jotain helmiä, mitä säästätte 'sitä suurta' päivää varten?
     
  2. mantere

    mantere Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ihan vuosikertaviinitasoa, mutta samppanjaa on tullut ostettua viime vuosina jokaiselta lento/laivamatkalta. Siinä ne arvokkaimmat pullot taitaakin olla, 20-100e pullo, parikyt kappaletta. Tullut annettua lahjaksi, kihloihin, kastajaisiin, jne erikoisempiin tapahtumiin. Itse kai säästään parhaat palat johonkin omaan tapahtumaan joskus. Tosin ihan kivoja drinkkejä niistäkin on saanut tehtyä.

    Vuosikertatasoisena on muutama pullo punkkua kaferin viinikellarissa (ainakin pari Ch. Roc de Boisseaux, St. Emilion Grand Cru-luokan pulloa, '95 tai '96)
    Muutama sherrykin on, mutta niiden nimiä en muista edes enää, lahjaksi saatu joskus 90-luvulla.
     
  3. Mr. Mustard

    Mr. Mustard Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo St. Emilion Grand Cru 95 ja 96 vuosikerrat ovatkin hyvää tasoa, kun esim. 90-luvun alussa taso oli heikkoa (91-92) tai "vain" normaalia (93-94). Ja 97 oli keskimääräistä heikompi vuosi. Joten hyvä valinta!:thumbsup:

    "Vuosikertaviinit" eivät automaattisesti takaa hyvää tasoa. Periaatteessa vuosikerta etiketissä kertoo vain viinin raaka-aineen sadonkorjuuvuoden, joten kaikki viinit ovat vuosikertaviinejä. Olennaistahan on tietää eri viinien osalta, mitkä vuodet olivat rypäleiden tason osalta loistavia eli hyvää/erinomaista vuosikertaa. Ja kaikkihan viinit eivät säilömällä parane, vaan pitää nauttia nuorena, pitää selvittää mitkä ovat varastoitavia viinejä.

    PS: en tarkoittanut sitä, että edellä olevat kirjoittajat eivät tätä itse tietäisi, mutta mielestäni teksteistä voisi joku tietämättömämpi saada sen kuvan, että vuosikertaviinit ovat automaattisesti laadukkaampia ja iältään vanhempia viinejä.
     
  4. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34