Digiality 302T ja C digiboxi?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana ttasanen, 12.08.2004.

  1. ss454

    ss454 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    MTV on ainakin Max kanavallaan testaillut DVB tekstitystä. Nythän siellä on ilmoitus, että vaiheittain palaavat vanhaan ja opettelevat lisää. Epäilen itse nimittäin, että tuo DVB tieto tietyissä tilanteissa on boxille liikaa. Esim kakkosboxi Topfieldin 3000 ei alkutekstien pyöriessä osaa heittää DVB tekstiä päälle. Kun alkutekstit esim. Kovalaki sarjan kohdalla päättyvät alkaa teksti taas soljua normaalisti. Mutua, mutta ei tähän hätään parempaakaan tietoa tuosta tekniikasta. :confused:
     
  2. tnts

    tnts Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    MAXilla on kyllä ollut raivostuttavan sekaisin ne tekstitykset tähän asti. Ei itse kanavakaan jaksanut kuukautta enempää kiinnostaa, kun suosikkisarja Scraphead Challengessa aloitettiin jo uusintakierros. En aio jatkaa tilausta maksullisena!
    Omalle Digialitylle alkoi tänään lähtölaskenta, kun Welho viimein ilmoitti, että kaapeliliittymä avataan vuoden vaihteessa. Kiinnostuneita ostajia?
     
  3. Rubert

    Rubert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo olen huomannut saman, eilen viimeksi Sinuhea nauhottaessa... Muuten onkin toiminut ok.

    [​IMG]
     
  4. Rubert

    Rubert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joskus toisto katkeaa ilman mitään sen kummempaa syytä, lieneekö lähetteessä jokin erikoismerkki joka laukasee stop näppäimen.

    [​IMG]
     
  5. ropelo

    ropelo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli aikoinaan kirjoitettua tähän threadiin 'ylistävää' arvostelua Digialityn 302T -boksista. Nyt kun aikaa on kulunut, on laitteen softabugeja paljastunut pikku hiljaa ja samalla alkuihastus karissut. Realistisena kommenttina voisin sanoa, että hyvää ei saa halvalla (ottamatta kantaa siihen saako toimivia digibokseja edes kalliilla). Turha odottaa liikoja tästä boksista!
     
  6. spacman

    spacman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nojaa....2 vuotta ehdin käyttää ko. boksia ja viimeisin 14.06 päivitys tuntui olevan aika toimiva. Ainoa bugi mitä tuli vastaan oli satunnainen kanavanipun häviäminen. Eli musta ruutu ja "kanavaa ei löydy" ilmoitus, johon auttoi ainoastaan virtojen katkaisu. Kesäkuumalla oli joskus ongelmana kuvan nykiminen , ja sekin oletettavasti kuumenemisen takia. Nyt on kaapeliboksi Humax CXC-2000, ja mielestäni Digiality oli huomattavasti yksinkertaisempi käyttää. Menut ja valikot ym olivat paremmin toteutettu ja teksti-tv oli suorastaan loistava Humaxiin verrattuna.

    Ja digialitystä saa tallenteet siirrettyä tietokoneelle :) , Humaxista ei saa :OI
     
  7. Rubert

    Rubert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kyllä tämä digiality menee ihan täydestä ainakin kodin kakkos/kolmos boxina. Ei sen kummempaa valittamista ole ollut viimosen päivittämisen jälkeen, tosin kestihän se aika kauan että saatiin toimiva softa laatikkoon.
    [​IMG]
     
  8. Björkka

    Björkka Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistäs näitä nykyään sais pääkaupunkiseudulta edullisesti? Yhdeltä myyjältä kuulin, että valmistus on lopetettu. Käytettyäkin saa tarjota, jos joltain löytyy ylimääräisiä nurkista.
     
  9. tnts

    tnts Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gigantissa oli taannoin täsmälleen sama boksi, mutta uudella nimellä hintaan 199e vai 209e. Nykyinen merkki on Maximum ja tiedot löytyy täältä.
    Itse möin juuri vuoden vanhan Digialityni 150e:lla ja huuto.netissä noita näytti olevan pari muutakin tarjolla.
     
  10. matkaaja

    matkaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on ollut tämä Digiality jo pari vuotta, siinä on nyt tuo uusin (ilmassa) jaettu ohjelmaversio ja se toimii ihan kelvollisesti lukuunottamatta paria nyanssia:

    1.
    Silloin tällöin (tosin harvoin) ajastin 'nollaantuu' siten, että kun menen katsomaan ajastuksia, siellä ei näy mitään (eikä boxi myöskään tallenna siellä olleiden ajastuksien mukaan mitään). No sitten yritän laittaa sinne uusia ajastuksia, se käy ok MUTTA sinne mahtuu vain muutama ajastus ja sitten se on täynnä. Ikäänkuin ne 'vanhat' ajastukset edelleen varaisivat tilan siellä. Tästä on selvitty 'nollaamalla' se purkki ( pin 7139 ). Tämän jälkeen toimii normaalisti.

    Tämä tilanne on tullut ainakin vuodenvaihteessa ja nyt kun tuo uusi Jim -kanava tuli kanavalistalle.

    Kun hain kanavat niin, että MTV:n Conax-kortti oli purkissa, meni kanavat outoon järjestykseen, Nelosen ja MTV:n kanavat menivät listan loppuun. Kun otin kortin pois slotista ja hain kanavat uudelleen, tulivat kanavat ihan normaaliin paikkaan.

    2.
    Toinen ongelma liittyy virran katkaisuun (siis ihan tähän IVO-katkaisuun, sieltä purkin takaa olevasta katkaisimesta tai töpseli irti). Jos katko kestää pitempään, enemmän kuin minuutin pari, ei purkki lähdekään virran palattua käyntiin. Kun pistää korvan kiinni purkkiin, kuulee hiljaista naksutusta. Kun sitten räplää sitä virtakatkaisijaa tarpeeksi kauan (korva kiinni purkissa), kuulee yhtäkkiä, kun kovalevy lähtee pyörimään, ja silloin se on käynnistynyt (sittenhän ei enää pidäkään katkaisijaan koskea, jottei rumba ala uudestaan). Tämä vika oli myös aiemmilla ohjelmaversioilla, joten lienee hardware-ongelma.

    Onko muilla samoja ongelmia ja tärkeintä, onko muille ratkaisuja : )
     
  11. ToppaTappi

    ToppaTappi Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla 302T ollu 2.5 vuotta, boksissa samanlaisia vikoja oli tammikuussa, oli tallennuksen aikana ollu sähkökatkos nii eipä boksi lähteny käyntiin, kovalevy vaan naksui, luulin et hajos, pari päivää yritin käynnistellä mut EI. Jätin sitte pitemmäksi aikaa virrat päälle naksuttaan nii n.10 min päästä heräs henkiin :)
    Kanavat oli pitkään väärillä paikoilla (mtv3 ja nelonen viimesinä) mut tammikuussa hain uudestaan nii meni oikeille paikoille, eipä ole juminu kertaakaan kuva sen ilma-päivityksen jälkeen.
    Kanavat n. kerran kuussa katos yhdeltä muksilta, palautu kun käytti virrat pois kaukolla.
    En nyt 3viikkoon ole boksia käyttäny mut en ole myymässäkää, ostin topfieldin-virta piuhaa 2kertaa tuuletellu.
    Digiality on ihan hyvä yhden virittimen tallentava boksi. On siinä teksti-tv parempi ku topparissa ja jos signaali käväisee huonona kesken tallennuksen nii tulee kuitenki talteen ohjelma, topfieltissa tuli nolla-tiedosto/jumitus.
     
  12. matkaaja

    matkaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, mä olen kanssa epäillyt, että se naksuttelusta huolimatta käynnistyy itsekseen kun antaa olla. Perusteluna on ollut se, että normaaleitten sähkökatkojen (jotka tapahtuvat päivisin, siis ihan aikataulutettuja ) jälkeen kun tulee illalla kotio niin purkki on käynnissä (tai standbyssa mutta siis ei naksuttele). Kun itse sammuttaa, ei vaan ole kärsivällisyys riittänyt siihen : ) Kyllä mä 10 min olen varmasti odottanut ja se ei ole riittänyt.....
     
  13. Kelmer

    Kelmer Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt alkoi itselläkin boksi naksumaan, aiemmin ei ole tätä ongelmaa ollut. Boksi oli eilen reilun tunnin pois seinästä, kun tv tason vaihdoin. Toistaiseksi en ole enää käyntiin saanut. Virtakytkintä olen rempannut muutaman kymmentä kertaa, myös muutaman tunnin ollut virrat päällä, mutta ei vain käynnisty. Sen verran eilen pikaisesti asiaa tutkin, että nakse kuuluu laitteen oikeassa reunassa olevalta piirilevyltä joka vastaa ilmeisesti laitteen virransyötöstä. Eli ainakaan minun tapauksessa ääni ei tule kiintolevystä. Muistaakseni viime kesänä viimeksi ollut pois virroista, ja silloin ei vielä ongelmia ollut. Boksi on reilu pari vuotta vanha, liekkö tuossa virransyöttö / muuntaja puolella joku komponentti pehmennyt. Pitää vielä boksi aukaista ja kuulostella löytyisikö mikä komponentti pitää ääntä. Joku elektroniikka puolen kaveri voisi vähän vihjaista, mikä komponentti voisi mahdollisesti tuota napsetta pitää, voisi sitten vaihtaa sen "pehmenneen" komponentin uuteen.
     
  14. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3
    Releethän ne yleensä naksuu.
    http://www.brugermanualer.dk/billed...tegoryid=320&text=&imageid=1495&box=&shownew=
    http://www.recordere.dk/forum/forum_posts.asp?TID=9980&PN=1
    Näistä kuvista kyllä hankala sanoa, onko tuossa relettä ollenkaan. Nuo oikeanpuoleisen piirilevyn yläreunassa olevat keltaiset voisivat kyllä ollakkin, vaikka näyttävätkin muovikondensaattoreilta.
    (Keskellä piirilevyä oleva keltainen teippi kuuluu muuntajaan, samoin yllä hieman pienemmässä muuntajassa.)

    EDIT: Tästä kuvakulmasta kyllä tuo isompi keltainen vaikuttaa releeltä, joka siellä naksuu:
    http://www.brugermanualer.dk/billed...tegoryid=320&text=&imageid=1503&box=&shownew=
    Melko varmasti voin sanoa, että syy ei kuitenkaan ole itse releessä. Tai sitten on :)
     
  15. Kelmer

    Kelmer Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otin taas boksin auki ja kuulostelin paremmin. Molemmat keltaiset on kondensaattoreita, eikä ääni kuulu niistä. 95% varmuudella ääni kuuluu juuri tuosta keskellä piirilevyä olevasta muuntajasta. Ääni on itseasiassa enemmän sirinää kuin naksetta. Kokeilin irroittaa kiintolevyn, ei vaikutusta. Jos tuon johtonipun irroittaa mikä lähtee isommalle piirilevylle, (tuossa kulkee jännitteet 5v,3v3,12v,30v ja 23v)niin silloin ei sirise. Tosin eihän tuo muuntaja saakkaan silloin minkäälaista rasitusta. Eli olisikohan se tuo muuntaja mikä sirisee? Ja tarkoittaako se että muuntaja on rikki, vai saako vika muualla tuon sirisemään? Muuntajasta löytyy numerosarja 3675-18001, johon ei googlekaan mitään löydä. Tuohon kun löytyisi varasosa, niin voisi vaihtaa. Näyttäisi olevan aika simppeli vaihtaa.
    Pitää jatkaa tutkimuksia...:hitme:
     
  16. ToppaTappi

    ToppaTappi Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuukauden oli töpseli irti 302T-boksista, tänään testasin vieläkö toimii.
    Ei heti käynnistynyt, 4 min. kuului sirinää/näyttö pimeä, sit alkoi toimiin aivan normaalisti.
     
  17. t175

    t175 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla hajosi tuo boksi viime syksynä samalla tavalla reilun puolentoista vuoden käytön jälkeen. Ei mennyt takuuseen, koska olin vaihtanut kovalevyn suurempaan. Niinpä oli etsittävä vika itse.

    Todella pitkään tutkittuani ja mittailtuani paikallistin vian virtalähteen (se "oikeassa reunassa oleva piirilevy") verkkojännitepuolella olevaan 47 uF / 16 V elektrolyyttikondensaattoriin, osa numero C9 ainakin omalla piirilevylläni. Tuon elkon uusimisen jälkeen boksi on taas toiminut niin kuin pitääkin. Virtalähteen muuntajassa tai muissa osissa ei ainakaan minulla ollut vikaa. (Jos tarkkoja ollaan, vaihdoin virtalähteeseen ensin sen suuren 47 uF /450 V suodatuselkon, kun päättelin aluksi virheellisesti vian olevan siinä, mutta sen vaihto ei korjannut yhtään mitään, ja oli kai ihan turha operaatio.) Tuo pieni(kokoisempi) 47 uF /16 V elkokaan ei ollut vielä täysin kuollut, vaan sen sai vielä lämmittämällä toimimaan ja boksin käyntiin. Jos se oli päässyt jäähtymään boksin ollessa sammutettuna, niin sitten ei enää toiminut. Sitä en ole toistaiseksi saanut selvitettyä, miten viallinen elko sai muuntajan naksuttamaan.

    Virtalähdettä korjaillessani huomasin sellaisenkin seikan, että pienjännitepuolen suodatuselkot olivat aivan sen näköisiä, että ne oli vaihdettu jälkikäteen. Aivan kuin boksiin olisi jo alun perin laitettu jokin käytetty ja korjattu virtalähde. Uutena minä boksin kyllä kaupasta ostin. Outoa... mutta voisi selittää sen, miksi virtalähde hajosi noinkin pian. Itse epäilin sitä, että boksiin vaihtamani (virtasyöppö?) 200 GB Maxtor olisi kuormittanut virtalähdettä liikaa.

    En tietenkään voi taata, että kaikki Suomen käynnistymättömät Digialityt saa korjattua vaihtamalla yhden ainoan muutaman kymmenen sentin hintaisen kondensaattorin virtalähteeseen, mutta näin ainakin minulla oli. Niin, ja jos/kun nyt kaivatte kolvit esiin ja lähdette juottelemaan virtalähteen verkkojännitepuolelle, niin omalla vastuulla sitten.
     
  18. Kelmer

    Kelmer Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin boksin helmikuussa 2005. Kuten threadin alusta käy ilmi, boksia sai tuolloin satelliittipojilta ilman kiintolevyä. Tuolta tilasin ja kun sitten avasin boksin laittaakseni kiintolevyn sisään, huomasin että muutamia konkkia oli vaihdettu, juuri tuosta pienjännitepuolelta ja myöskin itse isommalta piirilevyltä. Tätä vähän ihmettelin, mutta koska boksi toimi ok, en siihen sen enempää huomiota kiinnittänyt. Parin viikon käytön jälkeen kun vaihdoin isomman kiintolevyn huomasin että yksi pienjännitepuolen elko oli pullistellut. Tätä alkuun vähän ihmettelin että jos elkot on vasta vaihdettu, miten yksi niistä voi jo pullistella. Tarkemmin kun tutkin niin huomasin että se elko oli juotettu paikalleen napaisuus väärinpäin. No sen vaihdoin sitten itse uuteen, ja tämän jälkeen boksi toimikin tähän asti. Noihin vuotaneisiin elkoihinhan törmää usein muutaman vuoden ikäisissä emolevyissä, ainakin parin valmistajan muutamassa mallissa noita on ollut lähes jokaisessa.

    Minulla on tuossa boksissa ollut käytännössä aina maxtorin 40gb fireball 3, tuossa kun on kapasiteetti riittänyt ja käy viileämpänä kun 7200 rpm mallit. Eli tuo ei ainakaan normaalia enempää ole virtalähdettä rasittanut. Liekkö sitten huonolaatuisia elkoja käytetty, tai muuten alimitoitettu tuo virtalähde puoli.

    No, uusi boksi on jo tilattu, mutta pitää vielä kokeilla ainakin tuo C9 elkon vaihto, saisi tästä vielä kelpo kakkos boksin pienellä vaivalla. Raportoin kunhan saan elkon vaihdettua, oliko mitään apua. Kiitos vihjeestä!:thumbsup:

    EDIT: Lämmitin tuota C9 elkoa, ja kappas kummaa, boksihan lähti käyntiin! Eli eiköhän vika ole vain tuossa. Pitää huomenna käydä elko ostamassa ja vaihtaa.
    Kiitos ja kumarrus t175:lle!!
     
  19. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3

    Kannattaa varmaan vaihtaa suuremmalla jännitearvolla varustettu konkka tilalle, jos sellaisen vain löytää.
    Itsekkin viimeinkin löysin ja tilasin 200GB DiamonMaxin (liekkö suomen viimeinen verkkokaupoissa ollut?). Meneekö tuon vaihtaminen ihan heittämällä vai pitääkö jumpperointia muuttaa, olettasin että masteriksi tuo pitää laittaa. Saako muuten tuosta vanhalta kovalevyltä nuo elokuvat jollakin PC -ohjelmalla kaivettua talteen?
     
  20. Kelmer

    Kelmer Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, löytyi kotoa sopivasti 47uF / 63v kondensaattori. Tuon vaihdoin paikalleen, ja nyt boksi on käynnistynyt joka yrityksellä heti:thumbsup: . Eli ei ainakaan minulla sitten muuta vikaa ollut.

    Levy kannattaa jumpperoida masteriksi. Kovalevyltä saa tavarat koneelle Fusion filesystem readerilla:
    http://www.hope.co.nz/projects/fusion/

    En ole itse tuota käyttänyt, mutta aiemmin tässä threadissa on mainittu tuon toimivan.