Sony KDS-55A2000 (FULL HD)

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Koljatti, 25.09.2006.

  1. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Kirjoitit, että töllö oli esillä tavallista korkeammalla jalustalla. Sen tarkoitus oli siis arvatenkin estää katselukulmasta johtuva pimeneminen, kun töllöä katsotaan seisaaltaan. Siitä huolimatta näit kulmasta johtuvan pimenemisen kolmenkin metrin päästä, vaikka kulman olisi siis pitänyt olla ~sopiva seisaaltaan katsovalle. Eikö?

    Katselukeila kapenee, mitä lähempänä televisiota ollaan. Minä katson kuvaa alle kolmesta metristä, eikä töllö ole oikealla korkeudella, vaan liian matalalla. Tuosta huolimatta kuvassa ei näy mitään katselukulmasta johtuvaa pimenemistä, vaikka kuinka yritän nousta istumaan korkeammalla. Wiillä pelatessa seison n. kahdessa metrissä, jolloin kuvan yläreuna on aavistuksen alareunaa tummempi.
     
  2. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puhuin siis leveyssuunnan ongelmista, eli pystysuunnan ongelmat todellakin loistivat poissaolollaan, kiitos korkean jalustan. Muutenkaan minua eivät pystysuunnan katselukulmaongelmat häiritse samalla tavalla, koska oletettavasti tv asetetaan kotona oikean korkuiselle jalustalle, jolloin ongelmaa ei myöskään esiinny. Vaakatason ongelmat, joista siis tuossa kommentissani puhuin, sen sijaan häiritsevät. Tietysti tv asetetaan suoraan sen ensisijaisen katselupaikan eteen, mutta tällöin toissijaisilla paikoilla (sivussa, mahdollisesti nojatuolissa tai toisella sohvalla) istuvat joutuvat tyytymään katselukulmaongelmien synkistämään kuvaan. Toki riippuu paljolti tilastakin, että kuinka pahaksi ongelma pääsee mudostumaan.
     
  3. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Ahaa. Tuo ei oikein käynyt ilmi postistasi, siinä kun mainittiin pystysuunta. Viittaan siis tähän:
    No, tärkeintä että selvisi :)

    Toki. Täällä on heiluttu parin metrin päässä Wiillä pelatessa, eikä ainakaan vielä ole kukaan valittanut kuvasta joutuessaan vähän sivummalle. Koputetaan puuta :)
     
  4. V12

    V12 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tänään ilmestynyt MicroPC hehkuttaa ko. telkkua niin, että meinaa superlatiivit loppua...
     
  5. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoitan harvemmin palstoille provokatiivisesti, mutta nyt rupes kommentit ihmetyttämään paljon...:OI (ei nyt sentäs).:

    On täysin höpö-höpö-puhetta että katselukulmat eivät ole riittävät kyseisellä mallilla. Perustelut seuraavana.

    Itsellä on kohta vuoden ollut Sonyn 50" Sonyn 3LCD-kone (aikasemmin vanhempi, nyt uudempi malli), ja voin sanoa ettei kuvan katselukulmilla normi käytössä esiinny minkäänlaisia ongelmia.

    Kyseinen telkku on minulla yksiössä, jossa katselen sitä paikasta riippuen 2-4 metrin päästä, edestä, tai jopa 5m sivulta (keittiöstä). Kuvassa esiintyy tällöin (ja vain tällöin) pienen pientä tummeneminen sivuttaissuunnassa. Jalustana on Kaymanin 58cm korkea lasijalusta.

    Myymälävalaistuksessa (yltiökirkas, kova valo) todelliset katselukulmat eivät tule esille! (Milloinkahan porukka tämän tajuaa, huoh.:hitme: ).

    Ensin kirkkaus:
    Myymälävalaistuksessa kirkas, valovoimainen, kuva näyttää hyvältä, jonka vuoksi kyseinen projikka ja suurin osa plasmoista jää usein LCD-koneiden varjoon. (Puhutaan nyt valtaostajista, ei niistä jotka osaavat oikeasti säätää kuvan luonnolliseksi). Kun kyseisillä kuvasäädöillä tuodaan koneet kotiin, varsinkin hämärään valaistukseen, polttaa kuva silmiä, jolloin tulee pidemmässä katselussa ns. unihiekka-efekti. Kaikkien, jopa näiden projisioiden kirkkautta pitää alentaa roimasti, jotta kuva näyttää luonnolliselta ja on mukava katsella. Pitää tietysti myös muihin säätöihin koskea.

    Sitten kontrasti:
    Oletteko huomanneet, että myymälävalaistuksessa laitteiden kontrasteja, erityisesti mustan tasoa on vaikea verrata? Jopa Plasmojen (ja SXRD-koneiden) mustan tasot näyttävät miltei samoilta kuin LCD-koneissa - ero on hyvin pieni. Eri asia on kun kone tuodaan kotiin. Sillloin huomataan, että erityisesti pimeässä huoneessa 3LCD- ja LCD koneet jäävät mustan tasossa auttamattomasti harmaaksi. Tämä johtuu valon määrän vähäisyydestä. Itseänikin harmittaa tämä, sillä hyvin valoisassa huoneessa kyseinen 3LCD-kone toimii oikein mainiosti, mutta pimeässä musta on harmaata. Sen vuoksi itselläni on SXRD-kone hankintalistalla.

    Vielä katselukulmat:
    En ole tutkinut asiaa tieteellisesti, mutta omin silmin sitäkin enemmän. Hämärämmässä valaistuksessa (kotiolosuhteet) kyseisten projisioiden katselukulmista on vain vähän haittaa. Eri asia on, jos aurinko paistaa suoraan televisioon, mutta ehkäpä sitten kannattaa jo miettiä paikan vaihtoa.

    Toim. huom.
    Ja minä puhuin 3LCD-koneesta. Oletteko huomanneet, että SXRD-koneissa on huomattavasti paremmat katselukulmat? Jos minä puusilmänä voisin katsoa kokolailla sivulta 3LCD:n kuvaa, niin tuskin SXRD-koneen katselukulmat kotioloissa huonommat ovat.:cool:

    Jälkikirj.
    Jos katselukulmat ovat pahat (näin 55" FullHD projikka n.2700e), niin onneksi on plasmat (50" 1366x768 3500e->, FullHD n.10 000e)! - Ja ne saa vielä seinälle! :thumbsup:
     
  6. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Vantaan markantalossa katselin rinnakkain olevia 50- ja 55 tuumaisia. 50" kontrasti oli heikko 55" verrattuna, jälkimmäinen oli kyllä vakuuttava. Minusta katselukulma vaikutti sivuun myös melko hyvältä, pystysyynta oli selvästi heikompi.

    Siellä on myös 70" johon kuva tuli sonyn hd-kamerasta hdv 1080i (1440x1080). Se kuva ei vakuuttanut, johtui ehkä vaakasuunnan skaalauksesta. Oli kyllä ruma äijä kuvassakin. On se iso.
     
  7. MiXi

    MiXi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tsekkasin kanssa tuota 70" versiota Harrodsilla Lontoossa tiistaina. Se on VALTAVA. Pikku jalustalla se oli otsani korkeudella yläreunaltaan. Talking about cinema experience..:naminami:
     
  8. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Makkaritelkkarista alkaa käydä vähitellen.
     
  9. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Minä suunnittelin tuollaista asuntovaunuun.
     
  10. lofqkal

    lofqkal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luin ton mikropc:n pika testin vähänkö hehkuttivat sonya:thumbsup:
    Sanoivat että lähinnä kymppitonnin plastmoissa samanveroinen kuva:thumbsup:
    Tosin haukkuivat digitv:n kuvan, tosin sonyn skaalainta kehuivat suoriutuu hyvin digi ja dvd skaalauksesta huomioon ottaen että joutuu skaalaan huono resoisen pal-kuvan 1920x1080p full-HD resoon:eek:
    Mutta hehkutus tulikin canalin hd-kuvalle ja muun hd-materiaalin katselussa, ei ole laitteen vika että dvd ja maanpällinen digilähetys esihistoriallista:eek:
     
  11. E.T.

    E.T. Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2003
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omaani kuumeisesti odotelleena sain tylyn palautuksen maan pinnalle äsken sähköpostitse:

    Hello,

    we do not have good messages.
    The transportation company damaged the TV equipment.
    4 TV of devices on a pallet were damaged.
    We regret this much.
    We receive now from the insurance money.
    We refunding you the money however before.
    We have you TV Model not in stock. Again in 02/2007.


    Odottelin tätä toiveikkaana saapuvaksi jo perjantaina, mutta näköjään menee vielä pari perjantaita odotellessa...

    Omani oli tilauksessa FotoPreisSturzilta, nyt pitänee etsiä vaihtoehtoinen kanava.
     
  12. SAKURABA

    SAKURABA Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt alkaa jo poltteleen tämä kyseinen tv,kun ajattelin tossa Joulun jälkeen kyseisen tv:n käydä ostamassa mikäli hinta olisi pudonnut,jolloin ei tarvitsisi lähteä Saksasta tilailemaan.Mutta asiaan
    Eli onko nyt jollain ilmennyt jotain suurempia vikoja kyseisessä tv:ssä jos on niin olisi kiva niistä kuulla.
    Ei muuta kuin Hyvää Joulua kaikille.
     
  13. lofqkal

    lofqkal Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    :
    Mulla ollut tellu ny pari kuukautta eikä mitään valittamista toiminnasta.
    Lähinnä ottaa päähän että ei oo blu-ray soitinta jolla sais hd-kuvaa koneeseen, sateliittikin pois suljettu, kämpän parveke väärään suuntaan:OI
    Dvd: llä ja digikanavilla ei saa täyttä käsitystä tellun hyvästä kuvasta, noi kumpikin kun perustuva 50v. vanhaan pal-tekniikkaan joka tosi huonoo kamaa Sonylle:hitme:
     
  14. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Auts... Mihin hintaan lupasivat laitteen tuolta? Ja paljonko kuljetus maksoi?
     
  15. E.T.

    E.T. Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2003
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Töllö taisi olla 2252 ja kyyti 110 euroa. Kuljetusvakuutus täyteen arvoon asti (vakiona vain 750 € asti) oli jotain 22 euroa, mutta se osoittautui ihan hyväksi sijoitukseksi. Eli koko paketti kotiin toimitettuna oli(si ollut) noin 2384 euroa.

    Muualta Saksasta kyselleenä päätin odottaa vielä pari viikkoa ja tilata samasta paikasta sen uudestaan. Palvelu oli sen verran hyvää ja kaikki sujui erittäin mutkattomasti. Monille liikkeille iso koko tuottaa ongelmia kuljetusten suhteen.
     
  16. Obscura

    Obscura Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    194
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta tuo ei näytä mutkattomalta. Miksi ne saa koneita vasta helmikuussa kun muilla näyttää varastot plussasaldoa? Luulen että kaikki käyttää näihin isoihin koneisiin maahantuojan vapaavarastoa. Maksoitko töllösi etukäteen? Millä maksutavalla? Ja miksi sinun piti ottaa kuljetusvakuutus, konehan on myyjän tai kuljettajan vastuulla kunnes se on toimitettu? Onko sinulla vakuutusyhtiön nimi ja vakuutusnumero? Myyjän kirjekään ei näytä oikein saksan englannilta, pikemmin tulee muut suunnat mieleen. Voisitko ystävällisesti vahvistaa kun saat rahasi takaisin. Sori jos olin turhaan epäluuloinen.
     
  17. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan joku jo pystynyt testaamaan miten helposti 1:1 kuva syntyy PC:stä telkulle DVI-HDMI-kaapelin kautta. Ja tietysti miltä esim. 24fps materiaali näyttää (nykiminen?). Olen käsittänyt että ilmeisesti telkku kuin telkku on hiukan ongelmissa tuon materiaalin kanssa johtuen juuri tuosta 50/60hz virkistystaajuudesta. Luulisi että pikku hiljaa kaupoista saisi telkkuja jotka taipuisivat natiiviresoluutioon sekä 50 että 60hz:lla :OI Varsinkin kun ilmeisesti blu ray -leffat ovat 24fps vai olenko käsittänyt väärin?

    Omalla kohdalla tämä tv tulisi pääasiassa dvd/htpc-käyttöön joten pitäisi melkein saada telkku kotiin kokeiltavaksi. Vähän hankala lähteä raahaamaan tietokonetta jonnekin sony centeriin. Onkohan kukaan kysynyt josko telkkuun saisi jonkun palautusoikeuden esim. viikon ajaksi?
     
  18. Cotson

    Cotson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2004
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä löytyvä 1080p testikuva näyttää omalla TV:lläni tältä. Tuosta voi laskea pikselit jos haluaa mutta joku 2.5% overscannia on joka laidalla. nVidian ajureiden HDTV resize ei edelleenkään toimi joten tällä hetkellä oma ruutuni on tuossa tilassa.

    Itse voin valita nVidian ajureista TV:lle virkistystaajuudeksi 50hz tai 60hz mutta jostain syystä 50hz valittuani TV näyttää tulon olevan "1080i". Jos laitan tuon likittämäni kuvan ruutuun alkaa TV välkkymään armottomasti johtuen ilmeisesti vaakajuovista. Muuten kuva toistuu 50hz:llä ihan Ok. Millä videopätkällä saisin testattua tuota 50-60hz eroa?
     
  19. SpacemanX

    SpacemanX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2003
    Viestejä:
    507
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisko kellään aikaa tarkistaa seuraavia asioita?

    Tukeeko tv 24Hz tai 48Hz päivitystä? (Eli esimerkiksi 1080p@48Hz)

    Ajaako tv 1080p kuvan terävöittäjän/skaalaimen läpi kuten 50a11 teki 720p kuvalle, vaikka terävyys on asetettu minimiin?

    edit: Ja onko tv:ssä omat kuva-asetukset eri inputeille?
     
  20. lumikola

    lumikola Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2005
    Viestejä:
    625
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muista en tiedä, mutta erilaiset kuva-asetukset saa määriteltyä eri inputeille.