Digiality 302T ja C digiboxi?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana ttasanen, 12.08.2004.

  1. nano7

    nano7 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt vähän "hiustenhalkomista"..

    Siis mikä "vika"? Ei yksivirittimisille laitteille alunperin luvattu mitään saman muxin katseluominaisuutta tallennettaessa.
    Tämä 302T on aika vanhaa juurta (vaikkakin se vasta hiljattain saatiin toimimaan kunnolla) joten on mielestäni kohtuutonta odottaa siltä samoja ominaisuuksia kuin uudemman sukupolven laitteilta.
     
  2. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tarkoitan sitä, että pitäisi kai tällä pystyä katsomaan samaa ohjelmaa yhtä-aikaa kun tallennus on menossa?
    Ja pystyykin, mutta se hel**tin kysymys ikkuna on vain edessä ja se olisi kyllä softalla korjattavissa helposti.
     
  3. nano7

    nano7 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK :)

    Itse olen aina käyttänyt jotakin toista laitetta silloin kun 302T tallentaa joten en ole huomannut tuota kysymysikkuna-ominaisuutta..
     
  4. Tertzi

    Tertzi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2006
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttaakin astetta hankalammalta tämä boksiasia sen jälkeen kun analogilähetykset loppuvat. Mielsin tämän boksin sopimattomaksi perheisiin joissa useampi henkilö katselee televisiota ja ajattelin että yksi viritin riittää hyvin yhdelle käyttäjälle, mutta en ole enää varma tästä. Nyt vaikuttaa siltä että tämä toimii vielä toistaiseksi hyvin kun voi katsoa analogilähetystä tallennettaessa, mutta jos jo saman ohjelman katsominen mitä tallentaa tuottaa ongelmia niin silloin boksi vaatisi käytännössä että televisiossa on oma digitaaliviritin. Ajatus kahden digiboksin kytkemisestä yhteen telkkariin tuntuu kuitenkin järjettömältä.

    Digitelkkarin kanssa varmaankin toimisi yhtä miellyttävästi kuin mitä videonauhurit analogiteeveen kanssa, mutta tulee kalliiksi ostaa kaikki digilaitteet kerralla. Eli koko olohuoneen laitteisto menisi uusiksi ennenkuin käytettävyys olisi samalla tasolla kuin nyt analogisena.

    Vaikealta tuntuu. Tuo boksi täyttäisi vaatimukset ainoastaan siinä tilanteessa että ei tallenna sillä paljoa (ei tule tilannetta että tarvitsisi katsoa suoraa lähetystä tallennuksen aikana) tai että ei katso lainkaan suoria lähetyksiä vaan pelkkiä tallenteita.

    Olisiko tuplaviritinboksi sitten paljon joustavampi vekotin. Eli olisiko sen ostaminen kuitenkin edullisempaa kalliimmasta hinnastaan huolimatta.

    Luultavasti päädyn tässä vaiheessa halpaan perusboksiin ja kokeilen jos sillä voisi tehdä satunnaisia tallennuksia videokaseteille. Ja myöhemmin jos ostaa halvan tallentavan niin varmasti käyttöä toisellekin boksille on.

    Mitä veikkaatte, tuleeko jatkossakin olemaan sekä yksi että kaksivirittimisiä bokseja vai tuleeko kaksi viritintä vakiovarusteeksi myös halvemman pään malleihin.
     
  5. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tuli vastaus...
    Mahdollisesti pientä vituilua heti tuossa ensimmäisessä sanassa, jota tosin itsekkin käytän toisinaan :) :


    Moron,

    Mikäli ajastus on alkanut kun laite oli sammutettuna, ei pysty katsomaan, jos ajastus alkaa laitteen ollessa päällä pystyy katsomaan. Tämä on bugi johon ei ehkä saada korjausta. Ongelman voi kiertää laittamalla TV-scart VCR-scartin paikalle tai jättämällä laite päälle kun tekee ajastuksia ja tietää että niitä mahdollisesti samaan aikaan katsoo.

    Ystävällisin terveisin / Best regards,
    Pekka Lukxxxx
    Sales Domestic & Technical Support
     
  6. Ledi

    Ledi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2002
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäistä kertaa Kjaerulffin pojat kertoo miltei totuuden. Tuon "ehkä" sanan kun jättää pois, niin ollaan lähempänä totuutta. Sama lafka lupasi yli vuosi sitten korjausta Topfieldin COT-3000 boxin scart RGB ongelmaan (DVB tekstitykset huntuaa RGB tilassa), mutta eipä ole kuulunut. Muutenkin tuntuisivat lähinnä vain taputtelevan selkään ja kertovan valkoisia valheita, että asiakas ei häiritsisi. Huono lafka. :OI

    (offtopic, ihan vaan vinkkinä muillekin)
    Nykyään käyttelen VDR viritystä, jossa on 2 kaapelikorttia. Hyvin pystyy nauhoittelemaan vaikka kaikkia kahden muksin kanavia ja katselemaan nauhoitusta tai liveä. Ajastaminenkin tapahtuu automaattisesti.
     
  7. BRG

    BRG Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en nyt kyllä ymmärrä miksi tuo boxi on pakko sammuttaa jos tietää että on kotona samaan aikaan mille on äänityksen ajastanut ja saattaa ehtiä katsomaan ko. ohjelman. Ehkä jos on oikein vihreä tai säästeliäs elämänasenne, että haluaa säästää max. määrän sähköä pitämällä boxin pois päältä, mutta minusta tuo on jo vähän itsensä kiusaamista. Itse sammutan boxin yöksi ja se on tarpeeksi vihreää minun omalletunnolleni.

    Sorry että kärjistän mutta töissä me hymähtelemme tämänkaltaisille HelpDesk pyynnöille itsetyytyväisinä, että onpa meillä toimiva softa kun ainoa asia mistä asiakkaat pystyy valittamaan on tällaiset pikkuseikat.

    En nyt mitenkään halua puolustella ko. firman toimintaa, olihan se "huvittavaa" asennella jatkuvalla syötöllä uusia versioita joissa yksi vika korjaantui ja samalla kaksi entistä vikaa tuli takaisin. Kuvaavaa on tämän palstan useat postit siitä, että uskaltaiskohan tän uusimman asentaa, voisko joku muu uhrautua ja kertoa miten kävi :D

    Mutta mielestäni hinta/laatu suhde on tässä boxissa aikalailla kohdallaan, nimenomaan halvan hinnan vuoksi.
     
  8. terkale

    terkale Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko se nyt sitten oikeasti noin vaikeaa jättää boksi päälle vaikka koko ajaksi?

    Tai ainakin jos on kotona tai luulee olevansa kotosalla kun tallennus alkaa?

    Kuluuhan siinä tietysti vuodessa muutama watti enemmän sähköä jos boksia ei vähän väliä sammuttele, mutta tuollaisen boksin kulutuksella ja nykyisellä sähkön hinnalla tuskin kovin monen euron edestä.
     
  9. spacman

    spacman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsinkin kun digiality sammuttaa kovalevyn 5 minuutin idlen jälkeen (ominaisuus mitä nykyisessä kaapeli-humaxissa ei näköjään ole :weep: ), niin en nyt tajua miksi se boksi pitäisi sammuttaa. Oma boksi oli käytännössä aina päällä enkä huomannut sähkölaskussa mitään eroa.
     
  10. tnts

    tnts Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaisko joku neuvoa tai onko muillekin käynyt samoin kuin mulle pari iltaa sitten, kun digiality sippasi. Katsoin kylmän ringin loppuun ja selasin kanavat vielä kertaalleen läpi ja Voicelle tullessa tuli vain mustaa, mutta osd-infot oli normaalit. Taisi se "kanavaa ei voida purkaa" -ikkunakin siinä olla.

    Tuon jälkeen mikään kanava ei enää näkynyt, joten boottasin laitteen, jonka jälkeen ruudulle ei tule edes osd:tä. Saan kuvan kuitenkin VHS:stä menemään boksin läpi normaalisti SRC:llä, mutta boksi itse ei anna mitään ulos. Etupaneelin näytössä näkyy normaalisti kanavanumero ja se vaihtuu vaihtamalla edelleen. Taukotallennuskin tuntuu toimivan, joten taitaa olla jotenkkin kuvan ulostus rikki.

    Firmiksen numeroo en muista, mutta päivitin sen tässä syksyllä, kun boksi ilmoitti, että päivitys on saatavissa.

    Takuuvaihtoon?

    EDIT: Kävi klassinen moka, eli en lukenut kunnolla tätä ketjua ensin ja postannut vasta sitten. Eli resetoin laitteen boottaamalla virtanappi pohjassa ja homma lähti toimimaan. Mutta outo juttu silti... Tuota resetointi tapaa ei minusta löytynyt edes ohjekirjasta. Hoopoa.
     
  11. BRG

    BRG Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yllättävän suuri ero kun säätää levelin minimille. Digiboxin levyn käynnistys oli ennen yhtä ratinaa mutta nyt niin sivistyneen hiljaista. Tosin käynnistyskello laskee 2 sekuntia pitempään mutta olen sen valmis maksamaan hiljaisuudesta. Samalla säädin myös PC:ni levyt hiljaisemmalle. Hieno softa, kiitti vinkistä :thumbsup:
     
  12. artsi-

    artsi- Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnistuuko myös levylle, jossa jo on tavaraa, vai täytyykö olla tyhjä?
    Tai toisinsanoen häviääkö levyllä olevat ohjelmat, jos käyttää levyä
    tietokoneessa ja tekee noita säätöjä?
     
  13. BRG

    BRG Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulta ei ainakaan kadonnut mitään, säätelee vain levyjen asetuksia, ei sisältöä. Ohjelma lienee aika turvallinen koska setuppi tekee boottaavan DOS korpun, joka sitten käynnistää tuon Feature Toolin. Eli Windows ajurit ym. käyttistaso ei pääse väliin sekoittamaan.
     
  14. digia302

    digia302 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos muilla tallennuksien toisto katkeillu, kuva pysähtyy. Ilmeisesti liian lämmön vuoksi, laitteelle pitää alkaa keksiä paremmin ilmastoitu paikka kuin dekki pinossa. Softa on 14.06. Toimii hyvin kylmänä.
     
  15. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Iskän ja äipän ostama 302T lähti jälleenmyyjän kautta maahantuojalle päivitykseen pariksi viikoksi, kun jälleenmyyjällä ei päivityksiä löytynyt.

    Vikana oli kuvan pätkiminen. Kolmosta katsoessa kuva alkoi silloin tällöin pätkimään, mutta loppui, kun vaihtoi kanavaa.
    Pätkiminen ei korjaantunut päivityksellä, kuten ennakolta osasin odottaa.

    Jälleenmyyjä epäili, että vika saattaisi olla antennissa, joka kylläkin on käsittääkseni +/-30 vuotias.
    Mutta jos vika olisi huonossa antennissa, miksi vain yksi kanava pätkii? Ja miksi tallennettu ohjelma ei pätki? Entä miksi edellisessä boksissa ei esiintynyt pätkintää?

    Lisäksi ruutuun ilmestyy ajoittain infoteksti "kanavaa ei voida purkaa".

    Ehdotin isälle, että käy purkamassa kaupat, johon siis kuluttajalla lienee täysi oikeus, jos tuote ei toimi kuten sen kuuluu. Mutta eipä taida samasta hintaluokasta löytyä tallentavia bokseja, joten Digiality taitaa hyllyyn jäädä.
     
  16. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kyllähän tuo vähän signaalinheikkoudelta haiskahtaa. Eri bokseissa erilaiset vastaanottimet.......
     
  17. Pallosalama

    Pallosalama Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa Maximumissa (joka siis täysin sama laite) on sama ongelma silloin tällöin, mutta ei tuo itseäni juurikaan häiritse. Lähes kaikissa digibokseissa tuntuu joitain ongelmia olevan ja tämä hyvin vähäisestä päästä, etenkään jos ei pätkimiset nauhoituksiin tartu. Lisäksi tämä laite on halpojen kovalevyllisten boksien luokassa ylivoimaisesti laadukkain ainakin lukemieni tarinoiden perusteella.

    Joskus joutunut sammuttamaan boksin, jotta "kanavaa ei voida purkaa" -ongelma katoaisi, mutta ei sekään suuremmin häiritse vaikka hetki sitä tehtäessä kestääkin.
     
  18. artsi-

    artsi- Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    BRG laitoitko sitten SLAVEKSI ton kovalevyn kun säätöjä duunasit, vai irrotit-
    ko muut mahd. levyt siksi aikaa, senhän sen ainakin luulisi vaativan. Tai ainakin
    jommankumman.
     
  19. PeeTee

    PeeTee Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen Bad Santassa ilmestyi vanha nykimisvika boksiin, nykäisi muutaman kerran elokuvan aikana, ajastin nauhoitus päällä ja samalla katsoin elokuvaa.
    Nykimisestä päästiin eroon kertaalleen viime päivityksessä.:mad:
     
  20. BRG

    BRG Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistin kakkos IDEn masteriksi joten en joutunut räpläämään master/slave dippien kanssa.

    Viimeaikoina on ainakin MTV3n lähetyksissä ollut jotain herkkää. Esim. nyt on jo vähän ajan sisällä tullut pari NokkaPokka-nauhoitusta, jossa tietyllä kohtaa tulee nykäisy ja sen jälkeen ääni/kuva menee ihan eri synkkaan. Se oli aika hauskan kuulosta kun nelivuotias tuli hakeen telkkarin viereen ja rupes selittään että "sitä ei tapahdu mitä Aku puhuu...", meni vähän aikaa ennenkuin tajusin mistä oli kyse :confused: